ağzına sağlık abi...
herşeye yüzde yüz zam dahi yapılsa bu halk sesini çıkarmaz adım gibide eminim..o yüzden çıkıpta yok öyleydi camiydi minareydi okuldu mazottu sigaraydı demeyin...
Printable View
Camiye giden cemaat ödesin elektriği, suyu peki ödüğümüzdede cami imamı defteri çıkarıcak o zaman
Hımmm bu adam camiye yardım etmemiş selasını okumayalım, ölüsünü yıkamayalım, pamuğu tıkamayalım, cenaze namazını kıldırmayalım diyebilme hakkı olmalı nereye ödediysen vergini bağışını gidiceksin orda bu işlemleri yaptıracaksın o zaman vergi dairesinde halletmiyolar bu işleri nüfüs müdürlüğündede yapmıyolar bildiğim kadarıyla
o zaman onada kimse hayır demiycek ...
Konu saçmalamış gene o bu değilde ehliyet harçları 15 tlye inmiş 101 tl den gezi parkı gibi bi isyan başlamasından baya korktular :) yoksa gene sağlam vurgun yapıcaklardı
Atatürk sizin kadar düşünememiş soner bey.
En doğrusu kendi bildiğiniz sanıyorsunuz hep. Sizin bir konuda bir mesajınızı hatırlıyorum sünnetle ilgili alaycı mesajlar. Dini vecibelerimizle dalga geçme hakkını kim veriyor size.
Azınlık olduğunuz halde neden çoğunluğun en hassas konusu üzerinden saldırıyorsunuz. Kimse size bir şey diyor mu?
Yahu alkol alıyoruz diye , bu örümcek beyinli kesim tarafından kafir muamelesi görüyoruz resmen.herkesin dini kendine.din allah ile kul arasındaki bağlılıktır.kimseyi alakadar etmez.kimse kimseyi yargılayamaz.Biz en azından sadece alkol alarak günaha giriyoruz , ama onlar cenab-ı allahın tek affetmeyeceği günahın en babasını işliyorlar sürekli , kul hakkı yiyorlar.kul hakkından büyük günah yoktur.
soner bey savunmanı yapmadan çıkıp gitmeyeydin iyiydi, sen bunu hep yapıyorsun gerçi ya neyse :icon13: tanrı seni korusun.
avrupa birliğine girelim diye kıçını yırtan insanlar acaba yurtdışındaki alkol satış saatinden ve yaşından haberi varmı
atatürkçüyüm diye geçinenler atatürkden dahamı akıllılar acaba atatürk diyaneti boşuna açmış demekki
bu vatan için canlarını feda eden binlerce asker namaz kılıp şehadetle canlarını vermişler onlar sizin gibi düşünenler için boşuna canlarını vermişler yazık vallahi
-Diyanet İşleri Başkanlığının 2013 yılı bütçesi içindeki payı %1.1 Diyanet Bütçesi'nin %95.7'si personel gideridir.
-Türkiye'de 82.693 adet cami vardır birkaçı hariç (Kocatepe) hiçbirini devlet yaptırmamıştır. Vatandaş kendi imkanlarıyla yaptırmıştır.
-Camilerin giderlerine gelince sadece aydınlatma gideri Diyanet bütçesine konulan ödenekten karşılanır.
-Cami ile okulu karşılaştırmak birbirine karşı iki kurum gibi göstermek birbirinin ikamesi gibi görmek nasıl bir zihniyet ürünüdür?
-Diyanet yada devletin politikaları yanlış olabilir ama aleviliği ve şafiliği ateizimle hristiyanlıkla yahudilikle aynı safta göstermek en hafif tabirle cahilliktir.
Alkolu camiye camiyi diyanete diyaneti mesheplere baglayabilen mutis beyin bu ulkede din ve devlet islerini birbirinden ayirip o kuruma yetki veren senin gibi angutlarin savunamayacagi laik t.c. kuran ulu onder ataturktur...
O diyanet olmasa senin gotune kimse sahip cikmaz simdiki gibi boklu gotunle gomulursun vergini ver adam gibi de o dewletteki buyuk acigin sebebi diyanet senin gotune 1. Kalite pamuk tikayip defnetsin
haha kacmis alkol satis saati, ben replika avrupada yasiyorum sanirim. Burada 7/24 acik alkol satan yerler dahi mevcut. Ben 00 ve daha gec saatlerde bufeden alkol alabiliyorum. Almanyada da gece 3te aldim. O tez de curudu. Ne de cok biliyorsunuz yahu. Bilgini yok fikriniz var. Sagdan soldan okuduklarinizla gelip surada yazmayin.
İçmeyen zam iyi diyor içen isyan ediyor.. Benzer bir konu benzin zammı, arabası olan isyanda olmayan toplu taşıma diyor..
Herkesin yaşantısı kendisine bilader, siz yapmıyorsunuz diye bu tür şeyleri desteklemek ne akdar doğru? Belki sağlık açısından diyorsunuz ama içen gene içecek..
Bir de şunu göz ardı etmemek lazım bu zamları getirenlerin asıl amacı toplum sağığı falan değil! bahane hazır nasıl olsa yasla zammı gitsin.. Adamların sata sata gelir kaynağı kalmadı ülke neredeyse tamamen vergilerden dönüyor. Para azalında bunlarda vergiye yükleniyor...
:)
Hollanda 3 hafta once 16 olan alkol kullanma yasini 18 e yukseltti..
