User Tag List

Sayfa 135/538 İlkİlk ... 3585125133134135136137145185235 ... SonSon
10222 sonuçtan 2.547 ile 2.565 arası

Konu: Benzİn zammi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı shkodra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile sizlerin kendinize inancınız kalmamış.. Çok çalışırsam istediğim hayatı yaşarım, istediğim şeylerin sahibi olabilirim diye bir inancınız kalmamış .. Hep başkasından bekliyorsunuz Devlet veya İşvereniniz size istediğinizi versin istiyorsunuz..

Benim hiç bir zaman böyle düşüncelerim olmadı en kötü zamanımda bile yanımda en azından 7 - 8 kişi çalıştıracak ve onların ekmeğini verecek kadar iş yarattım.. Kimseden bir şey beklemedim hep işlerimi kendim yarattım...Devlete her ay en azından 6 - 7 bin tl ödeme yapıyordum.. İş yerimi kapayıp emekli olduğum seneki cirom 780.000 tl dir..

Ben önce Allaha sonra kendime inandım.. Taksimde kendimi satsam ödeyemeyeceğim kadar Kredi ve Borç risklerine hiç çekinmeden girdim ve başardım..

Bu konuyu daha fazla uzatmak doğru değil fakat tekrar ediyorum Kendinize inanın çok çalışın başarırsınız klimseden bir şey beklemeyin sizler iş yaratın gelir yaratın .. Kimse zengin doğmamış..
    Bahsettiğimiz şeyin kendimize inançla alakası yok..

Ben kendime inanıp birşeylerin sahibi olmak için çabalarken Devletin beni soymasına umursamayacak değilim..

Emekliye 1300 lira verilecek diye Esnaf olarak geçen aydan itibaren 200 liraya yakın fazla bağkur ödüyorum , içtiğim sigaranın %80 ini , Alkolün %110 undan fazlasını , devlete vergi diye ödüyorum.. Hadi onlar keyif dersen Zorunlu olarak kullandığım aracımın bu yılki trafik sigortası 650 liradan 1400 liraya çıktı..

Bunların yanında birde Eletriği geçen ay itibari ile yine zamlı ödeyeceğim , doğalgaz cabası.. Su faturama her ay anlayamadığım rakamlar bindiriliyor 3 metreküp su kullanıp 75 lira fatura ödüyorum , İtalyada 30 euro ya dolan araba deposunu burda 100 euro ya dolduruyorum.. Yanı başımızda batacak denen Yunanistanda hayat bizden daha ucuz..

Kendi inancımı sorgulayayım ama yaşadığım ülkede nasıl şartlarda yaşadığımı , benden ne alındığını , karşılığında nasıl bir yaşam kalitesi sunulduğunuda sorgulamak sanırım gözü kapalı Bir kitle hariç herkesin yaptığı ve yapması gereken birşey...

Aslında konunun bu kadar dallanıp budaklanmasına gerek yok siz ununuzu elemiş eleğinizi asmışsınız , Mesela biz sizden sonraki nesil olarak sizin emekli olarak şu satırları yazdığınız günlerde hala o hayale çok uzak olacağız..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Senin için başkasının cebine girenmi önemli senin cebine girenmi önemli..
    Bu dediğimi Büyük Resimde düşünürsek.. Bir ülkede herkesin cebine giren mi önemli yoksa başkasının cebine giren mi önemli olmalı...
    Benim için Benim cebime girmesi gerekirken başkasının cebine giren EN ÖNEMLİSİ...

Petrolcü değilim Ama kendi işimde dahi aynı şeyi yaşıyorum merak etmeyin

He Büyük resime bakacak olursak o aradaki rakam hepimizin cebine girmiyor Bu kadar yüksek vergi toplanan bir ülke birtürlü Bütçesini toplayamıyor , hersene afaki açıklar veriyorsa O paranın kimin cebine girdiği hepimiz için önemli olmalı sanırım...

