kurum içi yatay geçiş yapabilirsin ozel olduğundan sorun çıkarıcaklarını sanmıyorum :) ilk sınıflarda zaten birçok ders ortak olduğundan bir kaybında olmaz diye düşünüyorum
Printable View
abiler iyi dedinizde okulda inşaat bölümü yok :) Başka okula geçişi nasıl yaparım ?
O da benzer sekilde ama alttan ders birakmama ya da ortalama siniri isteyebilir universitesine gore,
Yazlari basvurular alinir, basvurucagin universiteye sorman lazim, sartlari neler diye
aynen olay gitmek istediğin üniversitede bitiyor gidip konuşman gerekli :)
bu dönem çizim derslerine başladık.catia öğreniyoruz.fakat evde çalışabilmek için benim bilgisayarada catia lazım.bu program internetten indirilebiliyor mu?ücretli mi?öğrenci versiyonu vs. nasıl oluyor?bilgilendirebilecek biri varsa çok sevinirim.
çok acil yardıma ihtiyacım var
İsis te devre tasarlamam gerekiyor.
belirli bir değerin altındayken ledin sönmesi üstündeyken ledin yanması gerekiyor.
bunu en basit şekilde nasıl tasarlarım.
bugün bitirip malzemeleri almam gerekiyor.
hidrolik işi yapıyorum bununla ilgili fikir almak isteyen ulaşabilir
yurt dışı gönüllü staj yapmak istiyorum bu yaz. inşaat mühendisi abilerimden firma önerileri bekliyorum...
Bir dönemin daha sonuna geldik ne alemdesiniz ağalar :D
strengthi ilk alışta geçmenin sarhoşluğunda kayboldum ben :D kabuslarıma giriyordu it :D
Bugün itibari ile okulu bir biyomedikal müh. olarak bitirdim :)
Genel olarak 4 yılın sonunda, güzel bir bölüm tavsiye ederim çok zorluyor ama acısı ile tatlısı ile bitiyor.
abilerim bi sorum olacak sizlere bu sene kısmetse makine mühendisliği okumak istiyorum ygs puanımı baz alırsak ve şu anki lys deneme puanlarımla sakarya ya gidecek bir potansiyelim var gibi. Sizce bu bölümü okurken hangi okulu tercih etmeliyim puan aralığım 300-320 şehir mi üniversite öncelikli olmalıyım? bide bu makine mühendisliği her yerde aynı zorlukta mı ders konusu olsun hocaların tutumu olsun?
Tabi belli bir zorluk seviyesi hepsinde var ama kesinlikle farklı farklı zorlukları.. birde sana tavsiyem her universitedeki her makine mühendisliği bölümü ayni amaçla egitim vermiyor, bitirdikten sonra nasıl çalışmak istedigine karar ver okulları da öyle araştır. Kimi argeci! yetiştirmeye çalışıyor kimi direkt piyasa adami kimi akademisyen falan filan.. hangisini istediğine karar veripte tercih etmen daha iyi olur bence..
Adü müh. programı yazacak varsa gelmesin imanım gevredi :D
bursa - yenişehir şantiyemizde saha mühendisi olarak görev verebilecegimiz mühendis varsa işe ihtiyacı olan benimle irtibata geçsin
projemiz atıksu arıtma tesisi ve kanalizasyon şebeke inşatıdır arkadaşlar ,ayrıca harita müh. ve teknisyen topograflarada ihtiyaç vardır
530-877 73 03
dipnot :
projeyi biz yaptırıyoz yani İller Bankası
atarsa 2 sene sonra bitiyo bizimki de :D.
merhabalar
ankarada primavera ve excel öğrenmek istiyorum
tavsiye edeceğiniz kurslar var mıdır ?
Kardeşim, bu ülkede kürt müteahit diye bir şey var. 3 nesildir inşaatçı aileden geliyorsan, ve sen de işin içindeysen ne mühendisi olduğunun bir önemi yok. Ailenin ve senin bağlantıların her işini çözer. Yeter ki sen işini takip et, işini bil, gerisi çok da önemli değil. Senin düşüncene göre bütün büyük firmalarda müdürlerinin işletme mezunu olması lazım, fakat gama enka promer prokon gibi dizayn ve imalat firmalarında genelde makine ve endüstri, inşaat firmalarında da genelde inşaat, çok acarsa jeoloji mühendisi şefin olur müdürün olur. Herkes okuduğu işi yapmıyor, üniversite bir titr, yani değerini ortaya koyuyor. Senin ne iş yapabildiğin, firmada veya çevrede ne iş başarabildiğin önemli.
Adam makine mühendisi, otomotiv masterını almanyada tasarlamış, araba sürmeyi bilmiyor ehliyeti yok, otomobil fabrikasına girmiş torpille, sen neyden bahsediyorsun :)