yahu geçende 800 küsür tl çıkmıştı gidip dilekçe verdim şu tarihte işe girdim ve borçlarımın silinmesini istiyorum diye sonrasında silmişlerdi. şimdi çıkan 288tl neyin nesi anlamadım yaa, teşekkürler
yahu geçende 800 küsür tl çıkmıştı gidip dilekçe verdim şu tarihte işe girdim ve borçlarımın silinmesini istiyorum diye sonrasında silmişlerdi. şimdi çıkan 288tl neyin nesi anlamadım yaa, teşekkürler
Web tasarım ve SEO çalışmaları yapılır, Anzer balı bulunur.
Ne alaka bende anlamadım bu muabbet basaldıgında unıversıte ogrencısıydım sonra hemen bıter bıtmez askere gıttım ardındanda gelır gelmez ıse gırdım sımdı 480 tl borcu gözüküyor. ne yapmam lazım,? O donemde ogrencı olduğuma sonrasında asker olduğuma daır su andada çalıştığıma daır evrak vs mı ugrasıcam. Ya arkadaş bı ısıde duzgun vatandaşı yormadan yolmadan yapın be...
Konu vardı zeten ne dir bu gss diye galiba. Neyse Benim borçta 800 küsürlerde.
Kapıya haciz gelmediği sürece ödemem ödetmem.
BU kadar saçma sapan bir borcu asla kabul etmem. Bi ara taksitlendiridiler. Çou kişi gidip taksitlendirdi. Benim hiç işim olmadı. Takstilendiripte evet kabul ediyorum bu borcu dememek için... ne işe yarayacaksa... Allah bunu bulanın ortaya çıkaranın belasını versin.
Ben tc No ile sorguladım kişi kaydı bulamadı diyor adam değilmiyiz biz![]()
App plaka ve pleksik plakalık için ulaşabilirsiniz. Ailenizin Plakacısı
www.instagram.com/kokumerkezi
İşsizsen veya öğrenciysen ne halt etmeye gss kilitler anlayamadım gitti. İşin daha ottan kısmı ise, ssk prim gününü doldurup emekli olan ancak emekli maaşını henüz almayanlarada bu borcu kilitliyorlar. O durumda olanlarda bir yerde işe girersede henüz alamadığı emekli maaşından her ay 2 TL kırpıyorlar.
Ne güzel icatlar değil mi ?
Bana da 1200e yaklaşık borç çıkmıştı. Öğrenci belgesi ile SGK'ya gidince düzeltiyorlar. Şimdi mezun olduk bakalım napıcaz![]()
sanırım yıllık falan çıkartıyorlar ödenmesse her sene katlanıyor
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
2379,14 tl bu ne yahuuu
kızlar uzadıkça çirkinleşiyor; kız dediğin 1.60 - 1.75 olacak. 1.85 kız mı olur ya. he bu arada 1.45 de olmaz, o ne lan öle iddaa oranı gibi..
Mezun oldum ben bir seneyi geçiyor, arada sigortam da oldu 4-5 ay ama şu anda yok ve 76x tl borç gözüküyor. Ne yapmam gerekiyor ben para kazanmıyorum şu anda bu borcu nasıl ödememi bekliyorlar böyle saçma sistem mi olur para kazanmayan insana borç mu çıkar. Bir Allahın kulu mantıklı açıklamasını yapsın bunun. Zaten 10 bin borçla işsiz güçsüz mezun olduk şimdi bir de bu çıkıyor. Nereye domalıyoruz?
Güzelce anlatın, anladıklarından emin olduktan sonra belgenizi teslim edin. Benim 4. de tam olarak idrak ettiler çünkü. Gelir testi bile doldurttu, anlayışı tamamiyle kıt olan birisi.![]()
Instagram: mutusgarage
şu anda çalışıyormusun ??
banka üstünden yada resmi yollarla adına kira v.b türü düzenli bir gelir geliyormu ?? çünkü bunu tespit ediyorlar artık havuz sistemine geçdiler..
DH den alıntı..
