Arkadaslar,adım felaket tellalına cıktı. Yakında forum yonetımı benı zam habercısı yada zamları koklayan adam falan dıyecek...
2 gun zam yok,bu bıke ıyı haber oldu!
Printable View
Arkadaslar,adım felaket tellalına cıktı. Yakında forum yonetımı benı zam habercısı yada zamları koklayan adam falan dıyecek...
2 gun zam yok,bu bıke ıyı haber oldu!
Cmtesınden gecerlı olmak uzere mazotta ındırım olabılır.
Güncel lpg 2.55 3.08 arası yer yer değişiyor yaza oranla aylık 700-800 lira masrafım arttı. Ufukta lpg indirimi var mı acaba ?
Zam dun geldı.... Olmaz.
8 krs indirim diyor mazota sanirim yukarda olacak denilmis.
Benzin litre fiyatı 3.50/3.65 civarlarına düşene kadar acil durumlar (hastalık vs.) olmadığı sürece arabayı kullanmama kararı aldım, kasım 19 dan beride araba yatıyor kapının önünde, gerek trafik gerek maddi zarardan dolayı kaldıki arabayı tamamende satabilirim, oturduğum apartman 48 dairelik 2 bloktan oluşuyo arabası olan en az 10 kişiyi tanıyorum 10 uda arabalarını artık mecburi durumlar dışında kullanmıyor yakınlarımda keza öyle dizeli benzinlisi hepsi aynı şekilde insanlar bezdi kime sorduysam hani 3-5 kişi kullanmasa dicemki benim maddi durumum düşük ondan ben binemiyorum ama bankada calısanda var fiat servisinde calısanda maddi açıdan iyi durumda olanda 10 kişiden 10uda arabalarını yatırıyor, sanırım yakın zamandada satarım arabayı yok sigortası yok vergisi yok bakımı yok cezası pulu ıvırı zıvırı kaskosu gerek yok çok elzem durumlarda araba kiralarım yada taksi kullanırım ondada korsan taksi kullanırım.
Bizim otopark a günde en az 85 araç gelirdi şimdi 50 lerde akaryakit satışımda 2 3 ton düştü ben avrasya ya bagladim ama senin dedigin gibi binek araç kesildi
Bende mecbur kalmadıkça binmiyorum arabaya. Sabah hava güzel olursa yürüyerek gidiyorum işe. Akşam gözüm keserse yine yürüyorum. Gözüm kesmezse kendimi bıraktırıyorum birime 😄 Hem sağlık açısından iyi oluyor yürümek hemde maddi açıdan. Arabayla sadece işe gidip gelsem mesele Yok ama altımda olunca durmuyorum , gerekli gereksiz bi ton yere gidiyorum. O yüzden böylesi daha iyi. 159 u verdikten sonra fluence aldım fiesta ve 301 de var dizel , kafadan sonrayı mazot pahalı olmasına rağmen birahatlama hissettim. Allah benzinli arabaya falan binene yardımcı olsun
Yılbaşı gününden beri hiç araba kullanmadım. Sırf kendi arabam değil babamın arabasının dahi direksiyonuna oturmadım. Daha rahat ve stressizim.
ben binmeye devam. o kadar kur farkına rağmen, türk parası o kadar değer kaybetmesine rağmen burda 4 tlyi anca görüyoruz. kur artmadan önce burda 3 tl civarıydı. kur artınca burdaki tl fiyatınıda hesaplayınca artık burada pahalıymış gibi geliyor bana (benzin)
Önceden de yazmıştım günledir aracım park halinde ama aracımı sattım 2-3 gün önce :sorybom:. Bisiklet alacağım :hihih:
4 ayda 400km yol yapmışım. Bu oranı daha da düşürmeye çalışıyorum.
Bir zamanlar günde 100-120 km yapıyordum:) 10 bin km bakımı ne zaman gelir anlamazdım şimdi haftada 50 km yol yapıyorum kısacası sadece hafta sonları çıkartıyorum arabayı(araç reno fulleun Dci yani az yakanlardan olmasına rağmen)
Ne zaman motorinin litresi 3.50 geri döner o zaman her gün kullanmaya başlarım yoksa sadece hafta sonları devam. Ama gene hükumetimizi tebrik etmeliyim onların sayesinde toplu taşıma yöneldim daha az cebimden para çıkıyor
Artık daha az araba kullandığım için satıp benzinli w210 veya e39 alasım var. benzin 5.50 olmuş maşallah diyelim nazar değmesin
e46 320ci var yılbaşından beri 87 km yapmışım... rekorum :) benzinde 60-70 krş rahat yakıyor.
Maşallah siz de bayağı yol yapıyormuşsunuz. :) Zorunluluk varsa bişey diyemeceğim tabi amane kadar azaltırsanız o kadar iyidir sizin için.
Yılda 16-18bin km yol yapan biriydim ancak ***** durumlardan dolayı hiç kullanasım gelmiyor. Haftada bir çıkarıp 10-20km kullanıyorum. Onda bile içim gidiyor. Bireysel olarak tepkimi koyuyorum. Hem zamlı yakıt almıyor, hem de ekonomik oluyor.
Alıp verip ekonomiye can verme olayı eskide kaldı..
Benim kafam cok karisik fikir istiyorum sadece.Cunki kafam karıştı.Hergun 50 ~60 km kadar yol yapıyorum Arabayla 20 dk toplu taşıma ile 1.5 saat suruyor ayni sekilde tekrar dönüşüm oluyor.Bu 1.5 saat en iyi sure 2 ye sarkabiliyor.Toplu tasima ile gidersem 7.5 Tl tutuyor(4 vesait) Aracim ile gidersem max 12 tl.siz olsaniz ne yapardiniz? Sabah araca 8 de biniyorum toplu tasimaya 7 de binmem gerekecek .Tesekkur ederim.(Aracim 308 1.6 hdi)