User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
36 sonuçtan 20 ile 36 arası

Konu: Radar karmaşası? (İzmir)

S.Özeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Murat Ören Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    110 km hız sınırı olan yollarda tolerans 121 km dir. Hız limitleri her zaman %10 toleranslıdır. Otoyoldada 120 olan hız sınırına 132 ye kadar ceza yazılmaz mesela. 2 km nin lafını yapıyorum şu an ama yanlış bilgilendirme olmasın
    tolerans diye bişey yok , sizin bahsettiğiniz kadran sapması sen radara 71 ile girersen cezayı yersin.

bu sebeplerden dolayı uzun yola hep risk alıp gece çıkıyorum. bi düzene sokamadılar şu işleri.
    Livestrong

Emre turgut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı twstr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Buyuk ıhtımalle yakalandıgın yerın sınırı 70..

Aynı yolda cok fazla kısı ceza yıyor ve katlamalı yıyor bolunmus yol fakat sehırıcı olarak gecıyor ama sehır ıcıne geldıgını anlamıyosun bıle sagı solu bombos arsalar.. 110 la katlamalı yıyıp 300+ lıra ceza vermıstım cok acı koymustu
    Cok sacma zaten bu devlet islerine bir turlu akil sir ermiyor sehrin disina duble yol yaparsin 70 hiz siniri koyarsin cok mantiksiz bir olay olmus

şaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    imprezaWRC dediklerine harfiyen katılıyorum, artık ülkeden nefret eder hale geldim, insanlar rahat yaşamasın diye bence bunlar yapılıyor ben bunun arkasında artık başka birşey aramıyorum herşey ortada neyse hocam muhabbet birazdan siyasete girecek zor tutuyorum kendimi. İzmir'de her yer senin benim vergimle yapılan yoldan geniş kaldırımlar ve bunları kullanan dükkanlar, trafikmiş boşuna yaktığım yakıtmış kimin umrunda uzar giderrrr.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı S.Özeren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tolerans diye bişey yok , sizin bahsettiğiniz kadran sapması sen radara 71 ile girersen cezayı yersin.

bu sebeplerden dolayı uzun yola hep risk alıp gece çıkıyorum. bi düzene sokamadılar şu işleri.
    Kadran sapmasiyla ne alakasi var benim bahsettigim olayin, %10 toleransi vardir hiz limitlerinin, toleransi gosterip gostermemek polisin insiyatifinde olabilir onu bilmiyorum ama ben bir cok radarin onunden 120 ile gecmisimdir hic birinden ceza yemedim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    toleransla kastın kadran sapması olabilir yoksa traik cezalarında hız sınırı cezası maddesinde "hız sınırını %10'dan %30'a kadar aşmak" diye belirtilir. Yani 70'lik yolda 76 ile hiçbir polis ceza yazamaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tamam bende onu diyorum ama kadran sapması değildir ki bu, kadran sapması %3, 5 arası olabilir her araçta, yani hız sınırını %10 dan fazla aşmazsan (kadrana göre değil, radarın saptadığı hıza göre) ceza yemezsin

Ozzy45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı twstr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Buyuk ıhtımalle yakalandıgın yerın sınırı 70..

Aynı yolda cok fazla kısı ceza yıyor ve katlamalı yıyor bolunmus yol fakat sehırıcı olarak gecıyor ama sehır ıcıne geldıgını anlamıyosun bıle sagı solu bombos arsalar.. 110 la katlamalı yıyıp 300+ lıra ceza vermıstım cok acı koymustu
    Oreke otelin orasıdır allah bilir orada çevirme dahi koymuyolar 347 veya 357 yazıyolar biz 95 la gittiğimiz halde yazdılar. %30 aştınmı hız sınırını direk yazıyolar 357

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    10.03.2013 tarihinde İstanbul D100 Karayolu Sefaköy Mevkii Güney Yolda 78 km hız ile radara yakalanarak 166 TL yazmışlar... Makbuz 18 Haziran tarafıma tebliğ edildi. Bundan sonra tabelalara uyar E-5 69 geçmem Şehirlerarası yollardada artık tabelalara uymak lazım durdurmasalarda eve gönderiyorlar sonradan.

ismailozkan_01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki sürücüler neden hep muallakta kalıyor, neden heryere hız levhası koymuyorlar, neden hep sürücüler müneccim olmak durumunda kalıyor; ayrıca bulunduğum yolun Belediye tarafından mı yapıldığı ya da il trafik komisyonu sorumluluğunda olup olmadığını bilmek durumundamıyız.

İstanbul dışı seyahatlerim oluyor, paranoyak gibi bölünmüş yolda 90km/h ile gidiyorum, niye çünkü levha yok.

