User Tag List

Sayfa 7/11 İlkİlk ... 56789 ... SonSon
196 sonuçtan 115 ile 133 arası

Konu: i-DTEC dizel motor Türkiye'ye geliyor.

mcy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende 1.6 otomatik ep2 var. yol bilgisayarının gösterdiği 8.5L olarak şehir içi dolaşıyorum.
    kar yağdığı ay 9.5 görmüştüm.
    geçntiğimiz hafta kocaeline gittim geldim. 7.6L ile seyrettim.
    bunu soran arkadaşıma söylediğimde. 8.5L duyunca ooo o ne lan öyle falan diyorlar.
    ama bir benzinli motor için normal diye düşünüyorum ben.
    belki daha düzgün olanı 6.5L yada 7.5L dir ama benim aracım sadece beylikdüzünde dolaşıyor ve en uzun 800m gidiyor hafta içi. o da bir iki defa. çünkü hafta içi iş yerini servisini kullanıyorum. hafta sonuda yine beylikdüzünde dolaşıyorum. ayrıca headers düz boru ve egzos ve filtre var.

ep2 den önce jazz vardı otomatik gd3 kasa olanında. ozamanda 6.5 ve 7.5 arasında seyrediyordum.
    annemde city var otomatik o nunda verileri 6.5 ve 7.5 ...

bana her şey normal geliyor.

şimdi honda dizel motor getirecek ve şehir için 4.0L yakacaksın diyecek. sizce ben almazmıyım? gidip 60bin lira basıp hemen alırım.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı ilkercom Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Burda gelip çok yakıyor diyenlerin tamamı farklı araçlarla kıyaslıyorken ben de onu örnek verdim doğal olarak.

Yoksa yukarıda örneğini verdim 2,2 dizel versiyon var. Halen de ingilterede 1,6 dizel ile beraber satılıyor. Dizelin tüketimi belli.

Lastik tabanına gelince. aracın yere temas eden tek parçası lastik. belli özel durumlar olmadıkça lastik tabanı ince olup bir üst gruptan iyi yol tutan araç nadirdir.

Olay sadece Honda kötüdür formatına döndüğü için daha fazla bişey yazmıyorum. sizler daha iyi bilirsiniz.
    bir test vardı hatırlarmısın 98 de best handling diye top gearda
    Top Gear Best Handling Car by Totenritt - Car Videos on StreetFire

ufak lastigemi büyük lastigemi kasayamı bakıyomuş yol tutuş
    1881 - 193

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı ibratice Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konunun hibrit olmadıgını biliyorum . aleminyum olayıda hondanın dizel üzerine yaptığı başarılı bir çalışma yani arkadaşın dediği gibi millet aya çıkarken honda uyumuyo.LPG olayına gelince honda yoğun baskı üzerine lpg montajına mecbur kaldı .(benzinli ya da dizel otomobillerin hükmünü sürdüremez )bu lafına sadece gülüyorum 2013 senesinde dünyada elektiriğin gücü tartışılmaz bile.benim yazdıklarım arkadaşların yanlış bildiklerine cevap şeklinde içinden bazı kelimeleri çekip bu şekilde yazman hoş değil.
    Bazı kelimeleri çekip yazmadım, bahsettiğin tüm konulara cevap yazdım/yazmaya çalıştım.

Ben ne yazmışım ? Yakın gelecekte benzinli ve dizelin hükmünü sürdüremez yazdım bu benim görüşümdür, menzil vs bakımından benim için mantıksız ben tercih etmem..

ibratice
    Misafir
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bazı kelimeleri çekip yazmadım, bahsettiğin tüm konulara cevap yazdım/yazmaya çalıştım.

