User Tag List

Sayfa 19/20 İlkİlk ... 917181920 SonSon
365 sonuçtan 343 ile 361 arası

Konu: Kredi Dosya Masrafı İadesi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    teb cetelemden araç kredisi çekmiştik, iade için hakem heyetine verdik, ve iade sonucu cıktı. amma velakin cetelem iade yapmıyoruz biz dedi.
    bir avukatla görüştük vekalet ücreti istiyor.
    midyata prince giderken evdeki bulgurdan olmayalım
    bu işlerde avukatlar genellikle kendileri karşılıyorlar diye biliyorum vekalet ücretini kesi kazanacagını bildiği için.
    taklaya gelmeyelim durduk yere birde vekalet ücretinden.

ozgurluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu dosya masrafından ağızları yandığı için işin rengini değiştirmişler.

geçen ay ykb den kredi çektim. dosya masrafsız şu bu diyorlar.. sigorta masrafı normalde 200 250 lirayı geçmezken 750 800 tl gibi sigorta masrafı çıkıyor. sigorta poliçesini istedim üzerinde prim yazmıyor

yani ordan 500 lirayı iteliyorlar. aslında bankanın hukuki olarak sigorta konusunda dayatması kanuni değil, istenilen yerden istenilen sigorta yaptırılabilir. ama o esnada para ihtiyacını karşılamak için gözyumuyoruz işte..

kredi çekerken sigorta masraflarına dikkat edin , bakalım sizde karşılaşacakmısınız..
    Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Artık dosya masrafı almıyorlar (Hesapta) "Masrafsız" diyorlar ama @ozgurluk'ün bahsettiği gibi bu sefer de sigorta dan yüksek ödeme çıkarıyorlar.

Benim de geçmişten kalma bir kredi vardı hakem heyetine başvurduk, e-devletten sorgu da "işleme alındı" yazıyor.

Umarım yakın zamanda sonuçlanır. 2014 te başvurmuştum bu arada. Baya uzun sürüyor yani.

CasabLanca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    garanti bankasından iade alan oldu mu hiç? mahkeme sonuç celbi ile bankaya gittim sisteme girdiler 2 güne telefonunuza mesaj gelecek ondan sonra dilediğiniz şubeden alabilirsiniz dediler, 1 haftaya yakın oldu henüz mesaj yok. ne kadar sürede geliyor ki bu mesaj?

srdralc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2870 TL'yi İl Hakem Heyeti kararıyla Avukat vs. ihtiyaç duymadan Garanti Hesabıma yaptılar.

Burada ki Şubeyle sürekli çalışıyoruz bir defa hesap numarası verdik 10 günde hesabımızdaydı para.
    6 Ay gibi bir süreç sürdü İl Hakem Heyetinde tanıdık vardı.

ozgurluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ozgurluk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu dosya masrafından ağızları yandığı için işin rengini değiştirmişler.

geçen ay ykb den kredi çektim. dosya masrafsız şu bu diyorlar.. sigorta masrafı normalde 200 250 lirayı geçmezken 750 800 tl gibi sigorta masrafı çıkıyor. sigorta poliçesini istedim üzerinde prim yazmıyor

yani ordan 500 lirayı iteliyorlar. aslında bankanın hukuki olarak sigorta konusunda dayatması kanuni değil, istenilen yerden istenilen sigorta yaptırılabilir. ama o esnada para ihtiyacını karşılamak için gözyumuyoruz işte..

kredi çekerken sigorta masraflarına dikkat edin , bakalım sizde karşılaşacakmısınız..

YKB den çektiğim kredi sebebiyle yapılan hayat sigortasını iptal ettirdim ve gün esaslı olarak kalan iadesini hesabıma geçtiler 2 gün içinde.

İlk başlarda böyle bir şeyin mümkün olmadığını vs söyleyerek, yıldırmak için ellerinden geleni yaptılar ama üstlerinde gitmeye devam ettim.

Benim istediğim, kendi poliçemi kendim yaptırıp , ykb tarafından yapılan poliçeyi iptal ettirmekti. Fakat sağlam sıkıştırınca, yerine poliçe bile yaptırmadan, kendi poliçelerini iptal iade ettiler.

Yani şu an kredinin sigortası falan yok.. Demek ki bu olabiliyormuş... 430 tl gibi bir iade aldım.

Dileyen isteyen olursa, fikir edinmesi açısından yaptığım yazışmaları forwardlayabilirim. Sizde sigorta vs gibi sebeplerle bankanızda paranızı bırakmayın.