1- Gelir tesbiti ve bankalar-kurumlar
5510 sayılı SS ve GSS Kanunu’nun 8 ve 100’üncü maddeleri gereğince, tüm bankalar ile tüm kurum-kuruluşlar her türlü kişisel bilgilerimizi SGK’ya vereceklerdir. Kimin hangi bankada kaç parası var, kimin hangi tapuda hangi evi, tarlası, bağı-bahçesi var, kimin hangi trafik müdürlüğünde hangi plakalı aracı var, kim hangi evde kiminle oturuyor, kimin vergi kaydı var, kimin kira geliri var, kimin sprorcu lisansı var, kimin atı-ineği-keçisi var, kimin şirkete ortaklığı var, kimin borsada hisse senedi var, kimin çek karnesi var, kim kaç kilo fındık sattı, kim kaç kilo çay üretti, kim kaç kilo üzüm üretti gibi bütün bilgilerimiz SGK’da olacaktır.
SGK bu bilgiler ile bizden alacağı beyana göre, “Harcamalarımıza” göre birlikte ikamet ettiğimiz ailenin tüm gelirini ortaya çıkaracak. Mesela hiç malınız-mülkünüz-paranız-arabanız olmasa bile ikamet ettiğiniz eve kira veriyorsanız kira bedeli geliriniz sayılacaktır. Ev kendinizin ise kira verseydiniz kaç para kira vereceğiniz belli edilip, bu rakam geliriniz sayılacaktır.
Öte yandan yeşil kart için kaymakamlıklara gidenler için de benzer şekilde gelir tesbiti ile karşılaşacaklar ve tesbit edilen gelire göre bu kişiler de SGK’ya gönderilecektir.
2- Tespit edilen gelire göre GSS primi
HarcamalarInIz da dikkate alınarak tespit edilecek ailenin geliri, ailenin kişi sayısına bölünecek ve ortaya çıkan rakam;
a-Asgari ücretin üçte biri (212,9) ile asgari ücret (638,7) arasında olması halinde her ay, 25.55
b-Asgari ücret (638,7) ile iki asgari ücret (1277,4) arasında olursa her ay 76,64,
c-İki asgari ücretten (1277,4) fazla ise 153,29, YTL genel sağlık sigortası (GSS) primi ödenecektir.
3- Prim borcu olan hastaneye cebinden gider
HastalanIp hastaneye gidildiği gün, şayet tek kuruş GSS prim borcunuz varsa ne siz ne de ailenize SGK sağlık yardımı vermez, cebinizden ödeme yapacaksınız. Prim borcunuz yok ama hiç SGK’ya kaydınız da yoksa hastane sizi SGK’ya gelir tesbiti için gönderecek. Bu arada ben SGK’ya GSS primi ödemem, hastaneye de gitmem diyebilirsiniz ama kaç yıl sonra olursa olsun ne zaman hastaneye gider ve SGK’dan yardım isterseniz geçmiş yıllarda ödemediklerinizi de gecikme zam ve faiziyle ödeyeceksiniz. Gecikme zam ve faizinden kurtulmanın, prim ödemeden GSS’den yararlanmanın yolu yok mu diye soruyorsanız var. Ne zaman genel seçimlere aday olarak girer ve seçildikten sonra TBMM’de yemin ederseniz ertesi gün sağlık hizmetlerinden yararlanmaya başlarsınız hem de tek kuruş ödemeden.
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
bence ünv de yüksek lisans yapdığına yani o sıra öğrenci olduğuna dair kağıt al vermeye çalış.büyük ihtimal halolur gibime geliyor..
Benim anlamadığım ben hastaneye gittiğimde sigortam yok görünüyor. Eee olmayan Sigorta'nın borcu nasıl çıkıyor bari faydalanabilsek ;((
Aquila non captat muscas!
b16vtecturbo#gizlituning #hondateam#cilacılaranlamaz
amk ilk defa bi sorgulamada borcum çıkmadı
low bu arada bu kanun çıktığında sen çalışıyordun diye hatırlıyorum ben senlik bir şey olmaması lazım aslında
2379,54 Çıktı banada acaba benı devlet hastanelerınden bırıne ortak fln mı yaptılar bu nedır boyle ya şaka gibi
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)