Ben ne yazmışım ? Yakın gelecekte benzinli ve dizelin hükmünü sürdüremez yazdım bu benim görüşümdür, menzil vs bakımından benim için mantıksız ben tercih etmem..
    Adamlar geç yada erken bir araba getirmişler araba güzel ben çok begendim ama bayi başına 7 araç gibi bir dağıtım olucak işin asli aslında daha tam gelmedi sayılır o yüzden arabanın tutulup tutulmayacagi SOS konusu değil alabilen kazanır .

mmged_jan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dtec açınça duman atar bunlar ne diyelim alan olur yazılıma vs tepkisi ne olur acaba
    Alıntı CasabLanca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    rwd olsun diyeceğim araç yokta keşke e30 önden çeker olsaydıda bu kadar apaçinin eline düşmeseydi
    Arabam benim can dostum bir nevi evcil hayvanım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ibratice Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konunun hibrit olmadıgını biliyorum . aleminyum olayıda hondanın dizel üzerine yaptığı başarılı bir çalışma yani arkadaşın dediği gibi millet aya çıkarken honda uyumuyo.LPG olayına gelince honda yoğun baskı üzerine lpg montajına mecbur kaldı .(benzinli ya da dizel otomobillerin hükmünü sürdüremez )bu lafına sadece gülüyorum 2013 senesinde dünyada elektiriğin gücü tartışılmaz bile.benim yazdıklarım arkadaşların yanlış bildiklerine cevap şeklinde içinden bazı kelimeleri çekip bu şekilde yazman hoş değil.
    kia ve hyundainin satış grafiklerine bakarsak , dizele önem vermemenin Hondaya neler kaybettirdiğini görmek çok zor olmasa gerek.

Dizel konusunda herhangi bir büroksasi yok demek istediğim oydu.

Artık dizel motor yapmakta yetmiyor, dizel ve çift kavramalı şanzıman yapmak gerekli..

bu seçenekleri sunanlar aldı yürüdü:

vw dsg li ve renault edcli satışları da ortada..

Hondanın sadece 1.6 dizel motoru satışlarını arttıracak mutlaka, ama en kısa sürede DSG tipi bir şanzımanda eklenmeli.

cagri-35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yıllarca lpg ye üvey evlat yaptı honda bayiileri, kesınlıkle önermedi ve kullanıcıların araclarını dırekt garantı dısı bırakıp herseyı buna bagladılar. Ancak satısları direkt etkilendiği için flaş bir karar ile lpg ile araç satmaya başladılar. Ben bizzat satıcı arkadaşın fabrika çıkışı lpg li dediği aracın İzmir'de hangi lpg ci tarafından ne şekilde yapıldıgını biliyorum. Piyasada 1300 1500 bandındaki kiti serviste takılıp ardından tıra yükleyipte tüve sızdırmazlıga götürünce adı fabrikada takılmış oluyor. Her bayii fabrika o zaman İşin diğer yanıda bu sisteme 3000 lira istenmesi ve dışarıda yapılırsa aynı sistem arac garantı dısı kalırken, serviste yapılınca garanti verilmesi. Başka bir forumdada 6 yıl garanti verildiği ancak lpg lilere bunun 3 yıla düşürüldüğü yazıyordu. Birkaç müşteri şikayetinden çıkmıştı olay. Yani o bakımdan bakınca geç gelen bu dizel gerçekten honda için avantajlı ancak çoooook geç kalmıştır. Son 1 haftadır bu arac hakkında cevremde kiminle konustuysam yorumlar olumsuz. Sadece bgun telefonda honda civic sahibi ve aşırı derecede fanatik olan bir arkadaşım övdü. O kadar.Bakalım zaman göstericeki herkese hitab etmeyen bu kasa ile bu fiyatlara çok ciddi rakipleri varken nasıl satacagını.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    dizelde altını çiziyorum dizel teknolojisinde hyundai kia grubu hondayı geçmişdir bence..
    bu gün hyundai -kia grubunun 1.0crdi motordan tutda 3.0 crdi motora kadar aradaki onlarca dizel motor seçeneğini hiç yazmıyorum bile seçenekleri mevcut..

honda sadece bir çeşit 1.6 i-dtec motor çıkardı diye oda yıl oldu 2013 ancak çıkardı ..pazarını kurtarıcağını hiç sanmıyorum.. ama hayırlı olsun genede honda için bir adımdır hiç yokdan iyidir..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

wiesmann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mcy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende 1.6 otomatik ep2 var. yol bilgisayarının gösterdiği 8.5L olarak şehir içi dolaşıyorum.
    kar yağdığı ay 9.5 görmüştüm.
    geçntiğimiz hafta kocaeline gittim geldim. 7.6L ile seyrettim.
    bunu soran arkadaşıma söylediğimde. 8.5L duyunca ooo o ne lan öyle falan diyorlar.
    ama bir benzinli motor için normal diye düşünüyorum ben.
    belki daha düzgün olanı 6.5L yada 7.5L dir ama benim aracım sadece beylikdüzünde dolaşıyor ve en uzun 800m gidiyor hafta içi. o da bir iki defa. çünkü hafta içi iş yerini servisini kullanıyorum. hafta sonuda yine beylikdüzünde dolaşıyorum. ayrıca headers düz boru ve egzos ve filtre var.

