User Tag List

Sayfa 3/7 İlkİlk 12345 ... SonSon
129 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: <<ATATÜRK>> Biz Zaten Biliyorduk, Kabullenemeyenlere de Gelsin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ilovedrifting Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir örnek vereyim;

Sadece Rize'de şapka takmadığı için biri 17 yaşında 8 kişi

Kendini şu durumda bi koy. Şapka devrimi zamanında yaşıyorsun. Şapka takmak istemiyorsun ama mecbursun onu takmadan sokağa çıkamıyorsun. Veya takmaya karar verdin almaya paran yok. Devlet sana ahırındaki ineği sat onunla şapka al diyor ama sen o inekle geçimini sağlıyorsun. Ve o ineğin parası ancak bir şapka alıyor. Bugün bir inek ortalama 2500 TL. Takmayanları astılar.
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK e *** atma amaçlı götten uydurulmuş şehir efsanesinin daniskasıdır.

olay şapka giymemek değil sarığı çıkarmamakta ve şeriatta devam edilmesine israr edilmesidir. üstelik yeni kurulan cumhuriyet hükümetine de vergi ödenmek istenmemektedir.

bunun neticesinde ne istiklal mahkemesi kurulmuş ne idam olmuş ne de insanlar katledilmiştir.
    sadece ve sadece o da göz korkutma amaçlı o dönemin bir askeri gemisi rize de pazar ilçesine 1 km açıklığa kadar gelmiş ve hemen arkadaki dağların eteklerine bikac top atılmıştır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Neden'in bu mudur cidden? Şapka devriminin amaçını biliyormusunuz yada?
    " Kontrolsuz güç gerçek güçtür. "

https://www.instagram.com/alpataktv/

ilovedrifting - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yns_emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sıkıntı yok ben yüzünede söylerim varsa bi sıkıntın yüz yüzede hallederiz burda herkezde bilir klavyeden delikanlılık yapmadıgımızı YUNUS EMRE ODABAŞ 0554 322 40 83 önce adam olucan
    Senin şu an yaptığın klavyeden delikanlılık. Olurda bir gün karşılaşırız o zaman da seni böyle delikanlı görmek istiyorum. Sen mi beni ben mi seni.

setnogrom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir örnek vereyim;

Kendini şu durumda bi koy. Şapka devrimi zamanında yaşıyorsun. Şapka takmak istemiyorsun ama mecbursun onu takmadan sokağa çıkamıyorsun. Veya takmaya karar verdin almaya paran yok. Devlet sana ahırındaki ineği sat onunla şapka al diyor ama sen o inekle geçimini sağlıyorsun. Ve o ineğin parası ancak bir şapka alıyor. Bugün bir inek ortalama 2500 TL. Takmayanları astılar.
    İsmini bilmiyorum ama bu bilgilerde eksik olduğun noktaları biliyormusun?
    Bak bende KAstamonu'luyum şapka devriminin ilk başladığı yer.
    Senin bilgin doğru ama çok eksik benden sana tavsiye biraz araştırma yapmandır.
    Şapka kanunu kriterlerinde neler var?Ayrıca ilk tam anayasa ne zaman çıkmıştır ve Osmanlı hükümleri tam olarak ne zaman devre dışı kalmıştır.
    Osmanlı ne zaman bitmiştir?
    1923 tarihinde Cumhuriyet sadece ama sadece kurulmuş anayasasız bu noktada Osmanlı hükümleri işlemeye devam etmiş.

Birde sana soru bizim şapkayı geçtim atalarımızdan kalan Fes değilmidir?

xx
    Land Rover Discovery 1 +2 inç +BF AT K02

www.setnogrom.com

yns_emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Senin şu an yaptığın klavyeden delikanlılık. Olurda bir gün karşılaşırız o zaman da seni böyle delikanlı görmek istiyorum. Sen mi beni ben mi seni.

bak şu mübarek ramazanda dua ediyorum bak suan ezanda okunuyor ben klavye delikanlılığı yapıyormusum ya şuan sana ozaman dansözlük yaptırmazsam adam değilim karşıma erkeksen işte ozaman çıkarsın numaram orda yolun buraya düştüğünde aramazsanda adam deilsin.....
    Powered By Suki CRM Performance

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Atatürk'ün varolmadığı bir yerde kim önderlik edecekti ordulara? Kim toplayacaktı halkı? Yurdun 4 tarafı işgal altındayken Atatürk'ten başka kim durdu o düşmana?

Adınız Yorgo değilse, yunanın piçi, ingilizin dölü değilseniz şükretmeniz lazım nenenize tecavüz edilmemesi için önderlik eden adama..

