User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
56 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: iş mahkemesi için avukat

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu editliyorum,
    Benim çalıştığım avukattan pişman oldum

mehzent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tunacan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    170 evet.
    Avukata vermeden buraya direkt şikayet te edebiilrsiniz. Müfettişler zaten hoplatır orayı. Bunu bir koz olarak kullanıp, işverene "haklarımız ver yoksa şikayet ederiz" diyebilirsiniz. Ya da direkt avukattan ihtarname çekebilirsiniz.
    Her yol mübahtır.
    Haklı olduğunuz için de alacağınızı kolayca tahsil edebilirsiniz. İşveren sizin şikayetinizden ötürü sizi işten çıkarabilir. Tazminat hakkını doğar. Ayrıca işe iade davası da açıp, 8-9 aylık maaşınızı da bu esnada alabilirsiniz...
    Yanlış anlamada bu nasıl bır yaklaşımdır? Herşeyın bır orta yolu vardır, hoplatırlar ne demek? İşvereni tehdit etme uslubu nedir? Hiç bir muessese bır elemana muhtaç değildir hiç bir çalışanda oraya elbette ,rızık Allah tandır ıkı taraf içinde.

Her zaman savundugum sey İşvereni için sureklı eleştiride kotu yorumlarda bulunanlarda inşallah birgun dukkan sahıbı olur Allah ta ona onun gıbı çalışma arkadaşları nasıp eder.

Çalışan pskolojısı cok farklı sureklı dışardan doldurusa gelmeye acıklar bırakın arkadaşlar ekmeğinize bakın çalışın kazanın elbette herkes halettiğini alsın bedavaya çalışmasın ama malesef halkımız cok tembel gunde 6-8 saat çalışmayla kımse guzel rahat bır hayata sahıp olamaz ancak cok şanslı olursa belkı oda 1000 de 1 şans.
    Alıntı mami_makinen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah ne söylenebilirki altı üstü atmosferik araba ama yaptıkları atmosfere sığmıyo

ersandeniz
    Misafir
    İşveren olmak zor tamam da, hukuk kurallarını çiğneyeceksen, kul hakkı yiyeceksen yapma o işi.. her işin bir maliyeti vardır, iş kurarken bunu düşüneceksin, adamı günde 5 saatten fazla radyasyona maruz bırakır hakkını ödemezsen yapma bu işi.. sen de çalışan ol..

EEE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İş Mahkemeleri konusunda uzmanlığımız vardır.
    Ayrıca bilirkişilikte yapmaktayız, ilgilenmemi istersen ulaşman yeterli
    Ender DAĞDEVİREN 532 255 64 35
    Boşunamı Şehit Oldu O Kadar Vatan Evladı
    Uyanmak Gerek Uykulardan Artık

POWERED BY EMS GARAGE(GARDIYAN)

SOMEONESPECIAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mehzent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yanlış anlamada bu nasıl bır yaklaşımdır? Herşeyın bır orta yolu vardır, hoplatırlar ne demek? İşvereni tehdit etme uslubu nedir? Hiç bir muessese bır elemana muhtaç değildir hiç bir çalışanda oraya elbette ,rızık Allah tandır ıkı taraf içinde.

Her zaman savundugum sey İşvereni için sureklı eleştiride kotu yorumlarda bulunanlarda inşallah birgun dukkan sahıbı olur Allah ta ona onun gıbı çalışma arkadaşları nasıp eder.

Çalışan pskolojısı cok farklı sureklı dışardan doldurusa gelmeye acıklar bırakın arkadaşlar ekmeğinize bakın çalışın kazanın elbette herkes halettiğini alsın bedavaya çalışmasın ama malesef halkımız cok tembel gunde 6-8 saat çalışmayla kımse guzel rahat bır hayata sahıp olamaz ancak cok şanslı olursa belkı oda 1000 de 1 şans.
    Mehmet hiç başkasının yanında maaşlı SSK lı olarak çalıştın mı ?
    Çalışan psikolojisi çok farklı diyorsun... Sana son dönemde yaşadığım iki olayı anlatayım...

