Trafigi engellemenin yolu benzine zam yapmak degil toplu tasimayi gelistirmektir. Ben yurdun onunden tramvaya binince okula 12-14 dakika arasinda variyorum. Ayni yol sabahlari arabayla 25-35 dakika arasi suruyor.. Bilmem anlatabildim mi..
Printable View
Daha 30 kurusu sindiremeden 7 kurus daha yapmışlar :(
arkadaş bu nedir ya vergiler zamlar . Bu kdar çabalayalım uğraşalım 100 liralık yakıtın 70 lirası vergiye gitsin bu paralarla bakanların milletvekillerin oğulları milyon dolarları ayakkabı kutularına saklasınlar alışveriş merkezi diksinler allah belalarını versin hakkımızı yiyen ne kadar devlet büyüğü varsa. Yakında arabayı satıp bisiklet almayı düşünüyorum. :mad:
binmeyin arkadaşım.... Ben Adana da yasıyorum kimsenin de umrunda oldugunu görmedim aksine trafik her geçen gün lanettt bir durum alıyor bu şehirde...
bu yönetimin pislikleri çıkıor yavaş yavaş..kendine kazandıkları seyler cıkıyor.
bugun alkol sigara akaryakıt olmasa maaş bile ödiyemez bunlar...
kimsenin umrunda degill özellikle adana da aksine her evde 2 3 hatta 4 araç olan insanlar tanıyorum...
kendime bisiklet aldım..kırallar gibi geziyorum içkimi içiyorum tura cıkıyorum...Ama bu yöneticiler döneminde sagolsun bisiklete de zamn ustüne zam geldi...
200 300 dolar 600tl olan bisikletler 1100 1200 e satılıyor..satıcı dolar euro yukseldı ulasım masrafı artıı vergı verıyor kıra cok elektrı var AVRAT VAR COCUK VARRR EEE BASKA AVRATLARA DA PARA YEDİRİYORUZ KİM ÖDİYECEKKKK tabiki tüketici halk
herkez birbirini si..rek çok güzel geçiniyor kimsenınde sesi çıkmıyor...alıştık nasıl olsa bizde yakalarız zihniyetindeyiz 5 lırak seye 20 lıra vermeye alıstık .bizde aynı şekilde başkalarına iteliyoruz....düzen şimdilik ite kalka gidiyor
çok para döndürenlere sorun yok ...işci ve alt kesimde sorunlar gittikçe büyüyor daha da büyücek..
ülkede kutuplaşma hat safada maddi olarak sınıflandırma da kopukluklar başladı ...zaten vardı
KENDI DEGERLERIMIZI YOK EDIYORUZ degerlerimiz olmazsa bizi biz yapan şeylerden uzaklasıyoruz KOMSULUK ARKADASLIK DOSTLUK hersey çıkar iteleme
maddi çıkarlar ters düşünce babamızı tanımıyoruz..bencilllik benlik dönemi..ailelerımızden uzaklasıyorz aıleler parcalanıyor sadece kendı zevklerımız egolarımızı yasıyoruz....
YOK OLUYORUZ ARKADASLAR ..... SADECE 5 LIRALIK MUHABBET DEGİL MEVZU...
tam 1 yıldır bisiklete biniyor.toplu kullanım araclarını kullanıyorum kesintisiz....
çevreyide daha fazla dusunmeye basladım..ne yapabılırım ilerisi için diye saçma gelıcek size belki evde dönüşüm yapmaya çalısıyorum çöp atmamaya ......DÜNYA son 200 yılda ciddi zarar VERDİK...tanrının yaratıpda utandıgı tek canlı biziz bence.herşeye zarar veriyoruz....
