kızıl nehirler diye bi kitaba başladım şiddetle tavsiye ederim
http://www.idefix.com/kitap/kizil-ne...KRYN0NBISY8E3D
Printable View
kızıl nehirler diye bi kitaba başladım şiddetle tavsiye ederim
http://www.idefix.com/kitap/kizil-ne...KRYN0NBISY8E3D
İçşlri bak mülakatına gireceğim uzmn yard. için, son okunan kitabı soruyorlar. Siyasi olaylarla ilgili olmayan, uçuk kaçık konular olmayan kitap önerisine ihtiyacım var. Bi kitaba başladım ama pek ilgimi çekmedi. Ne önerirsiniz?
Kitap okumayı bende hep istemişimdir ama devamlılığım yoktur ilgimi çekmesi ve devamlı okuyabilmem için hangi kitap ile başlamalıyım
İlginiz neler önce onu bir bulmanız gerek, hangi konulardan hoşlanırsınız mesela?
Benden size tavsiye Dan Brown-Dijital Kale, aşırı sürükleyici bir kitap.Meraktan bir bölüm bir bölüm daha okuyum diye sabahlamıştım ben.
Bu arada geçen sormuştum ama cevap alamadım, bende Amin Maalouf-Semerkant okudum, tarihi bir kitap denebilir. Ömer Hayyam üzerinde durumluş ve İranın geçmişi.Tavsiye ederim.
Tarihi konuları pek sevmem genel kültür ağırlıklı olabilir.
Bana birşeyler katabilecek türden sürükleyici bir kitap arıyorum. d&r'dan sipariş geçmek üzereyim, 10-15 liralık boş yer kaldı kargo için. Sadece 1 kitapla açığı kapatmak şart değil, birden fazla kitapta olabilir. Bilim-kurgu, polisiye ve ağır olmamak üzere felsefe kitaplarını okumayı severim, bu tarz kitaplardan olabilir. Philip K. Dick gibi bir bakıma geleceği öngörmüş kişilerin kitaplarıda olabilir. Önerilerinizi bekliyorum :)
Bu arada Orson Scott Card'ın Ender serisine başlamayı düşünüyorum, ödüllü bir bilim-kurgu serisi. Bana birşeyler katarmı bilmiyorum, o yüzden alsammı almasammı kararsızım.
Şuan ki sepetim:
Philip K. Dick:
Android ve İnsan
Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi?
Ubik
Aklımda olan kitaplar ve yazarlar:
Franz Kafka
Orson S. Card - Ender serisi
Eduardo Galeano - Aynalar
Dan Brown - Dijital Kale
NOT: Franz Kafka'nın romanları nasıl, ağır bir dillemi yazılmış? (Şu an Bertrand Russell'ın "Sorgulayan Denemeler"ini okuyorum, fakat bir sayfayı 2-3 kere okumam gerekebiliyor. O kadar ağır olmaması önemli benim için)
Her türlü dizüstü edebiyatı tavsiye ederim
1 P*ç güveysinden hallice
2 Bir apaçi masalı 1 2 3
3 Seni gömmem imkansız
4 Olsa dükkan senin
5 Pucca 1 2 3 4
ilgi alanlarınızı keşfetmeniz lazım. örneğin kardeşim, kitap okumayı hiç sevmezdi. Bir gün Godfather (baba) serisinin ilk kitabını aldım, okudum bitirdim al dedim oku. Mırın kırın etti, sonra bir başladı 2 günde bitirdi. İnanılmaz derecede beğendi. (hakikaten de çok güzel romandır)
Tavsiyelerime gelecek olursak, ben daha çok bilim kurgu ve steampunk tarzı severim. Aklıma gelenler:
Yürüyen Kentler (4 kitaplık seri)
Yüzüklerin Efendisi
Hobbit
Taht Oyunları
Büyücüler
Yürüyen Ölüler
Ejderha Dövmeli Kız
aklıma geldikçe editlerim.
El-Cevap = Sinan Meydan
Bir ekonomik tetikçinin itirafları. 3 kitaptan oluşuyor.
