User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
56 sonuçtan 39 ile 56 arası

Konu: iş mahkemesi için avukat

mehmetRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mehzent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet abi tam dört sene çalıştım, çalışanlar arasında nasıl muhabbetler donduğunu bildiğim için bole yorumladım.

Ben iş veren işçinin hakkını yiyebilir dıye bısey savunmuyorum.Öz veriyle çalışana kımse zorluk çıkarmaz çıkarıyorsa zaten onu 3 ayda çözer ayrılırsın yıllarını vermeye gerek yok, ama sabah mesai 8.30 da başlarken elınde poğçasıyla aheste aheste gelıp 9 da iş yapmaya oturuyorsa,mesaı 18 de bitecekken 17,30 da tuvalete gırıp hazırlanma edalarına burunup sabah emekleyerek gelen adam akşam koşarak çıkıyorsa ona kımse musamma göstermez.

Benim yanımdan bugune kadar ayrılan herkes dukkan açmak için ayrıldı şükür sadece bir ara işlerim ters gıdınce bır kaç kişi çıkarmak zorunda kaldığımızda ordaki tavırlarını mezara gırdıkten sonra unuturum anca bu yüzden iyi bılıyorum bu dönmelerde akıl hocaları cok olur benımde tavsıyem bırakın kımsenın aklıyla iş yapmayın patronunuzu en ıyı sız tanırsınız tehditle zora sürmeyle hiç bi iş çözülmez.

Diyelımkı patronunuzdan bır para alıcaksınız ''tazminat vs.'' onu adamla konusun gönül rızasıyla almaya çalışın tatlı dıl herşeyın ilacıdır ben bunu savunuyorum gonul rızasıyla verılmezse o para zaten ne bereketı olur nede bi işe yarar.

Neyse inşallah tatlı dille çözülür ben sadece yapıcı olmayı tavsiye etmek için yazdım.
    Hocam, ufak birşey yazmak istedim, cevap niteliğinde düşünmeyin..
    Bizler akşama kadar kanserlisi, kolu bacağı kırılanı, kafası patlayanı türden insanlarla ugrastığımız için, genelde sakin tavırlı olmayı iş esnasında öğreniyoruz. Öncelikle herşeyi tatlı dille çözmeye elbette çalıştık.
    2005 den beri burada calısıyorum ben, askere giderken tazminat v.s. hiçbirşey ödemediler, sordugumuzda biz vermiyoruz, ödeyen bir yerde calıssaydın dediler, Sülüsüm v.s. geldiği için ugrasmak istemedim, sesimi çıkarmadım gider ayak aksilik çıkmasın diye.
    Askerden döndüm eleman açıkları vardı, yine eski yerimiz dedik, giderkende tatsız ayrılmamıştık zaten, girelim adam gibi calısalım dedik. Emsallerimiz maaşlarına zam alırken, bayram mesailerini 1.5 katı alırken, biz 3 yıl alamadık, rica ettik, gerçekten ama cidden uygun bir dille anlatmaya calıstık.. işinize gelirse burası böyle, beğenmeyen çeker gider tavrıyla yaklastılar.. peki dedik yıllarımızı verdik, bir şekilde geçinip gidiyoruz dedik sustuk..

Bu radyasyon altında calısmayla ilgili olarak saat düzenlemesine gelince, yaklaşık 2 yıldırda her toplantıda, denetimde söylüyoruz yönetime..fakat bize 2-3 tane kendi benzerleri gibi yer gösteriyorlar ki gösterdikleri yerler kücük klinikler.. calıstıgım hastane 40 yataklı yogun bakımı olan bir hastane ki dializ ünitesini, yeni doğan yogun bakımı, servisleri ve yapılan ameliyatları saymıyorum.

