Genelde herkez aynı şeyi düşünüyor.bikac arkadasın
Dısında.sonucta araç giderkende ısinip yaglaniyor..
Printable View
Genelde herkez aynı şeyi düşünüyor.bikac arkadasın
Dısında.sonucta araç giderkende ısinip yaglaniyor..
Valla çoğu kişi resmen benzin düşmanıymış.. :) Zaten genelimizin kullandığı yağlar tam sentetik. Bence aracı çalıştırıp 20sn bekledikten sonra hareket etmeli.. Düşük devirde hareket hem aracı daha erken ısıtır hemde daha rölantiye göre daha iyi yağlama sağlar diye düşünüyorum..
Dizelde motorun ısınmasını bekleyene kadar işe varmış olurum :) Ayrıca son iki aracımda da(1.5 crdi accent era,citröen c4 1.6 hdi) hararet göstergesi yoktur :D
Aracı yerinde ısıtmak yakıt israfından başka birşey değildir,onun yerinde 1 dk çalıştırıp fazla devir yükseltmeden hareket etmek daha mantıklıdır.Tam sentetik yağ kullanıyorsanız soğuk çalıştırmada oluşan zararı minimize etmiş olursunuz.
Bütün araçlarımda jikle bitene kadar rölantide bekliyorum oda ortalama 1-2 dakika arası sürüyo hava sıcaklığına göre
Tekrardan gün içinde çalıştırdığımda 30 saniye civarı bekliyorum
Evden çıkınca hemen yokuş aşağı 2 km kadar orda 1de iniyorum yüksek devir iyice ısınsın diye sonrası 2bin devri geçmeden devam
Hararet ortayı bulduğu an isyan :D
çalıştırıp kemeri takıp telefonu çakmağı sigarayı ruhsatı ulaşıbilir konuma alana kadar beklemek yeterlidir :D
Motoru çalıştırıp direk gazlamak aynı insanın yatakdan kalkıp koşmasına benzer
O yüzden arabanın canını anında gazlayarak almaya gerek yok
aracı çalıştırıp 1-2 dakika beklemekte fayda var ondan sonra hareket etmek hem motora hem yakıta fayda
Bunun dogrusu muhtemelen beklemek fakat bizim alt komsumuzda e46 3.16 yada 3.18 var tm hatirlamiyorum,adam doktor
senelerdir Marsa basmasiyla yurumesi bir oluyordu,gecen gun yeni kasa 3 almis eskisinide 236.000 binde satmis,yagindan baska bisi deistirdigimi hatirlamiyorum dedi.
Bizim arabalar olsa kolu nereden cikaricagini sasirirdi.
Bende subaru ve m3 u hareret oturana kadar cikartmiyordum fakat corvettin sesinden mecburen sitenin disariya cikariyorum calistirir calistirmaz.kismet artik...
Atmosferik araçta çalıştırdıktan sonra hemen hareket edip, motor optimum sıcaklığa ulaşana kadar devir çevirmemek en doğrusudur diye biliyorum.
Sorento varken çalıştırıp yaklaşk 1 dakika rölantide bekletiyordum, fakat şuan accent era da veya kullandığım lineada çalıştırdığım an yapıştırıp gidiyorum... bir problem yok :)
Yatakdan değil ama uykudan kalkar kalkmaz çok koştum cidden:)
Hiç umrumda olmaz pistonu gömleği entarisi
Biner marşa basar giderim.işim gücüm yok arabanın keyfini beklicem pehh:D
Bekleyene saygım var içi rahat edecekse.
Millet anasına surat yapar babasına atar yapar,yağlı yer içki içer sigara içer kendisine kötü davranır zarar verir arabaya geldimi aman kıyamam:) yav dünya malı dünyada kalır sizlemi girecek mezara.ve şunuda söyliym yeni nesil yağlarla hiç bir sıkıntıda olmaz.binin basın marşa normal devam edin derim.
Marşa basarım 3-5 sn sonra hareket ederim yavaş üzmeden. 60 sn sonra gazlarım. 2 dk beklemek nedir arkadaşlar uçak mı bu ?
Marşa basıp telefonu konsola ruhsatı torpidoya koyar ardındanda ufak ufak yürürüm. Rolantide otomatik jikle ile 1300d/d ile çalışıyor zaten, vitese takıp 1500 2000d/d ile hareket etmek ne zarar verecek. ısıysa ısı devirse devir. Durdugu yerde beklemek yakıt israfı..