User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
60 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: CANON 5d mark 2 mi 3 mü?

tool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Providence Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu arada 6d ye de baktim dp reviewdan high iso performansi oldukca basarili , eger uygun fiyatli yakalarsam alicam buyuk olasilikla
    DxOMark - Canon EOS 6D
    Experience is what you get when you don't get what you want.

xq288 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı blumenberg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

sonuçta bir sergi falan yarışmalara katılmıcam fakat iyi prof fotolar çekmek istiyorum, dediğiniz gibi kullanıcıda bitiyo iş fakat makine ne kadar iyi olursa kullanıcıya düşen oran da azalıyo gibime geliyo

hayır tam tersi makine ne kadar iyi olursa beklenti büyür.. dslr olduğu sürece çok iyi fotolar çekebilirsiniz lensiydi bodysi mp'i hiç önemli değil (taib gidip 6mp ile değil biraz baskı kalitesi olsun) çok çok iyi şeyler çıkarılabilir... sadece öğrenme amaçlı bir makine alında ki .. daha sonra alacağınız orta seviye ya da prof serisi bir makine arasında ki dağlar kadar farkı göreceksiniz...
    arkadaşın biri yorum yapmıştı mark2 yi elime alınca uzaya fırlatılacak füze gibi gerçekten de öyle

Deagles48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar Mark 2 ve 3 çok güzel makineler Canon'un göz bebekleri fakat bu makineleri standart lensler ile kullanırsanız olmaz ve L serisi yani Canon'un en kaliteli lensleriyle kullanmalısınız ki sizinde istediğiniz maximum performansı makineden alabilesiniz bu lenslerin fiyatlarıda 900-1000 dolar'dan başlar

Özet olarak lensleri unutmayın beyler lensler'de bir body kadar önemlidir

slave - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    600d veya 650 d alacağıma 2.el temiz garantili 60d alırım . Sanal tur çekiyorum bende az çok denedim hepsini 60d iyidir

Jerky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lenslerden bahseden çok az kişi olmuş. Asıl önemli olan lens. Mk2 yada mk3 ile 50mm 1.8 kullanacağıma 600d-650d-60d gibi giriş-orta seviye ve lens çeşitliliği tercih ederim ki öyle de yaptım Size de böyle yapmanızı tavsiye ederim, hem alışma sürecini daha hızlı atlatırsınız, hemde bir çok stilde foto çekebilirsiniz.
    alıntıya HAYIR...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1x.com sitesine bakip keyfinizi kacirmayin ayrica

blumenberg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Actrocco Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eğer bu işe gerçekten meraklıysanız ve hakkını vererek yapacağım diyorsanız ilk iş olarak bence bir fotoğrafçılık kursuna gitmenizde fayda var.

Tavsiye edilir: Dijital Akademi Fotoraf Kursu, Eitimi ve Seminerleri

Melih Hoca bu işte başı çekenlerdendir...
    tamam işte hakkını vermek için önce iyi bir makine almam şart önce ona karar verebilsem eğitim aşamasına geçebilcem inş.. incelicem önerdiğiniz yeri tşk ederim

fx makinada dx lens kullanmaniz cektiginiz fotoyu lens ile croplamaniz anlamina gelir , kisacasi dx lens fx sensorun tum yuzey alanini goruntulendiremez.
    Bu arada 6d ye de baktim dp reviewdan high iso performansi oldukca basarili , eger uygun fiyatli yakalarsam alicam buyuk olasilikla
    o yüzden de almışken de fx makina mi almak gerekli bir de 6d olayına girersem hiç çıkamam sanıyorum bu kadar karmaşanın içinden

Alıntı xq288 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hayır tam tersi makine ne kadar iyi olursa beklenti büyür.. dslr olduğu sürece çok iyi fotolar çekebilirsiniz lensiydi bodysi mp'i hiç önemli değil (taib gidip 6mp ile değil biraz baskı kalitesi olsun) çok çok iyi şeyler çıkarılabilir... sadece öğrenme amaçlı bir makine alında ki .. daha sonra alacağınız orta seviye ya da prof serisi bir makine arasında ki dağlar kadar farkı göreceksiniz...
    arkadaşın biri yorum yapmıştı mark2 yi elime alınca uzaya fırlatılacak füze gibi gerçekten de öyle
    bariz bir fark varsa gerçekten 650d ile 5d mark2 arasında o zaman tercihimi yine mark'a kaydırmak zorundayım..

Alıntı Deagles48 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar Mark 2 ve 3 çok güzel makineler Canon'un göz bebekleri fakat bu makineleri standart lensler ile kullanırsanız olmaz ve L serisi yani Canon'un en kaliteli lensleriyle kullanmalısınız ki sizinde istediğiniz maximum performansı makineden alabilesiniz bu lenslerin fiyatlarıda 900-1000 dolar'dan başlar

Özet olarak lensleri unutmayın beyler lensler'de bir body kadar önemlidir
    bana önerebileceğiniz L serisi lensleri sıralayabilir misniz.. 24-105mm f4 L olan bana yeterli gelir mi? bu kitle birlikte fiyatı 2635TL'ye gelecek bana. ne dersiniz?

