997TT Nickli Üyeden Alıntı
Sıkıldıgım nokta,işi bılmeden,dogrusunu arastırma zahmetıne gırmeden,bılmemek degıl ogrenmemek ayıp dıye deyışi dahı umursamadan sallayanlardan ınan gına geldı.
Bılmemek ayıp degıl ama bılıyormus gıbı yazanlardan inan bıkkınlık geldı.
İşin daha garıbı,yalan yanlıs yada biliyormus gıbı yapılan yorumlar. Adam istasyon işletmecısınden ıyı bılıyor yada pıyasada ki rakamların olusturuldugu formulu,herkes dusuncesını dogruymus savunuyor.
Sımdı bu fıyatlar pahalı demek ayrı,bu fıyatların olustugu donelere yorum yapmak ayrı. Pahalı demeye bılgı gerekmez ama ışin ozelıne ındıgınız zaman bılgınız olsun ki,sırıtmasın. Mılletı yanlıs yonlerdırmek de ayrı husus.
Mesela asagıda adam yazmıs,bellı kı buaralar bırseyler ters gıdıyor yazmıs. Yıne bılgı sahıbı olmadan işkembeden sallamıs muhendıs kişi... sımdı ben buna cevap verırken opup koklayım mı?bezin zammı konusunda ben 3-4 gun onceden sızlerı uyarıyorum,bunu hesaplayarak yapıyoruz. Vahıy gelmıyor,sımdıye kadar 50 tahmın yaptıysam 45 i tutmustur ama adamın tekı gelıp laf sokmaya calısıyor.
Yahu laf sokma,işi ogren ınsanları dogru bılgılendır. Zaten ınsanların elınden bır “bok” gelmeyınce agzı calısıyor. Bilgınle dov yoksa komık oluyor.