User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
23 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Reklamcılık - Sinema Televizyon

Fatih_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Reklamcılık - Sinema Televizyon

Konuyu açmadan önce çok düşündüm , kendi çapımda biraz araştırma yaptım başka siteleri inceledim ama genelde tarihleri eski olduğu için yeterli hissetmedim.

Şu sıralar ise geleceğimi etkileyecek kararlar vereceğim için bilgi alabileceğim en büyük yerin burası olabileceğini düşündüm .

Kısaca bahsetmek gerekirse şuan lise son sınıftayım , 1 sene kaybım ve 1 sene geç başladım.

Asıl konu ise , özel hayatımın darma dağın olması sebebiyle devamsızlıktan okul ile ilişkim kesilecek durumda.
    Dershaneye gidiyorum , gitmek pek denemez sınavlara giriyorum kız arkadaşım zorlarsa gelip derslere giriyorum. Fakat şuan en iyi sınıfta dersane 8.yim.
    Öğretmenlerde beni az çok farklı biri olarak gördüklerinden dersten çıkmama , uykum var diyerek günün yarısında dersaneden ayrılmama pek karışmıyorlar , karışsalarda engel olamayacaklarını biliyorlar , bazı yaşanmışlıklar var , iyi anlamda

istediğim yer izmir ege üniversite reklamcılık yada sinema televizyon , sınava girsem rahat kazanabileceğimi düşünüyorum , sene başından beri kitap açmayan biri olarak , sadece içimden geldiğince geceleri sabaha kadar ders çalışmamla durumum çok iyi , son 1 ay var ve ciddi anlamda çalışırsam yapabileceğimi biliyorum.

Şimdi ortada net olmayan bir durum olduğu için 2 seçenek var , 2 si içinde sizden fikir ve tecrübe paylaşımı bekliyorum

Eğer devamsızlıktan okul ile ilişkim kesilmezse ki pek umrumda değil , reklamcılık mı sinema televizyon mu okumak isterdiniz.
    Veyahut , önceden tiyatro yapmış biriyim ve gayet yetenekliyim , konservatuar tiyatro bölümüde düşünüyorum , bu 3 bölüm hakkında neler söyleyebilirsiniz ?
    Amacım çok fazla para kazanmak değil sevdiğim işi yapmak bana yeterli.
    34 TE 3516

Para için değil , mutluluk için çalış

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2. seçenek ise okul ile ilişkim kesilirse , öğrendiğim bilgilere göre reklamcılığın ünide 4 sene okumanın zaman kaybı olduğunu düşünüyorum. bir atölyede 5-6 ayda edineceğim bilgi birikimi ve öğreneceğim bazı programlar ile çok rahat bir işe kabul edileceğim söyleniyor , diplomanın fazla bir önemi olmadığı söyleniyor.
    Benim yapmak istediğimde , reklamcılığı tecrübe edinmek ve 1 sene boyunca açıktan okuyarak yine üni sınavına girmek.Belki konservatuar yada başka bir bölümde okumak emin değilim , reklamcılık konusundaki gelişimime bağlı.

2si aynı anda yapılabilirmi ?
    Yada okul ile ilişkimin kesilmesi durumunda söylediklerime eklemek yada çıkarmak istedikleriniz var mı ayda farklı bir seçenek sunma ?

Üni için izmir istiyordum , kazanmasam dahi izmire gitmeyi düşünüyorum bursadan uzaklaşmak iyi gelecek. Karşıma çıkacak bir engel de yok.

Asıl tedirginliğim bu zamana kadar hayat amacımın sadece okula gidip gelme olması sebebiyle , okul ile ilişkimin kesilip izmire geldiğimde , reklamcılık için biryer bulup tecrübe kazanmak ne kadar doğru olur yada karşıma nasıl zorluklar çıkar , becerebilirmiyim yoksa çuvallayıp herşeyi mahvedermiyim..

Biraz uzun oldu ama şuan edineceğim her bilgi , alacağım her tavsiye hayatımı yönlendirecek durumda

İlgilenenlere şimdiden teşekkür ederim

(konu uzun olduğu için 2ye böldüm , giren korkup kaçmasın diyerek )
    34 TE 3516

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu kafa ve donanımla reklamcılık sektöründe yapacağın iş "amcaoğulları pide ve kebap salonu" tabelasını asan adamın çıktığı merdiveni aşağıdan tutmak olur...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı the "K" Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu kafa ve donanımla reklamcılık sektöründe yapacağın iş "amcaoğulları pide ve kebap salonu" tabelasını asan adamın çıktığı merdiveni aşağıdan tutmak olur...
    Dediğiniz gibi olursa bu konuyu hortlatıp gerekeni yazarım

