İmmobilizer işi yapan anahtarcılarda makineler olur anahtardan KM görebiliyorlar bi şansını dene, tabi beyin den düşürülmediyse..
Printable View
İmmobilizer işi yapan anahtarcılarda makineler olur anahtardan KM görebiliyorlar bi şansını dene, tabi beyin den düşürülmediyse..
hayırlısı olsun diyelim
vas grubu araçlarda km oynandımı anlayabiliyorum cihazı bağlayıp. ama pejoda bu çok zor anlaşılmıyor. hatta bende km düşürme cihazı bile var ama bir gün bile tek bir aracın kmsini düşürmedim. sadece nasıl yapıldığını biliyorum. ve pug araçlarında hiç iz bırakmadan yapılabiliyor bilgisayardan filan hiç bir şekilde ispat edilemiyor. anca muayene servis kaydı filan gibi sorunlar olması lazımki anlayasınız. oralarda iz bırakmadılarsa pejoda anlayamazsınız malesef.
gokhan abı vas vagmı demek ıstedın?
şase nosundan 5664'e mesaj atınca aracın geçmiş 2 muayene geliş tarihi ve km elimize geçiyor demiştim. benim araç 2010'da 59.000 km'de iken muayeneye girmiş. aynı şekilde 2013 ocakda da muayeneye girmiş ve km 78.000'de. şu an yeni aldım araç 80.500 km'de. Buraya kadar herşey normal gözüküyor değil mi.
Servis kayıtlarına baktığımda araç en son 2010 da yetkili servise gitmiş ve yalan olmasın 56 ya da 59 bin km gibi bir rakam vardı. kayıtlar elimde değil, vermiyorlar niye bilmiyorum. toyota'dan istediğim şekilde alıyordum.
Şimdi bu servis kayıtları da normal gözüküyor. araç tek tek gelmiş periyodik olarak. 2010 son servis km'si ile 2010 muayene km'leri de normal gözüküyor.
peki ben size şunu soruyorum. bu araca bu gün 9 farklı kişi baktı ve hiç biri de bu yaştaki bir aracın bu km'de olduğuna inanmıyor. çünkü direksiyon vites topuzu ve pedallar çok fazla olmasa da yıpranmış. Bu bakan kişiler arasında özel servisi bulunan ustalar da var, galericiler de var, al sat işi yapan adamlar da var. yani sokaktan geçen adama da göstermedim. hepsi km'nin 80 yerine 180 bin civarında olduğunu söylüyor.
Tamam hani km yüksek olur ve aracın gidişinden şuyundan buyundan anlarsın o durumu. e benim aracımın motoru mekaniği gidişi de sağlam. hiç bir sorun problem yok.
Ben şimdi ne yapıyım bu durumda ? km hilesi yapılmamış gibi gözüküyor kayıtlara göre ama 9 kişi de aynı şeyi diyor. şaştım arada kaldım :S
kardeşim malesef resmi kayıtlardan yana açık yoksa hiç bir yolu yok. bence umursama vazgeç resmi olarak bir sorun bulamıyorsan.
çünkü bu ülkede 20 bindeki arabayı haşata çevirebilecek kullanıcılarda var. o yüzden malesef bişey çıkmaz. yani ustalar der. bizde diyoruz aracı görünce bu aracın 50binde olması imkansız dediğimi çok oluyor ama anca almadan önce adamı uyarabiliyoruz. alındıktan sonra yapacak bişey yok. usta yorumlarıyla araç iadesi yapamazsın. resmi bişeyler lazım.
en güzeli yıpranan parçalardan yenileyebildiklerini yenile zamanla.
Koltukların durumu nasıl ? Direksiyon ve vites yanıltabilir, kullanıcı yüzük vs kullanıyorsa. Ama sizin dediğiniz gibi çok büyük fark olacak kadar değil tabiki. 2 yılda 20.000 km çok da absürt bi rakam değil. Zira 2004'den 2010'a kadar 59.000 yapmış. Yılda 10.000km yapar. Hor kullanılmış ihtimali yüksek.
Olmazsa fotoğrafları yükleyin, bir de burdaki arkadaşlar yorumlasın :)
Aracın önceki sahiplerini tespit etmek lazım. Arada satın alanlaran biri veya arada aracı kısa sureliğine elinde bulundurup satmış bi galerici bunu yapmış olabilir. Aracı kullananlaradan biri size km bilgisini verir ve şahıtlik eder ve ondan sonraki bı tarıhte o km den daha dusuk km de olduguna dair bi belge vs bulursanız mahkemeye basvurabılırsınız.
Ote yandan aracı mahkeme kararı ile gerı vermeniz mumkun degil. Tazminat davası acabılirsiniz. Aradaki km farkını , bu farktan dolayı oluşan deger kaybını vs tazmin edebilirsiniz
doğru diyorsun kardeş ama beni olaylar silsilesi soğuttu. aracın ilanında km'sinin orjinal, kazasız, değişensiz ve lpg hiç takılmamış ibareleri vardı. sadece 2 parçasında boya var deniliyordu ki zaten tramer sorgusundan da o şekilde çıkıyordu.
gittik gördük araç hoşumuza gitti. malesef ne yetkili servise ne de özel bir servise computeste götürmeden aracın devrini aldık. diyorum ya, adam memur diye böyle şeyler yapamaz diye, yapsa bile hayatını karartırız diyerek aracı aldık direk.
İşin boyutu yaşadığımız şehre geri dönünce ortaya çıktı. yetkili serviste kazalar var. değişenler var. patlak airbagler var. boyalar var. manifoldu inceleyince araca lpg bile bağlanıp geri söküldüğünü öğrendik neler neler.
