nerden aldın bilmiyorum ama Anadolu caddesi üstündeki Shell artık nitro olduğunu söyledi.
Printable View
vadi shell'de var ama dediğim gibi afr 13.5 den 12.9 a indi. komple depoyu bitirip 97+ alıp tunerimin yanına gidicem 97 ye göre bi ayar yapsın bakalım nasıl olacak :)
po 95 oktan ıle 143hp soft tune
97+ ıle bıdaha dyno yapıcam
degısıklıklerı paylasırım
ben bu gün aldım :) aracım 1.6 c4 vtr.. 110 luk olan model işte, çok bir beklentim yoktu ama artık benzini doldurduk ağırlaştımı nedir (20 litre benzin yük olarak pek birşey farkettirirmi bilemem tabi), önceki bp 95 oktana göre sanki biraz garipleşti araba olumsuz yönde ..deposunda normal 95 oktan felan varsa ve cekmek için tesisat varsa bedelsiz kafa kafaya takas edebilirim kaç litre cıkarsa :)
normalde 5000dd sonra patlayan egsozum 1500-2000dd arası patlatmaya başladı, afr göstergem olmadığından tam bişey diyemiyorum ama sanki biraz daha iyi gidiyo aracım.
benzinli aracım olmadığı için bende 125 cc motoruma (ybr 125 esd) nitro 97 aldım ama hiç bi fark göremedim..
sadece biraz daha az km yaptım ama opet 97 ye göre :)
bende 2 gun once aldım pompacıya sordum nasıl dıye abı eskı 97 oktan ıste ustune bu stıckerları yapıstırdık yanı eskı yakıt dedı sok oldum resmen dolandırıcılık :(
şubeye eğer o yakıt gelmemişse ve etiketi yapıştırılmışsa istasyonun ayıbı şikayet edilmeli
ama mazotunda kesinlikle fark ediyor
Anadolu yakasında hangi istasyonlarda var? Bilgisi olan varmıdır ?
1,5 dci kangooda 1 haftadır kullanıyorum.ilk 2 gün fark yoktu.daha sonra ilk çalışma gaz yeme hızlanma fark etti.en önemlisi ise üst hızlara 130*150 arası daha rahat ve çabuk çıkması.bence güzel yakıt.
Bugün aldım ilk defa, altlar daha doldu üstler de rahatladı sanki. psikolojik değildir inş :)
Yaklaşık bir haftadır kullanıyorum. Ben'de memnunum. Değişik bir koku var doğrudur. Sanki biraz daha güçlü patlıyor gibi. Tam gaz AFR 10,0 yerine 10,5 oldu memnunum..
Dün alabildim sonunda hiç zorlamadım aracı
Giulietta Ecufast / dp
http://i.imgur.com/roSlsa8l.jpg
normalde aynı modlarla ve kullanımda ne kadar yakıyordu?
Ben de hafta sonu aldım sanki az yakmaya başladı araba :)
ecufest remap - dp - egzost 8,7lt/100km
edit:
Acaba yazılımsız ve fabrika önerisi 95 octane olan standart araçlarda kullanımı iyi kötü bir etki eder mi?
97 nitro kullandıktan sonra yakıtım arttı , pompacıyla konuştum bu yeni çıkanlar yakıyor abi 3 kişiden aynı tepkiyi aldım dedi araç 1.8t A3 bi 10 kuruş arttı gibi...
Valla benim arabada sanki az yakiyor. Stg1 yazilim komple egsoz var...
Ben dizelini kullaniyorum ilk 100 liralik aldigimda 400 km yaptim ortalamam 4.7 idi . Sonra 150 liralik aldim , suana kadar 480 km yapmisim ortalamam 4.8 de . Aracim manuel kia ceed stock. Guzergahim gunluk buyukcekmece kayisdag gidis donus .
bence mazotunun fuelsavedan farki yok. Benzinde ise bp 97 ile 10.5-11 olan afr, 11-11.2 oldu nitro+ ile.
Heryerdeki Nitro+ aynı olmayabilir, bazı çakal benzinlik şubeleri etiketi yapıştırıp hala eski 97 oktanı satıyor olabilir.
Doğru sonuç doğuran testleri denemek için biraz(1 ay kadar) beklemekte fayda var bence.
Biz 190bin km'dir Range 3.6 aracımızda bir damla bile GTL harici kullanmadık, Nitro gelicek diye kaldırıldığında bir kez normal shell mazot aldık araba kösüldü resmen, bugün Nitro'yla fulledik direk eskisine döndü.
Yani kesinlikle mazotunda da fark var.
yazılımlı dizelde kullanan varmı? dumanı kestimi? yakıtla alakalı bi sensörümmü çıktı acep kontrol edemedim ama bu yakıttan sonra fena halde duman atan yazılımlı dizelde şuan çok az duman var:s
bende bugün itibariyle geçtim.
eskiden de gtl kullanıyordum çok aşırı bir fark göremedim o nedenle. araç stock belkide o nedenledir.
kullanmaya devam edeceğim.
Bende Bursa'dan Antep'e gelirken fulledim Nitroyla,performans bariz bir şekilde arttı daha önceki aldığım mazotlara göre hissettim Partner'de. Km olarak az mı gitti çok mu gitti bilmiyorum onu hesaplayamadım ama performans olarak kesinlikle fark var. Şimdi Antepte'de o mazottan alıyorum ama öğrenci spec olduğu için esnaf gidiyorum sürekli performansı nasıl bi bilgim yok. :D (Not: Depo en dipteyken aldım mazotu.)
dün tekrar aldım, aldığım yer Eskişehir yolu, Ümit köy tarafındaki Shell... rölanti AFR 13,8-14,8... tam gazda 11-11,2 yani sorun yok, sanırım ilk aldığım yakıt nitro değildi, şimdiki depodan memnun kaldım...
benim duman olayı debimetredenmiş yakıtla alakası yok yani dumana devam:D
Kesinlikle fark etti. Corvettele yaşamkent ışıkların ordan başkent üniversitesi ışıklarına kadar 285 yaptım biraz önce nossuz. Daha önce böyle birşey mümkün değildi...
Ekonomi açısından gerçekten çok farketti. Bunu alt devirlerin canlanmasına bağlıyorum.
2. kez depoyu nitro ile fulluyorum. İlk defa bir depoyla 690 km yapabildim. Önceden 1 depoyla 530larda kalıyordum. Araç 2012 1.4 tdci fiesta.
Ben sürekli aynı benzinlik aynı pompa yakıt alıyorum 97 gitti nitro geldi nitroylaa devam ediyorm. Cuprada sabahları ilk marştan sonra rolantideki sarsınt azaldı, performans biraz değişti gibi menzil uzadımı uzamadımı bilemiycem çünkü basmaya bağlı çok değişken yakıyo araç... Arkadşımda 3.16 136 hp liğe alıyo basmadan kullanıyo 30 km kadar uzattı diyodu menzili...
ben 50 tl alıp denedim, gazı okşadığımda ciddi az yakmaya başladı, bastığımdada performansda ufak artış aynı derecede yakıtıda sömürme şekli gördüm :)
sonuçta beğendim nitro dan devam
Bu sabah aldım.Ben bi fark hissetmedim.Eşek yine eşek :)