Bunu izleyen adam aç kalır yahu ..
Gıda AŞ - FOOD, INC. [Belgesel] -1- - Dailymotion video
Orhan Hocam, senle direk bir ilgisi yoktur muhtemelen ama piyasadaki Tavuk Dönerler hakkında söylicek bişeylerin var mı :)
1 liraya olanlardan..
Printable View
Bunu izleyen adam aç kalır yahu ..
Gıda AŞ - FOOD, INC. [Belgesel] -1- - Dailymotion video
Orhan Hocam, senle direk bir ilgisi yoktur muhtemelen ama piyasadaki Tavuk Dönerler hakkında söylicek bişeylerin var mı :)
1 liraya olanlardan..
Çok iyi bir konu oldu abi teşekkürler, dedem yaşındaki adam makara yapıyor o olmuyor işte...
sıkıntı ztn tavuk etinde değil
yemlerde ve değerlenrime ürünlerde sucuk salam sosis çoğunun içinde tavuk kemiği var hayvan yemleride hayvan kemiğinden üretilebilio
Gıda ile ilgili unutulmaması gerekenler
*Normal lop et 10 liraysa 5 liraya kıyma olmaz. oluyorsa da etten yapılan bi kıyma olmaz :D
*10 liralık etten 10 liralık sucuk olmaz firesi vardır 12 liranın altında olamaz
*1 liralık sütten 3 liralık peynir olmaz 6-7 litre sütten 1 kilo peynir olur onunda maliyeti 7 liradır.
Fiyatlar atmosyon oranlar gerçektir.
Her türlü ürünü alırken yerken bu hesaplamaları düşünün
ucuza tavuk dürüm olayını bilmiyorum ama 100 gr tavuk eti koyuyor min 70 kuruş et fiyatı
pişti etti vs et maliyeti 1 lira oldu ekmek vs derken 2 lira maliyeti
kimse sormamış. Bu işin içinde birisi olarak sorarım size ;
Tavukmu yumurtadan çıkar yumurtamı tavuktan :D
Ya arkadaş canım tavuk çektyi piliç hamburger yapimde yiyim en iyisi :)
Marka önerisinde bulunmam her firmanın farklı tarzı vardır.
Kiminin etleri fazla yağlı olur kimi yağsız olur.
Ben daha çok buna göre karar veriyorum.
Genelde büyük firmalar çoğu konuda daha dikkatli ve üretim kalitesine daha çok harcama yapıyorlar.
Çünkü kaliteli yem ve biyogüvenlik en masraflı işler etin kalitesine de en çok etki eden faktörler o nedenle adı sanı bilinen büyük firmaları tercih etmenizi önerebilirim
+ olarak Bolu'da dedemin beslediği hayvanlardan birisidir tavuk. Ayda min. 5-6 tavuk, kuşun türünü bilmiyorum malesef, yırtıcı kuşlar tarafından öldürülüp götürülür ya da yaralanır kesmek zorunda kalır dedem. Masraflı iş organik tavuk ya da serbest arazi tavuğu fazlasıyla. :D
İlave olarak işlenmiş ürünleri çok tercih etmeyin eti et olarak tüketin kıyma tüketeceksiniz gözünüzün önünde lop etten çektirin
Tarım bakanlığını son kararnamesi çok başarılı artık karma ürün yapılamayacak
Yani dana etinden yapılan suçuğa tavuk eti katılamayacak
sağdan soldan bilmediğiniz markalardan ürün almayın...entegre tesisler her zaman diğerlerinden daha sağlıklıdır emin olun.. hayvancılık sektörünün içinden biri olarak söylüyorum...
not: mesleği merak edenler için cevaplayım..at hırsızıyım...