Gectigimiz aylarda 3 tane geyik vardi bahcede foto almistim bulabilirsem eklerim :D sincap bi ara bos bos baktiktan sonra kacti gitti ;)
Printable View
Gectigimiz aylarda 3 tane geyik vardi bahcede foto almistim bulabilirsem eklerim :D sincap bi ara bos bos baktiktan sonra kacti gitti ;)
Hahah sincap cok iyimis yaa :D
çok basit ışığı açmana gerek yok eğerki açarsan olduğu yerde kalır sadece ses sinyalleri iş görür kulakları vasitasıyla bulunan odanın bütün camlarını aç kapını kapat ışığı kapat ve evde sessizlliği koru dışarıdan gelecek olan seslere yönelip çıkacaktır ama ev çok sessiz olması lazım bulunduğun yer şuanda tropikal hava sıcaklıkları hakimse daha kolay olacaktır çünkü memeli hayvan olduğu için yemek yemesi gerekicek çok aç kalamaz dışarıdaki grassshoper yada cricket lerin sesleri tahrik edip onları yemesi için çıkacaktır.ama hemen istersen çıkmasını çift kat kaynak eldiveni al ve yakala sıkma sakın sonra direk dışarı
senin ilacın 4 element :) ateş su toprak tahta :))))
Baykus olsaydi doktorun bendim ama yarasa ile ilgilenmiyorum :D
Yarasalar hakkında bazı gerçekler
Vampir yarasalar bilinenin aksine insanlara saldırmazlar.
Meyve yiyen yarasalar, 450 kadar ticari maddeyi ve 80 kadar ilacı insanoğlunun hizmetine sunmaktadır.
Yağmur ormanları için yarasalar, yaşamsal önem taşır. Yarasalar, bu bölgedeki ağaçların polen ve tohumlarını taşıyarak yaklaşık yüzde 95'inin çoğalmasını sağlar.
Dünyadaki 1000'i aşkın yarasa türünden sadece 3'ü vampir yarasadır ve bunlar Latin Amerika'da yaşar.
Vampir yarasalar insanlara saldırmazlar. Kümes hayvanlarını tercih ederler.
Avrupa'nın ve Türkiye'nin en küçük yarasası olan cüce yarasa sadece 5 gram ağırlığındadır.
Dünya üzerinde yaklaşık 4500 memeli türü bulunmaktadır ve bunların 1000'den fazlasını yarasalar oluşturur.
Amerikan iç savaşında barut yapmak için kullanılan malzemelerden biri de yarasa dışkısıydı.
Yarasalar uçmasına rağmen kuş değil memelidir.
İnsanlar yarasaların kör olduğunu zanneder, ama 1000'i aşkın yarasa türünden kör olan bir tür bile yoktur, hatta büyük bir kısmı iyi görür.
Her şeyden önemlisi de o da can! öldürmeyin...
Yaklasik bir haftadir camim dibindeki agaca konup camdan iceri girmeye calisan agackakanimiz var video cektim eklemeye calisirim. Bugun bahcede geyikler.. Yarin ne olacak belli degil hahaha :D
http://i1214.photobucket.com/albums/...psa5f8d2f5.jpg
http://i1214.photobucket.com/albums/...ps9d009f29.jpg
Geyiklerde çok tatlı Maşallah.Boynuna sarılasım geldi. :D
hayvanat bahcesinde falanmı yasıyosn abi maşallah hiç misafir eksik degil :D
Evim ankara cigdem mahallesinde. Odtu ormaninin icindeyiz. Yilanimiz yarasamiz kurdumuz tilkimiz kirpimiz baykusumuz eksik olmuyor cok sukur. Cok girer benim yatakodama yazlari cam acik olunca. Ben hic bir sucsuz seyi olduremiyorum icimden gelmiyor. Benim yaptigim, yarasa girince, bekliyorum ve hic ses cikarmiyorum. Yarasalar neredeyse hic goremez ve gonderip geri aldigi ses dalgalariyla yonlerini bulurlar. O yuzdwn hic ses cikarmayinca gidiyorlar. Fakat gitmezlerse genelde perdenin ustune falan bas asagi tutunup kafalarini saga sola oynatiyorlar cok komikler. O zaman benim hep hazir bulundurdugum bir kovam var, onla sessizce yanasip onun icine kapatiyorum, ustten de asagi kovaya kapak olacak sekilde bir dergi mergi kapatiyorum, goturup ormana saliyorum.
Abi yalnız sincapta kahkahayı bastım :D
Miami ye tasiniyorum ben oraya gelirsin artik :D
aslında ne güzel doğayla iç içesiniz :)
bana Matta - Release The Freq on Vimeo klibini hatırlattı oynaşan geyikler :D
Kanka bu lavuk memeli,kuş muş diyerek,mahlukatın asabını bozma,totoşun boy,kilo orantısını alınca malafatı boyu kadar,zenci bozar,ibretlik..neyse gelelim senin meselenin çözümüne..
Şimdi umalımki bu şırfıntı dişi olsun,eeee bunlar memeliydi dimi ? Imerikada biz türkler cazibemizlr iş yapıyomuşuz,yada gıden totoslar atıyolar,herneyse cazibeni kullan,ortaya çıkar ve hunharca tecavüz ederek katlet yosmayı..eğer erkek çıkarsa yapacak bişey yok hizmetini ver ve bu olayı unutmaya çalış ...
:D:D