Açıksözlülük iyidir
    34 TE 3516

xshot - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Reklamcılık o kadar kolay bir iş degil 5-6 ay bi yerde çalışırsın ama sadece programları ögrenirsin. Hiç bir zaman yaratıcı bir reklamcı olamazsın hayatın operatörlükle geçer. Tabiki okumadanda çok başarılı olabilirsin ama 5-6 ay gibi bir sürede olmaz bu sadece olayın farkında olmalısın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı xshot Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Reklamcılık o kadar kolay bir iş degil 5-6 ay bi yerde çalışırsın ama sadece programları ögrenirsin. Hiç bir zaman yaratıcı bir reklamcı olamazsın hayatın operatörlükle geçer. Tabiki okumadanda çok başarılı olabilirsin ama 5-6 ay gibi bir sürede olmaz bu sadece olayın farkında olmalısın.
    Okumamakta ısrarım yok , sadece bu sene özel hayatımdaki sorunlar sebebiyle okulu fazla boşladım.
    Okumak istiyorum ama bu sene olmazsa seneye sınavlara girmeyi düşünüyorum.
    Bu sene yada seneye girdiğimde reklamcılık mı sinem televizyon mu seçemedim ve biryandan da konservatur kafamı karıştırıyor.

Bu sene sınava giremezsem 1 sene boyunca boş durmak yerine reklamcılık üzerine bir yerde çalışmayı düşünüyorum, seneye sınava girerken de durumuma göre seçim yapmayı.Fakat tek başıma izmire taşınacağım için endişelerim var.

Okulu 1 sene ileri atıp seneye sınava girsem , bu sırada izmire taşınmış olsam ve reklamcılık ile uğraşmaya başlasam pişman olurmuyum yada yanlış bir karar mı bunu düşünüyorum.
    34 TE 3516

Met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    31 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlk önce hangi işi yapmak istediğini, hangi işi sevdiğine karar ver. ''2sini aynı anda yapılabilirmi ?'' düşüncesiyle iki işte de dikiş tutmaz bence.

Hiç askerliği düşündün mü ? Diğer yandan diploma vs. ?
    Ben olsam ne yapar ne eder 4 yıllık üniversiteyi bitirirdim.

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İzmirde radyo-televizyondas reklamcılıkta en geberik sektördür sakın gelme.
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Met Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlk önce hangi işi yapmak istediğini, hangi işi sevdiğine karar ver. ''2sini aynı anda yapılabilirmi ?'' düşüncesiyle iki işte de dikiş tutmaz bence.

Hiç askerliği düşündün mü ? Diğer yandan diploma vs. ?
    Ben olsam ne yapar ne eder 4 yıllık üniversiteyi bitirirdim.
    Tiyatroyu seviyorum aslında.
    Fakat koservatuar bitirip oyuncu olma fikri biraz hayalmiş gibi geliyor.
    Bu yüzden reklamcılık yada sinema televizyon düşünüyorum .

Askerlik evet , üni okuyacağım bu kesin bundan bir sorun yok.Sorun bu seneyi kaybetmek üzere oluşum. Sınava seneye açıktan okuyarak girme düşüncem.
    Ve bu 1 sene içinde bursada evimde değil , izmirde yada en kötü ihtimal istanbulda tek başıma hayata devam edecek olmam.
    34 TE 3516

ali_utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ev arkadasım sinema tv ogrencisi bu yıl mezun oluyor. 2. sınıftan beri surekli iş arıyor görüşmelere gidiyor.her görüştüğü yer ilk etapta 2-3 ay stajyer olarak başlatalım diyor.en son çalıştığı 3 dizi setinde stajyerligi bayagi aşmasına ragmen yeni başvuru yaptıgı yerler tekrar stajyer olarak başlatmaya çalışıyor.

Setlerde çalıştığı zamanda genelde sabaha karsı eve gelir saat 11 gibi evden çıkar.Yorucu bir is temposu var ve belli bir seviyeye gelinceye kadar maaşlar gercekten cok düşük.Buda yapım firmalarının bütçe ayarlamalarından kaynaklı sanırım.Sinema sektoru nasıldır bilemicem fakat dizi sektoru boyle
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ahmeti ben 3 boy geçiyorum ahmet aliye 2 boy geçiliyor ali veliyi 5 boy geçtiğine göre benim evo 8 im var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İzmirde radyo-televizyondas reklamcılıkta en geberik sektördür sakın gelme.
    Bunu ilk defa senden duydum abi , aklıma bir belirsizlik daha soktun
    34 TE 3516

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ali_utku Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ev arkadasım sinema tv ogrencisi bu yıl mezun oluyor. 2. sınıftan beri surekli iş arıyor görüşmelere gidiyor.her görüştüğü yer ilk etapta 2-3 ay stajyer olarak başlatalım diyor.en son çalıştığı 3 dizi setinde stajyerligi bayagi aşmasına ragmen yeni başvuru yaptıgı yerler tekrar stajyer olarak başlatmaya çalışıyor.