Kısaca bir video kitap içeriklerini özetleyebilir,
JOHN PERKINS BIR EKONOMIK SUIKASTCININ ITIRAFLARI 1 - YouTube
Olur öyle :İstiklal akarsu
Atarlı romantik :velveleyeverdim
Dizüstüedebiyat serisinin 26 27 nci kitapları beklendiği gibi gene gayet fazlasıyla eğlenceli ve verilen paranın hakkını veren kitaplar
Nar Ağacı-Nazan Bekiroğlu
Yeni başladım, çok akıcı ve sürükleyici bir dili var. Çok fazla övüldüğü için aldım, övüldüğü kadar var gibi...
direniş günleri = Nihat Genç
80-90 Trde yaşanan konulara ilgi duyuyorum bu ara
80 sonrası Trde derin devlet, değişen dünya düzeninde terör örgütleri, devletler arası casusluk- savaş dışı faaliyetler, devlet teşkilatı vb üzerine sağlam kitap tavsiyesi olan varsa sevinirim
okuduğumumda vay anam vay neler dönmüş serhat ya desem fena olmaz :)
şimdiden teşekkürler
80 - 90 lara gerek yok.okumadıysan Hanefi komiserin , ''Haliç'te Yaşayan Simonlar'' ve ''haliç'te yaşayan simonlar dün devlet bugün cemaat '' kitapları var.bırak neler dönmüş serhatı , lal eder adamı o kitap.insan 2 kat daha üzülür tr'de yaşanan oyunlar üzerine.
Kitapları D&R'dan alıp beklemek yerine kitapçıdan aldım (1-2 kitaptan feragat etmem gerekti). Philip K. Dick'in Ubik'ini, William Golding'in Sineklerin Tanrısı'nı ve Dan Brown'un Cehennem'ini kesinlikle tavsiye ederim. Ubik ve Sineklerin tanrısını 4 gün gibi bir sürede bitirdim.
Şimdiki sepetim bunlar, okuyunca görüşlerimi yazarım.
Dan Brown - Dijital Kale
Eduardo Galaeno - Aynalar
Franz Kafka - Dava
Dr. Jekyll and Mr. Hyde Stage 3 (Bunu ingilizce ödevim için aldım, tamamen ingilizce bir basım)
Bende bu gün bi 10-12 kitap sipariş verdim dr de indirim vardı %70ler 80 ler. 5 tl ye aldım favorılermde 15-20 tl olan kıtaplardan :D iyi oldu yanı varsın 1 haftada gelsın.
bilmiyorum ben öğlen saat 13:30 gibi sipariş verdim. zaten indirimi gördüm bide stokla sınırlı gune ozel falan yazıyordu bi anda karar verdim yoksa olesıne bakınmaya gırmıstım :D
Okumayanın hali içler acısı bu memlekette onun için kitap okumak çok önemli. :icon_tup:
Felsefi kitapları en güzel çeviren yayınevi hangisi? "Sokrates'in Savunması"nı ya Niyazi Berkes'in çevirdiği versiyondan ya da "Devlet" ile beraber İş Bankası Kültür Yayınlarından alacağım. Hangi çeviri daha iyi olur?
Boş geçmiş olmayayım,
Dostoyevski-Kumarbaz
Stefan Zweig-Satranç
Bu yaşta okumaya başlamanız olağanüstü bişey. Tebrik ederim gerçekten. Ben 7-8 yıldır aralıksız kitap okuyorum. 20 li yaşlarda başladım bende. 220-230 kitap oldu aşşağı yukarı. Zamanla farkına vardım ki inanılmaz faydası oluyor. Her konu hakkında muhakkak bir fikriniz söyleyeceğiniz sözünüz oluyor. Kurduğunuz cümleler bile değişiyor. İlk zamanlar ben, bağzen öyle cümleler kuruyordum ki "Ne dedim lan ben" dediğim çok olmuştur. Sakın bırakmayın okumayı.
Bende konuya girmişken tavsiye edeyim aklıma gelenleri.
Simyacı ve Babil büyücüsü önerilmişmiydi, kesinlikle okunmasını öneririm.
Emrah Sebes - Erken kaybedenler. ( Erkek çocuklarının hayatını kendi dillerinden anlattığı küçük hikayelerden oluşan bir kitap. Yalnız dışarda vs okumayın. Ben kendimi tutamadım kahkaha atarak okudum özellikle ilk 20-30 sayfayı. Metroda 1 kişi sigara paketinin üstüne not aldı kitabın ismini. Çok eğleniyordun okurken merak ettim bende alıp okuyacağım dedi. :D )
Abi o kadar kitap okuyorsun ama , ''bazen'' yerine bağzen yazıyorsun :) :D
Hanefi Avcı - Haliçte yaşayan simonlar.
Yılmaz Özdil - Beraber yürüdük biz bu yıllarda
Yılmaz Özdil - İsim şehir artist
bunlar en son okuduğum kitaplar.Özellikle Beraber yürüdük biz bu yıllardayı tavsiye ederim.İsim şehir artist zaten gazetedeki yazılarından derleme ...
Şimdi ; Soner Yalçın -Kayıp Sicil , Erdoğan'ın Çalınan Dosyası
ve Emel Gökmen - Migrene çözüm var kitaplarını okucam sırayla..
