Su yapışarı ve enerji yapıları termil gibi ayrıca bir çok yerde farklı inşaat projeleri var.
Su yapışarı ve enerji yapıları termil gibi ayrıca bir çok yerde farklı inşaat projeleri var.
--
her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...
10binli rakamlar bu senelerde mezun olanlar için zor.. piyasada o kadar makinacı o kadar inşaatçı var ki firmalarda bunu gayet güzel kullanıyor tabi.
%100 kazanamazsın demiyorum ama ya işinde fark yaratacaksın ya da işi öğrenip kendin firma kuracaksın(=risk).
80lerin ortalarında mezun olan mühendislerin çoğu yolunu buldu şimdi sen 25 senelik mühendise bakıp kıyas yapıyorsun ancak 2000 sonrası hele 2010dan sonra mezun olanlar 10 değil 20 sene çalışsa o pozisyonlar arkanda birileri olmadı mı hayal..
'barmene fal baktırdım / üç votka kadar / her şey güzel olacak dedi!'
Yurtdisi santiyecilik ile ilgili birkac gorusumu yazayim.
Once guzel taraflari:
-Para toplamak ve biriktirmek kolaydir.Maaslar daha yuksek olur.
-Askerligini bedelli yapabilirsin (belli bir gunu doldurduktan sonra)
-Cok farkli kulturlerden insanlarla tanisirsin,Yabanci dil daha da gelisir.
Kotu taraflari:
-Askerlik yapmadan gidersen 1 sene askerlik icin para toplamak zorunda kalirsin.
-Gurbet eller faktoru bazen daral getirebilir.(gittigin ulkeye de bagli tabi)
-Hayatta bir basinasindir(kimine gore iyi,kimine gore kotu)
Baska gorusler de yazayim;
-Calisacaginiz firmanin mumkun oldugu kadar yurtdisi tecrubeli,koklu ve buyuk bir firma olmasina dikkat edin.Bazi kucuk firmalarda kepaze olan arkadaslarim cok oldu.
-Maas gununde yatmak zorundadir (bence en onemli faktor).
-Yeni baslayan arkadaslar ucrete takilmasin.Kazanacagi max.tecrubeyi kazanmaya baksin.Yurtdisi tecrubesi cv'de buyuk avantajdir.
Daha yazacak cok sey var tabi.Fazla da bilmislik etmeyelim.Herkese basarilar.
Birgün Ölürsem Tabutumu 4kişi Taşıyacak Yaa. Öndekiler 1.60 Boylarında, Arkadakiler 1.90boylarında Olsun. Maksat Ön Biraz Basık Dursun
Iyı bır fırmaya gırmeye ve kalıcı olmaya bakın gerisi gelicektir.Para 2.planda olsun demek ıstıyorum.6000 tl maas alırsın 3.ay hadı kardesim iyi gunler dediklerinde napıcagınıda hesaplaman gerekir.Parasını bu kadar dusunme daha basındasın anladıgım kadarıyla.
arkadas guzel ozetlemiş buna eklenicekte cok sey var dedigi gibi kampta kalmak herkese gore degildir,yemekleri,psikolojisi,15 günde 1 tatil sabah 8 aksam gece 2-3 e kadar calıstıgınız olur vs vs... benim 1 santiyem ormanın ortasındaydı 2 ay sehre gıdemediğimi biliyorum.Krizi bahane edip yurt dısında bile senelerdir zam yapılmadı.Su konustugunuz rakamları tr de stabil olarak yakalayabilen sakın bırakmasın isini.
%100 kazanamazsın demiyorum ama ya işinde fark yaratacaksın ya da işi öğrenip kendin firma kuracaksın(=risk). Yiğitin bakıs acısıda güzel ama dediği gibi tecrube cok onemli.piyasada tutunmak kolay degil.
Ben Tr nin en büyük insaat firmasında calısıyorum kimse burda paraya bakmıyo bizden daha fazla para veren sirketlere gidenlerin hepsi pisman oluyo genelde.Cunku bızde fırmayı herkes bir okul olarak gorur ondan terübesı olmayan arkadaslara tavsiyem soyledıgım gıbı sadece paraya odaklanmayın cok fazlada hayal kurmayın bu isler dısarıdan goruldugu gibi kolay degil![]()
güzel bi konu takipteyim Şişli E.M.L motorlu araclar mezunuyum Bahçesehir burslu Mekatronik ögrencisiyim hazırlıktayım saygılar![]()
http://www.youtube.com/watch?v=PkHp6...&feature=share
/BMW E34 520i - 34 KHT 53 /http://i.hizliresim.com/j6Q9Mn.jpg
/Renault Megane 3 1.5dCi - 34 FY 1679
/Kia Cee'd 1.6 crdi - 54 PK 114
Şantiye işinden bahsedilmiş, sektör ne olursa olsun şantiye geçicidir bugün bir yerde başlarsın, örnek vereyim 1 yıl proje devam eder proje bittiğinde hadi şuraya geç orayı da sen yap denir, düzeniniz olmadığından maaş yüksek olur çünkü genç arkadaşlar için uygun olsa da 35 yaşında olduğunuzu düşünün ailenizi nasıl taşıyacaksınız her yere? Bu durumlar göz önüne alındığında normalden biraz fazla para verilmesi gayet doğaldır.
