az önce kanal d de reklamı çıktı tanıtıldı resmen.farkı hissedin diyor.
Printable View
az önce kanal d de reklamı çıktı tanıtıldı resmen.farkı hissedin diyor.
Arkadaslar bugun bayi toplantisindaydim shellin bilim adami tanitti yakitin ozelliklerini direk dinliyen biri olarak size aktariyorum yakitin icindeki deterjan orani artirildi ve bu motorda daha once kullanilan yakitlardan dolayi olan kiri temizlemesinde yardimci olucak ve enjeksiyonlardan yakit daha rahat puskurtulucek ve buda yakitin daha rahat yanmasini ve daha cok iletilmesini sagliycak yani gaza bastiginizda araba tepkiyi daha hizli vericek ayrica oktanin artirildigini bundan dolayi daha iyi performans alincagini soyluyorlar ama oktanin kac oldugunu tam olarak belirtmediler sadece 97 oldugu soyleniyor ama bence biraz daha artmis olabilir bu konuya bi aciklik getirmek istedim saygilar.
Birde dizel araclar icin euro 5 motorlarda farkin daha iyi anlacilabilecegi soylendi tabi diger araclarda bir farklilik olmiycakmi diyceksiniz illaki bi farklilik olur ama euro 5 motorlarda daha rahat anlasilacak shell audi tdi motorda denemis ve gayet olumlu sonuclar aldiklarini soyluyorlar.
bugün izmirde pompacıya sordum hiçbir farkı yok aynı şey reklam işte boş şeyler dedi ne kadar dogru bilemem
Polo tdi aracima aldim. Alt devirleri canlandi. Start stop sirasinda daha kolay calisiyor artik. Ama 4.590tl degermi tartisilir. Devamli bp kullaniyorum. Ses gtl aldigimda cok ariyordu. Nitroda ses bariz az. Bence aractan araca fark olabilir. Box ile tekrar deneyecegim.
Anlik yakit cok az artti diyebilirim
Deterjan nedir abi? Ariel mi basiyolar mazota spor gazetesi..
Dün dizel olarak depoyu fulledim dizel nitroyla. Araba rölantide aptallaştı. Araç dizel corsa. Yakıtla alakası varmı yoksa arabada bi arıza varda yakıtamı yoruyorum? Neden olur?
bu nitro gtl gibi ayrı satılan bişey değilmiş bn öyle bişy sanmıştım dün gittim btn pompalarda nitro yazıodu gördüğüm normal eurodizelinin adını değiştrmş
Nitro denedim şehir içinde biraz fazla yaktı.
Fark yok diyenleri hala anlamıyorum :s bugün fiorino ile dizelinide denedim baya bi fark var bildiğin sömürüyor yakıtı:D
Bende bu sabah dizel nitro aldim , buyukcekmece kayisdagi gittim sonra tekrar buyukcekmeceye dondum . Toplam 150 km , ortalama tuketim 4.5 . Gerektigince sakin kullandim ve sadece 5-6 kez dip gaz yaptim. Cok asiri trafige yakalanmadim , yolun yarisinda klima actim . Suana kadar yakaladigim en iyi tuketim degeri . Ayrica sabah okula vardigimda 4.1 di donuste 4.5 e kadar cikti . ( klima ve biraz trafik )
Benzinini aldım pompacıya sorduğumda fazla farklılık yok sadece bikaçtane daha katkı maddesi koymuşlar dedi... Performansda bişi hisetmedim açıkcası...
fazla yakan arkadaşların şuanda fazla yakması zaten normal 2 depo kullanmaları gerek ki farkı hissetsin GTL'dede olay bu şekildeydi nitrodada farklı olcağını sanmıyorum
Adamlarin kendi sitesinde de ayni bu yaziyor. Bazen diyorum okullarda sadece yazmayi mi ogretiyorlar keza kimsenin okudugu yok.
Lutfen "ben kullandim az yakiyo cok kaciyo" ya da "ben denedim cok yakti" ve ya "abi nitrojen eklemisler, nitrolu yakit bu nos gibi" laflara itibar etmeyiniz.
Aciniz kendiniz okuyunuz.
Shell V-Power Nitro+ nedir? - SHELL TÜRKİYE
http://www.shell.co.uk/gbr/products-...itro-plus.html
yok okuyoruz da ama, adamlar SF ile performansı geliştirdiklerinden bahsediyor :) ben denedim, AFR rölantide ciddi zengine gitti, 100 tl lik almıştım, 2 günde bitti 120 km falan yol yapmıştım, BP den aldım AFR normale döndü... tam çözemedim yakıtı açıkçası, performansta da bir şey hissetmedim...
Shell de istasyon muduruyum yorumlari cok okumadim ama diyecegim su ki shellde istesende 97 yerine 95 satamazsin, nitro yakitlardada yuzde 3 biomethanol mewcut, fiste 95 yazmasinin sebebide sadece maliyede 97 oktan die bir benzin yoktur onun icin yazar kasanda yazamazsin fiste 95 oktan yazmaz ama 95vpower nitro yazar, buda demektirki alinan yakit97 oktandir
Bıktım bu ülkenin yakıt derdinden. Şerefsizler hem en pahalısını satıyor, hem yüksek oktan satılmasını yasal olarak engelliyorlar(bkz. 97 oktanın 95 adı altında satılmak zorunda bırakılması), hem de yakıtın ne olduğu belli değil.
Elin oğlu Ay'a Sincap yolluyor, pompadan 93-95-97-100-E85 satıyor biz hala o yakıtın oktanı ne bu yakıtın oktanı ne.
