Marshall Planının "karanlık ikizi" sendromu yaşıyorum, psikolojim normal değil:)
Printable View
Diğerleri içinde geçerli değil mi bu emisyon vs vs bir çok neden.
1.4 85 hp polo manuel ile DSG arasında 6 bin lira fark var. aralarında karma kullanımda 0.1 lt DSG avantajı var Manuele koy start&stop o 0.1 lt yi de karşılasın.;) hızlanma son hız vs aynı. Teknolojidir bir şey demem fakat giriş modelleri için gereksiz 6-7 bin lira fark ve yaşanan sorunlarda ortada. yok mekatronic yok tıkırtı filan bende test ettim kullandım ıslağı da kuruyu da. hoş tıkırtıyı gözlemleyemedim orası ayrı. Hızlı mı hızlı başka bir avantajı var mı yok. ZF de karmaşıktır bir şey demem fakat yapılabiliyor demektir bu. VAG DSG ye çok yatırım yaptı bende DSG taraftarıyım CVT filan beğenmem. Sadece bu kadar teknolojik olayı barındıran bir sistemin günlük ş.içi kullanılan modellerde hem maliyet hem sorunsuzluk açısından gereksiz görüyorum. Trend çift kavramalardır fakat çok çok sonra geçmeye başladı diğer firmalar.
5k civic dizel Geldi bugün showrooma..
bizde 2 bayilik var birisi skoda diğeri honda..octavia da yeni geldi Civic 5k da. benzer fiyatlara bence octavia daha alınabilir bir araç...
yorumlara bakıyorumda ne kadar ilginç görende piyasada araç yok hondanın 1.6 dizel motor üretmesine çok ihtiyaç var sanır.. vw toyota opel bmw mercedes renault pegeout citroen hyundai kia fiat daha sayıyım mı ... yıllardır adamlar ufak hacimli orta hacimli büyük hacimli dizel motorlu araçlar üretiyorlar.. sanki bütün pazar hondanın dizel motor üremesine muhtaç öyle bir yazıyorsunuzki ..
honda dünyanın en büyük motor üreticisi firmalarından biri ama adamlar dizel motor fazla üretmiyorlar üretmiyor değiller üretiyorlar ama ciddi bir argeleri yatırımları yok belki amerika pazarında iyi bir konumları olmasından belki dizelde gelecek görmemesinden belki benzinli satışlardan çok memnunlar dizele gerek duymuyorlar.. ben hep buna bağlıyorum yoksa üretse hondada çok güzel kral bir dizel motor yapar yapmışda zaten sadece yıl olmuş 2013 ve bence hep diyorum atı alan üsküdarı dizel pazarında geçdi çokk çok geç kaldılar... her marka pazarını oturttu satışını yapdı bir kullanıcı kesmi oluşturdu dizelde..
şimdi honda dizel yapmış pazara giricek ve bu firmaların son 15 yıldır oluşturduğu pazardan kendine ekmek kapma derdine düşücek sağlam bir otomatik şanzıman yapmassa ve fiyatını makul tutmassa ancak honda sempatizanı bir kesme çok az sayıda bir satış yapar bence..
bu konuda sanırım anlaşılmayan ne motor teknolojisi ne yakıp yakmadığı değil onlar zaten artık olmak zorunda önemli olan piyasadaki rakip akranlarına oranla farklı olan ne sunuyorsun eğer bir farkın yoksa insanları kendine sırf hondasın diye çekemessin o devir bitti artık diğer tarafdada o zaman sırf bmw mercedes vw diye araçlarda var marka değeri çok yüksek..
geçen hafta renault tourer edc şanzımanlı kiralık yaklaşık 1600 km yol yapdım tekirdağ edirne v.b araç yakıtı üflüyor şanzımanın tepkimesi çok iyiydi.. artık otomatik şanzımanlar bugün manuel şanzımanlı araçlardan daha seri daha performanslı ve daha az yakıyor ve en önemlisi şehir içinde büyük rahatlık kolaylık keyif insanları yormuyor.. sitesinde gördüğüm doğruysa honda bu motoru manuel şanzımanla getirtiyor buda bence bir kayıp..
kısaca ben olaya farklı bakıyorum bence honda sadece b segmentinde c segmentinde ve d segmentinde dizel pazarını gözden çıkarmış..
d segmentinde yeni accord içinde bu geçerli harika bir kasa yapmışlar araçda çok güzel donanım v.b her şeyi on numara ama gel görki o su gibi yakıtı içen 2.0 benzinli motor o arabayı pazarda mahvettti yiğenimde vardı 2012 yeni kasası şehir içi 11.5 yakıyordu zaten şehir içi fabrika veriside 10.4 aracın bu tip şeyler satışlarını çok düşürdü.. taksaydı güzel az yakan 2.0 dizel bir motor araba pazarda efsane satardı..
Dikkat etiğim bir nokta var.. Burası otomobil severlerin buluştuğu bir topluluk.. Yani hiç birimiz otomobillere demir yığını gözüyle bakmıyoruz. Bu sevginin seviyeleri değişken de olsa hepimizin ilgi alanı otomobiller..
