Anlattığın şeyler bir öğrenci gözü ile önemli, yanlız benim gibi artık mezuniyetinin üzerinden yıllar geçmiş ve bir çok özel üniversite tecrübesi olan birisi için biraz farklı algılanıyor...
Anladığım kadarıyla şuanki şartları benim okuduğum Çağ Üniversitesinden daha iyi... Adanaya bursa ve eskişehirden gelen arkadaşlar çok alışamamışlardı. Senin yaşadıkların çok normal...Geçiş ayapabilirsen tabiki çok güzel olur senin adına. Ama başımdan geçenleri yazdım, çünkü benzer durumları yaşamışız, birde ben İstanbuldan oraya geçmiştim düşün
Sana tavsiyen "sakın ha" motivasyonunu bozup hazırlığı boşverme...Üniversiteyi kazandığının ertesi yıl sanırım puan kırılıyor ve giremezsin istediğin yere... İlk iki dönem çok ciddi çalışırsan istediğin üniversiteye geçmekte rahat edersin. Paralılar arası geçiş rahattır.
Kriterlerini az çok anladım, yoksa bizim üniversite içinde gerekenleri yapardım ama bizim üniversitede seni kesmeyebilir. Ama İstanbul olsun sorun değil dersen görüşürüm sene başında.
Zirve cemaat bağlantılı bir üniversitedir ve alakası yok demişssin. Doğrudur, Fatih üniversitesi bile bilinenin aksine cemaat havası hakim olan bir üniversite değil ki. Zaten öğrencilerin hatırı sayılır bir kısmı yabancı ve müslüman bile değil... Mesela ben doktorama sakaryada devam ediyorum, orada bile daha fazla muhafazakarlık hissediyorum...
Öğrenci profiline gelince... Paralı okulların hepsinde durum aynı... Hatta devlet üniversitelerinde bile böyle olmaya başladı. Eskiden az üniversite vardı kazanmak zordu. Şimdi çok fazla üniversite var... Artık üniversiteler bölgeselleşmeye başladı...
Bölümün ne bu arada?