User Tag List

Sayfa 12/20 İlkİlk ... 21011121314 ... SonSon
365 sonuçtan 210 ile 228 arası

Konu: Kredi Dosya Masrafı İadesi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bana öyle bi mail geldi;

üketici kredileri ile ilgili olarak imzalanan Tüketici Kredisi Sözleşmesinde "Müşteri, işbu kredi sözleşmesinin ve bu nedenle verilen veya verilecek her türlü teminatlarla ilgili işlemlerde mevzuatın gerektirdiği kredi maliyet artışlarını, her türlü masrafları, vergi, resim ve harcı ödemeyi kabul eder." şeklindeki düzenleme ile müşterimiz ücret ödemeyi açıkça taahhüt etmektedir. Öte yandan, Türk Ticaret Kanununun "Ücret İsteme Hakkı" başlıklı 20. maddesinde yer alan "Tacir olan veya olmayan bir kimseye, ticari işletmesiyle ilgili bir iş veya hizmet görmüş olan tacir uygun bir ücret isteyebilir." düzenlemesi çerçevesinde Bankamızın tacir sıfatı dolayısıyla müşterilerden masraf, komisyon vb. talep etme hakkı bulunmaktadır. T.C. Merkez Bankası tarafından çıkarılan 2006/1 sıra no.lu Mevduat ve Kredi Oranları ve Katılma Hesapları Kar ve Zarara Katılma Oranları ile Kredi İşlemlerinde Faiz Dışında Sağlanacak Diğer Menfaatler Hakkında Tebliğde, kredi işlemlerinde faiz dışında alınacak her türlü komisyon ve ücretlerin bankalar tarafından serbestçe belirlenebileceği öngörülmüştür. Ayrıca Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun, 06.01.2011 tarih 2011/1 sayılı Genelgesi uyarınca, Bankamız internet sitesinde yer alan Ürün ve Hizmet Ücretleri sekmesinde tarifemizde yer alan masraflara yer verilmektedir. Sonuç olarak; tüketici kredilerinden kaynaklanan masrafların tarafınıza iade edilmesi yönündeki talebinizin karşılanamayacağını bilgilerinize sunarız. Kullandığınız kredilere ait masraf dökümü, bilgi ya da belge temini için Şubenize talep dilekçenizi bırakmanızı ya da bizzat başvuruda bulunmanızı rica ederiz.

şimdi bunu ve kredi dökümünü alıp tüketici haklarına mı başvurucam?
    "gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."

VW6R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaslar babam 2 araç için akbankdan ayri ayri 45 bin TL lik iki kredi cekmisti . Ailem kibrista yasiyor orada da akbank bulunmuyor kredi ile ilgili belgeleri fax ile bana gonderse ben babamin adina iade talebinde bulunabilrmiyim. Bu arada elindeki belge de masraf tutarinin yazfigini söyledi bankadan ek belge almaya gerek var mi yardim ederseniz çok sevinirim

ceratoniaorg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sadece biten kredilerde mi bu talep yapılıyor?
    "Hayatta çok az şey iyi bir önden motorlu ve arkadan itişli otomobili kullanmak kadar eğlencelidir."

antverse.com

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    beyler son günlerde çeşitli sabit numaralardan dosya masrafı iadesi için 1 e basın diye telefonlar geliyor içeriği adınıza evrak göndereceğiz 60 tl felan yemeyin çevrenize yedirmeyin

SerkanKurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende yarın gidip yapıyım başvuru bari. Paramız kalmasın kimsede

naci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı VW6R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar babam 2 araç için akbankdan ayri ayri 45 bin TL lik iki kredi cekmisti . Ailem kibrista yasiyor orada da akbank bulunmuyor kredi ile ilgili belgeleri fax ile bana gonderse ben babamin adina iade talebinde bulunabilrmiyim. Bu arada elindeki belge de masraf tutarinin yazfigini söyledi bankadan ek belge almaya gerek var mi yardim ederseniz çok sevinirim
    Noter vekaleti versinler, bir de Türkiye'de avukata adımıza vekalet verebilir diye yazdırsınlar noterden o zaman olur sanırım. Belge de masraf tutarı varsa ek belge almaya gerek yok. Ben de bu durumdayım ve avukata sordum ek belge istemedi.
    2 Temmuz 1993 unutma / unutturma

şaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar dün gidip İşbankasından dekontları aldım 6 adet çekmişim dekont başına 5.5 tl verdim toplam 27 tuttu, ayrıca 27 liralık dekont içinde dekont aldım onuda alıyormuşuz, kredi hangi bankadan çektiysenizi oraya gidin, tanıdık varsa hangi şubeden aldığınız farketmiyor şak diye heryerden veriyorlar burası TR zaten bu işi zordan yapıyor memurlar suratları bir karış, dayanamadım sordum memura pek gönüllü yapmıyon galiba bu işi dedim, iğneyle kuyu kazıyoruz dedi 20 sayfa sözleşmeyi sokarken hiçte öyle değiller ama. Birde dediği caydırmak içinmi dedi artık bilmiyorum, bankaların bunu geri alma durumu var sizden diyor. Artık dedikodu yayılsın millet gelmesin diyemi söyledi bilemiycem.

