sanırım yanlış anlattım 1984te bi bilim kurgu ama felsefi bi kitap bir sistem eleştirisi
benim bilim kurgudan kastımsa harry potter serisi tarzı kitaplardı
edit: eleştirileri haklı buluyor ve vakit kaybı söylemimi editliyorum :)
Printable View
Ortalamam öyle cok yuksek degıl ama ayda en az 3 4 kitapta ben okurum ama tavsiyeye göre degılde tarz yada yazar belırlenıp okunması gerektıgını dusunenlerdenım ben :)
Abi Dean Koontz ilgimi çekti. Genelde yazarı tuttummu tüm kitaplarını sırasıyla okurum. İlk hangisiyle başlamamı önerirsin. Bağzı yazarlarda belli kahramanlar vardır ve sırası ile okunması daha makul olur. Varmı bu yazarda böyle bişey ?
Elif şafak tan aşk'ı okudum ve anlatım dil gayet güzeldi. Ayşe kulin kitaplarını bitirmeye çalışıyorum. Sonra elif şafak olucak. Sıra varmdır yada şu kitaplarını öncelikle oku dermisin.
TUTUNAMAYANLAR ı ekledim ilgimi çekti.
Katılıyorum. En keyifli ve eğlenceli vakit geçirmek için genelde gerilim macera veya kişiye göre polisiye romanlar çok iyidir. Ama arada bilgi dağarcığını geliştiren veya kişisel gelişim kitapları sıkıcı ama insana birşeyler kazandıran kitaplardır.
Ben bu sebeple 2 roman sonra araya 1 tane siyasi, tarih yada kişisel gelişim atarım. Biraz sıkıcı olsada öğrendiklerim bitirmeme vesile oluyor. Mesela şuanda sinan meydan dan atatürkün gizli kurtuluş planını okuyorrum. Aslında hiç keyifli değil, hızlıda ilerlemiyor ama bilgi araştırma için okuyorum. Şöyle geriye dönüp baktığımda 100ü aşkın roman 50 yi aşkında siyasi,tarih vs okumuşum. Epeyde bilgi edinmişim :) Ben bu taktiği önerebilirm.
Güzel bir erdem göstergesi, eyvallah.
elif şafak falan boşverin elin ingiliz lerini...
Şöyle bi konu mevcut ilgilenen olursa;
http://www.techturkey.com/forum/sohb...yeleriniz.html
Yahu ben bu forumda ne aratsam bulamıyorum artık. Assetto Corsa ile ilgili konuyuda bulamamıştım, yeni konu açtım konu uçmuş diye. Ama konu durduğu gibi ne forum aramasında ne de google aramasında çıkmıyor artık aramalarda bişey. Galiba bi sorun var sitede. Ama bu konuda epey eski kalmış hatta bende yazmışım. Neyse artık 2013 kitap tavsiyeleri olarak burdan da devam edebilirz.
amma da acayipmiş. Çok garipsedim. Ana dili ingilizce o zaman ama yinede iyi yazıyor okunabilir.
İskender Pala - İki Darbe Arasında.
9 Eylül'de Yılmaz ÖZDİL'in yeni kitabı çıkacakmış.
Yılmaz ÖZDİL - Yılmaz ÖZDİL - Hürriyet
Benden de tavsiye;
Sokak Kedisi Bob adlı kitap olsun.
Ben kitap olayında epey seçiciyimdir. Güzel tavsiyeler olmuş ara ara.
Bekir Yıldız - Evlilik şirketi
ve diger bekir yıldız kitaplarını okuyup güneydogu gerçeklerine tanıklık edebilirsiniz,yalan dolan dizilerden uzak bir gerçeklikte.
Bekir yıldız kitapları ciddi sosyolojiktir.
Oktay Sinanoğlu - İlerisi için
Oktay Sinanoğlu - Büyük uyanış
Oktay Sinanoğlu - Hedef Türkiye
Vural Savaş - İltica ve bölücülüğe karşı militan demokrasi
Vural Savaş - Hukuk ile aldatmak
Sinan Akyuzden incir kuslari ve ask meclisini tavsiye ederim. Malcolm gladwell outliers
Harlan Coben-Son Detay yeni çıkmış arkadaşlar. Benim gibi Harlan seven ve tüm kitaplarını takip edip okuyanlara bilgi olsun. Dün aldım Dr mağzasını gezerken görüp.
Daha okumadım ama gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim :) öyle bir yazardır kendisi + olarak buda myron bolitar serisi. (Myron Bolitar yazarın seri şekilde yazdığı kitapların harika kahramanıdır. En keyifli kitaplarıdır. )
Kitap aslında 1999 yılında çıkmıştır fakat türkiyede basılmamıştır. Hatta bu şekilde hala basılmayan 10 kadar kitabı var. Son 1-2 senede ilgiden dolayı galiba tek tek hepsini yayınlamaya başladılar Türkiye'de. Çok kısa sürede çıkan bu 5. kitap oldu.
