Gunes G. Nickli Üyeden Alıntı
Acikcasi ben insan sagligini tehdit eden tum urunlerin asiri yuksek vergilerle satilmasina karsi degilim. Bireysel olarak "benim sagligim istersem kendimi oldururum" diye dusunulse bile, toplum sagligini gozetmek adina alkole ve sigaraya astronomik vergiler konup, yakittaki yuksek verginin azaltilmasi harika olurdu mesela.
Azalan yakit maliyeti ile birlikte tum hayatin ucuzlayacagini unutmamak lazim.
Ama su an yapilan vergi artisi tamamen anlamsiz, alkole de gecirelim, yakita da gecirelim, sigaraya da gecirelim vs vs topladiginiz zaman ortaya cikan sonuc "vatandasa gecirelim" oluyor ki bu basli basina bu hukumetin acizligini gosteriyor.
IMF 'e olan 5 lira borcu kapatmak icin disariya 15 lira borclanan ve yuzsuzce "IMF'i bitidik hamdolsun" diyen soytari bir yonetim var su an basta. Isin en kotusu de sirf bu soytariligi yapabilmek icin gecmis zamanda yapilan hazirliklar. Koy enstutulerinin kapanmasi, devletin tum birimlerine yerlestirilmek uzere ozel olarak yetistirilen sozum ona "dindar" ama esasi "misyoner" olan bir guruh, Turkiye'yi parmakta oynatirken oyunu bozmasin diye "tuketilen" bir TSK, cehalete mahkum edilen bir halk...
Bunlar bir gunde olmadi, o yuzden simdi alkole de gecirirler, yakita da, enerjiye de, HALK'a da...