Ama bazen diyorum ki... Keşke olmasaydı Atatürk.. Ona düşman olan hainler başlarını kaldırdığında göremeseydi Türk bayrağını.. İsimleri Ali, Veli, Ahmet, Mehmet değil Yorgo, Jack, Nicholas olsaydı.. Nenelerinin, dedeleri belirsiz torunları olsalardı..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir örnek vereyim;

Büyük ihtimal bu olay aile geçmişinde yaşandı. Bu travma ile nefret edilebilir bir şey yaşamış kökenlerin. Bunu yapanların akıbeti ne oldu? Şapka giymeyeni asın kesin emri mi verilmiş yoksa fazla radikal bazı gurupların sadistçe bir şiddeti mi bu? Tarihin bazı noktalarında bu tip olaylar mevcut ne yazık ki. İnsanlar aslında genel devrime baktığında hoşnut ancak ayrıntılarda gizli olan tarih biraz farklı olabiliyor. Sen atam Osmanlı diyorsun, Osmanlı'nın tarihi çok daha kanlıdır. Empati kurmaya çalışıyorum sadece... Atatürk halkı kalkındırmak için çok çaba göstermiş biridir. Atatürk sonuçta devrim yaptı ancak ayrıntılarda bu tip olaylarda yok değil. Küçük yerleşim birimlerinde çok fazla kontrol sağlayamadığı biliniyor zaten. Devrimin karanlık sayfalarından...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yada Evren abi, dinleri Hırıstiyan olsaydı demek içimden geliyor, Atatürk olmasaydı.
    " Kontrolsuz güç gerçek güçtür. "

https://www.instagram.com/alpataktv/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Atatürk'ün varolmadığı bir yerde kim önderlik edecekti ordulara? Kim toplayacaktı halkı? Yurdun 4 tarafı işgal altındayken Atatürk'ten başka kim durdu o düşmana?

Adınız Yorgo değilse, yunanın piçi, ingilizin dölü değilseniz şükretmeniz lazım nenenize tecavüz edilmemesi için önderlik eden adama..

Ama bazen diyorum ki... Keşke olmasaydı Atatürk.. Ona düşman olan hainler başlarını kaldırdığında göremeseydi Türk bayrağını.. İsimleri Ali, Veli, Ahmet, Mehmet değil Yorgo, Jack, Nicholas olsaydı.. Nenelerinin, dedeleri belirsiz torunları olsalardı..
    nokta...

M U R A T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hikayeye bak onu geçtim bir de inanmış bence kimse birşey yazmasın ölü taklidi yapsın

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Şu "şapka takmadığı için asılan kişiler" ile ilgili tarihi bir kaynak var mı? Osuruktan teyyare yavşakların köşe yazıları değil, tarihi belge...

Eğer bu olay anlatıldığı gibi "şapka takmadığı için Atatürk tarafından idam edilen" kişiler şeklinde değil de farklı bir şekilde çıkarsa, yani iftira mevcutsa Atam Fatih Sultan Mehmet diyen bu çocuğun, Atasının edebini, adabını, karakterini, dinini örnek almadğını görmüş olucaz..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yaa sen niye hala yazıyosun numaramı yazdım sana arasana veya sen yaz ben arayım sen kimsin tehdit ediyosun madem bukadar erkeksin delikanlısın ara işte yüz yüze konuşalım sana burda rahat olamıyorum istersen hemen yüz yüzede gelebiliriz hiç sıkıntı yok yeterkı bana burdan yazma

By_emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

05 Civic Vtec ||
    Emre Ayg..

Herşey Türklük için

painkller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben artık sıkıldım, Atatürk Atatürk Atatürk... Sen kim oluyorsunda onu eleştirebiliyorsun? Bir kere anılan ada, ünvana, soyada bakarak insanların saygı duyarak sevgi sevmek zorunda değiller sevmesinlerde, ama saymak zorundalar. Hayır madem okadar özeniyorlar doğuya-batıya gidebilirler, sakıncası yok.. Bu vatanı kurtaran ecdatlarımızın önderine hayır dinsiz olsa bile saygı duymak gerekiyor. Adam çıkıp diyorki ayyaş, geçen akşam çıkmış Ezanı Türkçe okutuyorlardı gibisinden bir konuşma yaptı. Ulan O ve Silah Arkadaşları, Dedelerimiz olmasaydı kimbilir kimin elinde neyin kuklası olucaktın ki olmayada gidiyoruz. ben bile bunu akıl edebilirken sen bu ülkenin başkanısın, söylenecek lafmı bu ? Senin elindeyken ülke bak adı Türk yazan herşey ya yurtdışının elinde yada yurtdışına kiralanmış halde. Ayıp ayıp. Sana onca ekmeği sağlayan, karnın tok sırtın pek yatmanı sağlayan kişiye sen nasıl böyle akılsızca düşünmeden cümleler sarfedebiliyorsun. O yüzden diyorumki sevmesinler, Ata'm bize kalsın. Bunların sevigisi kirletmekten karalamaktan başka bişey yapmaz... Varsın onların istediği olsun. Benim düşüncemi kimse değiştiremez.