Levha olmaz ise, bana göre ceza yazılmasıda keyfi olacaktır.
    abi levha olup olmaması karayolları ve belediyenin sorunu ama şu da var ki ehliyet alırken yerleşim yeri içinde ve dışında veya karayollarında hız limitlerini biliyorsunuz düşüncesi var , eksik nokta bence her il ve ilçe trafik komisyonun her türlü karar alabilme yetkisidir , ülke genelinde karar alınmalı ve her il , ilçe merkezinde aynı kurallar geçerli olmalıdır tek tiplik yani saygılar...

fkocak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ismailozkan_01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi levha olup olmaması karayolları ve belediyenin sorunu ama şu da var ki ehliyet alırken yerleşim yeri içinde ve dışında veya karayollarında hız limitlerini biliyorsunuz düşüncesi var , eksik nokta bence her il ve ilçe trafik komisyonun her türlü karar alabilme yetkisidir , ülke genelinde karar alınmalı ve her il , ilçe merkezinde aynı kurallar geçerli olmalıdır tek tiplik yani saygılar...
    Bircok yerde o kadar sacma sinirlar koyuyorlar ki gercekten bu isin bir standarti olmali.

cagri-35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    [QUOTE=ismailozkan_01;6897838]abi levha olup olmaması karayolları ve belediyenin sorunu ama şu da var ki ehliyet alırken yerleşim yeri içinde ve dışında veya karayollarında hız limitlerini biliyorsunuz düşüncesi var , eksik nokta bence her il ve ilçe trafik komisyonun her türlü karar alabilme yetkisidir , ülke genelinde karar alınmalı ve her il , ilçe merkezinde aynı kurallar geçerli olmalıdır tek tiplik yani saygılar...[/QUOTE]

aynen böyle dusunuyorum. Ben bolunmus yolda hız sınırı 110 dıye bıldıgımde orada radar oldugunu bıle bıle cruıse control de 108 km cıvarında seyredıyordum. Onumdekı ve arkamdakı aracta aynı sekıldeydi. Hepımız radara gırdık.

esimsir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İzmir Manisa arası 90 km
    İzmir Turgutlu arası 90 km
    İzmir Aliağa arası 90 km aynı şekilde Seferihisar yoluda 90 km
    İzmir Urla arası eski yol 70 km
    Bölünmüş yol olduğu halde bu şekilde zaten tabelalara dikkat ederseniz 90 km yazar hep şuda var ben ayda 7000 10000 km arası yol yapıyorum daha 110 yazan yer görmedim olun için radarlar arabaların hangi bölgede ne renk olduğunu ve ne marka olduklarını biliyorum ve radarları görmeden basmıyorum.

Bu arada gecen gece sabah 4 gibi burhaniyeden yola cıktım ayvalıkta bergamada ve menemende gece radarları vardı menemen radarını kıl payı kurtardım önümde arkadaşım vardı o girdi ben yırttım ama gecen Manisa'da yeni yapılan çevre yolunda ters köşeye yatırdılar çevirme yoktu yakında gelir ceza makbuzu.

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı ismailozkan_01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İyi güzel, peki demediler mi bölünmüş yollarda hız sınırı 110km/h diye? Hiç yerleşim yeri yok ama geçtiğin bölüm Belediye'ye ait, 110km/h'lık yol oldu sana 70km/h.
    İleride de ekip otosu ön camda radarla seni bekliyor, sen kendinden eminsin yol 110km/h'lık yol ve sınırda sürüyorsun, ama adamlar seni durduruyor, cezayı kilitliyor, oldu mu şimdi, adil mi bu?

Gel gelelim madem ben her haltı öğrendim, o düz mantıkla hiç bir yere levha koymasınlar, mesela demiryolundan geçeceğin yere rayların olduğunu ifade eden levhayı koymasınlar, o kadar öğrendiler biliyorlardır desinler. Bunlara öğrettik, biliyorlar diye düz mantık olur mu Allah aşkına ya, müneccim cilasınamı bulandım ben...

Neyse zaten gitgide her konuda tuzaklarla dolu, çekilmez bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.

h.guroglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kadran sapması diye birşey yok benim arkadaşım denizlide şehir içinde 58 km ile radar cezası yedi daha ötesi varmı
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    japonlar 2 tur atıp soğutmak için kenara çekilirken bmw ler tapagaz dönüyor

BERKİN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Seferihisar yolunda 90 a düştü daha önce dediğiniz gibiydi ama 1 seneyi geçkin böyle.Biz 190la o yolda radara girdik seferihisara giderken güzelbahçe yönünden sağda pusmuşlar

cagri-35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Berkinden beklenen cevap 1 sene önceye kadar 110mus ozaman.Ben kendımden emın110 zaten lımıt dıye 108 le gıdıyordum. yazık oldu...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı h.guroglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kadran sapması diye birşey yok benim arkadaşım denizlide şehir içinde 58 km ile radar cezası yedi daha ötesi varmı
    evet kadran sapması diye bir şey nereden çıktı bende anlamadım 58 ile ceza yediyse hız sınırı 50 dir, %10 aşsa 55 km olur zaten, 58 ile ceza yemesi gayet normal

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)