ep2 den önce jazz vardı otomatik gd3 kasa olanında. ozamanda 6.5 ve 7.5 arasında seyrediyordum.
    annemde city var otomatik o nunda verileri 6.5 ve 7.5 ...

bana her şey normal geliyor.

şimdi honda dizel motor getirecek ve şehir için 4.0L yakacaksın diyecek. sizce ben almazmıyım? gidip 60bin lira basıp hemen alırım.
    benimde fb7 den once 1.3 accentim vardi ortalamasi 7.6lt`ydi bunda sakin kullanimda 7.8lt.. acikcasi ilk basta fiyatina baktim hemen suanki arabama cok fark istemezlerse alirim diye ama 60k para vermek gelmiyor icimden..

Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dizelde altını çiziyorum dizel teknolojisinde hyundai kia grubu hondayı geçmişdir bence..
    bu gün hyundai -kia grubunun 1.0crdi motordan tutda 3.0 crdi motora kadar aradaki onlarca dizel motor seçeneğini hiç yazmıyorum bile seçenekleri mevcut..

honda sadece bir çeşit 1.6 i-dtec motor çıkardı diye oda yıl oldu 2013 ancak çıkardı ..pazarını kurtarıcağını hiç sanmıyorum.. ama hayırlı olsun genede honda için bir adımdır hiç yokdan iyidir..
    +1905 libyada inanilmaz guzel hyundai, kia modelleri gordum dizel teknolojisinde bence TR de hyundai-kia, renault motorlarini zorlar ekonomide

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    R16 motorlu 1,6 sedanları gören duyan honda çok geri kaldı diyor. en çok buna gülüyorum. Beyler adamlar neden avrupayı ve türkiyeyi önemsesin ki? türkiyede mevcut araç satış hacminin bilmem kaç katı kadar amerika pazarında satıyorlar. bunun daha brezilyası var ki korkunç büyük bir pazar. orda 1.8 motor ile satılıyor.

toyota prius kaç liraya satılıyor. bizim memlekette bürokrasi ciddi engel. yurt dışında accord ile civic arasında 5000 usd fiyat farkı var. bizde ki gibi arabanın 2 katı vergi vermiyor adamlar. 2,4 civic alıp biniyorlar. biz de yurt dışından k24 blok aldık diye sevinelim.

brezilya pazarının ilk 10 en çok satanında 3 vw 0 honda var. üstelik 1. araç da vw. amerikan pazarıda tek başına avrupa pazarını geçemez. kapitalist bir şirket günümüz dünyasında yok ben o pazara girmem yatırım yapmam lüksüne sahip değildir para kazanabileceği her yere gider.
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı araba benzinli olup üzerindeki 225 45 17 lastikleri sökmeden güvenli olarak yol alabilir mi?

Ya da çok karıştırmadan söyliyeyim. palio 950 kilo ( ağırlığı iç hacim , performans ve yakıt olarak kıyasladım yoksa güvenlik ve yol tutuş ile bağlantısı direk değil) ve üzerinde 175 lastik olan bir araba. civic ile aynı klasmanda mı? Benzinli araba ile benzinliyi kıyaslamak lazım. dizel ile dizeli. Arkadaşın biri dün getz sattı. satana kadar şöyle iyi böyle güzeldi. bu gün ana avrat sövüyor getz e. dün az yakıyordu.

