Bugun itibariyle mazot 5kr dusmesi lazimdi. Ancak dolar yuksekiyor, secimden dolayi gerginlik var. Askinda zam yapilmasi lazim :) ama secim yatirimi zam olmaz gibi geliyor
Printable View
Bugun itibariyle mazot 5kr dusmesi lazimdi. Ancak dolar yuksekiyor, secimden dolayi gerginlik var. Askinda zam yapilmasi lazim :) ama secim yatirimi zam olmaz gibi geliyor
1 2 hafta içinde mazotun fiyatında indirim olur mu?
Beyler Aygaz dan özel promosyon aldık LPG 1.99 yaptık
Zamdan önce gelin alın
Maltepe 70 Evler Opet :D
gaz zamlanmaz en fazla 5 kurus yaparlar belkı ama mazot ve benzınden atın ıntıkamı yapıcaklar :D
artık HEP 50 LİRALIK alamıyoruz
duy sesimizi devlet
4 gözle zammı bekliyoruz
dolar fırladıgına göre zam yakındır
15 KURUŞ zam hayırsız olsun arkadaşlar
evet bu geceden itibaren 15 kuruş iteliyorlar..
bu tabloları çok görcez gibime geliyor :(
şimdi bu kimin suçu hükumette yok kime sallayacağız :D
way amına koyum dedıgım oldu atın ıntıkamı yapıyorlar buyutuculerle gırısıcekler artık
şu konuyu mr. sins gorse kirk yillik brazzersciyim boyle zevk gormedim der.
Hükümet kurulana kadar heryerden panik havası yaratılıcak.. Dini imanı para yalan dolan olan topluluktan herşey beklenir..
benzin 5 liarayı aşsın alın size kaos diye reklam yapar akparti.. sanki öncede 2,5 liraymış gibi de arkasında durur, yetmez ama-cılar..
Haram olsun! Yol bilgisayarındaki menzil 70 km gider gösteriyordu gidip depoyu fulleyim.
Tüüüh gördünüz mü Akepeye oy vermedik başımıza neler geliyor dememizi bekliyorlar herhalde..
Başını alsın ipneler...
en pahalıya alan ülke vatandaşıyız be şerefsizler bare kalitesini avrupa standartlarına çekin yakıt atmaktan anamız ağladı bulgardan yakıt geliyor tankerle utanın...
Lan oğlum 15 krş zam ne. Hep max 10 krş falan yaparlardı. Artık psikolojik sınır falan da tanımıcaklar belli oldu
Lan benzinli araba aldik 4 liradan 5 liraya cikti benzin
varil fiyatları düştüğünde pompa fiyatları da aynı oranda düşmesi gerekmiyor muydu? dolar artınca neden direk yansıtılıyor?
şimde internette okudum gidip depoyu fullesem 9tl karım olur diye hesap ettim sonra garajdan çıkmam çukurlar trafik benzliğe gitmem dönmem nalet olsun dedim.. herşeyin pespembe olduğu ülkemizde pembe pembe diziler izlemeye devam .. ama yeniden nalet olsun:)
15 kuruş zam mı ben onu kulağıma dökerim .. zamlarıda bozdular eskisi gibi yapmıyorlar.. zam dediğin 1 tl -2 tl yapıcan dolu dolu hissedicek insanlar..
cuma günü 2.68 dolar bugün 2.73
belliki seçim beklenmiş cuma yapamazlardı bu zammı
birde millet bakın akp tek başına hükümet olamadı cezasını çekin diyorlar şaka gibi sanki chp mhp hdp yaptı zammı:)
Mazota zam yokmu?
alışmış kudurmuştan beterdir :D
Zam, 2,8'ü gördüğü günün gecesi geldi. Aynı gün içerisinde 2.74-2.75'e geri geldi. Neye göre zam yapıldı? Anlık 2.80'e göre mi?
Peki madem normal diyorsun, şöyle somut verilerle bir araştırma yapalım. Çok geriye değil, 1 ay geriye gidelim..
( istersen doların çok daha geriye çekildiği, çekilme oranınca indirim yapılmadığı, artmaya başlayınca zamların geldiği bir kaç ay önceki durumu da araştırır yazarım )
4 Mayıs 2015, Merkez Bankası'nın dolar kuru 2.71.. Benzine bu 15 kuruş zam var mı? Yok..
Merkez Bankas
"Seçimden 1 gün sonraki 2,76 ile seçimden 1 gün önceki 2,66 arasında 15 kuruş zam normalse, 2.71'de bu embesiller ucuza satıyordu herhalde, bu noktayı da yorumlar mısın?"
29 Mayıs 2915, Merkez Bankası'nın dolar kuru 2.65.. İndirim var mı? Yok..
Merkez Bankas
5 Haziran 2015, Merkez Bankası'nın dolar kuru 2.66.. Ortalık süt liman, zam da yok indirim de..
Merkez Bankas
Seçim sonrasına geçelim;
8 Haziran 2015, Merkez Bankası'nın dolar kuru 2.76.. 15 kuruş zam
Merkez Bankas
Bu meret 2.71'deyken herhangi bir zam yok, 2,65' indiğinde indirim yok, 2.76'ya çıktığında 15 kuruş zam.. Buna normal diyene 5 değil 10 lira olması layıktır..
