imprezaWRC dediklerine harfiyen katılıyorum, artık ülkeden nefret eder hale geldim, insanlar rahat yaşamasın diye bence bunlar yapılıyor ben bunun arkasında artık başka birşey aramıyorum herşey ortada neyse hocam muhabbet birazdan siyasete girecek zor tutuyorum kendimi. İzmir'de her yer senin benim vergimle yapılan yoldan geniş kaldırımlar ve bunları kullanan dükkanlar, trafikmiş boşuna yaktığım yakıtmış kimin umrunda uzar giderrrr.
toleransla kastın kadran sapması olabilir yoksa traik cezalarında hız sınırı cezası maddesinde "hız sınırını %10'dan %30'a kadar aşmak" diye belirtilir. Yani 70'lik yolda 76 ile hiçbir polis ceza yazamaz.
tamam bende onu diyorum ama kadran sapması değildir ki bu, kadran sapması %3, 5 arası olabilir her araçta, yani hız sınırını %10 dan fazla aşmazsan (kadrana göre değil, radarın saptadığı hıza göre) ceza yemezsin
10.03.2013 tarihinde İstanbul D100 Karayolu Sefaköy Mevkii Güney Yolda 78 km hız ile radara yakalanarak 166 TL yazmışlar... Makbuz 18 Haziran tarafıma tebliğ edildi. Bundan sonra tabelalara uyar E-5 69 geçmemŞehirlerarası yollardada artık tabelalara uymak lazım durdurmasalarda eve gönderiyorlar sonradan.
abi levha olup olmaması karayolları ve belediyenin sorunu ama şu da var ki ehliyet alırken yerleşim yeri içinde ve dışında veya karayollarında hız limitlerini biliyorsunuz düşüncesi var , eksik nokta bence her il ve ilçe trafik komisyonun her türlü karar alabilme yetkisidir , ülke genelinde karar alınmalı ve her il , ilçe merkezinde aynı kurallar geçerli olmalıdır tek tiplik yani saygılar...
[QUOTE=ismailozkan_01;6897838]abi levha olup olmaması karayolları ve belediyenin sorunu ama şu da var ki ehliyet alırken yerleşim yeri içinde ve dışında veya karayollarında hız limitlerini biliyorsunuz düşüncesi var , eksik nokta bence her il ve ilçe trafik komisyonun her türlü karar alabilme yetkisidir , ülke genelinde karar alınmalı ve her il , ilçe merkezinde aynı kurallar geçerli olmalıdır tek tiplik yani saygılar...[/QUOTE]
aynen böyle dusunuyorum. Ben bolunmus yolda hız sınırı 110 dıye bıldıgımde orada radar oldugunu bıle bıle cruıse control de 108 km cıvarında seyredıyordum. Onumdekı ve arkamdakı aracta aynı sekıldeydi. Hepımız radara gırdık.
İzmir Manisa arası 90 km
İzmir Turgutlu arası 90 km
İzmir Aliağa arası 90 km aynı şekilde Seferihisar yoluda 90 km
İzmir Urla arası eski yol 70 km
Bölünmüş yol olduğu halde bu şekilde zaten tabelalara dikkat ederseniz 90 km yazar hep şuda var ben ayda 7000 10000 km arası yol yapıyorum daha 110 yazan yer görmedim olun için radarlar arabaların hangi bölgede ne renk olduğunu ve ne marka olduklarını biliyorum ve radarları görmeden basmıyorum.
Bu arada gecen gece sabah 4 gibi burhaniyeden yola cıktım ayvalıkta bergamada ve menemende gece radarları vardı menemen radarını kıl payı kurtardım önümde arkadaşım vardı o girdi ben yırttım ama gecen Manisa'da yeni yapılan çevre yolunda ters köşeye yatırdılar çevirme yoktu yakında gelir ceza makbuzu.
İyi güzel, peki demediler mi bölünmüş yollarda hız sınırı 110km/h diye? Hiç yerleşim yeri yok ama geçtiğin bölüm Belediye'ye ait, 110km/h'lık yol oldu sana 70km/h.
İleride de ekip otosu ön camda radarla seni bekliyor, sen kendinden eminsin yol 110km/h'lık yol ve sınırda sürüyorsun, ama adamlar seni durduruyor, cezayı kilitliyor, oldu mu şimdi, adil mi bu?
Gel gelelim madem ben her haltı öğrendim, o düz mantıkla hiç bir yere levha koymasınlar, mesela demiryolundan geçeceğin yere rayların olduğunu ifade eden levhayı koymasınlar, o kadar öğrendiler biliyorlardır desinler. Bunlara öğrettik, biliyorlar diye düz mantık olur mu Allah aşkına ya, müneccim cilasınamı bulandım ben...
Neyse zaten gitgide her konuda tuzaklarla dolu, çekilmez bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.
Seferihisar yolunda 90 a düştü daha önce dediğiniz gibiydi ama 1 seneyi geçkin böyle.Biz 190la o yolda radara girdik seferihisara giderken güzelbahçe yönünden sağda pusmuşlar![]()
Berkinden beklenen cevap 1 sene önceye kadar 110mus ozaman.Ben kendımden emın110 zaten lımıt dıye 108 le gıdıyordum. yazık oldu...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)