tabiki paylaşırım..
Printable View
tabiki paylaşırım..
Babamin bi sozu vardir; KUL HAKKI YENEN YERDE EKMEK YENMEZ diye.
Isveren kul hakkini gozettikten sonra sorun ciktigini ben pek fazla gormedim, cikan yerlerde de art niyetli insanlardan dolayi.
Ikinci bir nokta ise devletin gozunde her zaman isci haklidir.
CUNKU DEVLET ICIN ISVEREN SANDIKTA 1 OYDUR, AMA O ISVERENIN ISCILERI BIRDEN FAZLA OYDUR.
Bunu yasim kucuk ama uzun yillardir baba mesleginin icindeyim o yuzden tecrubem buyuk biri olarak soyluyorum.
kırmızıyla yazdığınız kısma katılmıyorum, çünkü iş kanunları çıkmadan önce güçsüz olan işçi kesimi aşırı sömürülüyordu(bkz. ingiltere'de sanayi devrimi,kömür madeninde çalıştırılan çocuklar,18 saate varan çalışma saatleri, cumhuriyet öncesi kömür madenlerinde çalıştırılan kadın ve çocuklar)
Devlet işçiyi her zaman haklı görmez, sadece işçi daha güçsüz olduğu için hakkını biraz daha dikkatli gözetir.
Sinirle yazılan bir yazı olduğu aşikar ama bence anlatmak istediği başka bir şey.
İşverenin 1.5 trilyonluk bir makina alması, işçinin hakkı olan ücretten kesinti yapması anlamına gelmiyor.Neticede işveren makinayı kendisine alıyor ve işçinin bundan maddi bir menfaati yok. Menfaati olmayan bir sebepten, neden maaşlarından kesinti yapılsın ki ?
Arkadaşın söylemek istediği bence budur.
Herkes kendi durduğu yerden bakacak elbet... Art niyet heryerde aynı be Mehmet'im...
Adamın düşüncesi, kanı, sata bozuksa yani adam kötüyse uzak dursun bana....
Sektörle mi alakalı beimle mi alakalı ama son çalıştığım 2 iş yerinde de çalışanın sırtından
inmeyen, sömürmek isteyen işverenlerle çalışıyorum... Tam 14 ay benim maaşımdan
%25 kesinti yapıldı. Kriz var diye ama... KArdeşinin kankasının kendisinin maaşları zamlı
olarak yatan yatıran alan insanları gördüm ben... Bunları görünce yaşayınca ve senin
söylediklerinle karşılaştırınca apışıp kalıyorum aynı memlekette miyiz diye :)
Hay babanın ağzına sağlık...
Elbet bi sinir bi tepki var ama yazmadıklarımda var....
Alt yapı çalışması, hazırlık yapılmadan alınmış bir karar ile 3 ay gibi kısa bir sürede getirdi
adamlar kurdular makinayı. Zaten mevcut makina ile kendini döndürebilen orta ölçekli
20-25 kişinin çalıştığı ama Türkeyenin 2 büyük markasına iş yaparak güzel cirolar yapan
bir işletme idi taaaaa geçen sene bu 2 markadan teki yanlış pazarlama, müşteri temsilcisi hatası
fiyat politikası yüzünden çekip gidene kadar... Üretimde %40lık bir kayıp demek ti bu.
Buna rağmen o firmaya inat bu makinayı alıp "Çalışanına benden 3 sene kimse Zam Mam
Beklemesin derse" bende sadece bir çalışanı olarak tepki gösteririm... Haksızmıyım ?
3 Sene zam yapmaması demek %30 maaşım demek minumum
Arkadaşlar selam yeni konu açmaktan ise buranın altına yazayım.
Alakasız olduğum bir mevzu yüzünden işveren masa sandalye alıp bunun ücretini genel müdür market müdürü ve benim maaşımdan kesinti yapacakmış, böyle bir durumda yapmam gereken nedir.
Maaştan öyle kolay kesinti yapılamaz.
Sizden kaynaklanan bir hasar var mı? Tutanak tutuldumu?
Eğer sizin sebep olduğunuz bir maddi kayıp var ise sizden kesip, onu çalışma bakanlığının hesabına yatırmaları gerekmektedir.
olay çok saçma güleceksiniz iş yerinde kullanılmayan fast food malzemeleri vardı 2 senedir yatıyordu işveren müdüre müdürde bana söyledi sahibinden com a koydum gelen paralar 2000-2200 arasındaydı beğenmedi biri geldi 2800 verdi dedim müdür aradı bunu verin demiş, dün akşam çağırdılar beni masalar nerede dedi ben dedim bütün malzemeyi satın demediniz mi sattım arasında gitti müdürlere bana laf sokmaya başladı sonra bu sabah böyle bir şey demiş alakam olmayan işle uğraştım karşılığında bunu buldum.
Sizinki cok sacma bir olaymis gercekten bu bahsettiginiz satisin yazismalari varmi yoksa sadece sozlumu ?
Harbi saçma bir durummuş. Yorum yapamayacağım :)
sözlü olarak sadece internete koydum hurdacılar 2.el mutfak malzemesi al satçılar geldi hep ben patron müdür 3 ümüz orada bulunduk pazarlık sırasında onun kulağına kar suyu kaçıran biri ben masaları alacaktım tanesine 200 verecektim onları da vermişsiniz muhabbeti oldu vereli 2 hafta oldu beyefendinin aklına yeni geldi
dediğim gibi maaşımdan kesinti olsun benim yapacağım prosedür nedir ?
ben bu saçmalıgı okudukdan sonra o adamın sizin maaşdan kesintiyi yapacağını düşünüyorum.
170 e şikayet edin. yada bölge çalışma müdürlüğüne bir dilekçe verin 1ay içinde müfettiş kapınızda.
ama asgari ücret bankaya kalanını elden alıosanız pek bişi yapamazsınız