Toplam 14 kitap oldu ve şahane bir arşiv.
Edit: Şimdi gördüm 6 adet kitabını 45 tl ye veriyorlar. Nomralde en ucuz yerde tek kitap 13 tl falabken bu şekilde 7.5 tl ye geliyor. Kitap okuyup kitaplığında arşiv yapmaya başlamak isteyenler için çok iyi bir fırsat olur. Özellikle yeni başlmak isteyenler.
http://www.hepsiburada.com/liste/har...fview%3dsearch
Oktay Sinanoğlu'nu çok kişi önerdi, peki yazısı olayları yada düşüncelerini anlatış biçimi nasıldır. Yani akıcı bir şekilde okunuyormu. Mesela Soner yalçında siyasi yazıyor fakat çok akıcı oluyor hiç zorlanmadan keyfle okunuyor.
Örneğin Ali Kuzu'nun
" MİT Mossad CIA Gladio" ile
"MİT ve Bordo Bereliler El Ele / Safari Operasyonu" nu çok övülünce almıştım ama çok zor okumuştum. Yani bi ordan bi burdan anlatarak bir geçmiş zaman bir spnraki zaman derken çok karışıyor anlamanız çok zorlaşıyor. Bidaha başka kitaplarını almadım. Onun için soruyorum Oktay Sinanoğlunu.
Tabiki okumak lazım ama fikirline katılmak için değil.ben sadece bilgilendirme amaçlı söyledim.yani ingiliz olmasının...vatandaş olarak değil tabi ingiliz olması :)
Cumhuriyet - Kurtuluş Savaşı zamanlarını anlatan en iyi kitaplardan ikisi yazarı Turgut Özakman Türkün Mucizesi 1-2
Türkiye üçlemesi olarak her türk evladının okuması gerekir, ayrıca bizim milleti bildiğinden roman tarzında çok akıcı bir üslupla yazmış sıkılmadan okunuyor.
İlk postumda paylaşmıştım önerdiğim kitaplarda.
Geçen facede paylaşmışlar kocası ve kendisi kimdir falan diye onu gördükten sonra favorimdeki kitaplarını sildim. Onca yazar varzaten istesek okuyup bitiremeyiz yazararı, onada sıra gelmeyiversin.
Uzun zamandır kitap okumuyordum. Dün itibari ile "Steve Jobs"un hayatına başladım. İlgi çekici. Tavsiye ederim. Sinemadaki filmini de görmek lazım okuyorken :)
Estafurullah ne kusuru.
Aynen çok bilgi var ama onlaır toparlayıp hafızaya almak ve üzerine düşünmek zor oluyor. Anlatım dili çok önemli. Bu tür bilgi birikimi çok olan insanların ciddi yardımlar alarak anılarını yada bilgilerini kitaplaştırması lazım. Mesela Osman Pamukoğlunun Cehennemdere Kanyonu kitabını okudum. Belliki yardım almış yada gerçekten yetenekli. Asker olmasına rağmen bir yazarın ustalığı ile kaleme alınmış. Çok güzel bir anlatımı var, hiç sıkmadığı gibi akıcı ve anlaşılır bir üslubu var.
Haliçte yaşayan simonları okudum ama aklımda kalan tek bişey yok.
Bunun için üsteki postumda
Bence kitabı bitirmeden filme bulaşmayın. Ben çok kitabına hayran kaldığım filmleri zilerken iyiki önce kitabı okumuşum yoksa filmi gören bunun kitabımı çok satmış der.
arkadaşlar MÖSYÖ yü okuyan var mı ? Nasıldır ?
Şunada Şibumi'yi okuyorum, buradaki tavsiyeler üzerine almıştım. Bayağı iyi gidiyor, dün başladım ve bugün 200. sayfaardayım.
Bir yerde bi not vardı.
-Yazar çıplak elle öldürme sahnelerini hızlıca detaylı anlatmadan geçiyor.
Bundan önceki kitaplarından birinde, bir müzeden değerli tabloların çalınışını detaylı anlatmış ve kitaptan belli bir süre sonra İtalyadamı ne; aynı yöntemle müzeden tablo çalmışlar :D
Sonra cinsel mevzularıda çok detaya girmemiştir bu kitapta, oradada aynı şekilde denemeye çalışan amatörlerde ciddi yaralanmalara sebep olur diye. :D
Bide dağcılarla ilgili bişeyler yazmış. Tatbik etmeye çalışan profesyonel bir dağcı hayatını kaybetmiş.
Benim burada sormak istediğim, bu müzeden tablo çalma mevzusunun geçtiği kitap hangisidir. Burada okuyan bilen varmıdır. Tabi sansüre uğramamışsa daha sonradan. Eğer sansür yediyse okumanın bir anlamı kalmaz. bipli Behsat Ç. gibi yavan olur :D Yoksa müzeden tablo çalıp kısa yoldan köşe dönme peşinde deilim :D
küresel fesatçılık ve fetullahcılık ..840 sayfa güzel bir kitap 2 hafta oldu alalı..sizde okuyun.
