aynen öyle iyi ürün olduğunda pişerken kokusu bile değişik oluyor valla:)
şimdi şu yazılanları okuyorum farkına varıyor insan hangisi hangisi kötü yaw
Printable View
ben farklı bişey sorayım çifliklere girerken arabayı ilaçladıkları suda ne var araba ilaçlandıktan sonra yağmurda silecek çalıştırmaya gerek kalmıyoda su kayıyo...Bide ilaçlama işi tamamen formalitemi sonuç olarak arabanın heryerine işlemiyo bide niye dışardan gelene banyo yap diyolar gerci ben hep yıkanmadan giriyom zorlayınca alıyolar
Bilgiler icin tesekkurler aklimizda birsuru soru isareti vardi abi saolasin
Yurt disinda pisirdigim ve yedigim tavugun lezzeti cok farkli.nasil oluyor da hem daha lezzetli hemdaha ucuza tavuk satabiliyolar bizden?
Köye gidiyorum babannemlerin civcivleri oluyor aradan 2-3 ay geçmesine rağmen babannem hala o hayvanlara civciv diyor ve ancak 6-7 ay gibi bi sürede kesiliyor.
Sizin dediğiniz bu 41 gün aydınlıkta kalması bu 6-7 ayamı tekamül ediyor ?
Yoksa tavukların türlerimi faklı ?
EDİT: üşemedim sordum :D Et tavuğu köy tavuğu diye ayrı ayrı tavuk varmış fakat ne olursa olsun bence şimdiki gıdaların çoğu zararlı diye düşünüyorum belki cahilce ama medya insanlara öyle empoze etti yanlış ya da doğru bilemiyorum en iyisi pilav üstü kuru.....
coğrafi koşullar, ırk, cins, yetişme tarz,ı verilen yem kalitesi, hayvanın stres durumu
bunların hepsi dediğinizi büyük ölçüde etkiler tabi sizin açlık durumunuz da etkiler o algıyı
neden daha ucuz :)
yaktıkları elektrik daha ucuz vergi daha az yem muhtemelen ithal değil kendi yaptıkları yem vs ithal yem die bişi yok derseniz üretim de makinaları ithal olmayabilir vergisi az olabilir vs vs :)
siz doğru bi soru sormuşsunuz bende size kısa ve öz cevap vereyim
basiretsiz siyaset vatan hainliği plansız işler deneyimsiz kişiler işte bunları sorduruyor halka :)
Zor iş hiç bilmiyorsan girme
yaşlı hayvanlar o nedenle farklı oluyor aslında yumurtacılardan çıkma tavuk alıp bu şekilde satıyorlar
İşlenmiş ürün ben pek tercih etmem eti et olarak tüketin
Formalite değil çok önemli bi konu ve kullanılan dezenfektan gerçekten etkilidir.
Dezenfekatnın adını biliyorsan sana yardımcı olabilirm
Bize mısır çok pahalıya geliyor et lezzetinde de mısır çok önemlidir.
Yurdtdışında gdo'lu ürünleri yedirmede bi sıkıntı olmadığı için mısırı dayıyorlar hem et biraz daha sarı ve illlaki biraz daha lezzetli oluyor
gıda sektörünün liderleri meyda ile çok güzel oynayarak insanların aklını çelebiliyor. aynı şekilde ilaç sektörüde medyayla çok oynuyor.
Tavuk diye bize yedirdiklerine bakın
İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü'nden Dr. Yavuz Dizdar, tavuk yetiştiriciliğinde uygulanan yöntemleri eleştirdi.
Entegre tavuk tesislerinde çabuk büyüsünler diye ilaç verilen tavuklar kansere yol açıyor. Kuluçka süresi 17 güne inen tavuklar kesilmediklerinde kendiliğinden 45 günde ölüyorlar. İşte dehşete düşüren veriler;
İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü'nden Dr. Yavuz Dizdar, sağlığımızla nasıl oynandığını ifşa etti. Verdiği bilgiler tüyler ürpertici.
HAYVANIN KARNINDAN TÜMÖR FIŞKIRIYOR
Dizdar'ın aktardıkları şöyle;
*"Tavuk diye önünüze konulan hayvanın kuluçka süresini kısaltılarak 17 güne indirdiler.
