User Tag List

Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon
94 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Fiat Linea kullanıcıları tavsiye edermisiniz?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugün araca bakım yaptırdım. Hepsi orijinal 5lltre selenia c3 5-30 tam sentetik yağ , yağ filtresii, hava filtresi işçilik dahil 120tl. Bu bakımları beraber 20000km boyunca masrafsız binecegim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.6 multijetini kullandık aile için 1 sene kadar gayet güzel performanslı dizel araba için yakıtta tasarrufluydu hesabını yapmadım ama

okkaliokan
    Misafir
    aracım 20.205 km de.
    şehiriçi normal kullanımda elde ettiğim değerleri yazıyorum.

5 şubat 2013 36 lt = 150 TL. = 500 km = 0,30 TL/km = 7,20 lt/100 km.
    25 ocak 2013 36 lt = 152 TL. = 490 km = 0,31 TL/km = 7,35 lt/100 km.
    17 ocak 2013 38,8 lt = 164 TL. = 502 km = 0,326 TL/km = 7,73 lt/100 km.
    06 ocak 2013 30 lt = 127 TL. = 430 km = 0,295 TL/km = 6,97 lt/100 km.
    30 aralık 2012 36,2 lt = 151 TL. = 377 km = 0,40 TL/km = 9,6 lt/100 km.
    23 aralık 2012 37,7 lt = 158 TL. = 520 km = 0,30 TL/km = 7,25 lt/100 km.
    11 aralık 2012 38,3 lt = 160 TL. = 426 km = 0,375 TL/km = 9 lt/100 km.

ortalama hız son 3 deponun ortalaması 20 km/sa

aracım ilk bakımına 15 ekim 2012 tarihinde 12465 km. de girdi.

opet' ten yakıt almaktayım. sürekli aynı istasyondan.

bana göre fazla yakıt tüketiyor gibi. kullanan diğer arkadaşlar sizce normal mi?
    ecodrive programını arabaya yükledim ama daha sonrasında verileri bilgisiyara yüklemek istediğimde %49 da takılıp kalıyor. yükleme yapmıyor. sizce sebebi ne olabilir ? yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.

SULTANOGLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu degerleri nasil elde ettiniz ? Hep trafikmi yoksa tapagazmi gidiyorsunuz ? Ciddi cok yakiyor araciniz
    74 model sehpa...

Onur Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    600-700 km kullandım 1.3 multijetini.
    Tavsiye ederim.. Güzel arabadır. yakıtı gayet iyi basmazsan. Performansıda güzel yazılımla çok keyifli olur rampa aşağı son devirde 210 km hız gördüm yaklaşık 1 dk gittim o şekil. Düz yolda 180-185 görüyor. Virajlarda pek güven vermez onuda geniş taban lastikle çözebilirsiniz.
    Genelde 1.3 multijetleri şirketler ve rent a carlar kullanıyor temizini bulmak zor.
    Km düşürülüp kullanıcıya satılmış onlarca linea vardır.
    Diğer bi seçenek accent era bakabilirsiniz. Bence eralar daha güzel. Lineanın boşuna 22-23 bin vericeksiniz kmside yüksek olur. Ama era hem daha dolu hemde daha düşük kmli olur.
    Bir de şu yönüyle kıyaslıyım focus 2 tdci ile uzun yolda sollamalarda vites küçültmeye gerek duymazken lineada her seferinde 4e çekiyordum. şimdi anımsadım.
    Hayırlısı olsun diyelim.