Yeter gerçekten bıktım, full Ethanol'e geçicem de onun da dertleri *****, hiçbir yerde yok, illa eve stoklucaksın ordan dolum yapacaksın. Almanya'da, Amerika'da pompada satıyor adamlar E85'i, hem de Almanya'da LİTRESİ 1.10€'DAN!
Sonra yok Nitro, yok Vmax, yok bilmem ne, her istasyon değiştirdiğimizde bir daha tune derdi, bu benzinle bassak araç kırar mı kırmaz mı stressi.
BU NE LAN ? Koy adam gibi 93 mü 95 mi 97 oktan mı neyse artık, standartlaştır bizim de kafamız rahat etsin. Yeter be...
Diesel nitro aldım psikolojikmidir bilmiyorum ama arabanın 4. viteste bayıldığı yerlerde direnci biraz daha arttı sanki. Tüketimi ise depoyu bitirince anlayacağım.
Bu cok enteresan bir aciklama. AFR zengine gitti derken bir hata olmasin? Aracinizda nasil bir ecu var? closed loop calisan bir ECU'nun yakittaki %3 %5 ethanolleri methanolleri filan rahatlikla kompanse etmesi gerekir, hemde cok hizli bir sekilde stft ile duzeltmesi gerekir.
http://harvestpublicmedia.org/sites/...-gas-pumps.jpg
en sağ iki sıra gelmedikçe tırt bu işler :)
Icinde yuzde 5 ethanol varmis.
Yuzde 25 e varan oranda da toluen varmis ;)
http://s05.static-shell.com/content/...nol-manual.PDF
standart ECU var araçta, Vtanju Volkan abi remapping yapmıştı... bu arada belirteyim rölantide AFR zengine gitti 12,5-13 lere, full throttle da 10küsür lerde, eskiden de böyleydi... sevmedi sanırım yakıtı BP ye dönünce 14 lerde rölanti AFR si 10,5-11 arası tam gaz... bir tam depo alıp tekrar deneyeceğim...
Yok abi yakitin yuzde 25i o
Shell Türkiye'nin kendi istasyonları var mıdır ?
İzmir Aydın otobanındaki bildiğim kadarı ile Shell Türkiye'nin.
başka İstanbul'da kendi istasyonu var mıdır shell in ?
bu yakıtı ordan alıp denemek isterim şahsen,
pompacı 97 nitrodan bişey anlamadık öle ahım şahım değil dedi önceden sattığım 100 oktan bi yere dökülürse yapış yapış oluyordu bezle zor çıkarıyorduk dedi.
yuzdr kaç katki koyabilir ki adamlar. Bir kac budin döküyordu adamlar. 1% anca
Preparatın tanımı : Karbon numaraları başlıca C4 ila C12 aralığında olan
parafinler,sikloparafinler, aromatik ve olefinik
hidrokarbonlardan (maksimum %1oranında (hacimce) benzen
dahil) oluşan kompleks hidrokarbon karışımı. Metil üç butil eter
(MTBE) ve diğer eterleri de içerebilen oksijenlenmiş
hidrokarbonlar içerir. Etanol ve diğer alkoller dahil
oksijenlenmiş hidrokarbonlar içerir. Her biri hacimce <%0,1
oranınında olmak üzere birkaç katkı maddesi içerebilir.
YANI YAKIT OLARAK SATILAN URUNUN ICINDEKILER BUNLAR:
Gasoline, low
boiling point
naphtha
80,00 - 100,00 %
Methyl tertiary
butyl ether
0,00 - 15,00 %
Ethanol
0,00 - 5,00 %
Zaten bunlari toplayinca 80+15+5 ya da 100+0+0 gibi %100'e ulasiyoruz. Katkilar bunun uzerine ekleniyor ve her biri hacimce <%0.1 oraninda olmak durumunda. *(yukarida yaziyor)
BURDAN ITIBAREN YAZANLAR KATKILARIN ICERIGI:
BEVAT (almancadan cevirirken unutmuslar, bevatten including yani icermek demek almancada, muhtemelen basinda katki maddeleri yaziyordu, onu tamamen silmisler sagolsunlar, carsi pazar karismis tabi)
Toluene
5,00 - 25,00 %
Ksilen
5,00 - 25,00 %
Cyclohexane
1,00 - 5,00 %
Etilbenzen
1,00 - 5,00 %
n-Hexane
0,00 - < 5,00 %
Trimethylbenzene,
all isomers
0,00 - 5,00 %
Naphthalene
0,00 - 0,50 %
Kümen
0,00 - 0,50 %
hatta bundan sonrada demis ki:
"Ek Bilgi : Vergi durumunu belirtmek ve yolsuzluğu önlemek için boya ve
işaretler kullanılabilir."
Yani bunlarin uzerine marker'da ekliyoruz ona gore.
Gursel'in fantazi guzeldi ama %25 toluene :)
Diesel aldım çok farkını göremedim, 97 de alıp deneyeceğim.
2010 Lancer 1.5 MT aracım ile heves ettim, Nitro+ aldım. 20 km yol geldim şehir içi, çok bir şey hissetmediğim.
Bir aksilik çıkmaz ise yarın 750km uzun yol durumu var, bakalım bir değişiklik olacak mı.
bende dün dizel aldım bakcaz artık :)
katıklar binde birden bile az yani, 10 ton yani 10 000 kg , 100 000 litre bir tanker de maksimum 100 litre katkı olabiliyor.
Anlamadığım bir konu;
Sizler demiyormusunuz aracın map ı o yakıta göre ayarlı değilse performans alamazsınız diye..???
Nitro olsa ne nitrometan olsa ne? Bana göre..