Bahsettiğimiz şeyin kendimize inançla alakası yok..
Ben kendime inanıp birşeylerin sahibi olmak için çabalarken Devletin beni soymasına umursamayacak değilim..
Emekliye 1300 lira verilecek diye Esnaf olarak geçen aydan itibaren 200 liraya yakın fazla bağkur ödüyorum , içtiğim sigaranın %80 ini , Alkolün %110 undan fazlasını , devlete vergi diye ödüyorum.. Hadi onlar keyif dersen Zorunlu olarak kullandığım aracımın bu yılki trafik sigortası 650 liradan 1400 liraya çıktı..
Bunların yanında birde Eletriği geçen ay itibari ile yine zamlı ödeyeceğim , doğalgaz cabası.. Su faturama her ay anlayamadığım rakamlar bindiriliyor 3 metreküp su kullanıp 75 lira fatura ödüyorum , İtalyada 30 euro ya dolan araba deposunu burda 100 euro ya dolduruyorum.. Yanı başımızda batacak denen Yunanistanda hayat bizden daha ucuz..
Kendi inancımı sorgulayayım ama yaşadığım ülkede nasıl şartlarda yaşadığımı , benden ne alındığını , karşılığında nasıl bir yaşam kalitesi sunulduğunuda sorgulamak sanırım gözü kapalı Bir kitle hariç herkesin yaptığı ve yapması gereken birşey...
Aslında konunun bu kadar dallanıp budaklanmasına gerek yok siz ununuzu elemiş eleğinizi asmışsınız , Mesela biz sizden sonraki nesil olarak sizin emekli olarak şu satırları yazdığınız günlerde hala o hayale çok uzak olacağız..