Bilmedigimden soruyorum ne gibi farklar yaratirmis bu degisiklikler?
Printable View
Pompa üzerindeki stickerlara bakarsanız Kurşunsuz 95 Oktan vpower nitro+ yazıyor. Yurtdışında belki 100 oktan olabilir. Ama Türkiyede hala katkılı 95 olarak devam ediyor. Türkiyede 97 oktan diye satılanlar katkılı 95'tir. Katkı farkından dolayı performansa etkisi olabilir tabi ama oktanı 97 bile değildir..
100 oktan varken ne güzeldi.Ciddi fark ediyordu araçta.Litre fiyatı 2.70-3 lira arasındaydı sanırım.
Shell harici yakıt geliştiren firma yok mu arkadaş bu arada?
Nitro plus dağıtımına başlandı ayın 10 unda resmi tanıtımı gerçekleştirilecek .
Yani şuan aldığınız yakıtlar nitro+ Tabi yakıt aldığınız istasyon tanka dolum yaptıysa .
shell in kendi sitesinde bile bilgi yok Nitro ile ilgili.
Anasını satiim midilli dediğin küçücük adada en dandirik benzincide bile 100 oktan satıolar yaw işe bak.
Bizim burdaki shell e sordum 9 unda gelicek dedi gtl aldım onun için ve gtl diğer motorları bilmemde dci motorda fark ediyor yada yazılım v.b olduğu için hissettiriyor
GTL bulabilsem bende alacağım GTL ciddi farkettirmişti benim arabamda 1 depo almıştım ses vs kesiliyordu araçtaki.
Bu Shell bilim insanlarının kandırmacası sadece. 3 5 katkının oranlarını değişiyorlar sürüyolar piyasaya yeni isim yeni benzin diye satış arttırma amaçlı.
Bu benzinin kökü 95 oktan olduğu sürece isterse Nitro +++++++ olsun yine avans vurdurur...
dün aldım dikmen vadi shellden.
önceden 97 95 varken afr dipgazda 13.5 iken
97nitro ile 12.8 13.5 arasında gördüm
hökümet 97 oktan üstüne yüksek vergi koyarsa olacağı budur. böylr giderse 91 oktan nitroları görürüz...
Eger icinde ethanol olsaydi afrnin fakire gitmesi lazimdi. Demek ki yok
eski 97 pompasının yerine 97 nitro stckeri yapılmıştı 4 lü pompada 95 97+ dizel dizel+ gelmiş
Gtl kullandigimdanmidor bilmiyorumda 135 bindeki aracimin egr si tertemiz cikti
Usa da istasyonlarda direk E85 dahi var pompalarda.. aq biz garibanız resmen
http://images.publicradio.org/conten..._e85pump_2.jpg
100 tl lik aldık bakalım deneyelim....
Depoyu doldurdum 97 nitro ile canakkalede gayet basarili bir durumda shellin eski 97 sinden farki var bunu hissedebildim yada sadece plasebo etkisi psikolojik :))
Antalyada Nerde var acaba bugun aksam yola cıkacagım bir denemek istiyorum