Custom Electronic Projects
Peki makine mühendisi için "tecrübe" olayı inşaat mühendisi kadar önemli midir? İlla önemlidir de bu kadar büyük bir fark yaratır mı?
ben yine burdan gençlere sesleniyorum;
doğru bildiğinizden şaşmayın, yalakalık yapmayın, şakşakçı olmayın.
arkanızdan güzel şeyler söylensin.
örnek olmak lazım diğerlerine. ne yazık ki toplum yozlaşmış bu konularda.
bana derdi personelci, "tamam doğruyu söylüyorsun da, doğru da her yerde söylenmez"
o da benim ahlakıma uygun değil derdim.
ne bilim anlatabildim mi derdimi...
--
her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...
inşaat mühendisi adayıyım, Allah nasip ederde uzatmadan bitirirsem 2. üniversiteyi düsünüyorum. makine yada otomotiv olabilir diyordum ama konuya göz attıktan sonra makineden sogudum sanki, tecrubeli abilerimizin pişmanlıklarından dolayı![]()
inşaat teknikerliği mezunu 1 yıl iş hayatı sonunda dikey geçiş yapıp inşaat muh 3 sınıf ögrencisiyim yeni mezun inşaat teknıkerine 1500 tl vereceklerini hiç sanmıyorum maxımım 700-800tl +sigorta yemektir.
Abi soledıklerın cok mantıklı ve tatmınkar bunlar kulagıma kupe olarak kalıcaktır . farklı bı noktaya daha deyınmek ıstıyorum tecrubesız oldugumuz ıcın koklu fırmalar tarafından kabul gormemız nereyse ımkansız deneyım kazanmak ıcın yerlı fırmalar ve daha orta derecedekı fırmalara yonelmek zorunda kalıyoruz buralardakı calısmalarımız ılerlıyen yıllarda buyuk ve saygın fırmalarda kı ıs basvurularımızda nasıl degerlendırılıyor ? yanı bunlar kucuk fırmalarda yapılmıs ısler dıyıp umursamamazlık durumları yaratabılıyor mu ?
Birgün Ölürsem Tabutumu 4kişi Taşıyacak Yaa. Öndekiler 1.60 Boylarında, Arkadakiler 1.90boylarında Olsun. Maksat Ön Biraz Basık Dursun
makine de kolay değil ki
mühendislik okumak hiçbir zaman kolay olmadı zaten
Konu dışı ama fazladan post eklemeyim.
Eğer arabalara hevesiniz değil gerçekten tutkunuz varsa. Rüyanızda arabalar görüyorsanız hatta arabalar sizin aletinizi erekte edebilecek kadar bir parça ise eğer gelin makine okuyun yoksa Okuyacağınız güzel bir bölümü okuyun. Zira araba işinin temeli para ve bu konudaki tecrübe de tamamen olmasa da para ile satın alınıyor. Kaldı ki makine okurken öyle tuning garaj gibi bir ortam beklemeyin.
Benimkiler yasadıklarımdan ve gorduklerımden yazdıklarım ama sunu ozellıkle belırtıyım Kimse anasının karnından tecrubelı dogmuyo o yuzden boyle dusunmene gerek yok.
Benim dogrularım bu sekilde herkesin fikri kendinedir boş vaadler verip kimsenin aklını fikrini celmeyede gerek yok...
Durum ortam bundan ibaret santiyesi biten insanlar bile aylarca issiz kalabiliyo belli bir süre sonra cevren olucak otomatikman sen aranan adam olursun zaten.
Yurt dısına cıkmanı tavsiye ederım bu cv nde +1 olucaktır..Son olarak kücük firmada calısmıs almıyoruz diye birsey gormedim ben varsa da bilmiyorum.
Kesinlikle il den ile değişiyor ben adana 850 +sigorta+yemek +araç ile başladım arkadaşım izmit şantiye 1200 le başlamıştı.Bir de inşaatın bir sürü dalı var altyapı, üst yapı,büro v.b hangi alanda çalıştığına deneyime göre ücret artıyor.Tecrübeli abilerimizin de dediği gibi başlangıçta kesinlikle maaşı baz alıp iş aranmamalı
odtü makine de okuyorum. son dönemim inşallah, hayattan illallah ettim araba tutkumdan dolayı yazdım bölümü arabanın a sını görmedim derste örnek verilmesinin dışında. arabaya merakı olan otomotiv yazmalı.. diğerlerini bilemem ne derece zordur ama odtü makine okunacak gibi değil insan işi değil ki ben 1017 sıralama ile 2007 de kazandım.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)