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne alakasiz mesajlar yazmissiniz...
    Size sordugum sorularin degil "1" tanesine,yarimina bile cevap verememissiniz.
    Pesinden nasil araba aldiginiza ve kendimize inanmamiz gerektigi vs gibi konularla Muge Anli'ya baglamissiniz...
    Benim 2015'deki 1 sirketimin cirosu 300.000.000TL'den fazla. Amac ciro ile bir seyleri ortmekse,beni rahat birakin. Ama bu sisteme-kara delige isyan etmeyen,ustune ustluk baskasi gelsede yine ayni olucak demek,aklim almiyor!
    Yahu;hangi devirde Ataturk bu kadar ortadan kaldirildi? Rejim degisikligi icin kic yirtildi? TC tabelalari indi? Tek adamliga kosuldu? Halk bu kadar cahil birakildi?
    Birakin ekonomiyi,yerli mali tofaslara binelim ama yarinimizdan endise duymayalim. Hatta arabamiz olmasin ama ilkelerimize,inkilaplarimiza bagli kalalim...

shkodra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dönüp dolaşıp konuyu siyasete bağlıyorsunuz.. Tek adamlığı ve Atatürk'ü merak ediyorsanız İsmet İnönü dönemine ve o dönemde basılan paralara bakınız..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konu Benzin Zammı olduğu için bilgilendirmeye bu konu üzerinden devam ediyorum..

2002 yılı asgari ücret : 185 tl Benzin :1,62 tl Alınabilen 114 litre
    2016 yılı asgari ücret : 1.300 tl Benzin : 4,16 Alınabilen : 313 litre

Saygılarımla sunarım..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim ülkemde yaşayan insanların geliri Türk Lirası üzerinden Asgari ücrete veya Emekli maaşına bağlı olduğu için her iki değer üzerinden hesap yapıp sizlere sundum.. Bizler evimize ekmeğimizi bu para ile alıyoruz..
    Eğer istediğiniz başka bir değer üzerinden hesap var ise onuda açıklayabilirim..
    Brent petrol fiyatı veya Dolar veya Borsa benim gibi halk tabakasında yaşayanları ilgilendirmiyor.. Sizler bu gibi hesaplarınızı Boğazda Rakı Balık sofralarında istediğiniz kadar geyiğini yapabilirsiniz...

CemBerk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konu Benzin Zammı olduğu için bilgilendirmeye bu konu üzerinden devam ediyorum..

2002 yılı asgari ücret : 185 tl Benzin :1,62 tl Alınabilen 114 litre
    2016 yılı asgari ücret : 1.300 tl Benzin : 4,16 Alınabilen : 313 litre

Saygılarımla sunarım..

2002 yılı asgari ücret : 250 TL (kesintisiz) Simit: 0.20TL Alınabilen : 1.250 Adet
    2016 yılı asgari ücret : 1600 TL (kesintisiz) Simit: 1.50TL Alınabilen : 1.067 Adet

Alım gücümüz baya yükselmiş

Saygılarımla sunarım.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Cahilliği meslek edinmiş insanlar var .

Matematikten bi haberler arşivden bilgi alıp çarpıp toplamasindan acizler.

A haber izleyip koyun gibi gudunenler var ya.

Hastasiyiz dedeeeee
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cıdden saka gıbısınız yada ınanarak yazıyorsanız,ulkemın genel dusunce profılını ortaya seroyorsunuz.
    Hala tek adam vs deyıp,cımbızla kelıme secıp laf salatası yapıyorsunuz.
    Su ılk mesajıma cevap verın ha olmuyor,yetmıyor yada ıstemıyorsanız,komık seyler yazmayın. Kac yasında adamsınız,bızlere tecrubelerınızı aktarıp,ıstıare yapıcagınıza ıcı bos,mesnetsız ve temelsız seyler yazıyorsunuz.
    Lastık? Gaz? Mutfak gıderlerı? Daha bır suru ornek verdım,ya matematık ya hülocan.... Tutupda bak sukadar benzın alıyorum dersenız,adam sıze sımıt hesabı koyar!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2002 yılından bu yana hep 50TL lik aldığım için sorun yok.
    Asgari olmuş 1300TL daha ne olsun.
    Yaşasın uzun adam..
    hüloloolloolol

tayreep_john - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    net 1277. tl şuan askeri ücret giderlere bakılırsa hala aynı ekonomiye sahip ülkelerden çok gerideyiz..
    SM PERFORMANCE

painkller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi kusura bakmayında bu yorumlar ciddimi, yav görende acayip lüksler içinde yaşıyoruz sanır. Gelir - gider durumuna bakmanız, günümüz şartlarında giderlerin arttığını gözlemlemenizin dışında bunları geçtim açıp a haberi bile izleseniz ota boka % onluk rakamlarla zam gelirken, gelir kısmımıza %0,0.. larla zam geliyor. Evet Allah'a şükür aç açıkta değiliz ama bu da reva olan bir şey değil. Araba fiyatlarına, yakıt fiyatlarına, ev fiyatlarına bir bakın, bakmıyorsanız da at gözlüğüyle yorum yapmayın lütfen.

