Eger platslar %2 daha duserse yada dokar,cmtesi indirim var. Dusmezse haftaya kesin olucak...
Aslinda suan bile dusurebilirler ama devlet sagolsun...
Printable View
Eger platslar %2 daha duserse yada dokar,cmtesi indirim var. Dusmezse haftaya kesin olucak...
Aslinda suan bile dusurebilirler ama devlet sagolsun...
Köşe başındaki market tekel sigara satarken kart üstüne 1 lira koyup satıyor kim şikayet etti bunları hiç kimse ben pakette 50 kuruş kazanıyorum 30 kuruşu kart komisyonuna veriyorum. Kartla satış yapmıyorum desem bende senden yakıt almıyorum bir daha gelmem diyecek. Bu kadar net.
Kullanıcılarda bu tavrı göstericek çok insan yok bence. şuan ülkede cebinde sigara parası dahil olmayan çok insan var.
ay başı maaşı alıp karta yatıran sonra tekrar kartla dönmeye çalışanlar için 1 tl yada fark çok göze batmaz diye düşünüyorum şuanki ekonomide.
he kendim için ben kart kullanmayı bıraktım yaklaşık 2 aydır kredi kartları evde duruyorlar.
Yahu ben nakit kullanmıyorum, nakit sadece sayılardan ibaret hesabımdaki. Aylık gelirim X lira ise kartımdan X lira harcıyorum her ay da tamamını kapatıyorum. Hem Mil kazanıyorum uçak bileti için sürekli, hem de hesabımı biliyorum takibim altında. Neden nakit alayım yakıtımı...
kar oranlarımız çok düştü maliyetler çok arttı birde üstüne kart komisyonları artınca işin içinden çıkılmaz hal aldı
müşteri geliyor 1 su 1 gofrete kart çekiyor haklı da aldığı malı istediği gibi öder ama ay sonu bankaya ödenen komisyonlara bakınca insan üzülüyor
zaten market ve oto yıkama olmasa işte o zaman kapat git :)
Yatırımla olmuyor bu işler, tanıdıkla oluyor. Adamın g.t kadar bilgisayar sarf malzeme dükkanı var yüzbinlerce liralık ihale almış. Ufak kasaplardan, yemekhanelerden bahsetmiyorum.
Malesef ki ticaret herkese gülmüyor, ya yürü diyecek ya da yalayacağın yeri iyi seçeceksin. Bu arada öyle en tepedekini yalamakla da olmuyor çoğu iş, çaycısına kadar yalatıyorlar :D Daha neler varda herneyse buraya yazılmıyor işte :) Kısaca sana bana göre işler değil, ben aç gezerim yine onların yaptığını yapamam, boyun eğmem.
Bir yanda kocaman petrol sirketleri diger yanda kocaman bankalar kendi aralarinda komisyon anlasmasini yapamiyorlar. Ihale donuyor dolasiyor yine vatandasa giriyor.
Devletin memuru bi petrol sirketlerine mi ceza yaziyor? Herkesten para toplamanin bir yolunu bulmuş veya uydurmus. Vergi dilimi diye bir sacmalik cikarmis 6 ay zam verse sonraki 6 ay cok verdim diye geri kesmeye basliyor.
Maasimin 3 te birini pesinen vergi veriyorum sonra yine vergi vererek alisveris yapiyorum. Ama benden zengin butun ozel sektor patronlari onu vergiden dus bunu sirketin ustune yaz diyip benden az vergi oduyor. Bi de burda biz teselli edicez:)
Vergi dilimi mantıksız değil aslında vergi adaleti olsa,
Mantık şu orada, vergi kazaca oranla alınır, az kazanandan az çok kazanandan çok.
Ama gel gelelim 500 binlik audiye binen doktorların avukatların vergi levhaları matrahsız oluyor çoğu zaman.
Kimse de sormuyor kardeş sen kazanmamışsın ama bu evi arabayı nasıl aldın ?
Önerim şu, ülkede komple nakit ile ticareti kaldıracaksın, dolaşan parayı kredi kartı / debit kart türevleri ile dolaşımda kayıt altına alacaksın.
Sonra da adamın geliri 10bin aylık haracması 20 bin ise gel bakalım sen bu parayı nereden buldun diyeceksin.
Kayıt kuyudat olmayan yerde ne düzen olur ne başarı. Bordrolular sistemin yükünü taşır böyle.
Sene başı aldığım maaş ile sene sonu aldığım maaş arasında 500 tl fark var yazık ya.
Brent petrol, dolar kuru ve ürün fiyatlarının eş zamanlı olarak düşmesi, akaryakıt fiyatlarına indirim olarak yansıyacak. Salı ya da en geç çarşamba günü benzinde 13-18 kuruş aralığında bir indirim hesaplanıyor. Motorinde de 15-20 kuruş indirim bekleniyor.
Ancak, motorinde, devletin litre başına eşel mobil uygulaması gereği Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) alacağı halen 27 kuruş. İndirime konu olacak tutar kadar motorindeki ÖTV artırılacak. Bu nedenle motorinde pompa fiyatı değişmeyecek. ÖTV'nin sıfırlanmasının ardından benzinde olduğu gibi motorinde de indirim yapılacak.
Eksık kopyalamıssın,dogrusunu yazayım. Pazartesı geve yaklasık 15krs ındırım var benzınde ve pompaya yansıyacak. Mazot da ıse 23krs cıvarı ındırım var fakat otve ye eklenıcegı ıcın pompaya yansımayacak.
Ancak mazotda ındırım yapılabılmesı ıcın doların bu sevıyeden asagı kapatması ve platsların %1.5 daha dusmesı halınde pompaya 4-5krs ındırım olarak yansıyacak mazot da....
Bunu yollarsan daha dogru olur.
