User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
44 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Vakıf Üni.'den başka bir Vakıf Üni.'ye geçmek.

dorukky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cagri-35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    nor ortalamam haylı yuksektı zaten ,

vakıftan devlete gectım ege mezunuyum. Öss puanı okul dakı not ortalaman cok onemlı. Ama okuldakı not ortalaman ve denklıgın dırek belırlıyor esasında.

Dırek donem basında gecıs yaptım mezun oldum hatta.
    senın gectıgın donemı bılmıyorum ama su anda benım ogrencı ıslerınden aldıgım bılgı 1. donemı bıtırıp o not ortalamasına gore 2. donem basvuru yapıyosun zaten 1 yada 2 kontenjan oluyor.Yada okuldan kaydını sıldırıp gırdıgın sene aldıgın oss punanına gore bos kontenjanlı her hangı bı unıye gecebılıyosun

cagri-35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kaçıncı senende geciş yapmak istedin?

Mevzuat sürekli değişiyor ben gecıs yaptıgımda ara dönemdede dönem basındada gecıs yapabılıyordun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben hazırlık ve ilk seneyi bitirdim 2. sene bası gecıs ıstedım olmadı ocakta gecıs yapabılırsın dedıler yada devlete gıt dedıler bursumuda kesıyolardı mecburen ya kalıcaktım kontrol muh okuyodum oss puanım 290 felandı 290 a da bos kontenjan yoktu fizik kimya bolumlerı vardı sadece mecburen dondurdum okulu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kötü olmuş gecıs yapabılecegın bı aralık var belkıde o alt aralıktır cunku alan derslerınden zıyade unıye gırıste cogu bolumun aldıgı ortak dersler vardır gectıgındede muaf olursun bırcogundan onlardan eksıgın vardır tahmınımce.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kötü olmuş gecıs yapabılecegın bı aralık var belkıde o alt aralıktır cunku alan derslerınden zıyade unıye gırıste cogu bolumun aldıgı ortak dersler vardır gectıgındede muaf olursun bırcogundan onlardan eksıgın vardır tahmınımce.
    yok alttan dersim yoktu zaten ılk sene derslerın yuzde 80 90 ı ortak oluyor onları saydırıp devam edıcektım baska okulda olmadı sıstem degısıyo sureklı.Eger bursun yoksa paralı okuyosan ıstedıgın ozele gecebılırsın ama bursun varsa bursunu alıyolar.

Emre İlbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben Karabükte okurken, elemanın biri yeditepeden atılıp gelmişti(sınıfta kalmış)
    illede vakıf olacak demiyorsan, devlet üniversitelerinide araştır

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    her okul olabilri yeterki bolum denk olsun veya aynı olsun

notlarında alttan olmamak şartıyla 100 uzeirinden 60 ve yukarısı veya 4 uzerinden 2 ve yukarısı olucak

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir de şuna dikkat etmek gerek , bölüm isimleri benzese hatta birebir aynı olsa bile üniversitelerin dersleri farklı olabilir. Ders içerikleri karşılaştırılır ve onaylatılır. Aynı ada sahip dersler bile içerik tutmadığından sayılmayabiliyor. Benim başıma geldi.

Burak K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir kaç üniversiteyle görüştüm,hepsi hazırlıktan sonra ki senenin 1. döneminde geçebilirsiniz diyorlar ancak Bahçeşehir Üniversitesi'nin internetinde yazan yazıda hazırlıkla ilgili bişey yazıyor anlayamadım yarın görüşeceğim. En kötü seneye 2. dönem başında geçiş yapacağım inşallah.
    Alıntı ygtkrmdnz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya kabarırsa

semavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şuanki mevzuatları bilemiyorum her ne kadar öğretim görevliside olsam ...

