User Tag List

Sayfa 8/9 İlkİlk ... 6789 SonSon
160 sonuçtan 134 ile 152 arası

Konu: Genel Sağlık Sigortası Borcu

2jz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim 6 bine yakın çıktı. Öğrencilik dönemlerimi sildirdim, 25 yaştan sonrası okuyo olsanız bile silinmiyor benim 1500 civarı 25+ için kaldı. Onun içinde gelir testine giriyorsunuz sonuçlanınca oda düşecek gelir durumunuza göre. Mart sonu yapılandırma bitiyor, gelir testine girip sgk'da yapılandırın. Yoksa haciz falan çıkmasın başınıza.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Düzeltme kalktığı için ekleyemedim. Şuan okulum devam ediyor ama 25 yaştan sonra ailenizin sigortası üzerinden faydalanamıyorsunuz. Kalan 1500 borcum ondan dolayı silinmeyecek. Gelir testine göre miktar yeniden düzenlenecek. O yüzden kaçırmayın ay sonuna kadar kaymakamlığa gidip gelir testine girin ve sgk'ya gidip borcu düzelttirin ve yapılandırın.

barakuda26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gelir tespitini mart sonuna kadar yaptırdığınızda peşin ödemelerde borcun faizi ödenmiyo. Mayıs sonuna kadar ödeme imkanı var. Taksitlendirmede ise faizlerde ödeniyo malesef uzun vadede. Okul bittiğinde yada başka okula geçildiğinde bildirmek gerekiyo böyle böyle benim okulum bitti öğrenci değilim artık gibisine bildirilmediğinde borç çıkıyo malesef.

Benim merak ettiğim 25 yaş üstü öğrenci olunmasa ve çalışılmasa bana yine borçmu çıkıcak yoksa sadece sigortammı olmıcak ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı barakuda26 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gelir tespitini mart sonuna kadar yaptırdığınızda peşin ödemelerde borcun faizi ödenmiyo. Mayıs sonuna kadar ödeme imkanı var. Taksitlendirmede ise faizlerde ödeniyo malesef uzun vadede. Okul bittiğinde yada başka okula geçildiğinde bildirmek gerekiyo böyle böyle benim okulum bitti öğrenci değilim artık gibisine bildirilmediğinde borç çıkıyo malesef.

Benim merak ettiğim 25 yaş üstü öğrenci olunmasa ve çalışılmasa bana yine borçmu çıkıcak yoksa sadece sigortammı olmıcak ?
    18 yaşından sonra okumuyorlarsa veya okulu devam edip 25 yaşı geçmişlerse, sigortalı bir işte çalışmıyor ise ve sigorta yatırmıyorsa gelir testine girecek. Aylık gelirine göre primi devlet ödüyor veya size prim çıkıyor. Eğerki gelir testine gitmezsen en üstün bir altından (130 lira) primin işlemeye başlar ve borçlu olursun. Zamanı gelince yani zaman aşımından 6 ay-1 yıl önce sgk alacakları için haciz başlatır

İlk dediğine gelirsek şimdiye kadar gelir testine girmeyenlerin eski döneme ait borçları düzeltmeye uğrayacak. Sadece faiz indirimi değil. Benim 1 yıla yakın eski borcum gelir testindeki dilimime göre düzenlenecek. G2 olan dilime geçeceğim 500 lira gibi bir rakama düşecek.

Utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir insan çalışmıyorsa sigortası yoktur geliride yoktur çalışıyorsa sigortası var buna ihtiyacı yoktur.Ne diye çalışmayan bir insanı ailesinin gelirine göre bir dünya borca sokarsın buna mecbur edersin ? benimde var biraz ödemedim ödemicemde.bunu ödemeye mecbur değilim rızam olan birşey değil.gitmediğim hastanenin nesine aylık 100 küsür lira borç ödeyeceğim.ben bunu unutalı 2 yıl olmuştu yine sinirlendim arkadaş ya...
    Vorsprung Durch Technik

Slipshod - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    25yaş üstü öğrencilik durumum var. benimde 11 dönemlik borç vardı. Geçenlerde hallettim 500 lira civarı bir miktara düştü. Ama bu parayı ne zamana kadar ödemem gerektiğini kimse söylemedi. Bilen var mıdır arkadaşlar?
    Emniyet kemeri sizi koltuğa değil hayata bağlar!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Slipshod Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    25yaş üstü öğrencilik durumum var. benimde 11 dönemlik borç vardı. Geçenlerde hallettim 500 lira civarı bir miktara düştü. Ama bu parayı ne zamana kadar ödemem gerektiğini kimse söylemedi. Bilen var mıdır arkadaşlar?