Alıntı slave Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    600d veya 650 d alacağıma 2.el temiz garantili 60d alırım . Sanal tur çekiyorum bende az çok denedim hepsini 60d iyidir
    650d 60d'ye nazaran daha iyi, tüm araştırmalarım bunu gösterdi?

Alıntı Jerky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lenslerden bahseden çok az kişi olmuş. Asıl önemli olan lens. Mk2 yada mk3 ile 50mm 1.8 kullanacağıma 600d-650d-60d gibi giriş-orta seviye ve lens çeşitliliği tercih ederim ki öyle de yaptım Size de böyle yapmanızı tavsiye ederim, hem alışma sürecini daha hızlı atlatırsınız, hemde bir çok stilde foto çekebilirsiniz.
    işte bana da tam olarka hangi lensleri önerebileceğiniz gerekli aslında?

Alıntı tool Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1x.com sitesine bakip keyfinizi kacirmayin ayrica
    baktım gerçekten muthiş, hangi makinalar ile çekiliyo onlar?
    ( 🔴🔴 VETTE 🔴🔴 )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fotografi olusturan kisi insandir makine sadece aktarmaya yarar;
    Mark2 olmasi yada 1100d olmasi etkilemez

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

18-55 lens nikon d5100le çektim. 6 aydır fotoğraf cekıyorum cekmeye calısıyorum hiç bi fikrim yoktu başladığım zamanlar eğitimde almadım. fotoğraf çekmek kadar fotoğrafa shop yapabilmekde çok önemli abi buda kafanda olsun. çok daha alt katagoride fotoğraf makinesine sahip olupda photoshopla çok çok iyi şeyler elde eden arkadaşlarım var. tabi buda zamana + öğrenme isteğine bakar

Jerky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tamamen ne çekeceğiniz ile alakalı lens seçimi.

Manzara, mimari çekim yapacaksanız geniş açı, portre çekecekseniz 50mm, 85mm, 135 mm prime lensler tercih edebilirsiniz. Macro çekicem derseniz 100mm 2.8 alabilirsiniz, kuş çekicem derseniz 300mm - 400mm alabilirsiniz. Bu liste böyle uzayıp gider. (tabii ki bu yazdıklarım şart değil, örnek verebilmek adına yazdım)

İlk planda bir body (crop sensor) bir prime lens birde zoom lens alırdım. Sonrasında ilgilendiğiniz stile göre ekipman alabilirsiniz. Tabii tripod, flash, filtre vb. şeylere de ihtiyacınız olabilir
    alıntıya HAYIR...

Canselmo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    video cekmek istiyorsanız 650d - 18-135 usm lens cok iyi otomatik odaklama yapıyor ve acaip sessiz hatta ses bile yok odaklama yaparken ..

24-105 L lens bu işin en doruk noktasidır L lenslerin kalitesi cok cok iyi .. Ama gene söylüyorum şu an bunların hiç bir önemi yok emin olun .. Yani 18-135 ile 24-105 lens arasında cok teknik farklar var ama bunu fotoğraflarda farkı yaratıcak sizsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

ozkanfaruk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yerinde olsam makineye bu kadar kafa yormazdım. 600d veya 650d ile giriş yapardım. Özellikleri ne seni aşacaktır nede az kalacaktır. Önemli olan lens. Bu iki makineden birini alıp çeşit çeşit lens,filtre falan almalısın bence. Emin ol daha memnun kalacaksın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ozkan53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yerinde olsam makineye bu kadar kafa yormazdım. 600d veya 650d ile giriş yapardım. Özellikleri ne seni aşacaktır nede az kalacaktır. Önemli olan lens. Bu iki makineden birini alıp çeşit çeşit lens,filtre falan almalısın bence. Emin ol daha memnun kalacaksın.
    aynen çok doğru buda. lens inanın makineyi çok etkiliyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı JusticeF0rALL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    18-55 lens nikon d5100le çektim. 6 aydır fotoğraf cekıyorum cekmeye calısıyorum hiç bi fikrim yoktu başladığım zamanlar eğitimde almadım. fotoğraf çekmek kadar fotoğrafa shop yapabilmekde çok önemli abi buda kafanda olsun. çok daha alt katagoride fotoğraf makinesine sahip olupda photoshopla çok çok iyi şeyler elde eden arkadaşlarım var. tabi buda zamana + öğrenme isteğine bakar
    fotograf iyimiş baya.. demekki iş sürekli kurcalamakla ve çekmekle rayına oturacak gibi.. acemilik dönemlerimi kısa sürede atlatırım inş..

Alıntı Jerky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tamamen ne çekeceğiniz ile alakalı lens seçimi.