hayır konu yakında parası olmayyıveren binmeyi versin gari ye dönecek. Başka bir açıklaması yok çünkü bu durumun.
    TR - B13

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abicim.. Güzel abicim.. Saf abicim.. Kafasını çalıştırmak istemeyen tembel abicim..

Hani diyorsun ya dünyadaki petrol fiyatı beni ilgilendirmiyor diye.. Ben Türkiyede yaşıyorum ben Türküm, dolar benim neyime diyorsun ya.. Ah.. Ah.. İşine öyle geliyor çünkü..

Çiller zamanındaki devalüasyon yapıldığını dün gibi hatırlarsın değil mi.. O zaman sen esnaftın bir de piyasanın durumunu benden daha iyi hatırlarsın.. Nasıl tepetaklak oldu ortalık? Herşeye 2 katı 3 katı nasıl zam geldi bir gecede? Hatırlıyorsun değil mi o zamanı..
    O zaman cebindeki Türk Lirası nasıl pul oldu? Hani sen Türktün? Hani doların ne olduğu seni ilgilendirmiyordu? Aaah.. ah..

Ben halkım beni ilgilendirmiyor dünyadaki gelişmeler cümleleri ne zaman geçerliydi biliyor musun.. Menderes zamanı.. Yani sen bile doğmadan önce.. O düşünceler eskiyeli çoook oldu.. Artık herkes DÜNYALI.. Amerika'nın başkanı öksürdüğünde dolar yükseliyor. Dolar yükseldiğinde akaryakıta zam geliyor. Akaryakıt yükseldiğinde ne mi oluyor.. Sebze pazarına çıkmıyorsun sen herhalde.. Domatesin kilosu ne kadar şu anda? 2 TL. Obama öksürse ya da tepesi atıp GüneyKore'ye girse, dolar 3.5 TL olsa bir gecede, benzin 5TL olsa akabinde ne olur biliyor musun o domates.. 3 TL. E hani noldu senin cebinde mutlu mesut yaşayan Türk Lirasına?

Ha bu arada elektriğini de biz akaryakıtla üretiyoruz biliyor musun bunu.. Akaryakıta zam geldiğinde elektriğine de zam geliyor.
    Doğalgaz? Kötü haber vereyim, doğalgaz pompaları da akaryakıtla çalışıyor.

Gelelim bunları ben sana niye anlattım.

Petrolün varili dünyada 31 dolara inmiş durumda.. 5 yıl önceki fiyatlarına göre 4 te 1 düşmüş durumda. Ama her ne hikmetse o bahsettiğin TABANDAKİ HALK, 5 yıl önceki fiyatlardan daha yüksek bir rakama alıyor şu anda.
    Akaryakıt fiyatlarını hadi dövizdeki yükselişi de baz alarak 4te 1 değil yarı yarıya düşürmüş olsalar;
    Eve aldığın etten ekmeğe, mobilyadan domatese, doğalgazdan, içtiğin suya, giydiğin pantolondan eve aldığın deterjana kadar herşeyin fiyatı inecek.
    Bir başka deyişle şu anda cebindeki para ile aynı şeyleri 2 KERE alabileceksin. 2 değil 4 deterjan, 2 değil 4 ekmek, 3 değil 6kg et, vsvsvs..