İlki bizim matbaada ortacı diye tabir ettiğimiz 1972 Doğumlu Yılmaz diye bir eleman vardı.
    Asgari ücretin -50 tL altına çalışıyor ve bu eleman ev geçindiriyor. Bu sene o dahil kimse zam
    alamadı... Neden biliyormusun ? İşyeri sahibi 1,5 trilyon kredi ile yeni bi 8 renk baskı
    makinası aldı o yüzden... Sanki aldı da benim üstüme mi yaptı amk Bu Yılmaz da
    bari asgari ücret alayım bi 50 TL daha verin dedi... Bunu dedi diye adamın anasından
    emdiğini burnundan getirdiler 15 gün boyunca... Bütün depoları temizlettiler ramazanda
    oruç oruç adama resmen eziyet ettiler... Şimdi de 1 hafta izne göndermişler. O da istifasını vermiş.

İkinci olayda geçen seneki kurban bayramında kimseyle bayramlaşmamak için odalarından
    aşağıya inmemişlerdi bizde mesai bitimi bayramlaşıp servise binip çıktık yani. Sonuçta kimse
    onların keyfini beklemek zorunda değil... Neyse Bayram sonrası bi sitem bi fırça karışımı bi
    konuşma sonrası sonraki bayramlarda atılacak bir azığın habercisiydi. Dün muhasebeden
    bi yazı geldi hepimize 07,08,2013 çarşamba günü (Arefe) Mesai yoktur.... Yok çünkü benim
    senelik iznimden 1 gün keseceklermiş...

Hani sen bahsetmişsin ya çalışan psikolojisi. Bu da işveren psikolojisi...
    Bunlar boş işler. İnsanda önce Allah korkusu olacak sonra da vicdan. Yemin ederim
    bir çok gayrümüslüm var tanıdığım işveren gerek ramazan gerek bayram konularında....
    gerek sosyal hak konusunda bizim işverenlerimizden daha inançlı, kimse kusura bakmasın....
    Yani çalışanın bi açığını bulsam da nasıl miksem mantığında olan or-ço o kadar çok ki...

Deneme süresi diye 1 ay tüm angarya işleri yaptırıp sonrada kıçına tekme yiyenleri duydun mu
    eline 20/50 TL sıkıştırılıp...

Ha seninde dediğin gibi işverenin iyi niyetini suistimal eden yok mu ? Olmaz mı....
    Diyeceğim insan önce insan olacak ! Adam olacak... Allah korkusu olacak

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    işcide, işverende birbirini idare etmeli ama iki taradan birisi gaddar olursa bitaraf cok kötü eziliyor her anlamda. iki tarafda birbirini kollarsa emekliye kadar devam eden işbirliği görebiliyoruz. gerçi şu ortamda bu 2. örnek cok az kaldı.

bu arada mehmetrs'in konusu cok farklı adam sağlık olarak riskleri olan bir iş yapıyor bu adamı fazla calstırmanın hakkını vermemenin cezası diğer durumlardan farklı olur diye biliyorum.

umarım dava v.s. kalmadan çözersiniz...
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    işcide, işverende birbirini idare etmeli ama iki taradan birisi gaddar olursa bitaraf cok kötü eziliyor her anlamda. iki tarafda birbirini kollarsa emekliye kadar devam eden işbirliği görebiliyoruz. gerçi şu ortamda bu 2. örnek cok az kaldı.

bu arada mehmetrs'in konusu cok farklı adam sağlık olarak riskleri olan bir iş yapıyor bu adamı fazla calstırmanın hakkını vermemenin cezası diğer durumlardan farklı olur diye biliyorum.

umarım dava v.s. kalmadan çözersiniz...
    İşçinin gaddar olupta işvereni ezdiğini anca Türk Filmlerinde gördüm ben Serkan

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SOMEONESPECIAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi benden yaşca ve sgk primi olarak bayağa fazlasın ama hiç görmedn mi iş verenin işletmeye aldıgı kağıdını ,bilgisayarını ,fotokopisini ,işcinin altına verdiği arabayı gaddarca kullanan kimseyi? bunlar en basiti bunla işletmemi batar v.s. diyebilrsin . hatta ben öyle adamlar gördüm ki güvenilip şirket teslim edilip şirketi hortumlayan yada firma bilgilerini sızdırıp işini bozanlar bunlar var bence.
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mehzent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Orta yol işçi-işveren arasında mümükün olmuyor maalesef. Ben de işverenim ve bu güne kadar hiçbir işçiyle orta yol bulamadık. Siz biliyorsanız öğretiverin bir zahmet.