Hal böyleyken işler güzellik kısmından çıkıp, biraz daha anlaşılır bir dilde konuşmaya dönüşmek zorunda kaldı.
    Yanından ayrılan yada çıkarmak zorunda kaldığın insanlar yüzünden belki üzüntü duymuş olabilir, bu yüzden bir cok şeyin tatlı yolla halledilmesini istiyor olabilirsin hocam, fakat herkes senin gibi duygusal davranmıyor malesef. Tatlı dille çözmeyi ben inan herkesten çok isterim, 19 aylık oğlum var benim, meraklısı değilim maceranın bu dönemlerde hele ama, yaralarım geç iyileşiyor artık, uyku düzenim alt üst oldu ki bunlar radyasyonun erken dönem etkileridir. Saçlarım dökülüyor anlamsızca ki ailede kel yoktur bizim.. ne anne ne baba tarafında.. Sağlığım tehlikeye giriyor, ve benim sağlığımın tehlikeye girmesi demek, evde ki iki tanesinin aç kalması demek malesef. Bu yüzden hakkımı yasal yollarla sonuna kadar arayacağım.

Saygılar.
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yolunda gitmeyen şey var tabi ama araba il ilgili değil sen rölantide neden freni pompalıyorsun?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gelişmeleride burda paylaşırsanız bizede fikir olur.inş hakkınızı alırsınız

mehmetRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tabiki paylaşırım..
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yolunda gitmeyen şey var tabi ama araba il ilgili değil sen rölantide neden freni pompalıyorsun?

Gimifayf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Babamin bi sozu vardir; KUL HAKKI YENEN YERDE EKMEK YENMEZ diye.
    Isveren kul hakkini gozettikten sonra sorun ciktigini ben pek fazla gormedim, cikan yerlerde de art niyetli insanlardan dolayi.
    Ikinci bir nokta ise devletin gozunde her zaman isci haklidir.
    CUNKU DEVLET ICIN ISVEREN SANDIKTA 1 OYDUR, AMA O ISVERENIN ISCILERI BIRDEN FAZLA OYDUR.
    Bunu yasim kucuk ama uzun yillardir baba mesleginin icindeyim o yuzden tecrubem buyuk biri olarak soyluyorum.
    Ya ölürüm ya da kaskodan para alırım kafası.

ersandeniz
    Misafir
    Alıntı MetehanCelikten Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Isveren kul hakkini gozettikten sonra sorun ciktigini ben pek fazla gormedim, cikan yerlerde de art niyetli insanlardan dolayi.
    CUNKU DEVLET ICIN ISVEREN SANDIKTA 1 OYDUR, AMA O ISVERENIN ISCILERI BIRDEN FAZLA OYDUR.
    Bunu yasim kucuk ama uzun yillardir baba mesleginin icindeyim o yuzden tecrubem buyuk biri olarak soyluyorum.
    kırmızıyla yazdığınız kısma katılmıyorum, çünkü iş kanunları çıkmadan önce güçsüz olan işçi kesimi aşırı sömürülüyordu(bkz. ingiltere'de sanayi devrimi,kömür madeninde çalıştırılan çocuklar,18 saate varan çalışma saatleri, cumhuriyet öncesi kömür madenlerinde çalıştırılan kadın ve çocuklar)

Devlet işçiyi her zaman haklı görmez, sadece işçi daha güçsüz olduğu için hakkını biraz daha dikkatli gözetir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SOMEONESPECIAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İşyeri sahibi 1,5 trilyon kredi ile yeni bi 8 renk baskı
    makinası aldı o yüzden... Sanki aldı da benim üstüme mi yaptı amk
    Gerçekten düşünceniz bu mu ? yoksa anlık sinirlemi yazdınız merak ediyorum

ozgurluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BY01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sinirle yazılan bir yazı olduğu aşikar ama bence anlatmak istediği başka bir şey.

İşverenin 1.5 trilyonluk bir makina alması, işçinin hakkı olan ücretten kesinti yapması anlamına gelmiyor.Neticede işveren makinayı kendisine alıyor ve işçinin bundan maddi bir menfaati yok. Menfaati olmayan bir sebepten, neden maaşlarından kesinti yapılsın ki ?