*Hayvanların bacak yapıları değişti.
*Bu hayvanlar 45 gün sonra kendiliğinden ölüyor.
*Yapılan araştırmada doğal ürünle beslenen civcivlerin 45 gün sonra ayakta duramadığı görüldü.
*Tavuk diye önünüze konulan hayvanın karnından tümörler fışkırıyor.
*Tavukçular tıptan 50 sene önde gidiyor.
*Bu endüstrinin görevi size üzerinde et tutturulmuş bir şey vermek. Hayvanın sağlıklı olması umurlarında değil. Bu işin ilginç yanı, bunun onayını da veterinerlerden alıyorlar.”
İLAÇ ENDÜSTRİSİ İÇİN SES ÇIKARMIYORLAR
Dünyada belli başlı kanserlerde artış gözlendiğini belirten Dizdar, “Dünyada bütün ülkelerde kanser artmıyor, bütün kanserler de artmıyor. Belli kanser türleri artıyor, bunu ABD de biliyor. Mevcut olan durumun farkındalar, çok umurlarında olduğunu sanmayın, hiç umurlarında değil. Çünkü paralelinde ilaç endüstrisi büyüyor. Geldiğimiz noktada bir ülkenin gıdasını ne kadar endüstrileştirirseniz, ne kadar markete tıkarsanız, uzun raf ömrü ile ne kadar bozulmaz hale getirirseniz hastalığın da o kadar arttığını görüyorsunuz." ifadelerini kullandı.
Dizdar, güvenli olan bakliyat ve hububat yenilmesini tavsiye etti.
_____ ALINTIDIR _____
Orhan hay agzina saglik. Ben de son zamanlarda tamamen kesmistim tavuk yemegi. Resmen irite olmustum. Simdi tekrar bilindik markalarla devam edecegim.
Firsat buldukca da Kandira' ya gidip hindi aliyorum kestirip dolapta stokluyorum. Tavsiye ederim.
Öğrenci evinde yaşıyorum bir gün ***** sıkıntı herkeste para bıttı bızde 4 kısı toplanıp hazır kofte aldık 2 yada 3 lıraya buyuk kutulardan sonra eve geldık pısırcem pısıremıyorum bole jöle gibi birşey kızarmıyor pişmiyor en sonunda biri tavadan kalkıp baba dedi kıyamadım yemeye bıraktım kaldılar öle :)
Kuluçka süresi Allah'ın belirlediği 21 günden 1 gün bile az değil, olamaz.
Yapan var ise İNSAN ÜSTÜ güçlere sahiptir. Y O K.
45 gün sonra ayakta durmaya devam ederler. Eğer yemi kesip tavuğu aç bırakırsan tabi ki ayakta duramaz. İnsanın da yemeğini kestiğinde ayakta duramaz.
Tavuğun yediği yemin en büyük kısmını MISIR oluşturur.
Ülkemize giren mısırlar GDO suzdur.
Mısırda GDO yok. GDO lu mısır ithalatı yasak.
Yemin içinde soya fasülyesi var. Soya GDO lu olabiliyor. Ülkemizde yeterli miktarda soya yetişmediği için ithal soya kullanılıyor. GDO lu soya olabiliyor.
Yediğimiz ÇUKULATA ve GOFRETLERİN içeriğine bakın.
SOYA ÜRÜNÜ İÇERİR yazıyor.
Soya GDO lu. Demek ki gofret ve çukulata da GDO lu.
GDO yani genetiği değiştirilmiş organizmaların insan sağlığına etkileri henüz tam olarak ortaya çıkmadı. Daha uzun süreli testler yapılmalı. 5-10-15 sene sonra daha net sonuçlar ortaya çıkacaktır.
Benim tavsiyem İRİ piliç almak yerine orta boy piliç alın.
Sektörde 60 yıllık tecrübelerimizle GDO suz tamamen doğal tahıllarla beslenmiş pilici ürettik.