Ben Peygamberim'in yolunda Atam'ın izindeyim. Adamlar dinden kitaptan bahsediyor, sonra diyorki İlahmı o ölmüş gitmiş, Hayır arkadaş sen böyle birşeyi dile getirerek zaten Kitabımız'da yazan şeyi karalıyorsun, o peygambermi diyorlar? Bizim Peygamberimiz(s.a.v) belli, Allah'ın en sevgili kulu, elçisi. Sen onla nasıl karıştırarak kıyaslamayı yaparak bu gaflete düşüyorsun. O yüzden paragrafımın başında dediğim gibi okadar cümleyle öz ve net düşünüyorum...

İçimi kustum özür dilerim. Ama yegane hissettiklerim, düşündüklerim bunlar. Cümlelere döktümde noldu? bilmiyorum ama sanırım rahatlattı
    TR - B13

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    90 yıl önceki lideri ata sayıp öncesini tanımayan tek millet de biziz malesef.
    Bence sen Atatürk yaşadığı ve senin atanı bilmeni sağladığı için kendini şanslı saymalısın... Yoksa Rize'de Pontus Rum devleti kurulacaktı bilgin olsun, o zaman ismin cismin ne olurdu bir zahmet düşünüver
    🌟-Elektron Motors-🌟

Elektron Quasar - 2.400 Hp, 3.000 Nm

www.elektronmotors.com

Er34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Neden olayları kişiselleştiriyoruz abiler ?

Adam demişki Atatürk olmasa baban belli olmazdı. Yanlış mı ? Doğru. Benim de babam belli olmazdı. Yunan askeri olurdu nineme tecavüz eden. Şimdi ne oldu peki ? Şükürler olsun hepsi belli kendi bayrağım , kendi vatanım , kendi vatandaşım kardeşim. Kimse hakaret etmemiş ki.

Kişiselleştirip olayı kavga etmeniz ' faiz lobisi ' , ' dış mihrak' adına ne diyorsanız bizim gerçek düşmanımızın işine yarar. Biz ortak hedeflerde buluşup o hedeflere koşmalıyız ki bu ülkenin canım insanı rahat yaşasın.

yns_emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı painkller Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben artık sıkıldım, Atatürk Atatürk Atatürk... Sen kim oluyorsunda onu eleştirebiliyorsun? Bir kere anılan ada, ünvana, soyada bakarak insanların saygı duyarak sevgi sevmek zorunda değiller sevmesinlerde, ama saymak zorundalar. Hayır madem okadar özeniyorlar doğuya-batıya gidebilirler, sakıncası yok.. Bu vatanı kurtaran ecdatlarımızın önderine hayır dinsiz olsa bile saygı duymak gerekiyor. Adam çıkıp diyorki ayyaş, geçen akşam çıkmış Ezanı Türkçe okutuyorlardı gibisinden bir konuşma yaptı. Ulan O ve Silah Arkadaşları, Dedelerimiz olmasaydı kimbilir kimin elinde neyin kuklası olucaktın ki olmayada gidiyoruz. ben bile bunu akıl edebilirken sen bu ülkenin başkanısın, söylenecek lafmı bu ? Senin elindeyken ülke bak adı Türk yazan herşey ya yurtdışının elinde yada yurtdışına kiralanmış halde. Ayıp ayıp. Sana onca ekmeği sağlayan, karnın tok sırtın pek yatmanı sağlayan kişiye sen nasıl böyle akılsızca düşünmeden cümleler sarfedebiliyorsun. O yüzden diyorumki sevmesinler, Ata'm bize kalsın. Bunların sevigisi kirletmekten karalamaktan başka bişey yapmaz... Varsın onların istediği olsun. Benim düşüncemi kimse değiştiremez.

Ben Peygamberim'in yolunda Atam'ın izindeyim. Adamlar dinden kitaptan bahsediyor, sonra diyorki İlahmı o ölmüş gitmiş, Hayır arkadaş sen böyle birşeyi dile getirerek zaten Kitabımız'da yazan şeyi karalıyorsun, o peygambermi diyorlar? Bizim Peygamberimiz(s.a.v) belli, Allah'ın en sevgili kulu, elçisi. Sen onla nasıl karıştırarak kıyaslamayı yaparak bu gaflete düşüyorsun. O yüzden paragrafımın başında dediğim gibi okadar cümleyle öz ve net düşünüyorum...

İçimi kustum özür dilerim. Ama yegane hissettiklerim, düşündüklerim bunlar. Cümlelere döktümde noldu? bilmiyorum ama sanırım rahatlattı

yüreğine sağlık kardeşim...