Desenize abi benzin motorin eşit :D Dizelciler ne zaman sevinecek bizide görün :D
pzt motorın benzın esıtlenıyor mu yanı :)
hayır bizim burda karbüratörlüler az yakıcam diye arabayı azer bülbüle çevirdiler, ona yanıyorum.
Yasca buyugumsunuz saygisizlik etmek istemem. Cogu zaman yazdiklarinizi begeniyorum ancak ozellikle bu baslik altinda uslubunuz cok kırıcı ve bazen saygi sinirlarini zorluyor. Biliyoruz siz bu isin icinde hatta patronsunuz. Ancak surekli insanlara siz bilmezsiniz yanlis bilirsiniz seklinde cikis yapmaniza gerek yok bence. Kendi bildiginiz sekilde dogrusunu yazin ben dahil bircok kisi sizin yazdiklarinizi takip ediyoruz zaten. Neden Yanlis veya eksik yazanlari surekli bi bozma cabasi ?
13 ile 18 krş arasında demişim. söylediğin 15 krş da benim bahsettiğim aralıkta zaten. 23 krş mazot indirimi ötv ye takılır 25 krş dan sonra o da pompaya yansır.
Bir çok konuda yazdıklarını saygıyla okudum bu zamana kadar. Ama bu aralar bir şeylerinin ters gittiği belli ki her konuda insanlar ile tartışmaya yer arar oldun.
Benzim zammı isimli konuya da tek sen yorum yapma özgürlüğüne sahip değilsin. Öyle bir şey istiyorsan da moderatörler ile konuşursun.
Bu sektörde patronlardan biriymişsin eyvallah , bu forumda patron değilsin ama..
Demir yolu sektöründe Ar-Ge mühendisi olarak çalışan bir kişiye hiç patronluk yapamazsın.
yahu bunlar ilk başta iki yakıtada aynı oranda ötv sabitlemesi yapmamışmıydı ?
Sıkıldıgım nokta,işi bılmeden,dogrusunu arastırma zahmetıne gırmeden,bılmemek degıl ogrenmemek ayıp dıye deyışi dahı umursamadan sallayanlardan ınan gına geldı.
Bılmemek ayıp degıl ama bılıyormus gıbı yazanlardan inan bıkkınlık geldı.
İşin daha garıbı,yalan yanlıs yada biliyormus gıbı yapılan yorumlar. Adam istasyon işletmecısınden ıyı bılıyor yada pıyasada ki rakamların olusturuldugu formulu,herkes dusuncesını dogruymus savunuyor.
Sımdı bu fıyatlar pahalı demek ayrı,bu fıyatların olustugu donelere yorum yapmak ayrı. Pahalı demeye bılgı gerekmez ama ışin ozelıne ındıgınız zaman bılgınız olsun ki,sırıtmasın. Mılletı yanlıs yonlerdırmek de ayrı husus.
Mesela asagıda adam yazmıs,bellı kı buaralar bırseyler ters gıdıyor yazmıs. Yıne bılgı sahıbı olmadan işkembeden sallamıs muhendıs kişi... sımdı ben buna cevap verırken opup koklayım mı?bezin zammı konusunda ben 3-4 gun onceden sızlerı uyarıyorum,bunu hesaplayarak yapıyoruz. Vahıy gelmıyor,sımdıye kadar 50 tahmın yaptıysam 45 i tutmustur ama adamın tekı gelıp laf sokmaya calısıyor.
Yahu laf sokma,işi ogren ınsanları dogru bılgılendır. Zaten ınsanların elınden bır “bok” gelmeyınce agzı calısıyor. Bilgınle dov yoksa komık oluyor.
Hahah,bak bu guzeldı. Sen hesaplıyorsun,modellere calısıyorsun ve yorum yapıyorsun.
Sonra bırısı dıyor kı,ben mahalleden abımle konustum,5.20 ye dusecek dedıgı zaman ne hıssedıyorsun? Yada destegın ne oldugunu(5.18 olsun) modellerle buluyorsun ama adam dıyor kı,yanlıs. Ok,sebeb yada kanıt goster dıyorsun,ses yok. Neden? Bır yerden duymus,yeterlı. Ama senın 1 saat ugrasarak koydugun chart onemsız....
Bılene saygı yok,hadı saygı gostermıyorsun,ok. Bari bılmeden atıp tutma birader...
Laf sokmaya calısan arkadaslarım,sabunlar benden.
şimdi benim anladığım
p.tesi pompada benzin düşüyor,mazot sabit
Bilginizle dovun ama o kisilerden alinti yaptiginizda veya uslubunuzu bozdugunuzda simdiye kadar forumda olusturdugunuz bi imajiniz var onu zedelemis oluyorsunuz. Bi anket yapalim forumda yakit konusunda kim bilgi versin diye herkes sizi parmakla gosterir. Bu baslikta yeni mesaj gordugumde once bi nickleri tariyorum 997tt varsa dikkatlice okuyorum. Kendi seklinizi bu tarz diyaloglarla kirletmeyin bence.
Guncel yazilarinizi merakla bekliyorum.
Saygilar...
Uyarıyorsun da ne oluyor ?
Ne yazmışım oraya okuduğum yerde böyle yazıyordu ben de o şekilde yazdım.
13-18 krş arası yazmışım eksik kopyalamışsın 15 geliyor bilmem ne. 15 gelsin , bu senin tavrını haklı mı kılacak ?
Yaşın da bilgin de ilgilendirmez beni , konuya yorum yapar geçersin
Ama benim mesajıma alıntı yapıyorsan üsluba dikkat edeceksin. Etmezsen öpen koklayan derken konu değişir sayın Murat.
Uzatmaya da lüzum yok benim adıma , sağlıcakla