Bir sürü şey de biliyoruz yine kişiden kişiye farklılaşan değişken seviyelerde..
Dizel Honda konularında insanların yazdıklarını haftalardır okuyorum da;
Forumun çok büyük bir yüzdesi Honda nın iyi bir marka olduğunda hemfikir. Ancak dizel bir honda nın iyi bir fiyatla piyasaya çıktığında alınabilir bir otomobil olduğunda da hemfikir..
Aynısı FB civic çıktığında da öyle olmuştu.. Kimse almaz inanılmaz çirkin, tasarım rezaleti vs diye hepimiz yazıp çizdik.. Şu anda nasıl yollar? Deli gibi satıyorlar yine..
Dizel honda nasıl olacak? Adam girecek showroom a, ben bu arabayı istiyorum diyecek, 70bin i basıp gidecek.. Yan tarafta x markanın dizeli olsun isterse.. tipi hoşuna gidecek, 3-5 ay sıraya girmek istemeyecek, karısının/sevgilisinin hoşuna gidecek, bir şekilde alacak..
Fiyata falan takılmayın.. Bu araba çoooooook satacak hem de çok!.. Sen ben biz bu kadar parayı bu arabaya bağlamanın akıl karı olmadığını biliyoruz. Çünkü ilgiliyiz.. Alternatif markalar hakkında fikir sahibiyiz. Kimimiz çok üst düzeyde kimimiz ucundan da olsa biliyoruz bu işi.. Ama TechTurkey in, Türkiye otomotiv sanayi için potansiyel örnek oluşturduğunu olduğunu düşünmüyorum. Gerçek hayattaki müşteriler çok ama çok dangozca otomobil alıyorlar..
Dolayısıyla Honda Dizel modelini peynir ekmek gibi satacak..
Honda'nın çalışmalarına bakarsanız hep daha temiz dünya mantığıyla çalıştığını görebilirsiniz. Dizel konusunda birazcık geç kalmış olabilir, ki 2.2 dizel bile kendi sınıfında en az yakan dizeldir, ama çok fazla hybrid otomobili var.. Vtec2 kasada bile hybrid vardı.. Amerikada mk1 civic o kriz zamanında amerikada yakıt çok pahalıyken herhalde efsane satış yaptı.. En az yakan en sorunsuz araba olarak.. Şu an hidrojenle çalışan araçları seri üretime geçirmeyi vs. planlıyor. Bir gün benzin bittiği gibi dizel de üretemeyecek kaynaklar biitnce. O zaman şimdiki çalışmalarının farkını göreceksiniz.
performans, yakıt vs manuelle karşılaştırıldığında hiç bi dsg zaten manuelle mücadele edemez.(oranlar aynı olmak kaydıyla.) ben zaten dsg yi manuelle karşılaştırmıyorum. ama turkiyede de artık otomatik şanzıman vazgeçilmez hale geliyor. (bayanlar araba kullanmaya daha çok başladıkça bu daha da artacak, sadece bir suru insan sıf eşi kullanabilsin diye otomatik almak zorunda :)
ayrıca trafik vs de cabası vs vs )
hondanın o mukkemmel sorunsuz şanzımanının yakıt tuketimini ne hale getirdiğini, normalde 10 saniyetin altında 0-100 gören aracı nasıl 12 sn nin ustunde 100 km ye çıkardığını, emisyonu nasıl artırdığını filan anlatmaya çalışıyorum.
ha ben çalıştım ne oldu? tarih konusuna biraz daha çalışmam gerektiği sonucuna vardık :):)
Performans olarak yakıt olarak da DSG gibi modellerde mevcut teknik verileri yakalamak çok daha kolay.
Dünya bu yöne gidiyor zaten. 5 seneye kalmaz doğru düzgün manuel göremeyeceğiz yollarda bu da aşikardır. Bunun öncülerinden biri de VAG dır zaten. Olay sadece eşlerin araba kullanması ya da bayan şoförlerin çoğalması da değil. Tabi bu da bir nedendir haklısınız. Asıl neden insanlar bıktı artık manuelden. Trafik ne halde araç sayısı çok arttı birde tembelleşen bir dünyada yaşıyoruz. Bunların sonucu otomatik. Herkes kendi payını arttırmak için yeni şeylerin peşinde.:)
Motor iyidir ama tasarım gerçekten rezalet
Çok çok haklısın.. Türkiye sedan cenneti.. Ancak Honda için "yağını suyunu koy devam et" mantığı, ilave olarak "mazutlu araba iyidir" düşünceleri yurdum insanının kafasından çıkmadığı sürece, ikisi bir araya geldiğinde dizel honda satar diye düşünüyorum.
tabi bu bir öngörü sadece.. bekleyip göreceğiz.. :)
Bu arada aracın ilk testi gerçekleştirilmiş pek fazla detaylara girmemişler ama izlemek isteyenler için buyrun :)
İlk Test - Honda Civic 1.6 i-DTEC - YouTube