İşçi her zaman haklıdır diye bir tabir vardır ülkede.

Eğer sen o işçinin hakkını göz göre göre yiyorsan o da hakkını arayacaktır tabiki.
    Müfettişler hoplatıyor evet. Sizin ne iş yaptığınızı bilmiyorum fakat benim fabrikama son yılda iki kere çalışma bakanlığından teftişe geldiler. Resmen hoplattırlar burayı. Müfettişteki ego Madonna'da yoktur emin ol.

İşçi hakettiğini alır. Eğer kanunda o adamın çalışma süresi aylık 150 saat ise 151. saatin fazla mesaisini ödeyeceksin. Bunun tembel olmakla, hakkını aramakla alakası yoktur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi benden yaşca ve sgk primi olarak bayağa fazlasın ama hiç görmedn mi iş verenin işletmeye aldıgı kağıdını ,bilgisayarını ,fotokopisini ,işcinin altına verdiği arabayı gaddarca kullanan kimseyi? bunlar en basiti bunla işletmemi batar v.s. diyebilrsin . hatta ben öyle adamlar gördüm ki güvenilip şirket teslim edilip şirketi hortumlayan yada firma bilgilerini sızdırıp işini bozanlar bunlar var bence.
    Yukarıda da dedim ya.... İnsanın içinde Allah korkusu olacak...
    Ha bak mesela benim bu ekimde primlerim dolacak ve emeklilik için yaşı bekleyecektim.
    Allah razı olsun 4 sene daha girdi....

TheAce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iş mahkemesi denilince sinirlerim hopluyor, tek söyleyebileceğim Allah herkese insaflı patron ve işçi versin. bu son kanunlardan sonra işçiden çok işverenler mağdur durumda, sadece esnaf mantığı çalışıp insanlara bordro imzalatmayıp izinlerle ilgili belgeleri düzenlemeyen bir muhasebecimiz olduğu için 10 sene önce 1 sene çalışmış adamlar bile kapımıza dayanır olmuş vaziyette, adamlara meslek öğreten babamı hasta ettiler. bu işin bir düzeni olması lazım.

kimse kimsenin hakkını yasal boşluklarla yememeli...
    arka sislerini yakanlara....

Psn: theace85

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iş verenle işçi arasındaki ilişki çıkar işilkisidir

hiç bir işçi o işverene hiç bir iş verende o işçiye mahkum değildir

fakat gerek işçi gerek işverenin keyfi uygulamalarını engellemek için temelde 5018 sayılı iş kanunu olmak üzere özel durumlar içinde özel kanunlar mevcuttur

ve türkiyede çok profesyonel bir kaç firma dışında hiç bir firma fazla mesai hakkını vermez
    işssizlik işçiler için büyük bir tehdit olduğundan dolayıda bazı -hak arayan- işçiler dışında hiç bir işçi işverenini şikayet edemez korkar ve sömürülmeye devam eder..

lafım meclisten dışarıdır..

mehzent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mehmet hiç başkasının yanında maaşlı SSK lı olarak çalıştın mı ?
    Çalışan psikolojisi çok farklı diyorsun... Sana son dönemde yaşadığım iki olayı anlatayım...

İlki bizim matbaada ortacı diye tabir ettiğimiz 1972 Doğumlu Yılmaz diye bir eleman vardı.
    Asgari ücretin -50 tL altına çalışıyor ve bu eleman ev geçindiriyor. Bu sene o dahil kimse zam
    alamadı... Neden biliyormusun ? İşyeri sahibi 1,5 trilyon kredi ile yeni bi 8 renk baskı
    makinası aldı o yüzden... Sanki aldı da benim üstüme mi yaptı amk Bu Yılmaz da
    bari asgari ücret alayım bi 50 TL daha verin dedi... Bunu dedi diye adamın anasından
    emdiğini burnundan getirdiler 15 gün boyunca... Bütün depoları temizlettiler ramazanda
    oruç oruç adama resmen eziyet ettiler... Şimdi de 1 hafta izne göndermişler. O da istifasını vermiş.