İyi forumlar.
    Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.

speed_emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar mahkemeden kağıt geldi bana nereden alabilirim paramı bilgisi olan varmı? 585 tl alacağıma 515 tl olarak gözüküyor kırpmışlar gene
    doğuştan araba manyağı

speed_emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    varmı bilen....
    doğuştan araba manyağı

LantisFatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bankanla gorusebilirsin. Eline tuketici hakem heyeti karari var anlasilan kendinde takibe koyabilirsin icra dairesinde avukatlada halledersin cebinden pek birsey cikmaz.
    NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE!

LantisFatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben avukatim.sorun olacak birsey degil.baska guvendigin bir avukata git elinde hakem heyeti karari varsa iade edecekler baska yolu yok.
    NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE!

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de nakit ihtiyaç kredisi çektim. 18 ay vadeli. İşlerim yolunda gitti, 3 ayda kapattım. Şimdi sigortalarımı iptal ettirip, kalan günlerin bedelinin iade alabilir miyim? 2 adet sigorta yapılmıştı, biri isteğe bağlı diğeri zorunlu şekilde.

Baktım şimdi de 72 tl imiş. Vazcaydım =)

CasabLanca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Garanti bankasından iadem için hakem heyetinin kağıdı gelmişti, şubeden kağıt ile giriş yapıldı 2 gün içinde mesaj geleceği ve gelen mesajdan sonra herhangi bir şubeden parayı tahsil edebileceğimi söylediler. Bir hafta süre geçti ama herhangi bir mesaj gelmemişti, daha sonra tüketici mahkemesinden kağıt geldi banka karşı dava açmış itiraz için

halili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Babam ykb kredi kartı ve kredi den dolayı tüketici mahkemesince iade aldı.gecen ay ihtar göndermişler.Ödenen para kredi kartınıza borç olarak yansıtılmıştır diye başına gelen varmı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı halili Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Babam ykb kredi kartı ve kredi den dolayı tüketici mahkemesince iade aldı.gecen ay ihtar göndermişler.Ödenen para kredi kartınıza borç olarak yansıtılmıştır diye başına gelen varmı.
    Banka ve resmi makamlarda iade doğuran işlemlerde öncelikle borcunuzun bulunmaması gerekir.
    Ki zaten varsa borca mahsup edilir.

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Az önce 11.500 tl webten kredi aldım. Sigorta vs kesintisi olmadı.(11.500 olarak yattı direkt hesabıma) Total ödeyeceğim 1.720 liranın 1.500ü faiz, geri kalanı bsmv vs.(yaklaşık olarak yazdım rakamları)
    Kredi tahsis ücreti vs. masrafı yok. Banka ykb.

halili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dgoo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Banka ve resmi makamlarda iade doğuran işlemlerde öncelikle borcunuzun bulunmaması gerekir.
    Ki zaten varsa borca mahsup edilir.
    Herhangi bir borç yok.karta aborç olarak yansıtılıyor.borçtan tahsil edilmiyor.

snan1910 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizimde tüketici hakem heyetinden kagıdimiz geldi. Ziraat bankası şubesi bize getirmenize gerek yok, çok fazla dosya var. yıl sonuna kadar paranizi alırsınız dediler. Bende başka şubeden şansımı denedim onlarda kağıdın fotokopisini alıp merkeze fax cekicez dediler. Ama hala bir haber yok. Bu süreci hızlandirmak için ne yapabiliriz?

anıl turan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı snan1910 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bizimde tüketici hakem heyetinden kagıdimiz geldi. Ziraat bankası şubesi bize getirmenize gerek yok, çok fazla dosya var. yıl sonuna kadar paranizi alırsınız dediler. Bende başka şubeden şansımı denedim onlarda kağıdın fotokopisini alıp merkeze fax cekicez dediler. Ama hala bir haber yok. Bu süreci hızlandirmak için ne yapabiliriz?
    ziraat bankasinda calisan tanidik bulmaniz lazim, havuzlarinda biriken cok iade dosyasi varmis, tanidik vasitasi ile onceden alabiliyorsunuz odemenizi...

bu arada 30 Aralik'ta basvurdugum dosya masrafi iade taleplerine, 10 Haziranda cevap geldi.

1- Anadolu Bank 245tlik kredi dosya masraf iadesini hemen yapti
    2- Yapi Kredi Bankasi karari Genel Müdürlüğüne gonderdi 1hafta-10gun icerisinde hesaba gececegini soyledi
    3- TEB Bankasi karari kredi kullandigim subeye yolladi 5 gun icerisinde hesaba paranin iade edilecegini soyledi
    4- Ziraat Bankasi karari aliyor havuzda topluyor, sirasi gelene odemeyi yapiyor.

brs852 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi ödeme alan arkadaşlar hangi yolu izlememiz gerekli internette araştırıyorum herkes ayrı bir şey yazıyor iadeli taahhütlü posta göndermeniz lazım vs. gibisinden bana biri yol gösterebilir mi acaba ?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)