Plakadan daha büyük bir sıkıntı var, 1. dereceden akrabalara satış verilemiyor diye biliyorum ben.
Plakadan daha büyük bir sıkıntı var, 1. dereceden akrabalara satış verilemiyor diye biliyorum ben.
onur muameleciye isim plakada gitmemeni öneririm ama bu herkes için cok anlamlı olmayan 3 harflerde önce bi muamemelicyle pazarlık etsende olabilir.
hangi ilçedeyse oralardaki muamelecilere bi git görüş cünki sen gittiğinde böyle cok kişi için anlamlı olmayan plakalarda fiyat yükselebiliyo sırf özel istediğinden ötürü.
arkadaşlar gerkeeni yazmslar
hayırlısı olsun simdiden
Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ
satiştan önce adresini istediğin plakanin verildiği ilçeye aldirman lazim
sonrada istedikleri ücreti bankaya yatrip evraklari hazirlayip plakayi alirsin
kendi örneğim 2012 agustos ayinda
bağcilarda vti plaka icin 3000 tl
son 2 rakam icin 500 tl toplamda 3500 tl + evrak masrafı
tavsiyem ikametgahini değistrmeden once istedigin plakanin bagli olduğu şubeye gidip idtedigin plakanin boşta olup olmadigini sorman
ayrica ikametgahini aldirdigin adreste ikamet etmemek suçtur bir ay icindede tekrar değiştiremezsin
Bende bagcilardan LVN aldim adamim var 1.500 tl halletmisti 3 4 ay once...
Bykarakus^^^
34 CHT 01
34 LVN 21
istanbul u bilmiyorum ama yılbaşından önce Ankara da biradere sıfır astra aldık. Plaka seçimi için emniyete gittiğimizde camda "plaka seçimi için ücret alınmamaktadır" diye yazıyordu. Pek inanmadık ama listeden plakayı seçerek onaylattığımızda hiç bir ücret almadılar.
Konuyu tekrar hoplatıyorum zıplatıyorum..
Plakayı ayırttırdım. Araç alım satımı yapmadım. İkametgahımı alıcagım ilçeye aldırdım. Asıl soru
Satış yaparken noterde plaka degişikligi diyoruz. Plakayı yazdırıyormuyuz? Satışı yaptık sonra nasıl bir yol izliyoruz? Muameleciye vermek istemiyorum. Alıcagım yer cok yakın cünkü. Bir ugraşıda yok emniyet yakınıyız.
SAdece işleyiş hakkında bilgi almak istiyorum. Tam detaylı bilen varsa sevinirim.
Everyone Nickli Üyeden Alıntı
evraklarını muameleci yerine sen goturursun zaten plakanı ayırtmışsın bi sorun yaşayacağını sanmıyorum
bende plaka ayırttıp satış vs gerekli istedikleri evraklarla adam gondertip ayırttığım plakayı aldırmıştım
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
Noter satışına ayırtığın plakayı yazmıyorsun. Sadece plaka değişikliği diyorsun.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Aynen noterde plaka degisecek diyorsun, sonra emniyetten randevunu aliyorsun (veznedekiler tanidiksa ona da gerek yok) 1 hafta sonra falan gidebilirsin belgelerinle, plakani ayirttigini soylersin o plaka olacak diye. Baska birsey yok.
Vakit konusunda cok sikinti yok benim 2 hafta sonra gittigim de oldu
Plaka falan yazılmıyor noterde, sadece plaka değişecek diyorsunuz. Ondan sonra da 30 gün içinde emniyetteki işlemleri bitirmek gerekiyor diye biliyorum.
Bu bahsi gecen parayi kim neye gore belirliyor ve ne icin tahsil ediliyor ? Kanunda xx plaka 1000tl xyx plaka 2000tl diye bir maddemi var ?
Bu arada önceki plakaya trafik sigortası falan yaptırıp, yenisine tekrar yaptırmak gibi fanteziler duydum nette ama bu konuda bilgisi olan?
Everyone Nickli Üyeden Alıntı
3. LVT plakam benim![]()
Masraf çok şimdiye kadar 0 TL![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)