özel tüketimden vazgecin vazgecelim demıyorum ***.nu cıkarmayalım diyorum tabıkı calısıyorsun kazanıyrsun zevklerın eglencen olacak ama hersey LUKS degıl
LÜTFEN ARAÇALRINIZI GÜNLÜK KULLANIYORSANIZ VE TEK BAŞINIZA KULLANIYORSANIZ
KULLANMAYIN BİNMEYİN TOPLU TAŞIMAYA YÖNELİN ki... bu devlet daha fazla bedeva para kazanmasın NE YAPABİLİR DESİN üretmeyi denesin yaratıcılıklarını görelim....
yanlıs eksık bırsey yazdıysam HEPINIZDEN ÇOK ÖZÜR DİLERİM kişisel görüşüm eksik yanlıs varsa lütfen konusalım tartısalım BİR OLALIM BİRLİKTE OLALIM
bburada üye olan kişiler gerçekten zeki farklı üyelersiniz hiçbiriniz hiçbirimiz SIRADAN DEGİLİZ... TEPKİMİZİ ORTAYA KOYALIM
ELIMDEN GELEN HERSEY İÇİN HER TÜRLÜ GÖREVİ ÜSLENMEYE HAZIRIM
yarım saat evvel lpg ye 5 kuruş zam geldi.
Bunlarin allahi yok.
Kutumuz yok ki dolarlar dolu Allah belalarını versin bu ulkeyi bu hale getirenlere
benzin zam konusu sabit olsunda artık her seferinde konu açılmasın ya ordan devam edelim :)
bunlarınki fakire kalkıyor sadece
üzerindeki 1 TL deprem vergisi çekseler razıyız. geçici olarak konuldu ve hala geçirmeye devam. ne yazıkki devlet birkere almaya başladıysa geri adım atmıyor hiçbir konuda. benzinin bugün olması gereken fiyatı 3.5 TL
Mazota da 17 kurus zam geliyor.
dizel araca gecmem gerekli
benzin mazot lpg abi hic biri zoruma gitmiyoda yapmak icin vergisini aldıgı yoldan kopruden gecıs ucretı nedır abı..kendımı bıldım bılelı ayar oluyorum bu ıse..korkuyorum yakında oksıjenmetre takacaklar herkese cok cekmısın lan sen ver bakım farkı!!
Doğrumu o :eek: 17 kuruş neymiş ya 3-5 3-5 itelerlerken baktılar ses soluk yok kökliyim dediler heralde
''insan gerçekten hayret ediyor''
son zam koyan iyi koyacak :)
bız bu kafayla gıdersek sadece cıkar modıfıyeye acılım ısterız yakıtla ılgılı hıcbırsey yapılmaz
Geçen yapılan zam da hacı amcanın biri kanal d haber'in spikerine, yapsınlar bizim için sıkıntı yok, 20 lira bile yapsalar devletimizin takdiridir ne yaparsa doğrudur gibisnden bişiler söylüyordu, bulamadım şimdi bulsam atıcaktım videosunu.
Normal yani bunlar deveye diken misali adam memnun.
Aha Buldum, videonun sonunda dayı.
Hülolooğğğğğğğğğ.
Özellikle 23. saniyede sol da oturan amcaya dikkat.
düşünce belli zaten halk bilendi bunun üstüne köklesek de bişey olmaz kurtarırsak hepsını unuttururuz eger patlarsak zaten gümdeyiz ne alsak karımıza
Fiyatlar ciddi yuksek su an dunyanin en pahali yakitini kullaniyoruz. 40 yillik benzinli arac kullanan gazlamayi seven adamlar bile dizellerle takiliyoruz malesef
10 kuruş 5 kuruş diyerek bu hale geldik yazıklar olsun 10 kuruştan nolcak diyen zihniyete !!!
ya böle bi şerefsizlik yok ya hani işte gtünün kılı tipi var bunda herşeye zam yakında hava almaya bile para alıcaklar gerçi bu şerefsizlerle aynı hava sounmaz ki
akp'nin iktidara geldiği 2002 yılında,
benzinin litre fiyatı 1.64 tl'yken bugün 5 tl'yi geçmiş durumda tecavüz etmişler etmeyede devam
ne bitmez yolmuş yahu yola devam demekten bıkmadılar
izmirde minibüse binmek istedim. önümdeki bindi bende binicektim abi arkadan gelene bin ayakta yolcu yasak dedi almadı. bir sonrakinde yer vardı ona bindim.
ayakta yolcu yasak oluncada sefer sayıları çoğalmış sanırsam hemen peşinden boş olanı geldi.
izmirde bu yasağa uyulduğunu gördüğümde şaşırmıştım. çünkü aynı yasak istanbulda da var ancak kurala uyan 1 tane araç görmedim bu güne kadar.