Arkadaşın söylemek istediği bence budur.
    Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.

SOMEONESPECIAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mehzent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet abi tam dört sene çalıştım, çalışanlar arasında nasıl muhabbetler donduğunu bildiğim için bole yorumladım.
    Ben iş veren işçinin hakkını yiyebilir dıye bısey savunmuyorum.Öz veriyle çalışana kımse zorluk çıkarmaz çıkarıyorsa zaten onu 3 ayda çözer ayrılırsın yıllarını vermeye gerek yok, ama sabah mesai 8.30 da başlarken elınde poğçasıyla aheste aheste gelıp 9 da iş yapmaya oturuyorsa,mesaı 18 de bitecekken 17,30 da tuvalete gırıp hazırlanma edalarına burunup sabah emekleyerek gelen adam akşam koşarak çıkıyorsa ona kımse musamma göstermez.
    Benim yanımdan bugune kadar ayrılan herkes dukkan açmak için ayrıldı şükür sadece bir ara işlerim ters gıdınce bır kaç kişi çıkarmak zorunda kaldığımızda ordaki tavırlarını mezara gırdıkten sonra unuturum anca bu yüzden iyi bılıyorum bu dönmelerde akıl hocaları cok olur benımde tavsıyem bırakın kımsenın aklıyla iş yapmayın patronunuzu en ıyı sız tanırsınız tehditle zora sürmeyle hiç bi iş çözülmez.
    Diyelımkı patronunuzdan bır para alıcaksınız ''tazminat vs.'' onu adamla konusun gönül rızasıyla almaya çalışın tatlı dıl herşeyın ilacıdır ben bunu savunuyorum gonul rızasıyla verılmezse o para zaten ne bereketı olur nede bi işe yarar.
    Herkes kendi durduğu yerden bakacak elbet... Art niyet heryerde aynı be Mehmet'im...
    Adamın düşüncesi, kanı, sata bozuksa yani adam kötüyse uzak dursun bana....

Alıntı HaKo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen gelsene abi bizim buralara bi ara yakınsında ben sana gaddar işciler koleksiyonumuzu göstereyim.
    Çok tek taraflı düşünüyorsun ama öyle dediğin gibi değil işte heryer.
    Sektörle mi alakalı beimle mi alakalı ama son çalıştığım 2 iş yerinde de çalışanın sırtından
    inmeyen, sömürmek isteyen işverenlerle çalışıyorum... Tam 14 ay benim maaşımdan
    %25 kesinti yapıldı. Kriz var diye ama... KArdeşinin kankasının kendisinin maaşları zamlı
    olarak yatan yatıran alan insanları gördüm ben... Bunları görünce yaşayınca ve senin
    söylediklerinle karşılaştırınca apışıp kalıyorum aynı memlekette miyiz diye

Alıntı MetehanCelikten Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hay babanın ağzına sağlık...

Alıntı BY01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Elbet bi sinir bi tepki var ama yazmadıklarımda var....

Alıntı ozgurluk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sinirle yazılan bir yazı olduğu aşikar ama bence anlatmak istediği başka bir şey.
    İşverenin 1.5 trilyonluk bir makina alması, işçinin hakkı olan ücretten kesinti yapması anlamına gelmiyor.Neticede işveren makinayı kendisine alıyor ve işçinin bundan maddi bir menfaati yok. Menfaati olmayan bir sebepten, neden maaşlarından kesinti yapılsın ki ?
    Arkadaşın söylemek istediği bence budur.
    Alt yapı çalışması, hazırlık yapılmadan alınmış bir karar ile 3 ay gibi kısa bir sürede getirdi
    adamlar kurdular makinayı. Zaten mevcut makina ile kendini döndürebilen orta ölçekli
    20-25 kişinin çalıştığı ama Türkeyenin 2 büyük markasına iş yaparak güzel cirolar yapan
    bir işletme idi taaaaa geçen sene bu 2 markadan teki yanlış pazarlama, müşteri temsilcisi hatası
    fiyat politikası yüzünden çekip gidene kadar... Üretimde %40lık bir kayıp demek ti bu.
    Buna rağmen o firmaya inat bu makinayı alıp "Çalışanına benden 3 sene kimse Zam Mam
    Beklemesin derse" bende sadece bir çalışanı olarak tepki gösteririm... Haksızmıyım ?
    3 Sene zam yapmaması demek %30 maaşım demek minumum

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar selam yeni konu açmaktan ise buranın altına yazayım.

