User Tag List

Sayfa 4/4 İlkİlk ... 234
69 sonuçtan 58 ile 69 arası

Konu: Defter tasdik ücreti?

Nires - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    işletme defterinden çıkıp 1. sınıfa yani bilançoya geçen birinin muhasebe ücreti ne olur?

ToNy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Nires Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    işletme defterinden çıkıp 1. sınıfa yani bilançoya geçen birinin muhasebe ücreti ne olur?
    Tarifeye göre mi, ?
    Yoksa TR hatta İstanbul piyasasına göre mi... ?

Savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye, zaman ki sana hasta oldu. İncelikli haytasın.

Nires - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ToNy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tarifeye göre mi, ?
    Yoksa TR hatta İstanbul piyasasına göre mi... ?
    tarifeye göre 285 tl sanırım doğrumu biliyorum

ama bunu muhasebeci ne kadara kadar düşük alabilir?

birde muhasebeci benden defter tastik parası 470tl aldı bilançoya geçiş için 2013 yılı 300 sayfalık normal bir ücretmi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tarifeye göre 285 tl sanırım doğrumu biliyorum

ama bunu muhasebeci ne kadara kadar düşük alabilir?

birde muhasebeci benden defter tastik parası 470tl aldı bilançoya geçiş için 2013 yılı 300 sayfalık normal bir ücretmi

Şimdi 2 türlü tarife var,

1.si Resmi gazetede yayınlanan tarife,
    2.si Odanın yayınladığı ve Mali Müşavirlerin almasını önerdiği tarife...

Resmi gazetede yayınlanan asgari ücret tarifesinden aşağıya defter tutulamaz,
    Ama tabi herkes tutuyor o ayrı konu...

Senin ödeyeceğin tam rakamı söyleyebilmem için,

Ne iş yaptığını, Kaç işçinin olduğunu, şubenin olup olmadığınıda bilmem gerekir...
    Çünkü asgari ücret özellikle bu saydıklarıma göre belirlenir...

Bunları söylemek istersen resmi gazeteye göre ödeyebileceğin asgari rakamı yazabilirim...

Toplamda 300 sayfa tasdik ettiriyorsa 470 Lira defter tastik ücretinin 170 lirası masrafa gider, 300 lirasıda muhasebeci arkadaşa kalır...

Savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye, zaman ki sana hasta oldu. İncelikli haytasın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benimle aynı durumdasın. ben de bilanço ya geçtim. muhasebecinin notere verdiği ücret max 160-170 tl. onun dışında senden istediği 470 tl ki benden de 450 aldı işte onun 300 lirası indiragandi. yok kırtasiyeymiş yok iletişimmiş falan geçecekler onları. yahu diyorum ya ben de aynı masrafları yapıyorum ama ben kdv sini düşüyorum sen niye hepsini düşüyorsun ve 300 liralık masraf ne demek. bütün müşterilerin kırtasiye masrafını toplasan anca o kadar eder.

henüz vermediysen verme derim. benden uyarması.

aksel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Defter tasdik her sene en büyük sorunumuz ama patronumu bu konuda hayranım. Ücret bu veriyorsan ver, vermiyorsan git diyor. İstediğim parayı ver sonra kuruşuna kadar hesabını yap diyor. Bizim bu sene en düşük aldığımız ücret 220 TL oda işletmelerden 1. sınıf müşterilerden 450 den aşağıya düşmedik. Sen vermezsin ama onun 2 katını muhasebecin senden alır anlayamazsın. Ne istiyorsa verin demeyeceğim pazarlığınızı yapın ama çok indiriyorsa o işte bir iş vardır dikkatli olun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aksel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sen vermezsin ama onun 2 katını muhasebecin senden alır anlayamazsın. Ne istiyorsa verin demeyeceğim pazarlığınızı yapın ama çok indiriyorsa o işte bir iş vardır dikkatli olun.
    bunun nasıl yapar? bütün ödemeleri ben internetten yaparsam ve kendi yapacağı bütün ödemelerin makbuzunun istersem evrakta sahtecilik dışında ne yapabilir?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Chatin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bunun nasıl yapar? bütün ödemeleri ben internetten yaparsam ve kendi yapacağı bütün ödemelerin makbuzunun istersem evrakta sahtecilik dışında ne yapabilir?
    Aslında hiç bişey yapamaz...
    Muhasebeci demek dolandırıcı demek değildir...