DoganSuper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yakıtı iyi frenler ehh derecede.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu Arada bayburtlu69 un yaşadıklarını birebir ben yaşadım 120 yi geçince araba zamgır zangır titriyordu ve fazla yakıyordu bakımsız diycem araba 2012 model ve 2500 km deydi

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.6 multijetler yakıyor ama çok iyi gidişi var...
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onurkk06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu Arada bayburtlu69 un yaşadıklarını birebir ben yaşadım 120 yi geçince araba zamgır zangır titriyordu ve fazla yakıyordu bakımsız diycem araba 2012 model ve 2500 km deydi
    1.3 zaten 130 dan sonra gitmesi için gaza oturman lazım. Yakıtı baya farkettiriyor bu da, uzun yolda kullanılacaksa 1.6 kesinlikle her açıdann daha rahattır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Equinox Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.3 zaten 130 dan sonra gitmesi için gaza oturman lazım. Yakıtı baya farkettiriyor bu da, uzun yolda kullanılacaksa 1.6 kesinlikle her açıdann daha rahattır.
    Yok hocam öyle bi titreme değil bildiğin kasisde gibi zıplıyordu araba

OmR
    Misafir
    2012 29bin'de 1.6 Multijet Active Plus var , satıyorum ilgilenirseniz. Sıfır ayarında hata boya kaza degisen yoktur.

Ayrıca performansı da gayet basarılı bi arac.

sword - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 ay kadar kullandım 1.3 active plusdı modeli yakıt sehır ıcı 6,5-7 yaktı ıstanbulda

ılk kalkısı cok sağır tepkı yok gazda et gıbı derler ya..

yakıt alırken kontak anahtarı vermek gerekıyor cok sıkıcı bir durum.

okkaliokan
    Misafir
    SULTANOGLU isimli üyeden alıntı.

Bu degerleri nasil elde ettiniz ? Hep trafikmi yoksa tapagazmi gidiyorsunuz ? Ciddi cok yakiyor araciniz.

Hayır normal kullanımda aldığım değerler bunlar. Son üç deponun ortalaması 20 km/sa.

Fiat servisleri (iki farklı servis) konuyla ilgilenmedi. Sanıyorum fiat ın hizmet anlayışı sadece aracı satana kadar.

fatihob - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    @okkaliokan

Bizde 1.6 Mjet Linea var. Az yakıyor diye hiç dikkatli kullanmayız ama biz bile 7-7.5 yakyoruz en fazla. Hatta ekonomi yapalım dedik 500km ortalamamız 6.5 oldu. Senin değerlerin sakın kullanım için çok yüksek.

okkaliokan
    Misafir
    @fatihob

acaba saatteki hız ortalamanız nedir? belki benim 20 km/sa olduğu içindir. bilemiyorum. başka bir servise daha götürmek istiyorum. kışın 9,5 a çıkan tüketim şu sıralar 7,5 larda.

powERS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı okkaliokan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    SULTANOGLU isimli üyeden alıntı.

Fiat servisleri (iki farklı servis) konuyla ilgilenmedi. Sanıyorum fiat ın hizmet anlayışı sadece aracı satana kadar.
    Servislerin ilgilenmemsini Fiat a yıkamazsınız. Muhtemelen konuyla ilgili bilgisi olmayan bi çalışana denk gelmişsinizdir. Servisin müdürüne şikayette bulunursunuz gene ilgilenilmezse

Servisleri fiat türkiyeye bildirirsiniz onlar gerekeni yaparlar zaten.

*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...

