koray abi arabada güzelmiş dün bir yakınım sıfırını almış içi falan çok güzel ve fonksiyoneldi
çok hoşuma gitmişti
fiyatıda uygunmuş
![]()
Eger arabayı krediyle alıcaksanız: Bende gecen ay eşime bi araba aldım aynı sorun vardı satıcının kredi cektiği bankanın aynı subesine gittim krediyi oradan cektim bir gün içinde hallettiler ben kredimi cektim satıcıyla notere gittim satış gercekleşti noter evraklarıyla bankaya gittik satıcının kredi kapatıldı aracı aldım. Eğer arabayı peşin alıcaksanız satıcının kredi cektiği subeyle görüşün onlar size detaylı bilgiyi vericeklerdir bankadan bankaya prosedür değişiyor. Hayırlısı olsun.
Abi yazilanlari okumadim ama daha yeni satis yaptim ayni sekilde.. biraz karsilikli guvendi biDe ama surec soyle isliyor.
;
- once arac sahibi kredi borcunu kapatacak, ben tanidiga sattigim icin kredi borcumun kalanini satacagim arkadastan talep ettim. 15 aldim gittim odedim krwdiyi kapattim. Erken kredi odeme cezasi odedim 80 tl hemen ertesi gun sistemde borcu yoktur diye aradilar.
Bende ekstra olarak bankadan borcu yoktur yazisi talep ettim. Faksladilar, ne olur ne olmaz diye notere goturdum.. satisi verdim sormadilar bile sistemde dusmus dediler.
Parami aldim yoluma baktimruhsatta yazi kalmasi problem deil, sistemde dusurdugunuzde problem kalmio..
Yardimci olurmu bilmiorm yazdiklarim ama kucuk bir hatira kalsin![]()
1) 34 JET 01 - R53 Cooper S GP "0483" - R.I.P
2) 34 DEV 20 - R56 Cooper S "JCW" PROJECT400 - DONE!
Instagram: @itkopekas #dev20 #project400
araç satış işlemi ev alım satımından biraz farklı, çünkü rehinli araç satın alınamıyor. gayrimenkul ipotekli iken el değiştirilebilirken araçta böyle bir durum yok önce rehnin kalkması lazım. bu yüzden karşlılıklı güven ilişkisine dayalı olarak sıra sıra işlem yapılacaktır. arada banka şubesi olacağı için güven bağı kolay kurulur
Krediyi veren şube ile görüşerek işleme başlanması en mantıklısı. Siz direk parayı ruhsat sahibinin hesabına gerekli açıklamalarla yatıracaksınız/transfer edeceksiniz, banka krediyi kapatacak, rehni kaldıracak sonra da noterde işlem yapılacak.
Banka yönlendirecektir ama yine de önemli notları aktarayım;
* Bankadan kesin teyit almadan işleme başlamayın; "en az ..... tutar yatırılırsa rehin kaldırılacaktır" şeklinde
* Para aktardığınız hesabın ruhsat sahibine ve kredi borçlusuna ait olduğundan kesin emin olun. (int vergi dairesinden ruhsat bilgilerini teyit edebilirsiniz)
* Para yatırma ya da transferde mutlaka işlem açıklamasını detaylı yazın, araç satış bedeli plaka: ....... ve kendi isminiz ...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)