Alakasız olduğum bir mevzu yüzünden işveren masa sandalye alıp bunun ücretini genel müdür market müdürü ve benim maaşımdan kesinti yapacakmış, böyle bir durumda yapmam gereken nedir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maaştan öyle kolay kesinti yapılamaz.
    Sizden kaynaklanan bir hasar var mı? Tutanak tutuldumu?

Eğer sizin sebep olduğunuz bir maddi kayıp var ise sizden kesip, onu çalışma bakanlığının hesabına yatırmaları gerekmektedir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tunacan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maaştan öyle kolay kesinti yapılamaz.
    Sizden kaynaklanan bir hasar var mı? Tutanak tutuldumu?

Eğer sizin sebep olduğunuz bir maddi kayıp var ise sizden kesip, onu çalışma bakanlığının hesabına yatırmaları gerekmektedir.
    olay çok saçma güleceksiniz iş yerinde kullanılmayan fast food malzemeleri vardı 2 senedir yatıyordu işveren müdüre müdürde bana söyledi sahibinden com a koydum gelen paralar 2000-2200 arasındaydı beğenmedi biri geldi 2800 verdi dedim müdür aradı bunu verin demiş, dün akşam çağırdılar beni masalar nerede dedi ben dedim bütün malzemeyi satın demediniz mi sattım arasında gitti müdürlere bana laf sokmaya başladı sonra bu sabah böyle bir şey demiş alakam olmayan işle uğraştım karşılığında bunu buldum.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sizinki cok sacma bir olaymis gercekten bu bahsettiginiz satisin yazismalari varmi yoksa sadece sozlumu ?

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Harbi saçma bir durummuş. Yorum yapamayacağım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sizinki cok sacma bir olaymis gercekten bu bahsettiginiz satisin yazismalari varmi yoksa sadece sozlumu ?
    sözlü olarak sadece internete koydum hurdacılar 2.el mutfak malzemesi al satçılar geldi hep ben patron müdür 3 ümüz orada bulunduk pazarlık sırasında onun kulağına kar suyu kaçıran biri ben masaları alacaktım tanesine 200 verecektim onları da vermişsiniz muhabbeti oldu vereli 2 hafta oldu beyefendinin aklına yeni geldi

dediğim gibi maaşımdan kesinti olsun benim yapacağım prosedür nedir ?

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben bu saçmalıgı okudukdan sonra o adamın sizin maaşdan kesintiyi yapacağını düşünüyorum.
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben bu saçmalıgı okudukdan sonra o adamın sizin maaşdan kesintiyi yapacağını düşünüyorum.
    Yapacağını biliyorum çünkü burada markette taksici ve minibüsçüler başta olmak üzere ( hepsine demiyorum ) bir de çevremizdeki semtin hırsızlarının çaldığı yiyecek vs market personeline yansıtıyor, işveren olarak bir bölümünü karşılamıyor.

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yapacağını biliyorum çünkü burada markette taksici ve minibüsçüler başta olmak üzere ( hepsine demiyorum ) bir de çevremizdeki semtin hırsızlarının çaldığı yiyecek vs market personeline yansıtıyor, işveren olarak bir bölümünü karşılamıyor.
    dün kars'da yaşanan talihsiz olayın haberini izletmek lazım böyle adamlara.
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    170 e şikayet edin. yada bölge çalışma müdürlüğüne bir dilekçe verin 1ay içinde müfettiş kapınızda.
    ama asgari ücret bankaya kalanını elden alıosanız pek bişi yapamazsınız

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)