otoparklar , kömürlükler ,sığınaklar binanın ortak kullanım alanı olarak tüm binanın ortak kullanımındadır dükkan sahibininde hakkı vardır doğal olarak...
Printable View
otoparklar , kömürlükler ,sığınaklar binanın ortak kullanım alanı olarak tüm binanın ortak kullanımındadır dükkan sahibininde hakkı vardır doğal olarak...
o zaman aidat alıyım en mantıklısı
projeye bakın orada yazar ama muhakkak otopark hakkı vardır.
ıyı gunler dukkana bu sefer de dukkan sahıbı emlakcı actı tabı 3 adet dukkan aracı var adamların ama bırısı şahsına aıt bı aracını 4 araclık otoparka yerlestıyorum ve 3 gundur hıc kımıldatmıyor bu etık mı sonucta dukkanı kapatıp gıdıyor ama aracını bırakıyor.
Benım tam anlamak ıstedıgım 7 daıre 5dukkan olan apartmanda 5 arabalık park yerı olan yerde köşe kapmaca oynamak zorundamıyız ?
sizin sorununuz o koysun bu koysun değil otopark yetersiz
dükkankar koymasa 7 dairede 7 araba olsa yine sorun yaşarsınız
:D
binaya aidat ödüyen herkes koyabilir aracını herkesin 1 tane araç koyma hakkı var konunun başından beri yazılmış zaten aynı şeyler
Aslında diyecek bişey yok adama, misal dükkan değil de ev sahibi yapsa aynı şeyi adam otobüse binip tatile gitti 1 hafta evde yok ama arabası kapıda duruyo, buda aynı hesap Onur. Anca durum anlatılıp adamdan rica edilebilir anlayışlı biriyse dikkat eder.
ev sahibi ile dükkan sahibi aidatı aynımı ödüyor eğer ödemiyorsa akşamları araba bırakma olayını en azından konuşabilirsiniz ama aidat aynıysa o zaman söylenecek bişey yok . sonuçta dükkan sahibi ile ev sahibi aynı şartlara sahip değiller...
hepımıze kapalı otopark sart :)
Apartmanın aldığı kararla alakalıdır. Bizim binada 2 dükkan var ikiside bize ait. İkisinde de kiracı var.
Yönetici de benim. Dükkanlardan aidat almıyoruz bu yüzden otoparkı kullandırtmıyoruz. Apartmanın önüne ekstra 8 araç parkedebilecek yol var oraya park ediyorlar.
Valla binadaki dükkan bize ait olduğundan bizim 2 tane koyma hakkımız var, biz 2 araba koyuyoruz sürekli dükkan sahibi olarak, diğer prosedürleri bilmiyrum
Bizim apt 32 daire .
2 işyeri var
herkes aidat ödüyor iş yerleri toplam aidati 2 ye bölüp ödüyor .
Garaja sadece her hanenın 1 arac koyma hakkı var 2 ncide çılgın komsular isyana baslıyor :)
evi satın gelin beylikdüzüne. bizim sitenin otoparkının ılk katı yarım dolu (100 araç anca vardır ) 2.katı bom boş tepe tepe parkedersınız dükkancıyıda cagırın gelsin enine enine parketsin :D :D :D
Aracını koyabilir isterse 1 yıl yerinden oynatmayadabilir hiçbir hakkınız yok. Siz tatile gittiğinizde aracınız otoparktaysa dışarı alıp öyle mi gidiyorsunuz?
konuyu yıne karıstırmıs olacagım ama bırsey sormak ıstıyorum daıre ıle dukkanlar esıt park haklarına mı sahıp yoksa metrekare hesabına gore mı yanı arsa payı ıntte baktım ıstanbul bb yazısına gore 50m2 ye kadar arac hakkı vermıyor fln yazıyor ıyı bı bılgısı olan varsa bana bı bılgı versın
Dairelerin ne kadar hakkı varsa, dükkanın da o kadar hakkı vardır..
aidat verirken ortak giderler icinde odeme yapiyorsa hakki vardir.
bence sizin yonetici olarak yapmaniz gereken, park yerlerini satisa/kiraya cikartip (apartmandaki dairelere), o parayi bakim vs. giderlere kullanmak.