Dostum kusura bakmada sen bence ticaret yapma ya da ne yapmak istediğine tam karar ver, tuning işinden girdin araba parçalamaya çalışıyorsun şimdi.
Kim ne dese o mantıklı geliyor o yöne kayıyorsun..
Printable View
Dostum kusura bakmada sen bence ticaret yapma ya da ne yapmak istediğine tam karar ver, tuning işinden girdin araba parçalamaya çalışıyorsun şimdi.
Kim ne dese o mantıklı geliyor o yöne kayıyorsun..
Kışın daire al bitik muteahidlerden yazın sat.. Yazın 120lere vermedikleri daireleri şu an 60a yalaya yalaya vermek isteyen müteahid çok piyasada.
araba alım satımda 3 araçtan sonra vergi var,tuning işi daha önce yapmış biri olarak ölmüş artık.millet bazen para çevirmek için aldığı fiyata veriyo,dükkan kalabalık görünsün diye.Araba parçalama evet karlı bir iş ama o arabayı saklayabilecek biyerin varsa ve şöle bişey arabyı aldın ne kadar zamanda eriycek?bunlar bana göre önemli detay.Çıkmacı arkadaşlarım var evet arabayı ucuza alıyolar ama giden malzemeler belli,sonrasını kaldırıp bi köşede tutuyorlar,senede bi imüşteris gelipte parça alıcak diye.Arkadaşlar zaten söylemiş gıda işi en karlı işlerdendir.Bence ona yönelin...
Sexshop araç alım satım ve markafoni,trendyol tarzı bi site açma fikrine sıcak bakıyorum bu 3 işi araştırmaya başlıyorum :)
Vardı zamanında.. Hatta bir otomobil programı sunan bir adam yapıyordu.. Terasparkta vardı ya playseat tarzında yarış arabalarının içerisine oturup kullanıyordun.. o tarzda bi yer.. ama tutmadı denizlide o ayrı :)
O tarz bi iş hem maliyetli oluyor, hemde çok müşteri gelmiyor. Çünkü Türk milleti olarak o tarz şeylere açık değiliz :)
Ben tekstil sektöründe çalışıyorum. Satış pazarlama getir götür işlerindeyim yanı :) Yedek parça satıyoruz.. Çok iyi kar marjları dönüyor.. 10 liraya Çin'den aldığımız bir şeyi yeri geliyor 90-100 liraya satıyoruz.. Ama ciddi anlamda para gerektiriyor dükkan açmak için.. Şu anda dükkanda 1 trilyonluk malzeme vardır.. Vadelere, çeklerin 7-8 ay sonrasına kesilip verilmesine dayanabileceksen aslında güzel iş.. 3 sene içerisinde kara geçmeye başlıyorsun..
50.000 tl civarında bende iş düşünüyorum..
Central firması var araç kiralama.. Franchise veriyor.. 100.000 tl gibi bir rakamdan.. Sürekli vw, audi, bmw kiralıyor sadece.. Mesela bir polonun günlük kirası 99 lira.. Gayet uygun Denizli için.. Çünkü denizlide lineaları vs tarzı araçları 110-120 den veriyorlar.. Biraz param olsa düşünmeden gireceğim ama işte para yok :)
Dediğim gibi central'in şubesini açsan güzel paralar dönebilir.. Ama isim bedeli ödemek sıkıntılı işte..
Birde araç kiralamanın gecesi gündüzü biraz sıkıntılı olur gibime geliyor.. Ama koşturmadan da para kazanılmıyor.. :)
50.000 tl ye bence araç alıp sat bir süre.. 300-500 ufak ufak başla.. Ondan sonra eğer tutturabilirsen devam edersin.. Ama çok para kazanan galerici olmak için biraz bozuk olmak gerekiyor :) Mesela ben hasarlı arabayı hasarsız diye satamam :) Denedim bi kere yapamadım çünkü haha :D
Bende araştırıyorum valla.. 50-60 bin lira civarında mantıklı bir iş bulabilirsem direk açmayı düşünüyorum..
El işinde çalışmak sıkıntı.. :)
yanlış anlama da burda yazdıklarına bakarak diyorumki maaşlı bi işe gir çalış
Aynen.. :) Çok şükür kimsenin parasında gözümüz yok kazandırıyoruz kazanıyoruz :) Maaşlı çalışanım şu anda ben.. :)
Ama dediğin gibi adamın tezgahı yatarken çok görmüyor o parçanın fiyatını.. Çünkü o tezgahın 1 gün yatması demek adama milyar kaybettiriyor.. :) Tekstil şu anda yine çok hareketli.. Denizlideki firmaların çoğu eylül ayına kadar dolu..