Setlerde çalıştığı zamanda genelde sabaha karsı eve gelir saat 11 gibi evden çıkar.Yorucu bir is temposu var ve belli bir seviyeye gelinceye kadar maaşlar gercekten cok düşük.Buda yapım firmalarının bütçe ayarlamalarından kaynaklı sanırım.Sinema sektoru nasıldır bilemicem fakat dizi sektoru boyle
    İstediğim gibi bir yorum

Bunları hesaba katacağım teşekkür ederim
    34 TE 3516

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardeşim radyo-tv mezunu. İzmirli olduğuna lanet ediyor. Sakın ama sakın diyorum bak, direkt İstanbula kardeşim.
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardeşim radyo-tv mezunu. İzmirli olduğuna lanet ediyor. Sakın ama sakın diyorum bak, direkt İstanbula kardeşim.
    O kadar uzun yazıma karşılık anlatmak istediğim ve beklediğim cevaplardan biri

İzmir bu konuda ciddi anlamda kötü ise , bu konuyu açmasaydım okumak için izmire gitseydim sanırım hayatımın hatasını yapmak için ilk adımı atmış olurdum.

Teşekkür ederim abi , istanbul kalabalık oluşundan dolayı ilgimi çekmiyordu ama şuan istanbul ağır basmaya başladı , bunu öğrenmek iyi oldu

buradan gelecek yorumlara göre , tecrübeli kişilerin yazdıklarına göre net bir karara varmayı düşünüyorum..
    34 TE 3516

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ali_utku Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

benim kuzenim sineme-tv okuyor istanbulda. yaklaşık 2 senedir istanbulda. ilk okula kaydını yaptığında beri dizi setlerinde önce çay getir çay götür fln derken şu anda steady cam assistanlığı yapıyor hem ailesinden 5 kuruş para almıyor hem oulunnu okuyor hemde tecribe sahibi oluyor okulunu 6-7 senede bitirecek belki ama okul bittiğinde bir o kadar tecrübesi olacak. sinema-tv işleri diğer bölümler gibi değil. al diplomayı başvurunu yap işe alsınlar maaş versinler...yok öyle bir şey...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Fatih_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O kadar uzun yazıma karşılık anlatmak istediğim ve beklediğim cevaplardan biri

İzmir bu konuda ciddi anlamda kötü ise , bu konuyu açmasaydım okumak için izmire gitseydim sanırım hayatımın hatasını yapmak için ilk adımı atmış olurdum.

Teşekkür ederim abi , istanbul kalabalık oluşundan dolayı ilgimi çekmiyordu ama şuan istanbul ağır basmaya başladı , bunu öğrenmek iyi oldu

buradan gelecek yorumlara göre , tecrübeli kişilerin yazdıklarına göre net bir karara varmayı düşünüyorum..
    "tek bir yorumla karar değiştirmediğin gün kendi kararlarını almaya başlayabileceğin gündür..."

tünayakles

lan ben şimdi sana desem ki izmirin kızları çok güzel, midyelerde her zaman taze...hee ei la ben izmire gideyim diyeceksin...

sen bir süre daha kendin karar verme kardeş...bırak başkaları versin...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aslında yazarken tamda bu cevabın birisinden çıkabileceğini düşünüyordum bu yüzden sonuna ''gelecek yorumlara'' göre diye ekledim.

Karar verecek kimsem yok kendim vermek zorundayım , danışıp konuşabileceğim kimsem yok konuyuda bu yüzden açtım.
    Bu yüzden tedirginliğim.
    34 TE 3516

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    imzan güzelmiş kardeşim ama burasıda Türkiye malesefki
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

berk72 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Reklamcılık dediğin iş, İstanbul ve Ankara dışında, hatta çoğu ilimizde, matbaa destekli grafik atölyesinden ileri gidemiyor maalesef. İşin kaymağını İstanbul'daki 4-5 ajans yemekte. Onun dışındakiler, matbaa öncesi prodüksiyondan öteye gitmiyor. Kısacası reklamcılıkta eksi paralar kalmadı kazanılacak. İş yok, müşteri yok. 5 tl'nin pazarlığını yapıyorlar çoğu firma. Nerden biliyorsun diyorsan bana, 20 senedir bu sektörde ömür çürütüyorum. Ama, sinem-tv'de belki bir şansın olabilir. Ama oda garanti değil, sana tabvsiyem, Fotoğrafçılık oku.
    "BUILT. NOT BOUGHT!" JDM

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)