Umut fakirin ekmeği :)
Sozcude neden ile alakali yazi vardi
Teknik olarak bi nedeni gozukmuyor tamamen siyasi
Dolar kuru seçimin ertesi günü arttı, daha sonra da yeniden düşmeye başladı. EPDK normalde dolardaki ani iniş ve çıkışların akaryakıt fiyatlarına yansıtılmasına izin vermez. Türkiye’de akaryakıt fiyatlarının belirlenmesinde baz alınan İtalyan Genova borsasındaki 5 günlük dolar ortalamalarına bakarak sektörün talebi değerlendirilir. Pazartesi artıp sonra gerileyen dolar kuru fiyata yansıtılamaz. Çünkü seçim sonrası 5 günlük ortalama fiyat henüz gelmedi. Bu pek alışık olmadığımız bir durum
Diyor yazida..
Dün benzini de lpgyi de fulledim. Zam psikolojisi. Lpg yi; sırf "ben hep 50 liralık alıyorum" diyenlere inat 60 liralık alıyorum dicem ama öyle değil :D Şamandıra fazla zırlamasın diye 60 liralık alıyorum yoksa 80 e kadar yolu var :)
Herşeyin bir sonu var elbet bu kazıklar birgün yön değiştirecek :)
Bu arada varil diyoruz, araştırmamış olan anlamıyor ne demek olduğunu.. Neticede günlük hayatta kullandığımız bir ölçü birimi değil "varil"
Arkadaşlar varil dediğimiz şey tam tamına 159 litredir..
Yani 159 litre petrolün fiyatı yaklaşık 60 dolar, yani 165 Türk lirasıdır..
Kabaca varilde litresi 1 lira, pompada 5 lira..
Normal mi? Normalse az bile bu pompa...
edit: Bu arada lan varille mi alıcaz, TÜPRAŞ'tan alınıyor benzin bık buk vs diyecek olanlar için..
Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın açıklamasına göre Nisan sonu itibari ile rafineri çıkış fiyat 1,21 TL;
Vergi hariç, bayi / dağıtım payı dahil olmak üzere rafineri çıkış fiyatı 1,76 TL'dir.
hadi biraz daha hesap yapalım... Yukarıdaki varil - dolar vs hesabını yaparken kuru 2,75'ten aldım..
2,65'te ne oluyormuş bakalım..
Varil fiyatı 60 USD ve dolar 2,65 ise, 159 litre benzin 157 TL yapıyor.. Hani diyorsunuz ya "ooo dolar arttı 10 kuruş, benzine gelen zam normal" aha o normal dediğiniz şey 1 varilde yani 159 litrede 8 Türk lirası yapıyor.. 159 litrede topu topu 8 TL fark.. Litrede sadece ve sadece 5 kuruş. Doların artışı 5 kuruş farkettiriyor, sana 15 kuruş sokuyorlar ve sen bunu kabulleniyorsun öyle mi?
şimdi başkası çıkıp diyecek ki "arkadaş o zamlar tüpraştan çıkış üzerine vergi eklendikten sonra belirleniyor" Bak bu cümleyi kurabiliyor ama şunu düşünemiyor..
senin maliyetin, yani dolar olarak ödediğin şey, yani dolar ya da varil fiyatı arttığında etkilenen şey benzinin kendisi.. üzerindeki vergiye dolar olarak bir yere ödeme mi yapıyorsun ki vergi üzerine dolar artışını yansıtıyorsun?
Kisaca yazayim;
Zam siyasi,aksini iddia eden ya fiyat nasil olusuyor bilmiyor yada akepe illet zihniyetin destekcisi...
vergılerde dolar uzerınden sanırım .:D
Mazota 23 kurus dedi pompacinin yalancisiyim
Sanal kriz yaratip, akaryakit ve bazi temel gidalara vs zam yaptiracaklar, dolar 3 tl sinirina dayanacak kisa vadede, sonra da diyecekler ki, bakin ulkeyi ne hale getirdiniz, istikrari bozdunuz mutlu musunuz? Sanki benzin daha once 2 tl idi. Yapmak istedikleri bu. Tabi yersek...
Varil fiyatları ve Dolar Kuru ortada; 2120. postta dolardaki 10 kuruş artışın benzinin varil fiyatına sadece 5 kuruş etki ettiğini, bu 5 kuruşa karşı pompaya 15 kuruş zam yaptıklarını yazmıştım. Bir incelemeni rica ederim. Matematikte hata varsa, beraber bulalım nerede yapmışım o hatayı
Akdeniz piyasasındaki fiyat artışı derken neyi kast etmiş anlamadım. Varilin fiyatı belli, son 1 ayı incelediğimizde kayda değer bir artış / hareket görülmüyor. Ne artmış akdeniz piyasasında?
Seçim öncesi - sonrası zam konusu da tamamen siyasi, net olarak eminim ki bu sonuç değil de ***** partinin %50 oy aldığı bir sonuç olsa idi bu zam olmayacaktı.. Seçim öncesi millete şirin gözükmek için o 7 kuruş zam yapılmadı, seçim sonrası kriz havası vermek için 15 kuruş zam yapıldı..