Düne kadar dizeli yoktu. eksikti. Honda Türkiyenin terbiyesizliği ve mevcut bürokrasi şartları ile gelemedi dizel. Gelseydi %130 ötv ile fiyatı 120 140 bin bandında olurdu. Bu sefer de neden bu kadar pahalı o paraya 320D alırım denilecekti ( haklı olarak)

2.2 motor 3,5 litre yakmış 8 saniyede 100 e çıkmış topspeed 250 görmüş kimse önemsemeyecekti.
    araba 8.5 snde çıkıyor 100 e top speed 135 mil = 217 km. şehiriçi de 5.1 lt yakıyor. ee 2.2 hacimle bunları yapamayacaksa bıraksın bu oyunu zaten.

bmw bunu 2.000cc ile 7.4 sn gidiyor 5.4 lt yakıyor 234 km son hız üstelik 100 kg daha ağır. bonus olarak otomatik vites, üstelik arkadan itişli aktarma kaybı var.
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

coolvtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu motoru JAzz a koyup cvt şanzıman yaparlarsa süper olir.
    Full-Time TeacheR
    Part-Time TradeR
    Part-Time DJ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı wiesmann Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benimde fb7 den once 1.3 accentim vardi ortalamasi 7.6lt`ydi bunda sakin kullanimda 7.8lt.. acikcasi ilk basta fiyatina baktim hemen suanki arabama cok fark istemezlerse alirim diye ama 60k para vermek gelmiyor icimden..

+1905 libyada inanilmaz guzel hyundai, kia modelleri gordum dizel teknolojisinde bence TR de hyundai-kia, renault motorlarini zorlar ekonomide
    Hyundai kendisi açıklama yaptı verilen teknik verilerin çok iyimser olduğu konusunda. Hyundai en çok yakan dizeller arasındaydı en azından yeni motorlarını bilmesem bile yakın geçmiş için 1.6 crdi ya da Getzlerden şikayetçiydi herkes çok yakıyor bu nasıl dizel diye.

timucintt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı coolvtec Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu motoru JAzz a koyup cvt şanzıman yaparlarsa süper olir.
    abi 1.4 değilde 1.5 dizeli var hondanın CVT şanzımanlı hindistan malezya tayvan tarafında satılıyor Brio modeli adı altında... bide yakın zamanda honda 1.2 dizeli uzak doğudaki minik arabalarına yerleştirecekmiş... o motoruda belki seneye avrupaya getirecekler
    1991 HONDA CRX - TOTALLED
    1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
    1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
    1990 HONDA CIVIC EF - SOLD

85-92 OLDSKOOL COMING SOON

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı bason Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hyundai kendisi açıklama yaptı verilen teknik verilerin çok iyimser olduğu konusunda. Hyundai en çok yakan dizeller arasındaydı en azından yeni motorlarını bilmesem bile yakın geçmiş için 1.6 crdi ya da Getzlerden şikayetçiydi herkes çok yakıyor bu nasıl dizel diye.
    o dizelde değil amerikadaki benzinli motorlar içindi..

dizellerindeki ilk nesiller akranlarına göre bir litre falan fazla yakıyordu ama şu anki son nesiller epey bir ekonomik. ekonomik olmasa zaten taksiceler su gibi accent almazlardı şirketlerde getz almazdı..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o dizelde değil amerikadaki benzinli motorlar içindi..

dizellerindeki ilk nesiller akranlarına göre bir litre falan fazla yakıyordu ama şu anki son nesiller epey bir ekonomik. ekonomik olmasa zaten taksiceler su gibi accent almazlardı şirketlerde getz almazdı..
    Doğrudur yeniler hakkında pek bilgim yok zaten. Ben yanlış anlamışım kusura bakmayın. eski duyumlarım ve gözlemim doğruymuş teşekkürler.
    Edit: o açıklamayı net olarak Dizeller için diye hatırlıyorum araştırıyorum hemen.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı bason Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Doğrudur yeniler hakkında pek bilgim yok zaten. Ben yanlış anlamışım kusura bakmayın. eski duyumlarım ve gözlemim doğruymuş teşekkürler.
    Edit: o açıklamayı net olarak Dizeller için diye hatırlıyorum araştırıyorum hemen.
    Aramana gerek yok buyur haber zaten bu fazla yakışı american fedaral bürosu ortaya çıkardı

Hyundai, Kia to pay 900,000 owners for overstating mileage on window stickers | Motoramic - Yahoo! Autos

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Honda

Motor iyi ama dizayn yine kötü. Satmaz bu
    Sedana koymalılar o motoru bence
    Golf MKVII 1.6 Tdi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    düz vitesmi yok canım daha neler..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)