Yazilimdi yuklemeydi falan DSG de hep sikinti yaratabilecek seyler, manuel al kafan rahat etsinyok o ses dsgden mi geldi, bu devir kaybi neden oldu falan diye dusunme
![]()
Yazilimdi yuklemeydi falan DSG de hep sikinti yaratabilecek seyler, manuel al kafan rahat etsinyok o ses dsgden mi geldi, bu devir kaybi neden oldu falan diye dusunme
![]()
polo sahibi biri olarak ilk başlarda bende çok sıkılmıştım manuel olmayışından zamnla alışıyor insan.Gerek tüketimi gerek hızı.Ben başka 54 km de 7.vitese atan bir şanzıman görmedim açıkcası.Apaçi kullanımdada yapıcağınız tüketim 11 litre yi geçmez.Ki efendi modda 7 litrelere kadar düşürme imkanı mevcut.Yapacağınız mod lar sınırları aşmaz ve alacağınız hp ortalama 240 civarları olur.30-40 k km lere gelen modlu polo gti lar gayet sağlıklı yürüyor şu an.Bol miktarda örnekleri mevcut.Alacağınız motor cvt motor olucağından yağ yakma olayı riskide en minimum olucak.Turbo değiştirmedikçe DSG ye zarar verme olasılığınızda çok düşük.Ama yinede yapıcağınız yazılımda alcağınız tork u 300 den az tutmaya çalışın.Rocco ve gti çok farklı bir olay aslında.Tamamen ne istediğinize bağlı safkan yarışçımı yoksa şekil bir arabamı.Şahsen ben scirocco nun piyasada çok fazla olmasından scirocco yu pek tercih etmezdim.Delikli naneyle 2-3-4 arası gaz vermek sizi yeterince heveslendiricektir zaten.Polo her halükarda gazcı bir insanı rocco dan daha fazla tatmin edicektir![]()
yavaşlarken veya fren yaparken falan tamam sıralı alıyoruz da, 4. viteste giderken ani bir ihtiyaç durumunda önce 3 sonra 2 yapmak zaman kaybı olur sadece, ha dsg'de olay farklı tabi, çok hızlı vites attığı için kayıp minimum, ve mecbur sıralı
@sgti ben de rocco'nun her yerde olmasından çok rahatsızım ama tek cezbeden yanı manuel olması. polo'da manuel olsa düşünmeden alırdım. ama poloyla ilgili de o kadar güzel yorum var ki, insan bir duraksıyor. bu kadar insanın, siz de dahil, bir bildiği olmalı.
dünden bugüne bir günde gelinmez. - hıncal uluç
futbol enteresan oyun. - ömer üründül
beşiktaş'ı yenmek için beşiktaştan çok gol atmak şart. - ilker yasin
Manuelden şaşma derim...![]()
Savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye, zaman ki sana hasta oldu. İncelikli haytasın.
scirocco manulel eğer yükleyeceksen TFSI 2.0 al fiyatlar aşağı yukarı yakın başkada bişey demem![]()
Aquila non captat muscas!
b16vtecturbo#gizlituning #hondateam#cilacılaranlamaz
2.0 tfsi manuel yok ki![]()
polo gti da kullanılan DSG benim kanımca çok güzel bir şanzuman.onun bir üstü de golfR da kullanılan dsg.onun içinde mükemmel diyebilirim.
Ecufast yazılım-methanol-filtre-egzoz-dv speclerindeki arkadaşın poloyu kullanırken çok haz alıyorum.bir çok kişi bilir iyi vites atarım fena değildir araba kullanışım ama dsg çok mükemmel.tam elimi atıyorum vitese araba vites atıyor okadar keyif verici ki. tek sıkıntısı ara sıra mekatronik arızası veriyor. ve sanırım 240-250 hp den sonra içindeki PAD ler kaçırıyor.baskı balatası bitmiş hazzı veriyordu bize şu an serviste araç.mekatronik yada kavrama demişler arkadaşa ben kesinlikle kavrama olduğunu düşünüyorum.çünkü üst viteste alttan basınca ciddi anlamda kaçırıyor araba.biraz ısınıncada titreme yapıyor.ama kullanım açısından DSG en iyisi diyebilirim kendi sınıfında.
şehir kısmında edirne yazıyor buna istinaden manuel al derim ancak istanbul veya başka büyük şehirde otursan dsg alabilirsin derdim bende manuel vites fanatiğiyim ancak trafikte sürekli vitesle oynamak insanın akşam eve gidince sol ayağını hissetmemesine neden oluyor. ayrıca forumlardan anladığım kadarıyla dsg şanz. fazla motor yüklemesine izin vermiyor mekatronik arızası vs. şeyler çıkartabiliyor.
o değilde habire vites atmasının neresi kötü ben bunu anlamış değilim, arabada 7 tane vies var arkadaş insaf
admalar o 7 vitesi süs olsun diye koymuyor, yakıt perf gibi değerlerin en iyi olduğu devirleri sürekli tutturmak, aracı sürekli duruma göre en verimli lolduğu devirde tutturmak için koyuyorlar...
hatta geçenlerde bi arkadaşım, öyle vitesmi olur lan iğrenç habire değişip duruyor gerekli gereksiz, araba 5. viteste 60 la falan gidiyor demişti, işte cahilliğin en büyük örneğio araç tabikide 5. viteste 60 la gidicek yolun düzse rampa gibi herhaingibir durumda değilsen güce ihtiyacın yoksa gazı köklememişsen niye boşuboşuna fazla devir çevirip gereksiz yakıt harcayasın? gaza azcık daha dokununca zaten araç 2 vites birden küçülçüyor güç gelsin diye
konuyu açan arkadaşın sorusuna gelince, alacağın araç sonuçta triptronik smgf1 değilmi? yani istediğin zaman kendi vitesini kendin atarsın hemde dreksiyondan![]()
Üretim var tabiki manuel olarak yurtdışında polo gti videolarında.Ama doğuşun politikası bu malesef.Ne kadar parça koyarsan bi araca hele DSG gibi bir şanzuman ise yedek parçadan kendide çok kazanacağını biliyor çünkü pahalı bir şanzuman türkiyede bu şanzumandan anlayan pek ustada yok..
@beermug
Fikir sizin dediğim gibi manuel illaki keyiflidir ama.Çokda bir anlamı kalmıyor açıkcası.Dediğim gibi bir süre sonra insan alışıyor buna manuel kullandığınız zamanda amelelik gibi geliyor.Şahsen size tavsiyem alır almaz modlamayın.Bende aracı sipariş ettiğimde öyle aceleciydim.Ama araç stock haldeyken arabayı öğrenmek çok fayda eder.Nerde nasıl hareket etmek nasıl kullanmak lazım freni ne kadar tutar vs.. stock olarak 8000km yaptım 1 senede.Arabayı tam olarak anladıktan sonra yüklemek bence daha sağlıklı olur.Araçlar rodajı hazır şekilde geliyor aslında rodaj yapmayada gerek yok deniyor ama ben en azınan 2000 km stock olarak aracı kullanmanızı tavsiye ederim.
Vites Değiştirme & Crazy Shifting ( yorum sizin ) (: - YouTube
hahha aklıma bu video geldi![]()
DSG de kontrol asla tamamen sizde olmuyor
Yani surekli istediginiz viteste kalmiyor mutlaka mudahale ediyor
Manuel meraki varsa mini jcw bakin
Scirocco yu da asla almazdim sahsen.
Ote yandan araci surekli kullanicaksaniz Dsg den sonra manuel u aramayacaksinizdir..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)