şimdi 70 sınırı başladımı başlamadımı ben görünce 70 e iniyorum ama yarısından fazlası 120 130 kapatıp gidiyolar
Printable View
şimdi 70 sınırı başladımı başlamadımı ben görünce 70 e iniyorum ama yarısından fazlası 120 130 kapatıp gidiyolar
Ozan'cım, bak şimdi kendin de diyorsun, köy içinde 30km/h'la gidersin, adı üstünde köy içi ama tutupta vızır vızır işleyen yolu durma hızına indirmek pek akıllı işi değil.
Amerika hariç gitmediğim yer kalmadı diyebilirim, bu kadar kuralcılık Hollanda ve İngiltere'de var ama onlarda insafsızca ceza yapıştırmıyor. Radar var diye uyarıyor, ve en azından özellikle İngiltere ve Amerika'da radar tespit cihazı kullanabiliyorsun.
Ve takdir edersinki en saçma kazalarda Amerika'da var, niye adamlar gözleri göstergede araç kullanamamk için cruise control kullanıyor, reflekslerde ölmüş zaten, ani durumda frensiz birbirlerine giriyorlar.
Başka bir mevzu ise, yurt dışında bizdeki kadar, rampalar, yokuşlar, bozuk yollar, yolun ortasından geçen metrobüsler...vs'ler yok. Haliyle adam ayağını terbiye etse bile araba altından kaçmıyor, gözü göstergede bir eli viteste araç kullanmıyor.
Bugün baktım, bol rampalı e-5'te en boş haliyle bile 80km/h'tan aşağıya gidemiyorsun, buna zaten yol izin vermiyor, otomobil izin vermiyor, diğer sürücüler izin vermiyor, refleksler izin vermiyor.
80km/h yerine 70km/h'la gidince vitesle oynuyorsun, gazla oynuyorsun, bir el viteste kalıyor, gözün panik halinde göstergede kalıyor.
Yahu birde yurt dışı yurt dışı diye tutturmayın, oradaki alt yapı bizde yok, oradaki asfalt kalitesi bizde yok, oradaki kültür bizde yok, oradaki kaldırımlar bizde yok, oradaki şeritler bizde yok, oradaki, oradaki...
Ben burada bir başlarım Japonya'yı anlatmaya, dersiniz ki adamlardan en az 100 sene gerideyiz.
Demedi demeyin, 5 sene sonra İstanbul iyice yaşanmaz hale gelecek,
plakayı kapamasan bile kalın plakalıkla benim yaptığım gibi plakanın alt rakamlarını yarıya kadar kapatabilirsin..
ayrıca şirket aracında 75 km/h a sabitledim hızı cruise control den yemediğim sellektör korna kalmadı adam zaten edirnekapıda kitlenecek trafik diye basa basa gidiyo sen 75 le önüne çıkıyosun..
gerçi e-5 in 70 ten fazlasını haketmediğide aşikar araç dümdüz giderken birden sıçrıyo zıplıyo yol düzgün değil ki
Bu hızlar direk kazaya sebebiyet, 70 ile giderken acaip sıkılıyorum, dikkatim dağılıyor konsantrasyonum bozuluyor
person of interest'e ulaşıp kameralara bağlanmak lazım
bizim plakaları verirsek onları okumaz:D
avrupada şehiriçi kullanımdaki 30-50 tamamda çevreyolu olarak bildiğimiz highway lerde bağlantı noktası köprü viyadük v.s (yüksek hızda tehlike yaratacak bişey) yoksa sıkıntıda yok
örneğin almanya orasıda avrupa sonuçta otobanda hız sınırı diye bir kavram yok !
"hayır ben anlamıyorum modifiye parçalarının ithalatı yasal, vergisini ödeyerek aldığımı parçaları arabaya takıp hız yapmak yasak, devlet buna çözüm bulsun litfen"
puahahha cam filmi ve egzosdan ceza yiyen insan kafası:D
Yanlış,
Belirli eyalet ve bu eyaletlerin otobanlarında belirli noktalarında yok sadece hız limiti. Mesela Frankfurt'un biraz dıişına çıkıp bir arkadaşımı bıraktım. Dönerken önce limit 100 yazdı 3-4 km gittim 130 yazdı biraz daha gittim 130 üstü çizili şekilde tabela geldi yani paspası delene kadar bas dedi :D 5-10 km daha devam ettim ve tekrar 130 yazdı ve ilerledikçe hızımı düşürerek devam ettirdi beni.
Kiralık C kasa dizeldi 210 yapıp bıraktım :D