Atatürk ile Allah Arasında - Sinan Meydan
Atatürk ile Allah Arasında - Sinan Meydan | 27,99TL - D&R : Kitap
Ahmet Ümit kesinlikle başarılı. Niyeyse ben de İskender Palanına aynı kitabını okuyamadım,
Dan Brown - kayıp sembol ve diğer kitapları
Ahmet Ümit - Beyoğlu Rapsodisi - Sis ve gece
Tuna Kiremitçi - Bu işte bir yanlızlık var
Orhan Pamuk - Benim Adım Kırmızı
Bilal Türker - Umuda Tapanlar
Murat Menteş - Ruhi mücerret (ilginç bi kitap)
Soner Yalçın - Erseverin itirafları ve diğer kitapları
Henning Mankel - Yanlış Yol
aklıma ilk gelenler :)
Müze soygunu İnfazcı'da(kitabın orjinal adı Kar Kaplanı sanırım) oluyor(muş), kitapta bahsedilmiyor. Belki kar kaplanı adlı basımda olabilir.
Ama Şibumi sardıysa İnfazcıyıda okumanı tavsiye ederim, bipli behzat ç gibi değil merak etme:). Nicholai Hel kadar olmasada bana göre, yine özel bir kahramanımız bulunuyor.
kelimelerin gücünü ortaya çıkaran yazarları severim.
ecnebilerden
halid huseyni - khaled hosseini ( kitap okumaktan sıkılanlar bile kitaplarını bir solukta akuyabilir )
amin maalouf
bizimkilerden
murat menteş
ihsan oktay anar favorilerim.
birde benim gibi gezginlerin piri. yazdığı gezi kitaplarında cümlelerle birlikte sizi de o diyarlara götüren özcan yurdalan
Sinan Meydan'ı okuyorum, gerçekten bilgili ve gerçekleri tüm açıklığı ile yazıyor. Özellikle K.Mısırlıoğlu-Mustafa Aramağan gibi yalancı yazarları çok güzel rezil ediyor kitaplarında.
Onada bakalım. Aslında kitabın 350. sayfalarına geldim öyle ağım şahım bir atraksiyon olmamasına rağmen hiç fena değil. Bakalım son 100 sayfada film kopacak herhalde.
Uçurtma Avcısı çok çok iyiydi ve 2. kitabı Bin Muhteşem Güneş mükemmeldi. Uzun süredir yeni bir kitap yazsada okusak dediğim yazar 3. kitabını satışta gördüm. Eminimki bu kitabıda harikadır.
Ve Dağlar Yankılandı - Khaled Hosseini | 14,99TL - D&R : Kitap
Psiko 101 - Paul Kleinman
Hiç önermem, kitabı sanki başka biri yazmış.
Kitap gerçekten ilgimi çekti ama çok sıkmasın bizi. Biraz bahsedermisniz içerik hakkında.
Bu arada son okuduğum kitaplar içerisinden önereceklerim.
1- Ahmet Ümit-Beyoğlunun en güzel abisi (herzamanki gibi güzeldi bu kitapta)
2- Aklından Bir Sayı Tut (ilginç başladı ve sürükleyici devam etti. Güzeldi.)
3- N.Hablemitoğlu - Köstebek ***** pensilvanyadaki bedduacının nasıl yapılandığını neler yaptıklarını anlatıyor.
4- Tanrının Doğum Günü : henüz başlarındayım ama çok ilginç bir kitap. İlk başta sanki Dinle alay ediyormuş gibi geliyor ama sonra tam tersi olduğunu anlıyorsunuz. Tabi daha çok başlardayım.
korku romanı sevenlere stephen kingin bütün romanlarını tavsiye ederim , çoğunu okudum.çok sürükleyici hepsi özellikle azrail koşuyor , kemik torbası , sadist ve hayvan mezarlığı çok hoşuma gitmişti benim.
ona keza yaşar kemal'in romanlarıda çok sürükleyicidir.ondada deniz küstü , ince memed ve kuşlarda gitti favorim.
son okuduğum kitap ise , yılmaz özdilin isim sehir hayvan kitabı.oda ülkemizdeki olayları ve iktidarı esprili bir dille zekice eleştriyor , çok zevkli bir kitap , kendinizi kaptırıyorsunuz , onuda şiddetle tavsiye ederim.
Bilimkurgu sevenlere orson scott dan enderin oyunu serisini tavsiye ederim hugo ve nebula ödülü almış
bi nefeste okudum ilk iki kitabı çok iyi
tavsiye ederim , heleki ismarlama yerli romanlardan bikanlara
http://www.resadonya.com/wp-content/...azilkitabi.jpg