Benim zamanımda 1. dönemden itibaren geçiş yapılabiliyordu. Bir çok ünv ÖSS(YGS her ne haltsa) puanına bakmasada bazı üniversiteler ÖSS puanı şartı koymaya başlamışlardı. Burslu okuduğum için Vakıflara geçiş imkanım yoktu, bende devlet Ünv istemiyordum %100 ingilizceden dolayı. Kazandığım sene sınavım çok çok kötü geçmişti ve seviyemin altında bir puan almıştım... 1. sınıf sonuda ÖSS'ye girdim ve Ankara Atılım Ünv Burslu kazandım (Uluslararası ilişkiler yine) Derslerimi saydılar... Ben ünversitenin "gayri ahlaki ve insani" bir şartından dolayı lanet ederek gitmedim oraya. Şuan şartları değişmiş olabilir. Okuyan arkadaşların kalbini kırmak istemem, soran olursa pmden açıklarım...

Benim merak ettiğim ise Zirve'den neden geçiş yapmak istiyorsun? Teklif geldide oradan bize Öğr. Gör. olarak.

Yani şehre mi alışamadın? Objektif yazarsan sevinirim. Mesela bende Adanaya alışamadım ondan dolayı geçiş yapmak istemiştim ama 4 sınıfta "keşke iş imkanım iyi olsada adanada kalsam" diyordum...
    Biraz saygı... Dünya herkesin...
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com
    https://www.facebook.com/ZoraMotorHouston

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende mevzuata tam hakim degilim, ama benim advisor oldugum sınıfa bir öğrencim geçişle geldi. Bunu en net geçiş yapmak istedigin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşebilirsin. Kontenjan olduğu sürece vakıf üniversitelerinde sorun yaşayacagını düşünmüyorum bir çogunda en azından. Ama 1 seneyi doldurmuş olman lazım mevcut yerde en az.

Alıntı semavi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Benim merak ettiğim ise Zirve'den neden geçiş yapmak istiyorsun? Teklif geldide oradan bize Öğr. Gör. olarak.

Yani şehre mi alışamadın? Objektif yazarsan sevinirim. Mesela bende Adanaya alışamadım ondan dolayı geçiş yapmak istemiştim ama 4 sınıfta "keşke iş imkanım iyi olsada adanada kalsam" diyordum...

Hocam Zirve'deki akademik durumla ilgili sorularınız varsa alabilirim. Özelden
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Valla hocam şu an ben hazırlıktayım. Okul ve rektör verilen sözlerin hiç birini tutmadı diyebiliriz,okul şu an lise kıvamında. Antep'e alıştım diyemeyiz sadece techturkey üyeleriyle aram iyi,okulda pek arkadaşım yok. Bir de zamanında bana çok dediler Bursa'dan sonra orda yapamazsın diye,ben o an ki üniversite heyecanıyla dinlemedim hiç kimseyi geldim açıkcası pişmanım... Yanlış anlaşılmasın doğuya ya da güney doğuya bir şey demiyorum bende aslen Kars/Sarıkamışlıyım ancak Bursa'da büyüdüğüm için buranın yaşamına ayak uydurmakta zorlanıyorum. İnsanların birbirine pek saygısı yok. Okul için konuşacak olursam Zirve gelecekte iyi işler yapacak bir üniversite ancak şu an ve önümüzde ki 5-6 sene pek bir şey olmaz bu okuldan. Henüz inşaatı tamamlanmayan yerler var,13 tane daha bina yapılacakmış kampüsün içine. Yani tam anlamıyla üniversite olması için 5-6 seneye ihtiyacı var. Ayrıca,merkeze çok fazla uzak. Okula gitmek için toplu taşıma(4 ya da 5 tane otobüs gidiyor sanırım.),Okulun servisleri ya da kendi arabanız olması lazım. Okulda kampüs hayatı diye bir şey yok,en son arabaların kampüs içine girmesini de yasakladılar her sabah kampüs dışından yürüyoruz binaya kadar ki bunun yağmurlu günleride var. Aramın çok iyi olduğu evlerine gidip geldiğim bir kaç hocam var,pek sormadım onlara ama isterseniz sizin için gidip görüşlerini alabilirim... Zirve cemaat üniversitesi ancak okulun içinde pek öyle durum yok,normal bir vakıf üniversitesi gibi. Gösteriş meraklısı öğrenci,oraya okumamak için,zaman geçirmek için gelen öğrenci sayısı çok fazla ve gördüğüm kadarıyla hazırlıkta hocalarıda bezdiriyorlar. Öğr. gör.'nin şartları nasıldır bilmiyorum ama kesinlikle kabul etmeden önce gelin bi okulu,yerini görün.
    ya kabarırsa