Ay sonuna kadar sgk'ya gidip yapılandıracaksın. Faizi silip taksitlendirecekler

@utku devlet büyüklerimiz çalışmayanlardan nasıl para alırız diye oturup düşünmüşler bu akıllarına gelmiş. En kötü aylık 45 toplarız demişler

coder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2012 de şirket ortağı idim 3 ay sonra şirket ortaklığından ayrıldım ancak ortak olduğum süreden bu süreye kadar borç yazmış bağkur 8.xxx TL gözüküyor ben eğer 2012de ayrıldığımı belgelersem bu borç düşecek mi?
    RESPECT YOUR ELDERS

barakuda26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı coder Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2012 de şirket ortağı idim 3 ay sonra şirket ortaklığından ayrıldım ancak ortak olduğum süreden bu süreye kadar borç yazmış bağkur 8.xxx TL gözüküyor ben eğer 2012de ayrıldığımı belgelersem bu borç düşecek mi?
    Yapılandırma olur muhtemelen düşer herhalde biranönce soruştur. Biz 1994 yılında kurulup kapatılan bi şirket için bildirim yapılmadı vsvs sebeplerden dolayı bağkura bi dünya para ödedik faizi katlanmışta katlanmış 20 yıl boyunca.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı coder Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ssk bildirirseniz düşer muhtemelen

blow07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Utku Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bir insan çalışmıyorsa sigortası yoktur geliride yoktur çalışıyorsa sigortası var buna ihtiyacı yoktur.Ne diye çalışmayan bir insanı ailesinin gelirine göre bir dünya borca sokarsın buna mecbur edersin ? benimde var biraz ödemedim ödemicemde.bunu ödemeye mecbur değilim rızam olan birşey değil.gitmediğim hastanenin nesine aylık 100 küsür lira borç ödeyeceğim.ben bunu unutalı 2 yıl olmuştu yine sinirlendim arkadaş ya...
    tam beni anlatan durum bu işte.

Slipshod - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 2jz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ay sonuna kadar sgk'ya gidip yapılandıracaksın. Faizi silip taksitlendirecekler

@utku devlet büyüklerimiz çalışmayanlardan nasıl para alırız diye oturup düşünmüşler bu akıllarına gelmiş. En kötü aylık 45 toplarız demişler
    gelir testine girip yapılandırıldı zaten. yapılandırılmış hali 500 lira ordaki görevli bayan benim durumumda taksitlendirme yapılamadığını, 2014 nisan ayında başvurmuş olsaydın gibi bir şeyler söyledi. 500ü tek seferde yatırmana gerek yok, eline geçen miktar kadar yatır dedi. üstelemedim ben de.
    Emniyet kemeri sizi koltuğa değil hayata bağlar!

Emre İlbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Özellikle 18 yaşını doldurmuş sınava hazırlanan, 25 yaşını doldurmuş Üniversite okuyan, 18 yaşını doldurmuş bir yerde çalışan, ancak bir kaç ay işsiz gezen arkadaşlar, ve diğerleri, aşağıdaki siteden sorgulama yapmanızı tavsiye ederim,

https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/LoginT.action

2013 Eylül ayında gelir tespiti için başvurdum, yaklaşık 30-35 günde sonuçlandı, 40 küsür lira aylık ödeme çıkardılar, 2 ayın toplamı 90 küsür lira borcum olduğu söylendi,

ödemeyi hiç bir zaman düşünmedim, ve nitekim daha bir lira ödemedim, ancak son bir kaç aydır babam yoğun baskı yapıyordu, yine umursamadım, geçenlerde araştırmış ve şokkk!! 4 bin lira borcum çıkmış,

yukardaki siteden detaylı sorgulama yaptım, 2012 Ocak-2013 Eylül dönemi için bana hayali borç çıkarmışlar,

3 bin küsür lira! tamam gidip ilgilenince siliyorlar, ancak benim zamanımı çaldılar, ve bir sürü sinir-stres!

