Bende uyarıyorum benide uyarıyolar baba tırcı olduğu için binek araçta bile tako kağıdı taşıyorum karşıdan gelen kamyonlara tırlara tako yu gösterince direk atlıyolar frene![]()
genelde uyarırım fakat aşırı hızlıları uyarmıyorum gideceğin yere yarım saat geç git ama git!
Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya,cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur.ATATÜRK
2 gün önce beni cezadan kurtaran o bora sürücüsünü bulsam öperim adamı o kadar![]()
Yargıtay, uyarıcı levha olmadan trafikte radarla hız kontrolü yapılamayacağına hükmetti.
Yargıtay 12. Ceza Dairesi, hukuk devletinin bir erki olan idarenin görevinin, öncelikle bireylerin kuralları ihlal etmesini bekleyip cezalandırma yoluna gitmesi değil, kurallara uygun davranma düzeyini ve alışkanlığını geliştirmek olduğunu belirtti.
Adalet Bakanlığı'nın kanun yararına bozma istemi üzerine Yargıtay'ın gündemine taşınan davaya konu olay Manisa'nın Alaşehir ilçesinde meydana geldi. 2013 yılında radarla hız kontrolüne F.A.'nın hız limitini aşması üzerine 343 TL idari para cezası uygulandı. F., bu idari para cezasının iptali için aynı gün Alaşehir Sulh Ceza Mahkemesine başvuruda bulundu. Alaşehir Sulh Ceza Mahkemesi, radar kontrolü yapılan yerde radar işaretinin bulunmadığı, gerekli yasal uyarılar usulüne uygun bir şekilde yapılmadan kesilen para cezalarının hukuki mesnedinin bulunmadığını belirterek, itirazın haklı olduğu kanaatine verdi ve para cezasının kaldırılmasına karar verdi. Bu karara karşı Emniyet Genel Müdürlüğü mahkemenin gerekçesinin kanuna aykırı olduğuna ilişkin başvuruda bulundu. Adalet Bakanlığı da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak kanun yararına bozma talebinde bulundu.
Kaynak: Tıklayınız![]()
Bende Çok uyarıyorum kastamonu -zonguldak arasında yolculuk yapıyorum sanki bu bana verilimiş bir görev gibi bide karşıdan gelenleri yavaşladıgını görürsem cok mutlu oluyom sanki ben başarmışım gibi bi keresinde bi bi kamyonu solarkn hızım 140 felan kamyon benm solladıgım şeride girdi bende adama allah ne verdiyse bastım kornayagecirmedi diye
meyerse radar varmş ondan gecirmemiş duamı etikten sonra kornamla teşekkür ettim sanırım biraz ön yargılı olmuştum orda :/
Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene...
uyarıyorum tabikide. bu sene bodruma giderken sagolsun kamyoncu bı abimizde ucuz kurtardı benı, selektör attı.
kardeşim inkar yasasına güveniceksin![]()
selektor atmak yasada suc mu?
öndeki aracı uyarmak için selektor yaparken karsı tarafın bundn faydalanmasından banane
bugun ankara eskişehir bilecik yolunda selektor kolunu kırıyodum artık 2 defa benı kurtardılar toplamda 5-6 radar görmüşümdür ben kac kişi kurtardım bilmem![]()
Dün bende adapazarı-konya yolunda o kadar sellektör çaktım sadece şahinci tepki verdiRadar cihazı ne kadar uzaklıkta algılıyor bilen var mı acaba.
Öyle Pısırık Pısırık Yürümeyeceksin,
Yürürken Omzun Dik Alnın Karşıya Bakacak.
Yere Bastığın Zaman Hakkını Vereceksin Toprak Seni Tanıyacak . . !
Bu olay bence artık zıvanadan çıktı
Seneler önce hoş geliyordu ama artık alışkanlık olmuş uzun yolda herkes çok rahat hızlı gidebiliyor nasılsa karşıdan uyarırlar diye.
Asla uyarmam benide keşke uyarmasa kimse 110 sabit giderim ben gerek yok..
dün Muğla - İstanbul yaptım yolda 2 yerde radar gördüm bir süre gelenlere sellektör yaptım. önümdeki ve sellektörü kendisine sanıp yol veren arkadaşlara da ayrıca teşekkür ederim![]()
Karşı şerittekileri hiç görmüyorum yada denk gelmiyor kendi şeridimde 2 kere göz göze geldim birinde işi çok önceden uyandım yavaşladım birinde 50 le gidiyodum yeni hızlanıodm radarın yanından 80 le geçtim heralde girmedim henüz gelen giden bişey yok
ne kadar zaman sonra gelir acaba girdiysem ?
heheheeh![]()
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)