Bunlar bile tek başına aracı adamın başına çakmaya yetecek sebepler ama haklı konumdayken haksız konuma düşmek istemiyorum. o yüzden yasal bir çıkar yol arıyorum. işte bu gün de bir sürü kişi km olayını söyleyince iyice tiksindim araçtan.
Km'den yana sanırım bir yol alamayacağız ama ne yapabilirim ben peki bu durumda ? bir çözüm yolu var mı . şu an ben böyle bir aracı 4 bin lira daha aşağısına alabilirdim fevkalade. boşu boşuna 4 bin lira zarardayım.
Ve evet ne yazık ki bu 3 kaatı yapan arkadaş buraya üye ve bayağı bir yazmış çizmiş. tanıyorsunuzdur elbette. sahibinden.com üzerinden de bayağı bir alışveriş yapmış. aynı zamanda memur ve iyi bir pozisyonda konumda çalışıyor. ben böyle olunca adama güvenip nasıl olsa hayatı kararır böyle bilindik birinin diye hiç baktırmadan aldım aracı ama durum ortada işte.
O arkadaşla iletişime geçtim, geçtiğim günden beri foruma girmiyor. yazışmalarımız var özel mesaj kutularımızda. kabul etmiyor durumu. inkar ediyor. şimdi açıklamayacam o kişiyi. yeri ve vakti geldiğinde çok güzel bir konu açacam. bir süre daha zamanı var. zararımı karşılamasını bekliyorum. görecektir bu konuyu birkaç güne.
koltukların nubuklarında biraz yıpranma var ama normal bir yıpranma gibi geldi bana. yırtık sökük leke falan yok. bu arada malesef foto yükleyemiyorum, ekipmanım yok.
aracın ben şu an 4. sahibiyim. ilk sahibi istanbuldan ve yaklaşık 60 bin km civarına kadar o binmiş. 2. sahibi izmirden ama ne kadar kullandı bilmiyorum. ,
3. sahibi yani benim aracı aldığım kişi istanbuldan. aracı 2012 aralık da almış. 2013 ilk ayında muayeneye sokmuş ve geçen hafta da ben aldım aracı. 2000 km ya yapmış ya da yapmamış.
bu arada bir dava söz konusu olduğunda aracın noterde yazan satış bedelini ödemesi gerekir diye biliyorum ben bu işi yapan kişinin. yanlış mı biliyorum ?
bizim clio senaryosunda arkadaş parayı olduğu gibi geri iade etmişti. ben öyle birşey bekliyorum bu durum kesinleşirse.
Çözüm yok! satan geri almaz, burdan olması bir şeyi değiştirmez
burdan olması çok şeyi değiştirir. lafa gelince biz bir aileyiz diyoruz ya. aslında lafta değil. gerçekten büyük bir aile burası. kaç tane kazıkçı insan deşifre edildi ve diğer insanların kandırılmasının önüne geçildi.
deşifre edilirse en büyük artısı bu olur.
ayrıca bu durumda davada açabilir. olurda kazanırsaki ihtimalde olsa böyle bir ihtimal var. özellikle kazalar airbagler v.s gibi.
edit: ayrıca burda deşifre edilene kadar asarım keserim ne halin varsa gör beni ilgilendirmez diyipte deşifre edildikten sonra binlerce insana rezil olmamak için u dönüşü yapan sorunu çözen çok satıcıda gördük. örnek konular 10larca var.
Abartıyorsunuz gibime geliyor. Annemin 2000 model bi unosu vardı. 2011 de sattı safranboludaydı araba. Sattığında 31.000 KM deydi. Ama arabanın %20 lik kısmı çürümüştü. Örnek.
Bizim köpek vardı heryere onu taşırdı arka koltuklar perişan haldeydi vs.
Kullanıma bağlı olarak değişir eskime olayı.
Birde neden arabayı almadan önce araştırmadınız bu kadar.
hem sahibinden comdan hemde burdan mesajlaşmışlar. attığı mesajlarda araç kazasız orjinal v.s dediyse kanıt olarak kullanabilir diye düşünüyorum. çünkü araç söylediği gibi orjinal çıkmamış. değişenler kazalar patlak airbagler gerçekten can sıkıcı. adam çünkü hem memur olmasını hem siteye üye olmasını v.s bunları arkadaşa anlatarak güven sağlamaya çalışmış.
206 larda kilometreyi arabayı kurcalatmadan nisbeten anlayabilirsiniz , direksyonun durumuna bakarak
çok güzel bir özet geçmişssin kardeşim. buraya yazan daha önemlisi suç sende yerine yardımcı olma amaçlı yazı yazan herkes bunu özellikle irdelemeli.
bu arada sahibinden.com üzerinden mesajlaşmamışız, burdan aracın genel durumuyla ilgili mesajlaştık. burda da kaza değişen vs hakkında konuşmadık. yani kanıt yok.
şu an 2 kanıt var bu durumla ilgili :
1- turkcell'e ulaşarak aramızda yaptığımız telefon görüşmesinin kaydı
2- sahibinden.com üzerine vermiş olduğu ilanın içeriği.
ne yazıkki sahibinden.com üzerindeki ilanı direk silmiş, kaldırmamış satıldı diye, direk silmiş. o ilan içinde kazasız değişen vs bilgileri yazıyordu. ona nasıl ulaşabilirim ?
eskiden windows'un içinden girilen web sayfalarının görüntüsü gibi şeyler alınıyordu. şimdi de varmıdır bu durum ?
mozilla geçmişimde şu gözüküyor ama ilanın içeriği lazım bana :
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...silinmis-ilan/
gördüğünüz üzere ilan başlığında bile kazasız yazıyor.