Quantum Nickli Üyeden Alıntı
Dikkat etiğim bir nokta var.. Burası otomobil severlerin buluştuğu bir topluluk.. Yani hiç birimiz otomobillere demir yığını gözüyle bakmıyoruz. Bu sevginin seviyeleri değişken de olsa hepimizin ilgi alanı otomobiller..
Bir sürü şey de biliyoruz yine kişiden kişiye farklılaşan değişken seviyelerde..
Dizel Honda konularında insanların yazdıklarını haftalardır okuyorum da;
Forumun çok büyük bir yüzdesi Honda nın iyi bir marka olduğunda hemfikir. Ancak dizel bir honda nın iyi bir fiyatla piyasaya çıktığında alınabilir bir otomobil olduğunda da hemfikir..
Aynısı FB civic çıktığında da öyle olmuştu.. Kimse almaz inanılmaz çirkin, tasarım rezaleti vs diye hepimiz yazıp çizdik.. Şu anda nasıl yollar? Deli gibi satıyorlar yine..
Dizel honda nasıl olacak? Adam girecek showroom a, ben bu arabayı istiyorum diyecek, 70bin i basıp gidecek.. Yan tarafta x markanın dizeli olsun isterse.. tipi hoşuna gidecek, 3-5 ay sıraya girmek istemeyecek, karısının/sevgilisinin hoşuna gidecek, bir şekilde alacak..
Fiyata falan takılmayın.. Bu araba çoooooook satacak hem de çok!.. Sen ben biz bu kadar parayı bu arabaya bağlamanın akıl karı olmadığını biliyoruz. Çünkü ilgiliyiz.. Alternatif markalar hakkında fikir sahibiyiz. Kimimiz çok üst düzeyde kimimiz ucundan da olsa biliyoruz bu işi.. Ama TechTurkey in, Türkiye otomotiv sanayi için potansiyel örnek oluşturduğunu olduğunu düşünmüyorum. Gerçek hayattaki müşteriler çok ama çok dangozca otomobil alıyorlar..
Dolayısıyla Honda Dizel modelini peynir ekmek gibi satacak..