Manzara, mimari çekim yapacaksanız geniş açı, portre çekecekseniz 50mm, 85mm, 135 mm prime lensler tercih edebilirsiniz. Macro çekicem derseniz 100mm 2.8 alabilirsiniz, kuş çekicem derseniz 300mm - 400mm alabilirsiniz. Bu liste böyle uzayıp gider. (tabii ki bu yazdıklarım şart değil, örnek verebilmek adına yazdım)

İlk planda bir body (crop sensor) bir prime lens birde zoom lens alırdım. Sonrasında ilgilendiğiniz stile göre ekipman alabilirsiniz. Tabii tripod, flash, filtre vb. şeylere de ihtiyacınız olabilir
    650d'de flash kendinde var fakat 5d mark 2 de yok, mark alırsam eğer flash da almam gerekecek sanıyorum.. hepsinden çekeceğime göre önceliğe göre alsam daha iyi o zaman. bir kere viddeo çekeceğim için stm lens almam şart, yanında bir de 300 lük ve macro için de 50mm lik mi almam gerekiyo

Alıntı Canselmo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    video cekmek istiyorsanız 650d - 18-135 usm lens cok iyi otomatik odaklama yapıyor ve acaip sessiz hatta ses bile yok odaklama yaparken ..

24-105 L lens bu işin en doruk noktasidır L lenslerin kalitesi cok cok iyi .. Ama gene söylüyorum şu an bunların hiç bir önemi yok emin olun .. Yani 18-135 ile 24-105 lens arasında cok teknik farklar var ama bunu fotoğraflarda farkı yaratıcak sizsiniz
    herkes 650d stm lens konusunda hemfikir gördüğüm kadarıyla

Alıntı ozkan53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hangi çeşit lensleri önerirsin, 135 stm nin yanında?

Alıntı JusticeF0rALL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynen çok doğru buda. lens inanın makineyi çok etkiliyor
    lens önerilerine açığım şuan

bu arada fiyatları yazayım size.. afrikadan alıcam gittiğimde.. uygun olduğu için de karar veremiyorum

1- EOS 650D

EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II
    EF-S 55-250mm IS II
    EF 50mm F/1.8

Eyecup Ef
    Camera Cover R-F-3
    Wide Strap EW-100DBIV
    Battery Charger LC-E8E
    1m AC Cable(with E-type plug)
    Battery Pack LP-E8
    Battery Cover
    Stereo AV Cable AVC-DC400ST
    Interface Cable IFC-130U
    Lens Cap E-58
    Lens Dustcap E
    Sandisk Extreme 16GB SDHC Card
    Canon 300EG Bag

FİYAT: 935 TL

2- EOS 650D

EF-S 18-135 f/3.5-5.6 IS STM
    Eyecup Ef
    Camera Cover R-F-3
    Wide Strap EW-100DBIV
    Battery Charger LC-E8E
    1m AC Cable(with E-type plug)
    Battery Pack LP-E8
    Battery Cover
    Stereo AV Cable AVC-DC400ST
    Interface Cable IFC-130U
    Lens Cap E-67
    Lens Dust Cap E

FİYAT: 899TL

3- Canon EOS 5D Mark II

24-105mm f4 L Series Lens

FİYAT: 2635 TL

4-Canon EOS 5D Mark III

24-105mm f/4L IS USM AF Lens
    77mm Snap-On Lens Cap
    Lens Dust Cap E (Rear)
    EW-83H Lens Hood
    LP1219 Soft Lens Case
    LP-E6 Rechargeable Lithium-Ion Battery Pack (7.2V, 1800mAh)
    LC-E6 Battery Charger
    STV-250N Mini A/V Angled Male to 3 RCA Male A/V Cable
    Eyecup Eg
    R-F-3 Camera Cover
    IFC-200U USB Interface Cable - 6.9' (1.9 m)
    Wide Neck Strap EW-EOS5DMKIII
    EOS Digital Solution Disk
    Camera Instruction Book
    Software Instruction Book
    Pocket Guide
    Digital Learning Center Leaflet

FİYAT: 3960 TL
    ( 🔴🔴 VETTE 🔴🔴 )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güncel....
    ( 🔴🔴 VETTE 🔴🔴 )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar Afrika işi benim eğitim sebepleri yüzünden kapora vermeme rağmen yattı, bu yüzden dayanmadım Ankara'dan cuma günü Canon 650d 18-135 stm lensli olandan aldım, nerde baktıysam bulamadım, en son 2 tane kalmıştı vatanda, bana nasip oldu.. Cuma Cumartesi biraz auto modunda denemeler yaptım, yarın çekim yapıcım arabam ve model ile birlikte, auto modunda mı çekmem gerekiyor sürekli bilemedim
    ( 🔴🔴 VETTE 🔴🔴 )

fdogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    auto modu en son kullanacagın mod olsun bence slr makinada
    benim tavsiyem av modunda cekim yapın diyaframı en dusuk tutun surekli

Tugral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kullanım işinde autodab uzak durmaya calış. Manuelde kompozisyonuna göre ayar yapıp çekme denemelerine başla. Diyafram veya enstantane öncelikli modlarıda kullanabilirsin.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)