32 sayfa olmuş hiç bir eylem yok..
çözüm anarşi beyler kesin bilgi yayalım :)
farkettiğim bir şey var genelde lpg pompasına yanaştığım için gözlem şansım oluyor.bmw de gelse şahinde gelse 20-30 liralık gaz alıyor gidiyor.ben enayi gibi depoyu full doldurturken 2-3 araba benden sonra gelip çıkıp gitmiş oluyor.Millette biraz kıpırdanma var yani.LPG bizim tek umudumuzdu bir yerden sonra vatandaş patlar diye düşünüyorum.
Ayrıca hükümetin düşmesini isteyen çevreler bir kaç ay yada sene bu tür ekonomik krizlere katlanmak zorunda düzen bozulacak yeni adamlar gelecek derken toparlanmak uzun sürer.Hiç birşey 4 4 lük olmaz..bir şeyler isterken bir şeylerdende taviz vermek gerektiğini düşünüyorum.Bknz. iç karışıklıkla yöneticilerini düşüren ülkelerin durumu.
arkadaşlar zam yapıyoruz diye kusura bakmayın. imamhatip yaptırcaz onun için zam yapıyoruz. paralarınız boşa gitmiyor. namaz abdest ve imam hatip masraflarımıza kullanıyoruz allah razı olsun milletimizden.
yarın 7 de eylem var taksim de istanbulda olsam bi çarşafa pankartımı hazırlar çıkardım yiyeceğimiz altı üstü cop biber gazı.. onu yemeden zaten kazanım olmuyor..
gelsene diyen arkadaşlar var ama ertesi gün nikahım var sansımı s...
sokak haricinde ihç bir yerden çözüm gelmez artık ülkede ki tüm kurumlar meşruiyetini yitirmiş durumda HALK hariç..
şuan Hakkari deyim
haftada en az 1 2 defa yürüyüş oluyor ve kesinlikle arbede vs olmuyor her türlü hakları için yürüyorlar emin olun
Savaş için ayrılan bütçeden tutun yapılan yolsuzluklara ..ögretmenlerin haksızlıklarına.. doktorların çalışma şartlarına..kadına couga şiddet tecavuze... her türden insan kurum kuruluş açıklamasını yapıyor yürüyor ..
bugun istifa hükümet Tayyip yeter diye güzel bir yürüyüş yapıldı...
şuan burada olan üye arkadaşlar varsa tanışmak sohbet etmek isterim
bir kaç gün sonra Adana da olucam orda da yapılacak her türlü birlikteligin içersinde olmaktan onur duyarım...
İlla hak almak için can yakmak gerekiyor...
kimsenin canını yakmicaksın sen senin biraz canın yanacak ama bu iş böle
bugün şilide sokak eylemleri bir öğrenci/vekil çıkarttı ortaya
senin benim gibi birisi
tabi burada güney amerikanın siyasi geçmişi birikmişi ile türkiyeninkini kıyaslayamayız
biz ilk defa haziran hareketiyle toplu bir sokak hareketi yaşadık
ama bu devam ediyor edecekte sadece artık konuşmak yerine sokağa çıkma vakti
''adaletin bittiği yerde anarşi başlar''
anarşi tabi çoğunluğun bildiği sandığı kırıp dökmek değildir o provokasyondur :)
anarşi sivil itaatsizliktir ,bürokrasiyi-hiyerarşiyi, görmezden gelmektir kendi kurallarını uygulamaktır..
taksim halkındır ve o halk taksime çıkacaktır..
kutuya benzinmi koysak napsak.