Satan arkadaş bende bilmiyordum göstermeden aldım diye geçiştirebilir diye söyledim bende yazışmaların önemi vardır inş. Alan arkadaş çok mağdur olmuş ama sitede defalarca konusu oldu böyle şeylerin alırken gösterseydin keşke :beuj:
Printable View
Peugeot 206'larin lanet plastik direksiyon simidi sizi ve bakanlari aldatmis olabilir.
Bahsettiginiz tuvturk ve servis kayitlari anormal degil km orjinal gibi bence...
Bende ayni sizin gibi 1-2 sene once ilk sahibinden 2006 model 206 hdi almistim 37.000 km'deydi ama o kalitesiz plastik dandik direksiyon beni huylandirmaya yetmisti.
Ayni sizin gibi servis kayitlarina ve tuv kayitlarini gordum hersey gonul ferahlaticiydi.
Yinede tam emin olabilmek icin topkapi tim sanayide Peugeot Lion ozel servisi Yusuf'a gidip cihaza baglattik ve km'nin orj olduguna karar verdik dilersen sende oraya bi goster gonlun rahat olsun.
Bir de bunların honda 1.4 is departmanında çalışanları var. 200k devirmiş, 10-12 bin tl arası turşu arabaları alıp, 150 liraya ön arka ek panjur, bir de german style jant lastik, 16 bine kitliyolar. (Km hep aynı, 156.000)
mozilla geçmişimde şu gözüküyor ama ilanın içeriği lazım bana :
MUAYENELİ, KAZASIZ, BAKIMLI, MASRAFSIZ, ORJİNAL 206 RC sahibinden.com'da - 111803284
gördüğünüz üzere ilan başlığında bile kazasız yazıyor.[/QUOTE]
Bi duzeltme pardon ben araci normal plastik direksiyonlu 1.4 motor zannetmistim
Baktiginiz arac rc Onun direksiyonu fabrikasyon deri kaplidir.
istanbuldaysaniz bi peugeot lion'a ugrayin bence.
Arkadaşlar 206 için kesinlikle direksiyonu kilometre kriteri kabul etmeyin. Çok çabuk aşınabiliyor, keza vites kolu da öyle ama ne ölçüde bilmiyorum aracım manuel şanzıman olmadığı için. Aracmın ilk sahibiyim, 2009 model ve 55 bin kilometrede şu anda, direksiyonuma baksanız haline acırsınız; saat 12 yönü ve çevresinin dış kısmı tamamen aşınmış durumda. Aynı şekilde yakın bir arkadaşıma ait olan ve 70 bin km dolaylarında olan 206 aracın direksiyonunda ise neredeyse aşınma yok gibi...
gelişme var arkadaşlar.
google cache , geçmişte var olup şu anda olmayan web sayfalarını belleğine kaydediyormuş ve bakabiliyormuşuz. bu sayede aracın ilanına ulaştım. size söylediğim gibi , kazasız darbesiz kelimeleri geçmiş sürekli ilanda. hemen kanıtları bir kenara koydum.
şimdi ben bu arkadadaşa nasıl bir dava açabilirim. sonuçta kazasız darbesiz yazmış. ben güvenip aldım. ama servis kayıtlatında kazalar ve geçmiş gözüküyor. servisteki belgeleri de alıp bir avukata mı müracat etmeliyim ? haksız yere elde ettiği bu kazanç ve dolandırıcılık için maddi tazminat davası açmak istiyorum. avukat masraflarını falan ben mi ödeyeceğim ?
lütfen beni bu konuda aydınlatın. daha önceden başıma hiç böyle bir iş gelmedi ve hukuki süreci hiç bilmiyorum.
bende buldum ilanı. ilan sayeside kimin kim olduğunu anlayan anlarda. ben açıkcası çok şaşırdım araç sahibini öğrendiğimde. yazık yani. inşallah deşifre edersinde cevap hakkını kullanır. iki tarafı dinlemeden yorum yapmak doğru değil. sen deşifre etmeden ben karışmış olmamak için sildim ismi filan ilandan.