İkinci olayda geçen seneki kurban bayramında kimseyle bayramlaşmamak için odalarından
    aşağıya inmemişlerdi bizde mesai bitimi bayramlaşıp servise binip çıktık yani. Sonuçta kimse
    onların keyfini beklemek zorunda değil... Neyse Bayram sonrası bi sitem bi fırça karışımı bi
    konuşma sonrası sonraki bayramlarda atılacak bir azığın habercisiydi. Dün muhasebeden
    bi yazı geldi hepimize 07,08,2013 çarşamba günü (Arefe) Mesai yoktur.... Yok çünkü benim
    senelik iznimden 1 gün keseceklermiş...

Hani sen bahsetmişsin ya çalışan psikolojisi. Bu da işveren psikolojisi...
    Bunlar boş işler. İnsanda önce Allah korkusu olacak sonra da vicdan. Yemin ederim
    bir çok gayrümüslüm var tanıdığım işveren gerek ramazan gerek bayram konularında....
    gerek sosyal hak konusunda bizim işverenlerimizden daha inançlı, kimse kusura bakmasın....
    Yani çalışanın bi açığını bulsam da nasıl miksem mantığında olan or-ço o kadar çok ki...

Deneme süresi diye 1 ay tüm angarya işleri yaptırıp sonrada kıçına tekme yiyenleri duydun mu
    eline 20/50 TL sıkıştırılıp...

Ha seninde dediğin gibi işverenin iyi niyetini suistimal eden yok mu ? Olmaz mı....
    Diyeceğim insan önce insan olacak ! Adam olacak... Allah korkusu olacak
    Evet abi tam dört sene çalıştım, çalışanlar arasında nasıl muhabbetler donduğunu bildiğim için bole yorumladım.

Ben iş veren işçinin hakkını yiyebilir dıye bısey savunmuyorum.Öz veriyle çalışana kımse zorluk çıkarmaz çıkarıyorsa zaten onu 3 ayda çözer ayrılırsın yıllarını vermeye gerek yok, ama sabah mesai 8.30 da başlarken elınde poğçasıyla aheste aheste gelıp 9 da iş yapmaya oturuyorsa,mesaı 18 de bitecekken 17,30 da tuvalete gırıp hazırlanma edalarına burunup sabah emekleyerek gelen adam akşam koşarak çıkıyorsa ona kımse musamma göstermez.

Benim yanımdan bugune kadar ayrılan herkes dukkan açmak için ayrıldı şükür sadece bir ara işlerim ters gıdınce bır kaç kişi çıkarmak zorunda kaldığımızda ordaki tavırlarını mezara gırdıkten sonra unuturum anca bu yüzden iyi bılıyorum bu dönmelerde akıl hocaları cok olur benımde tavsıyem bırakın kımsenın aklıyla iş yapmayın patronunuzu en ıyı sız tanırsınız tehditle zora sürmeyle hiç bi iş çözülmez.

Diyelımkı patronunuzdan bır para alıcaksınız ''tazminat vs.'' onu adamla konusun gönül rızasıyla almaya çalışın tatlı dıl herşeyın ilacıdır ben bunu savunuyorum gonul rızasıyla verılmezse o para zaten ne bereketı olur nede bi işe yarar.

Alıntı Tunacan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Orta yol işçi-işveren arasında mümükün olmuyor maalesef. Ben de işverenim ve bu güne kadar hiçbir işçiyle orta yol bulamadık. Siz biliyorsanız öğretiverin bir zahmet.

İşçi her zaman haklıdır diye bir tabir vardır ülkede.

Eğer sen o işçinin hakkını göz göre göre yiyorsan o da hakkını arayacaktır tabiki.
    Müfettişler hoplatıyor evet. Sizin ne iş yaptığınızı bilmiyorum fakat benim fabrikama son yılda iki kere çalışma bakanlığından teftişe geldiler. Resmen hoplattırlar burayı. Müfettişteki ego Madonna'da yoktur emin ol.