sahinsp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    üni sınavına tekrar girip istediğin üniyi yazarsın kazanırsan hazırlıgını saydırıp 1 den devam edebilirsin tabi hazırlıgını sayarlarsa

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hazırlıgı sınavlada atlayabılme ımkanı var

semavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anlattığın şeyler bir öğrenci gözü ile önemli, yanlız benim gibi artık mezuniyetinin üzerinden yıllar geçmiş ve bir çok özel üniversite tecrübesi olan birisi için biraz farklı algılanıyor...

Anladığım kadarıyla şuanki şartları benim okuduğum Çağ Üniversitesinden daha iyi... Adanaya bursa ve eskişehirden gelen arkadaşlar çok alışamamışlardı. Senin yaşadıkların çok normal...Geçiş ayapabilirsen tabiki çok güzel olur senin adına. Ama başımdan geçenleri yazdım, çünkü benzer durumları yaşamışız, birde ben İstanbuldan oraya geçmiştim düşün

Sana tavsiyen "sakın ha" motivasyonunu bozup hazırlığı boşverme...Üniversiteyi kazandığının ertesi yıl sanırım puan kırılıyor ve giremezsin istediğin yere... İlk iki dönem çok ciddi çalışırsan istediğin üniversiteye geçmekte rahat edersin. Paralılar arası geçiş rahattır.

Kriterlerini az çok anladım, yoksa bizim üniversite içinde gerekenleri yapardım ama bizim üniversitede seni kesmeyebilir. Ama İstanbul olsun sorun değil dersen görüşürüm sene başında.

Zirve cemaat bağlantılı bir üniversitedir ve alakası yok demişssin. Doğrudur, Fatih üniversitesi bile bilinenin aksine cemaat havası hakim olan bir üniversite değil ki. Zaten öğrencilerin hatırı sayılır bir kısmı yabancı ve müslüman bile değil... Mesela ben doktorama sakaryada devam ediyorum, orada bile daha fazla muhafazakarlık hissediyorum...

Öğrenci profiline gelince... Paralı okulların hepsinde durum aynı... Hatta devlet üniversitelerinde bile böyle olmaya başladı. Eskiden az üniversite vardı kazanmak zordu. Şimdi çok fazla üniversite var... Artık üniversiteler bölgeselleşmeye başladı...

Bölümün ne bu arada?
    Biraz saygı... Dünya herkesin...
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com
    https://www.facebook.com/ZoraMotorHouston

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sahinsp Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    üni sınavına tekrar girip istediğin üniyi yazarsın kazanırsan hazırlıgını saydırıp 1 den devam edebilirsin tabi hazırlıgını sayarlarsa
    YGS'ye girip 140 barajını geçip başka bir üniversitenin iç mimarlık yetenek sınavını kazanırsam hazırlığı sayıyorlar ancak YGS başvuruları geçti bu sene. Önümüzdeki sene yataş geçiş olmazsa onu düşünüyorum.

hazırlıgı sınavlada atlayabılme ımkanı var
    Muafiyet sınavı abi ama onu geçebilecek seviyede değilim maalesef. :/

Anlattığın şeyler bir öğrenci gözü ile önemli, yanlız benim gibi artık mezuniyetinin üzerinden yıllar geçmiş ve bir çok özel üniversite tecrübesi olan birisi için biraz farklı algılanıyor...

