Vespa LX150 3v ie
Honda PCX125
lx150 için yorum yapmaya gerek yok ama pcx için söyle bir durum var. boyum 1.80 ve ilk denediğimde sele üzerinde duran o ne olduğ belirsiz sert kambur yer çok rahatsız etti. onun yüzünden ayaklarımı tam uzatamadım. ayakları uzatıp destek alamadığım için rampa aşağı inerken fren yaptığımda sele üzerinden kayarak öne doğru kayıyorum kaymamak için tununuyorum bileklerine ekstra güzüç biniyor. yakıt ekonomisi ve stratstop harika. ara bakım dedikleri bazı bakımları varmış o da bana çok saçma geldi. pcx yerine ps150 almak çok daha mantıklı. ayrıca piaggio fly 125 de gayet güzel ve uyfun fiyatlı seçenek olur. 1.75 boy ve üzerinde olanların pcx i mutlaka test edip almalarını öneriyorum.
Mitsubishi bolumunde yakin arkadasim var biliyosun hepsi ayni yerde zaten. Dusunursen pcx yardimci olmaya calisirim ama genelde sira oldugundan pek fiyatta oynamiyorlar. Buarada ben kredi kartiyla almistim mesrla o guzel olmustu biraz indirim bise 12taksit2000 nakit gerisini 12ye bolmustu
Buarada ilk bakim 1000kmde kontrol bakimi 30tl tutuyor yag degisimi falan diger bakimlar 4k ve katlari. Cogunluka artciyla ve sert kalkisli falan kullanmama ragmen 10 krs civari yakiyorum kmde
vespanın modelini tam bilmiyorum 150cc enjeksiyonlu hava sogutmalı bı motoruyla denemiştim ben 100e gelene kadar filan arkamda kalıyodu ondan sonra top speed de geçiyodu. ***** pcx in son hızı bayaa düşük. Pcx alırsan ilk yapman gereken 2 şey givi-kappa ön cam almak ve lastiklerini değiştirmek. irc lastikleri inanılmaz dandik
geçen sene 16. binde bir et4 için 4.500 tl ye anlaştık. ertesi gün notere gideceğiz elemanı bekliyorum herif gelmedi. aradım ne ayak diye abi ben çok zarat ettim bu fiyata veremem dedi. ne istiyorsun dedim 4.750 dedi. bende hanıma alıcam söz vermiştim gördü beğendi. tamam dedim yeterki caymasın diye eleman gene abi babam izin vermiyor satmama dedi. 2 saat yağmurlu havada bekletti namussuz. 1 ay sonra gene aynı motorun ilanı gördüm 5.500 den satılık. aradım saydım azıma geleni kapattım.
bir pişmanlık ve tecrübe notu: Bu paralara 2. el 250 cc. sym-kymco düşük km. daha maxi scooter tarzı birşeyler al. Neden mi?
Çünkü yolda ani hızlanmak gereken çok yer olacak, arkadan hızla gelen bir kamyon, sollamalar vs.... Ayrıca yoldaki bir engebe çukur vs. den kaçmak veya girsen bile düşmeden kurtarabilmek çok daha kolay olacak. Ortalama bir 125 cc. scooter max. 100 km. yapar. 250 cc. scooterlar ise 150/160 km. yapabiliyor.
İllaki bu iki motordan biri olacaksa kesinlikle vespa olmalı, inanılmaz kaliteli.
125. cc sym jet 4 almış ve performansından memnun olmayan, satmaya çalışan biri olarak yazıyorum.![]()
honda bir arkadaş yeni aldı daha , aldığına pişman, 6200 tl filan kesinlikle ama kesinlikle etmez, istersen şekli ufo gibi olsun, 125 cc honda scooter o parayı hayatta etmez. Vespa ise eder, neden çünkü söylenildiği gibi bir tarzı var, 2. elde hiç değer kaybetmemesi var. var da var...
vespa şan şöhret motorudur![]()
fakat 150cc lik vespalarda varyatör sıkıntısı marş sıkıntıları mevcuttur ...
yakıt sarfiyatı fazladır ne kadar fazla olabilir demeyin cidden fazladır.
yedek parça pahalı 2.eli hızlıdır
pcx çok saglam bi motor kronik arızası yok
2.eli vespadan daha hızlı
parçası ucuz.
sağa sola biniceksen honda sağlam hemde.
kızarkadasımla gezicem haftada 1-2 kere diyosan vespa.
alternatif sunayım sana çok süratli hızlı bi motor
yamaha x center.şiddetle öneririm.
bende bugun LX150 için bayi ile konuşmuştum , Pcx bana da bir alternatif oldu şimdi konuyu takipteyim ,
peki pcx 'te sele altında bagaj var mı ?
85 model Vespa mız var, başına olabilecek herşey geldi. Yıllarca açıkta arazide bekledi, yağsız çalıştı, düştü yuvarlandı. Sattığımız kişi dağa bayıra vurdu ve attı kenara, sonunda dayanamayıp geri aldık. Eğer hala aynı sağlamlık ve kalitedeyse kesinlikle Vespa derim, o külüstürle bile gezmek inanılmaz keyifliHala tek basmayla pıtır pıtır çalışıyor herhangi bir rektefiye de görmedi. Honda çekici ve kullanışlı görünüyor ama Vespa kullanan biri olduğum için hiç düşünmeden Vespa yı seçerdim
![]()
''Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya, cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur." Mustafa Kemal ATATÜRK
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)