Google a doğal piliç yazınca çıkıyor.
okuduğum kitap, mantığım ve beraber çalıştığım doktorlardan çıkardığım sonuç yeterince para verirseniz doktorlar herşeyi yaparlar, iyiye kötü, kötüye iyi, acıya tatlı bile derler kimsede hayır öyle değil demez çünkü adam koskaca doktor.
sözüm meclisten dışarı :icon_tup:
marka ismi vermek istemiyorum ama şu sadece tavuk ürünleri satan fast food markaları kullandıkları ürünleri ülkemizden mi temin ediyorlar yoksa ithal mi? ithal olması mantıklı gelmiyor ama bazı arkadaşlar daha kaliteli daha ucuza oluyor demiş.
:) bu konuyu okuyunca çok güldüm arkadaşlar.
defalarca http://www.facebook.com/babileziz sayfamda hileleri paylaşıyorum kim ne yapıyor nasıl yapıyor nasıl kar ediyor hepsi mevcut :)
gıda işine girmeden önce kilom 97 idi şimdi ise 82 :) soğudum yemeklerden hilelerden.
hile 6;
tavuk ürünleri nasıl mı? :(
en tehlikeli et ürünü bildiğiniz gibi tavuk etidir.
tavuk et terbiyeli olsa dahil 2 günde bitmesi gerekir fakat işletmeler maalesef iş olur düşüncesiyle etini fazla çeker ve tüketemez bu sebeple zehirlenmeler çok olur.
dana şişteki gibi etin suyudur aslında tehlikeli olan mangal ateşinde kuruyana kadar pişirin o et size zarar vermez ama kokusu mutlaka kırıktır.
bu arada piyasada kırık tavuk ürünleri satılmaktadır. yani kasaptan kokmuş ürün satılmaktadır bu sebeple onların piyasası genellikle hızlı tüketim olan tavuk dönerleridir.
fabrikalardan düzgün bir şekilde çıkabilir ama ya sonrası?
istanbuldaki tavuğun tadı başka balıkkesirde tavuğun tadı başkadır buda dağıtıcı firmaların şerefsizliğidir. kimse işin bu tarafına bakmıyorum.
tavuk taşlığını bileniniz var mı? tavuk eti kilosu 6,5 lira taşlığın kilosu 8 lira :)
tuhaf dimi? çünkü taşlığın rengi kırmızı :) kısaca öyle bir hileler var ki hem lokantalarda hemde kısaca heryerde.
lokanta ve işletmelerdeki hilelerin hepsini sizlere paylaşabilirim isterseniz :)
söylediklerinize tamamen inanıp gönül rahatlığıyla tavuk yiyebilmeyi çok isterdim, fakat maalesef yapamıyorum. markette sağda solda satılan yetiştirme tavukların hepsi sanki tek bir yerden çıkmış gibi aynı pis kokuyu aynı bembeyaz rengi ve saçma sapan tadı barındırıyor.
ben küçük bir yerde yaşıyorum ve köyler var etrafımızda. oralarda doğal besleniyor, dolaşıyor hayvanlar. haftada 2 bazen 3 gün farklı köylerden tavuklar geliyor, hazır kesilmiş temizlenmiş. rengi-kokusu-tadı-eti kısacası her şeyi farklı bu hayvanların. adam akıllı tavuk yediğini anlıyor insan. kesinlikle çamaşır suyuyla beyazlatılmış gibi değil rengi. kemikleri marketten alınanlar gibi kürdan kalınlığında değil, bildiğimiz kemik. tadını anlatmanın zaten gereği yok.
lütfen bana sıkış tıkış serbest dolaşmayan bir tavuğun-pilicin, türlü kimyasal işlemden geçirilmiş, ne olduğu belirsiz vitaminlar, antibiyotikler, prebiyotik mayalar eklenmiş, gdolu tahıllardan üretilmiş yemler ile beslenip, köyde serbest takılan, börtü böcek yiyen bir hayvanla aynı düzeyde sağlıklı olduğunu söylemeyin. benden buna inanmamı da beklemeyin.
her gün tavuk dönercilerin, tavukçuların çevresinden geçerken gelen o ağır koku, yemeğin içine dahi konduğunda ağıza gelen o acayip tat normal olamaz, doğal olamaz, sağlıklı olamaz.
benim kendi gözümle gördüklerim, yaşadıklarım ve görüşlerim bunlar ve tavuk yememeye, yedirmemeye devam edeceğim, aynı şekilde 1 hafta bozulmayan sütü-yoğurdu da yememeye devam edeceğim.
saygılar.