Kendimden örnek vereyim size,

Ben hiç bir mükellefimin;
    vergi, ssk, oda aidatı, belediye harcı ıvır zıvır hiç birşeyini ödemem...

Tahakkuk hale getiririm,
    Uzaksa mail yada fax,
    Yakınımda ise uğrar bırakırım...
    Benim görevim mükellefin beyannamelerini hazırlayıp tahakkuk hale getirmek, ödemeyle uğraşmam...

Bir muhasebeci en fazla ticaret odası yada belediyede olan ekstra işler işler için para almaya çalışabilir, onun haricinde hiç birşey yapamaz... Tabi ödemelerinizi siz yaptığınız takdirde... Hee ödemeleri muhasebeciniz yapıyorsa o zaman 2 defa dikkatli olun, kulağımıza neler geliyor bilseniz...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bunu sadece para olarak düşünmeyin. Kendini tatmin etmek için çıkacak olan vergide oynar. Atıyorum 150 TL vergi çıkıyorsa bunu 250 TL yapmak da muhasebecinin elindedir. Ayrıca güven probleminiz varsa direk defterlerinizi alın başka bir muhasebeciye verin. Bizim işimizde güven çok önemlidir çünkü.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ToNy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aslında hiç bişey yapamaz...
    Muhasebeci demek dolandırıcı demek değildir...

Kendimden örnek vereyim size,

Ben hiç bir mükellefimin;
    vergi, ssk, oda aidatı, belediye harcı ıvır zıvır hiç birşeyini ödemem...

Tahakkuk hale getiririm,
    Uzaksa mail yada fax,
    Yakınımda ise uğrar bırakırım...
    Benim görevim mükellefin beyannamelerini hazırlayıp tahakkuk hale getirmek, ödemeyle uğraşmam...

Bir muhasebeci en fazla ticaret odası yada belediyede olan ekstra işler işler için para almaya çalışabilir, onun haricinde hiç birşey yapamaz... Tabi ödemelerinizi siz yaptığınız takdirde... Hee ödemeleri muhasebeciniz yapıyorsa o zaman 2 defa dikkatli olun, kulağımıza neler geliyor bilseniz...
    Katılıyorum. Bize geçen sene bir şirket geldi muhasebecisi hanımını o firmadan emekli etmiş ayrıca 180.000 TL vergi borcu ile geldi, tebligatları nasıl ayarladı onu muhasebeci olduğum halde anlam veremiyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    teşekkürler bilgiler için. ama vergiyi fazla göstermesi de imkansız. çunku benim ödemem gereken vergi belli. verdiğim faturaların kdv si de belli. çıkarma işlemini yapınca ne vergi ödeyeceğim ortada zaten

ama Tony nin dediği doğru. ödemeleri elden yapmak mantıklı olan.

anlamsız olan şu: ben zaten muhasebeciye aylık bir ücret veriyorum. bunu söylerken kırtasiye masrafları yok da şimdi mi var? veya neden bu masrafları muhasebeciler dışında herkes gider olarak gösterip kdv sini düşüyorken kendileri bu giderin tamamını müşteriden düşmenin yolunu arıyor? işin ilginç yanı istedikleri ücretler kesinlikle bir müşterinin kırtasiye, iletişim, gel git ücretleri değil. o ücretler olsa olsa bütün mükelleflerinin toplan ücreti olur. bu vicdansızlıktır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mükellef gözünden bakıyorum haklısınız ama, bu paraları sonuçta biz kafamızdan almıyoruz. Belirli bir tarife var o tarifeler üzerinden de almıyoruz, alsak zaten katliam olur. Mükellefin ödeyebileceği miktarları istiyoruz biz. Ayrıca bana çok gelmiyor neden derseniz bugün sabah 08:30 dan akşam 15:45 e kadar dışarıdaydım. Onun sigorta işi bunun vergi dairesi işi falan sene de bir sefer olan bir ücret sonuçta, ama bize bir müşteri gelip bütün vergi dairesi sigorta işlemlerini, ödemeleri ben yapacağım desin. Ondan defter tasdik almam.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)