şuan net borcum 900 lira, babamın ısrarı ile yapılandırma yapmaya karar verdim, 31 mart son günmüş.

birde SGK'da şahit olduğum bir olay ;

adamın biri 30 küsür senedir Almanya'da yaşıyormuş,
    adama borç çıkarmışlar, sebep? ikameti Türkiye gözüküyormuş,

nasıl olabiliyor böyle bir şey,onuda aklım almadı,

bu sebeple dikkat edin, sık sık kontrol edin,

benimde başıma geldiği gibi, sizede hayali borç çıkarmasınlar

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

benim secirede bu dostlar. 11.ayda askere gittim sonra 6.ayda geldim direk iş güç başladım. Öncesinde çalışmıyordum. 11.aydan öncesini hesaplarsak 410,12 TL borcum var doğru mudur peki bunu nasıl öderim ?
    Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager

Emre İlbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilal ;

senide Genel sağlığa almışlar,
    çalıştığın dönem borçları silinir muhtemelen, askerlik durumu nasıl oluyor bilgim yok,

Pazartesi en yakın SGK'ya git,
    erteleme sakın, yapılandırma salı son gün, ondan yararlan

blow07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Emre İlbi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Özellikle 18 yaşını doldurmuş sınava hazırlanan, 25 yaşını doldurmuş Üniversite okuyan, 18 yaşını doldurmuş bir yerde çalışan, ancak bir kaç ay işsiz gezen arkadaşlar, ve diğerleri, aşağıdaki siteden sorgulama yapmanızı tavsiye ederim,

https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/LoginT.action

2013 Eylül ayında gelir tespiti için başvurdum, yaklaşık 30-35 günde sonuçlandı, 40 küsür lira aylık ödeme çıkardılar, 2 ayın toplamı 90 küsür lira borcum olduğu söylendi,

ödemeyi hiç bir zaman düşünmedim, ve nitekim daha bir lira ödemedim, ancak son bir kaç aydır babam yoğun baskı yapıyordu, yine umursamadım, geçenlerde araştırmış ve şokkk!! 4 bin lira borcum çıkmış,

yukardaki siteden detaylı sorgulama yaptım, 2012 Ocak-2013 Eylül dönemi için bana hayali borç çıkarmışlar,

3 bin küsür lira! tamam gidip ilgilenince siliyorlar, ancak benim zamanımı çaldılar, ve bir sürü sinir-stres!

şuan net borcum 900 lira, babamın ısrarı ile yapılandırma yapmaya karar verdim, 31 mart son günmüş.

birde SGK'da şahit olduğum bir olay ;

adamın biri 30 küsür senedir Almanya'da yaşıyormuş,
    adama borç çıkarmışlar, sebep? ikameti Türkiye gözüküyormuş,

nasıl olabiliyor böyle bir şey,onuda aklım almadı,

bu sebeple dikkat edin, sık sık kontrol edin,

benimde başıma geldiği gibi, sizede hayali borç çıkarmasınlar
    Resmen ta..ak geçiyorlar

LnchCntrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen ilaç almak için eczaneye gittim sistem görünmüyorsunuz sgk gidin dedi. dellendim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen hafta gelir testine girdim 1 hafta sonra sgk'ya gidin denildi. 1500 civarı olan borcumu gelir testi sonucuna göre düzelteceklerdi. Bugün gittim sistem arızalı. Yarın son gün sistem açılmaz, senin gelir testinde sonuçlanmamıştır denildi. 31 mart son gündü. Eğerki böyle aksilikle karşılaşırsam son günü kaçırıp düzeltme işlemini kaçırmış mı olacağım? 1500 en yüksek ikinci dilime göre hesaplanmış hali eğerki 31 martı kaçırırsak, En yüksekten hesaplanır yazıyor yani 31 marttan sonra bocum 3000 civarına mı cıkacak?

Jackie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gelir testine girip de borcu yükselenler vardı ya... Başka bi ülkede olsa bu genel sağlık sigortası sonucu borçlar ,ayaklanma çıkardı
    Charged & Supercharged

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)