Gece alkol satisi yasak gece zaten gece marketlerinde satis yapilir. Onlar gece marketi olduklari icin daha yuksek bir vergi mukellefiyeti ile yukumludur, ve bir bolgede sadece 1 adet olasi zorunlulugu vardir..(Misal cihangirde bir market, antlaya da lara bolgesine bir market seklinde)
Ve burasi onemli,oradan alacaginiz bir icki gunduz vaktindeki satis fiyatinin 2 katidir!!
Ama nedense esrar icilen dukkanlar mahhe basina 1 den daha fazla:) Ve yasalolarak dukkanda 600 gr esrar hazir buunabilir yasal olarak. Ama onlar ne yapiyor, yakindaki evde zula yapiyorlar, tukendikce takviye getirip satiyorlar.olasi bir baskin icin..Polis de bunu cok iyi biliyor,ama sistem saat gibi calisiyor, daha hicbir esrar dukkani bu sebeble kapatilmadi :)
Ve 10 gramlik otun fiyati 30 euro :) Heralde 6 tane felan sariyorlardir, bilmiyorum kac tane sarmalik cikiyor bir paketten..:) Herkez iciyor yanimda calican ama ben denemedim:)
Ispanya yol ustu alkol sigara satisi yapan bufeler olablir ama almanya hollanda, belcika (digerlerini bilimiyorum,muhteelen oyledir) da boyle bufeler yoktur..Benzinliklrede alkos satisi 2000 li yillarin basinda iptal edildi zaten..
Sigaraya cok buyuk zamlar yapilidi son 5 yilda burada, bilakis alkol da nasibini aldi..
Hukumetin soyledigi beyin yikama politikasi ise: Sagliga zararlidir,biraktirmak icin fiyatlarda artis yontemine gidiyoruz..diyorlar..(Simdide bulgarlar ve polanyalilar kendi actiklari marketlere oradan kacak sigara getirip illegal satiyorlar daha ucuza!)
Tiryaki zaten icecek,alkolalan kisi zaten alacak bal gibide biliyorlar.. Uretenler ihyaa ediliyor:)
Benim hayatta tek bir istegim olur alkol baglaminda (kendimde alirim arada,ayrica sigara kullaniyorum)
Mahalle aralarinda mantar gibi acilan barlara bir uygulama getirsinler. Oyle her apartman altina acilacak bara alkol ve canli muzik ruhsati vermesinler..Saginda solunda yasayan insana saygili olmasi icin..
Bunu avrupa yoluna koymus.
Mahalle arasinda yoktur bar vs. Merkezi yerlerde yogunlastirilmislardir. Eglencesini orada yapar,evine dondugunde ise yataginda gurultu duymadan rahatca uykusunu ceker..
OLMASI GEREKEN BUDUR>>
Hafta ici yogun tempo calisir,hafta sonu stress atar. Streaa atarken mekanin konumu mahalli bolgede olmadigi icin hickimseye rahatsizlik vermemis olur.. Ayrica eve kendi aracini surerek donmez (sayet alkollu ise)
Cezasi cok agirdir, ayrica devlet onu alkol kursuna gonderiyor, kurs parasini kendi oduyor ve ozellikle oturdugu yere yakin olmayan bir sehire gonediyor. Zaten adamin oraya gidip kursu tamamlamasi bile caydiricilik adina yapilmis.Ve kurs parasi 1300 euro idi galiba, gecen gun isyerinde birisinin basina gelmisti :)
Ben hollanda da yasamiyorum. ulkeler arasi farkliliklar olsa gerek. burada sahil disinda umuma acik yerde alkol icmek yasak(polis gelip, alkolu alip gider), ama almanyada deegildi 1 ay once. orada da yasa cikacakmis vs. 2 kati fiyat farki yok. 1.20 olani 1.80e satiyorlar, ki bu sadece alkolde degil diger urunlerde de boyle. ayni olay, market bufe arasinda da mevcut. Tr de supermarktle bakkal arasinda 2.5 lt kola farki gibi. yas konusuna gelince zaten ideal olani bence de 18.
Ulkelerarasi farkliliklar olabilir derken, sen "-Ben replika bir Avrupada yasiyorum sanirim.."diye hiciv yapmistin. Ona istinaden orta avrupan ornekler verdim..
Umuma acik yerlerde alkol icilmesi burada hep yasakti zaten..
Yani sokak ortasinda esrar ve alkol icilmesi yasak..
Gece markketinin fiyatinin serbestligi olayi isletmenin vergisinin agirligi ve gece saati calisma ucretinin kanunda daha yuksek skaladan hesaplandigi dolayisi ile maraflarini boyle cikarabilsinler turunde bir tolerans..
Restearurantlarda sigara icilmesi yasaklananli neredeyse 10 yil oldu.Yani bizdekinden cok daha once. Ayrica yaptirim cezalari gercekten cok yuksek.
Gece barlarda ve diskolarda sigara icilmiyor, sigara icmek isteyen disari cikiyor.Kesinlikle musaama yok.Zilsurna icersin ama 1 tel sigara yakamazsin icerde..
Rotterdama beklerim inanmayan varsa bir gece cikabiliriz...
Yani bu alkol ve sigara duzenlemeleri avrupada yillar once agir yaptiimlarla yururluge girdi.
USA da bazi bolgelerde gunduz vakti sokakta sigara icmek bile yasak :)