Anladığım kadarıyla şuanki şartları benim okuduğum Çağ Üniversitesinden daha iyi... Adanaya bursa ve eskişehirden gelen arkadaşlar çok alışamamışlardı. Senin yaşadıkların çok normal...Geçiş ayapabilirsen tabiki çok güzel olur senin adına. Ama başımdan geçenleri yazdım, çünkü benzer durumları yaşamışız, birde ben İstanbuldan oraya geçmiştim düşün

Sana tavsiyen "sakın ha" motivasyonunu bozup hazırlığı boşverme...Üniversiteyi kazandığının ertesi yıl sanırım puan kırılıyor ve giremezsin istediğin yere... İlk iki dönem çok ciddi çalışırsan istediğin üniversiteye geçmekte rahat edersin. Paralılar arası geçiş rahattır.

Kriterlerini az çok anladım, yoksa bizim üniversite içinde gerekenleri yapardım ama bizim üniversitede seni kesmeyebilir. Ama İstanbul olsun sorun değil dersen görüşürüm sene başında.

Zirve cemaat bağlantılı bir üniversitedir ve alakası yok demişssin. Doğrudur, Fatih üniversitesi bile bilinenin aksine cemaat havası hakim olan bir üniversite değil ki. Zaten öğrencilerin hatırı sayılır bir kısmı yabancı ve müslüman bile değil... Mesela ben doktorama sakaryada devam ediyorum, orada bile daha fazla muhafazakarlık hissediyorum...

Öğrenci profiline gelince... Paralı okulların hepsinde durum aynı... Hatta devlet üniversitelerinde bile böyle olmaya başladı. Eskiden az üniversite vardı kazanmak zordu. Şimdi çok fazla üniversite var... Artık üniversiteler bölgeselleşmeye başladı...

Bölümün ne bu arada?
    Aksine,hazırlığı bitirip seneye daha güzel bir şehirde,üniversite de olmayı hayal ederek daha iyi motive ediyorum kendimi uzamasın diye. İstanbul İzmir ve Ankara istiyorum Ankara duygusal sebeplerden dolayı öncelik olarak geliyor. Şu an için önceliğim hazırlığı bitirip önümüzde ki sene geçiş işini kovalamak,seneye 1. dönem sonunda da geçiş yapabileceğim okullar mevcut bir kaç okulla görüştüm,umarım olur...

Bölümüm İç Mimarlık,özel yetenek sınavıyla girdim...
    ya kabarırsa

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben şimdi 1.sınıftayım. Dönem bitmek üzere final haftasındayım ve okulun uzakta olması falan başka okul arayışına soktu beni.
    Özelden özele geçiş yapmak istiyorum
    Not ortalamam fena değil.
    En son hangi sınıfta hangi dönemde geçiş yapabilirim ?

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yatay geçişte devlette torpil işler

vakıfta farketmez para konşuru herturlu geçersin yani

bende seneye eski universiteme geçeyi düşünüyorum burdaki bursumdan fazlasını verirlerse eğer
    sen ne okuyorsun ne yapıyorsun ben çözemedim zaten
    Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager

ErkanCanS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben İstanbul'da özel bir üniversitede hazırlık okudum sonra o okulu bırakmam gerekti.Gerek bölümümden gerek bıraktığım zaman 1 sene beklemek durumunda kalacağımdan hiç istemiyordum.Şimdi İzmirdeyim devlet üniversitesindeyim ve tek başıma yaşıyorum.Muhtemel yaşayacağın şeyleri yaşayan biri olarak mutsuzsan gözünü karart ve bırak o okulu.Hatta devlet için zorla kendini.1 sene 2 sene hiç önemli değil eğitim için bu yaşlarda.Başlarda için içini yer ama sonradan mutsuz günlerini hatırladıkça yüzünde bir tebessüm belirir
    DÜNYADA İKİ BİLİNMEYEN VARDIR.BİRİ KUTUPLAR , DİĞERİ TÜRKLER.. Albert Sorel

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)