PiscocuK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı şaman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar dün gidip İşbankasından dekontları aldım 6 adet çekmişim dekont başına 5.5 tl verdim toplam 27 tuttu, ayrıca 27 liralık dekont içinde dekont aldım onuda alıyormuşuz, kredi hangi bankadan çektiysenizi oraya gidin, tanıdık varsa hangi şubeden aldığınız farketmiyor şak diye heryerden veriyorlar burası TR zaten bu işi zordan yapıyor memurlar suratları bir karış, dayanamadım sordum memura pek gönüllü yapmıyon galiba bu işi dedim, iğneyle kuyu kazıyoruz dedi 20 sayfa sözleşmeyi sokarken hiçte öyle değiller ama. Birde dediği caydırmak içinmi dedi artık bilmiyorum, bankaların bunu geri alma durumu var sizden diyor. Artık dedikodu yayılsın millet gelmesin diyemi söyledi bilemiycem.

sorması ayıp nekadar aldınız?
    bende bir kamyon kredi kullandım halada var toparlim hepsini bari..bakarsın ev falan alırım o paralarla
    Ülkede yükselmeyen tek şey araç KM leri

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    toplam 600 tuttu 1 tanesi 225 diğerlerinden 70 ile 90 arası kesmişler tabi çektiğim yıllara göre değişiyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim aklıma takılan tek konu bankanın bize dava açma olayı varmı? Böyle birşeyle uğraşmak istemem çünkü.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    toplam 600 tuttu 1 tanesi 225 diğerlerinden 70 ile 90 arası kesmişler tabi çektiğim yıllara göre değişiyor
    evi falan bilmemde direk aleme gidicem

PiscocuK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evi falan bilmemde direk aleme gidicem
    güzel para..2004 yılından beri çatır çatır çekiyorum bu krediyi bireysel olsun araç olsun bu konuyu baştan bir ele alayım ben
    Ülkede yükselmeyen tek şey araç KM leri

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir soru daha soriyim. Kredi çektiğim banka ümraniyede diyelim ümraniye kaymakamlığınamı gitmem gerekli yoksa ev adresimin bağlı olduğu kaymakamlığamı?

Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı SerkanKurt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir soru daha soriyim. Kredi çektiğim banka ümraniyede diyelim ümraniye kaymakamlığınamı gitmem gerekli yoksa ev adresimin bağlı olduğu kaymakamlığamı?
    Kredi çektiğin banka değil ikamet ettiğin kaymakamlığa müracatta bulunacaksın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Carolita1907 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kredi çektiğin banka değil ikamet ettiğin kaymakamlığa müracatta bulunacaksın
    Yarın gidip ilk iş kredi çektiğim bankaya dilekçemi vereceğim. Hemen vakit kaybetmeden ordanda gidip Tüketici haklarına dilekçemi vermem yeterli sanırım?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı PiscocuK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    güzel para..2004 yılından beri çatır çatır çekiyorum bu krediyi bireysel olsun araç olsun bu konuyu baştan bir ele alayım ben
    artık kredilerim bitti ölüm kalım olmadıkça çekmeyi düşünmüyorum lanet olsun çektiğim günlere

Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı SerkanKurt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yarın gidip ilk iş kredi çektiğim bankaya dilekçemi vereceğim. Hemen vakit kaybetmeden ordanda gidip Tüketici haklarına dilekçemi vermem yeterli sanırım?
    Sözleşme ve kesintiyi gösteren dekont yeterli. Bazı bankalar sözleşme için ücret talep ederler. Onun da dekontunu bildirirsen alabilirsin..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Carolita1907 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sözleşme ve kesintiyi gösteren dekont yeterli. Bazı bankalar sözleşme için ücret talep ederler. Onun da dekontunu bildirirsen alabilirsin..
    Garanti den cekicem maas musterisiyim zaten boyle bisey isterlermi ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Garanti dekont başına 70 tl istiyor

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)