dediğin gibi ilanda kazzsız darbesiz yazıyor.
http://imageshack.us/a/img5/1878/pejof.jpg
http://imageshack.us/a/img809/7593/pejo2.jpg
http://img546.imageshack.us/img546/8691/pejoic.jpg
peki o zaman yeni bir konu açıyorum bu konuyu da link olarak veririm.
tazminat davası açabilirsiniz
ama en az 2 seneyi kere kafaya koyun.
dava açma masrafı, mahkemenin ihtiyaçları (bilirkişi, dosya vs), avukat masrafları vs vs
bunların hepsini siz karşılayacaksınız. dava bitse de temyiz otomatik gibi bişi. sonuçta yaklaşık ortalama 3 yıllık bi sureç. haklı çıkmama ihtimaliniz var. hakim, baktırsaydın kardeşim de diyebilir.
tum sureç sonlanır ve davayı kazanırsanız yaptıgınız masraflar dahil olmak uzere tazminatınızı faizi ile beraber alırsınız.
bu süre zarfında aracınızı satamazsınız. o çok kotu durumda dediğiniz araba ile en az 2 sene daha beraber olmak zorunda kalırsınız. kısacası bıkkınlık gelir ve pişman bile olabilrsiniz.
Direksiyon bence normal biraz fazla evhamlanmissiniz :D
aracı niye satamıyoruz ki , ben satarken herşeyi söyleyecem alan kişiye. hadi benim acil bir durumum oldu, allah korusun ameliyattır ölüm kalımdır ve paraya ihtiyacım oldu. aracıma güveniyorum bu gibi para durumlarında ve acil satmam lazım. siz doğru biliyorsunuzdur ama ben bu uygulamayı çok saçma gördüm buldum.
aracın ne durumda oldugunu, eldeki delilleriniz ile araç arasındaki ilşkiyi vs ancak bir bilirkişi tespit edebilir. hakim ona bakıp karar veremez. avukatınız zaten bilirkişi talep edecektir. aracınızda inceleme yapılması , bilirkişinin gerekli tespitleri yapması vs gerekiyor. bu durumda aracınızı nasıl elden çıkaracaksınız. mecburen sizde kalacak tespit yapılana kadar.
ayrıca ben bilirkişinin bi sonuca varabileceğini de inanmıyorum. yani kısacası elinizde çok bir delil yok. ama siz bilirsiniz tabi.
eğer dediğim gibi önceki sahiplerine ulaşırsanız mesela onlar derseki ben 2012 yılında 100 kusur binde bu aracı sattım. o zaman şahitlik yapar ve sonuca ulaşırsınız. aksi halde sahibinden.com ilanı ne kadar bahlayıcıdır tartışılır...
durumu anladım aslında.
sorun sadece kazasız olması, airbag ler vs de olsa fark etmez. dediğim süreç işleyecek.
böyle konularda yorum yapmayı pek sevmem ve 2 tarafıda tanımam etmem.
Ancak fotolardan görüldüğü üzere km ile aracın içi bence tutuyor. bende çok peugeot kullandım, içi normal. ama airbag açma ve boya değişenler olmamış maalesef... bu arada km öğrenme olayı maalesef peugeotta yok.
206 da bsi acılmadan oişlem yapılamıyor bsi ye bakarsanız cok rahat bir şekilde açılıp açılmadıgnı görebilirsiniz.
Aracınızı kilometresi buyuk ihtimal ileorjinal. Aracınızı önceki sahibi ataşehirde oturan biriydi bildiğim kadarı ile onda bir kaza olmadı. Kazalar izmirde yaşayan trabzonda okuyan bir arkadasta olmuştur. 206 rc sorgulama konusunda tüm kaza durumunu paylasmistim ızmirli sahibinin sahibinden üzerinden attığı mesajlar vs inceleyebilirsiniz.