"Aradaki farkın kimin cebine gittiği benim için önemli değil ben kendi cebime bakarım" diyorsun ya.. Bu durumu önemsesen senin cebindeki paranın bi tarafına can gelecek. Değerlenecek, neyi istiyorsan 1 iken 2 tane alıyor olacaksın.
    Niye akaryakıt fiyatları inmiyor biliyor musun peki.. Vergi.. O kadar tatlı bir vergi geliyor ki.. Bundan vazgeçemiyor yukarıdakiler.. Sen ve senin gibilerinin eline de böyle hesaplar veriliyor, ya da bi yerlerde duyuyorsunuz bunları, yazıp çiziyorsunuz. Asgari ücreti böl benzinin lt sine, e iyiymiş yahu eskiye göre refah içindeymişiz biz şu anda.. vs diye mutlu oluyorsunuz. Değil işte.. Sorgula biraz yahu.. Sorguladığın an senin yaşam seviyen yükselecek emin ol.. Refahın artacak.. Sorgula.. Allah beyin vermiş sana niye düşünmüyorsun.. Neden tembellik yapıyor ve düşünmüyorsun, beni cebimdeki para ilgilendirir diye kaçıyorsun düşünmekten, o da tembelliğinden.. Cehalet böyle başlıyor işte.. İstediğin kadar okumuş ol, istediğin kadar gün görmüşlüğün hayat tecrüben olsun, cehalet düşünmediğin an başlıyor işte..

Ah abicim ah.. Bu dünya ne sana ne bana.. Bu dünya çocuklara, bu dünya torunlara kalacak.. Yapma bunu..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende sizin inadinizi anlamiyorum. Bu konu benzin zammi siz baska konulari ortaya atiyorsunuz. Daha once yazdim acin istediginiz konuyu fikirletimi acikliyayim.
    Siyaset ile ilgili hic bir yazi yamayacagim beni bosuna zorlamayin...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konu tamamen senin benzin zammı üzerine yazdığın şeylerle ilgili..

2002 yılından ve bugünden örnek vererek sen siyaset yapıyorsun aslında..
    Niye 2000 yılı değil, niye 1995 değil de özellikle 2002???? Küsüratlı yılı niye yazıyorsun yahu.. Şunu bi açıklasana.. Siyasete çanak tutan sen, siyaset konuşmam diyen yine sen..

Ondan sonra çıkıp beni siyasete sokmayın mı diyorsun.. Çocuk mu sanıyorsun buradaki insanları sen..
    Senin yaptığın şeyin tanımı tamamen laf ebeliği.. Başka hiç bişey değil..

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CemBerk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2002 yılı asgari ücret : 250 TL (kesintisiz) Simit: 0.20TL Alınabilen : 1.250 Adet
    2016 yılı asgari ücret : 1600 TL (kesintisiz) Simit: 1.50TL Alınabilen : 1.067 Adet

Alım gücümüz baya yükselmiş

Saygılarımla sunarım.
    Hesap yanlış.
    Asgari ücret 2016 yılı 1300tl.
    yani 866 Simit.

Sinan58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yahu benim anlamadığım yönetim benzinden, arabadan,parçadan, ondan-bundan dünyanın vergisini alıyor ama hala her sene bütçe çok fazla düzeyde açık veriyor.
    Bu kadar vergi verdikten sonra bizim diğer ülkelerden daha gelişmiş olmamız gerekmezmi?
    En basitinden örnek vereyim dünyada herhangi bir avrupa ülkesinde elin gavurunun asgari ücretle sadece """1 yılda""" aldığı arabayı neden benim ülkemin vatandaşları """8 yıl çalışıp paranın kuruşuna dokunmadan""" almak zorunda.
    Hiç ama hiç söylemek istemediğim bir cümle ama "ülkemizde refah huzur kalmadı""". Hanginiz gece tek başınıza çıkıp rahatlıkla gezebiliyorsunuz?
    Ülkede adalette kalmadı, bugün suç işleyen yarın elini kolunu sallayarak geziyor.
    Haberlerde bilmem kaç tane araba çalanların yakalandığını hepimiz gördük ama ne oldu ertesi gün serbest bıraktılar.

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beyefendi 39 sene konstrüksyon ve kaynak işi yapmış... Aldığı demirin bu ülkede Dolar ile fiyatlandığını anlamamış... Siz hala laf anlatıyorsunuz (Doları ben napayım ekmeği Tl ile alıyoruz diyor. Benzini ne olursa olsun 50 tl lik alıyorum diyenlerden)
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

ibozum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende sizin inadinizi anlamiyorum. Bu konu benzin zammi siz baska konulari ortaya atiyorsunuz. Daha once yazdim acin istediginiz konuyu fikirletimi acikliyayim.
    Siyaset ile ilgili hic bir yazi yamayacagim beni bosuna zorlamayin...
    Benzin zammı sadece araçlarımızın deposuna koyduğumuz miktarı etkiliyor öyle mi?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)