O Geri Döndü-Timur Vermes:Hitler 2011 yılında Almanya'da bir parkta uyanıyor.Nefis bir kitap,çok güleceksiniz.
Ruhi Mücerret-Murat Menteş
Emrah Serbes-Deliduman
Tıkanma-Chuck Palahniuk
HHhH-Laurent Binet
Polisiye çok severim.Özellikle yerli polisiye birçoğunu okudum.Ama Ümit Deniz'in sadece bir tek kitabını okuyabildim.Elinde olan,satan,bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.
Bütün kitaplarda benim nacizane fikrim iş bankası yayınları bir adım önde.
Tavsiyeye vermeye gelince ben bu aralar distopya tarzı romanlara sardım sizede tavsiye ederim;
1) George Orwell - 1984
2) Aldous Huxley - Cesur Yeni Dünya
Eleştiri tadındada kesinlikle okumanız gereken George Orwell - Hayvan Çiftliği
Aynen doğrudur.
Birde ben okuduğum gibi yazıyorum da. Kitap, senaryo, ıvır zıvır :D Yapacak bir şey yok, alışmış kudurmuştan beter.
Kayıp sicil güzeldi, her zaman ki Soner Yalçın klasiği. Çok akıllı adam. Gördüğüm elinden geldiğince tarafsız. Bir tek şu Doğu Perinçek'le tanışıklığı...
Emrah Serbes'i ekledim hemen :)
@lethaldoze abi öncelikle teşekkür ediyorum, okuma ateşinin sönmemesi dileğiyle.
Bu arada az önce Dostoyevski'den Beyaz Geceler'i bitirdim. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Yüreğinin sızlamasını arzulayan varsa kesinlikle okumasını tavsiye ederim.
Reklama girmez diye sanıyorum, bugün Carrefour'da Dünya Klasikleri'ni satıyorlardı tanesi 5 lira gibi komik bi rakama. 4-5 tane aldım, İskele Yayınları'na ait. Aradığı olan varsa kaçırmasın.
İnşallah kitaptan soğumazsınız.
Her kitabı okuyorum, siyasi - roman - bilim kurgu - kişisel gelişim vs vs. Tamam sıkıcı olanları da oluyor ama bir şekilde bitiriyorum fazla abartmadan. Ama ne zaman dünya klasiği okuyayım dedim az daha kitaba tövbe ediyordum. Belki de bu kadar az kitap okuyan bir toplum olmamızın sebebi, okul yıllarında dünya klasıklerını ıtelemelerinden kaynaklanıyormuş dedim kendi kendime. Ya ben çok yeteneksizim yada klasikler hakıkaten işgence. Ben kitap okumaya tövbe etmeden klasiklere tövbe ettim.
Başka şehrin hikayesi - Suç ve ceza okudum. Bin dereden su getirdim bitirene kadar. Ne sürükleyici akıcı merak ettirici bir tarafı var ne de farklı bir yanı var . Öyle edebi bir şeyside görmedim. Ya da anlayamadığımdan çok kızdım saçmalıyorum. :D
Bunları klasik yapan nedir acaba?
Kimi kitabı edebi değeri için o uzun uzun tasvirler söz sanatları için okur kimiside sürükleyici, elinden bırakmadan okuyabileceği hikayesi için okur. Bende çok kitap okurum ama edebi kitaplar bayıyor gitmiyo :)
Daha ziyade bilim kurgu fantastik korku gerilim tarzı tercih ediyorum. Stephen king in çoğu kitabını okumuşumdur bilim kurgu kült kitaplarında herhalde bi çoğunu okmuşumdur. Bu tarz kitaplar daha çok çekiyor beni
Abi yazarına göre değişiyor. Mesela hayatta Tolstoy okumam. Ama Dostoyevski'yi çok severim. Suç ve Ceza konusunda haklısın, sıkıcı ama diğerleri öyle değil.
Mesela Kumarbaz'ı ve Beyaz Geceler'i okumanı kesinlikle tavsiye ederim abi.
Bana da mesela Bestseller olanları, ya da güncel olanları okumak sıkıcı geliyor. Klasikleri bu yüzden seviyorum. 200 senedir var olan kitaplar, ve biliyoruz ki silinmeyecekler. Şu zamanın popüler yazarlarından hangisi 200 sene sonra hatırlanıcak? Benim klasiklere sevdam bu yüzden sanırım.
Editleyemedim, şöyle betimliyeyim.
Klasikler bol silindirli, yüksek hacimli 90 model Mercedes, popülerler 2014 model düşük hacimli dizel gibi.
En azından benim için öyleler :)
Çocukluğumdan beri çizgi roman okumayı severim kitap önerebilecek arkadaşlar varsa sevinirim