İşçi hakettiğini alır. Eğer kanunda o adamın çalışma süresi aylık 150 saat ise 151. saatin fazla mesaisini ödeyeceksin. Bunun tembel olmakla, hakkını aramakla alakası yoktur.
    estağfurullah öğretmek benım harcım değil ben sadece olan tecrubelerımı paylaşırım, benım ıcın bırıncı esas tatlı dil he karşındakı adam tatlı dılden anlamayacak adamsa bunu çözmen yıllar almaz ıkı uc ayda ayırırsın yolları ıkı üç aylık adamda ayrılırken hiç bir sıkıntı çıkartamaz.

Ben mesai ertesinde otobüsle bıle değil taksiyle yollarım tum personeli yemeklerine tatlısına kadar soylerım cunku adamı evındekı sofrasından mahrum edıyorsun. Mesai ucreti odemeyenın yanında çalışmıycaksın o zaman hem çaılışıp hem tehdit etmeyı düşünmek bıraz ters benım duusnceme göre.

Neyse inşallah tatlı dille çözülür ben sadece yapıcı olmayı tavsiye etmek için yazdım.
    Alıntı mami_makinen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah ne söylenebilirki altı üstü atmosferik araba ama yaptıkları atmosfere sığmıyo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ülkemizde maalesef işçi-işveren ilişkisi kağıt üzerinde olması gerektiği gibi yürümüyor. Hem mağdur işçi, haksiz işveren oluyor. Ne işveren işçinin haklarını tam anlamıyla teslim ediyor, ne de işçi kazandığı ekmek parasını kuruşuna kadar hak ediyor (tabiki de istisnalar kaideyi bozmaz).

Demek istediğim iki ucu .oklu deynek. Nereye çekersen o araya gidiyor maalesef.

Olan sistemde yer alan oyunculara oluyor.

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mehmet hiç kimseyi aramana sormana gerek yok yazmışlar zaten Enderle konuş bitir işi adam resmen ailemizin avukatı oldu bıkmadan usanmadan katlanıyo banada

mehmetRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar,abiler, öneriler için çok teşekkür ederim..

Özel olarak benim durumum işveren ve çalışan arasındaki normal durumlardan değil. Ben radyasyon altında calısıyorum.Günlük calısma saatimiz kanunen dünyanın her yerinde oldugu gibi Türkiyede de belli. Bu yüzden buna uygun calısan 100 hastane varsa, uygunsuz calısan hastane sayısı 5- bilemedik 10 dur. 10 yıldır Radyoloji calısanıyım ben, çalıştığımız ortamda iyonize edici x ışını var ki , röntgen ve tomografi işinden biraz anlayan ne demek oldugunu bilir. Kimseyle bir zıtlaşmamız yok, az parada alıyoruz demiyoruz, çok şükür.. fakat ortada aylık 90 saat gibi hiçe sayılan bir hak var. Daha önce iş yerimize bunu anlatmaya calıstık, fakat dinlemek şu yana dursun, " yani afedersin mehmet ama cokda s..mizde" gibi cevaplar bile aldık.
    Hal böyleyken adli yargı tek yolumuz.
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yolunda gitmeyen şey var tabi ama araba il ilgili değil sen rölantide neden freni pompalıyorsun?

mehmetRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EEE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İş Mahkemeleri konusunda uzmanlığımız vardır.
    Ayrıca bilirkişilikte yapmaktayız, ilgilenmemi istersen ulaşman yeterli
    Ender DAĞDEVİREN 532 255 64 35
    Ender beyle görüştük, çok teşekkürler desteğiniz için, konu benim için forum kanadında noktalanmıştır. Yardımcı olan, olmaya calısan bütün arkadaşlara abilere teşekkürler.
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yolunda gitmeyen şey var tabi ama araba il ilgili değil sen rölantide neden freni pompalıyorsun?

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sen gelsene abi bizim buralara bi ara yakınsında ben sana gaddar işciler koleksiyonumuzu göstereyim.

Çok tek taraflı düşünüyorsun ama öyle dediğin gibi değil işte heryer.
    [I]
    CORVETTE C7 Z51 STINGRAY
    BMW X3 SDRIVE

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu islerde empati kurulup. karsi tarafi makine gormeyip insan olarak gorulur yani calisana deger verilirse, uzun vadede 2 tarafta kazancli olur.

yani calisan sirketi somureym mantiginda olmayacak, ayni sekilde karsi tarafta,, ama gunmuzde ancak profesyonel firmalarda nadir olarak uygulaniyor

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)