okkaliokan
    Misafir
    kimi kime şikayet ediyorsun Allah aşkına ?? benim aracımın yakıt tüketiminden memnun değilim dediğinizde hemen konuyu kestirip atıyorlar. 100 km. de kaç lt. tüketiyor diye sormuyorlar bile. tek söyledikleri normaldir. yahu ben sana bir depo yakıtla kaç kilometre gittiğimi bile söylemedim sen nereden biliyorsun bakmadan normal olduğunu diye kavga bile ettim. bu söylediğim şahıs servis şefiydi. konuyla ilgisi olmayan bir çalışan değildi. ben daha önce farklı marka araç da kullandım. ilk kez fiat ta bunu yaşıyorum. randevu aldığım saatte serviste bulunuyorum. size bu saate mi randevu vermiştik diyor servis şefi. lakayt bir tavırları var. herkese aynı saatte randevu vermişler. bu bahsettiğim rami' deki göker otomotiv. bir daha oraya adımımı dahi atmam. aracı aldığım gürses oto dan da memnun kalmadım. aracı almadan önce aracta olduğu iddia edilen aksesuarlar konusunda bile problem yaşadım. ve fiat a bunu bildirdim. ne oldu? servisten çıktık fiat sizi arayacak aman hakkımızda güzel şeyler söyleyin dediler fiat aramadı bile !! ben nerede kiminle nasıl konuşulması gerektiğini iyi bilen biriyim. bizlerle muhattap olan şahıslar ya da servisler fiatı temsil ediyorlar. bunun için orada buluyorlar. bir şahıs ya da bütünüyle bir servis tabiki de fiat değil. elbette şikayet edilebilir ama söylediğim gibi daha önceki şikayetimden hiçbir sonuç alamadım. ne yazık ki ilgilenilmiyor veyahut ilgisizlikleri bana denk geldi diyelim. fiata bir şahsı yada servisi şikayet edip de sonuç alan biri varsa buraya yazabilir. iyi forumlar.

powERS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İyi abi tamam kızma

2 sene önce 2007 1.3 emotion linea almıştık birmottan auto exper den garantiliydi araç. 1.5 ay sonra enjektörlerle ilgili sıkıntı oldu. goturduk tekrar aldıgımız birmota. garanti den yapılsın diye. adamlar yok garantıyle alaksı fılan dedıler. aramıstık fiat ı konusuldu ertesı gun fiattan döndüler geri garantiden yapılcak dediler 2 gün sonrada gittik birmottan aldık arabayı sıkıntısız.

O yüzden demiştim zaten yukarda yazdıklarımı.

Ama tabi sizin sıkıntılarınız olmuş tekrar deneyin şansınızı derim.

*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...

okkaliokan
    Misafir
    yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim. galiba biraz alındım yazdıklarına yada yanlış anladım. özür dilerim. zamanında moderatörlük yapmama rağmen bir foruma üye olduğumda acaba kim azarlayacak diye çekinerek yapıyorum bu işi. halbuki forumlar insanların bilgi ve tecrübelerini paylaştığı başuçu kitabı gibi oldu günümüzde. olmazsa olmazlarımızdan.
    senin yaşadığın olaya benzer bir olay renault da yaşadım. hakkını aramak zorunda bırakıldığında başka çare kalmayınca elbette işe yarıyor bu şikayet olayı. renault arabanın sol kapısı içinde plastik bir parça kırılmış. araba 3 günlük tıkır tıkır ses geliyor kapıdan. servis garanti plastik parçaları kapsamaz dedi. belki siz kırdınız dedi. verdim elemana anahtarı bir hafta içinde kırabilirsen sağ kapının içindeki plastik parçayı tamam hata benim dedim. üzülerek söylüyorum servis içinde sesimi yükseltmek durumunda kalınca servisin sahibi tamam hemen değiştirelim dedi. konuyu açan arkadaş için araba hakkında izlenimime gelince... fabrika yakıt harcama verilerine ulaşmak sanıyorum imkansız. 1.3 motorlar cimri olabilir ama performansları ağır kasa sebebiyle yetersiz kalıyormuş. çoğu kullanıcı bu yüzden arabadan soğumuş..1.6 motorun performansı ise bence harika. gaza basınca altındaki canavar şahlanıyor. gideceğin yere ve ne yazık ki yakıt istasyonuna biran evvel götürüyor. motorun rölantide dahi gürültüsü fazla. servise göre torku yüksekmiş ondan ama ben beğenerek ve severek aldım. yakıt tüketimi harici araçtan çok memnunum. 3 bin tl fazla verip 80 bin km. deki s40 ı almadağım için biraz pişman oldum ama yinede benim gibi sıfır araç almak isteyenler için tavsiye edilebilir. ayrıca aracın direksiyonu müthiş ağır geliyor bana. bilmem diğer kullanıcılar içinde durum aynı mıdır ??

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)