User Tag List

11 sonuçtan 1 ile 11 arası

Konu: 2. Bypass ameliyatı hakkında

coder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

2. Bypass ameliyatı hakkında

Selamlar,

İstanbuldaydım babam kalp krizi geçirmiş acilen Mersin'e gittim.
    Anjiyo yapıldı. 10 sene önce bypass ameliyatı olmuştu Ankara da ama ayaktan alınan damar tam gelişmedi için yeniden tıkanmış %100 olarak ve 2. bypass ameliyatı gerekiyor.

Anjiyodan sonra %100 tıkalı olan damar dar ve gelişmemiş olduğu için balon yapılamadı ve stent takılamadı.

Diğer damar %70 tıkalıydı balon yapıldı ve yağlı stent takıldı. Bayramdan sonra tekrar kontrol edilip elinde sonunda tekrar bypass ameliyatı olacak.

Benim aklımdaki soru ise şu 2. bypass ameliyatı ne kadar tehlikeli. şuan 52 yaşında. 1. ameliyatta bile zor toparladı 2.nin riski nedir bilgisi olan var mı?
    RESPECT YOUR ELDERS

driftboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardeşim öncelikle çok çok geçmiş olsun, insallah bi an önce sağlığına geri döner.

3 sene önce dedemin 3 tane damarı %90 tıkanmıştı, bypass oldu damarları değişti, çok şükür kalbiyle ilgili bi sıkıntımız yok. Ama kalp ameliyatından sonra şekerinden dolayı sağlığında ciddi derecede gerileme oldu, şekerini düzenleyememeye başladık 3 ay gibi bir süre, aynı zamanda böbrek yetmezliği başladı ve diğer bi yandan akciğer yetmezliğide başladı birden akdeniz anemisi olduğunu öğrendik. Şükür herşeyi yoluna koyduk derken ayağında yaralar başladı ve bi ayağını kurtardık diğerini kurtaramadık 3 ay önce kesildi dizkapağından aşağı. Yaşı 63. Ameliyat yapan doktorumuz şeker gibi doktor en ufak ağrısında evinden kalkıp geldi. Ameliyat madem kesin güzel bir doktora yaptırın. Ameliyatı yaptıktan sonra ilgilenecek birisi olsun. Sadece ben yaptım alın gidin demesin.

Bu tarz bi hastalıkları varsada atıyorum böbrek şeker vs her neyse hertürlü şeyin muayenesini yaptırın teşis koysunlar ve ameliyattan sonra bu hastalığının artmaması için tedavide bulunsunlar. Bunun üzerine düş özellikle. Bi check up filan yaptır. Akciğer özellikle , şeker böbrek vs.. Biz yaptırdık fakat üstünkörü bi muayene oldu ameliyattan 1 gün önce bişey anlamadılar. Doktor şuan diyo keşke detaylı bi bakabilseydik diğer doktorların üzerine düşebilseydim simdiye hiç böyle olmazdı diye. Üzerine düş bunun başıma geldiği için söylüyorum.

Tekrar geçmiş olsun. Elimden bişey gelirse benlik bi durum olursa numaram var sende
    Marblex Mining & Marble

Harput Yapı İnsaat

Alıntı CasabLanca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arabanın önüyle arkası arasında 3 yaş fark var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardeşim geçmiş olsun öncelikle, inşallah sağlığına kavuşur bir an önce.

Benim babam da 5 hafta önce bypass oldu 4 damarı değişti 54 yaşında kriz geçirmeden şans eseri öğrendik damarların tıkalı olduğunu. İkinci ameliyat nedir ne değildir bilmiyorum ama kesinlikle iyi bir doktor bulun. Ama yaşı genç babanın daha toparlar elbet. Allah kolaylık versin.

kerem_euk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bypass ameliyati icin 2 yer var ankarada
    Guven hastanesi
    Yuksek ihtisat hastanesi
    Babam guvende oldu 4 yil oldu allahima bin sukur tass gibi
    Damarlarida kollarindan almisti doktor
    Allah yardimciniz olsun
    Ankaraya gelirseniz kan vs doktor hastane konusunda yardimci olmaya calisirim
    Arif Gökdemir(R-Turbo)

***Vol'um project EK B16 (EK4 ROL Vtec)*** R.I.P
    http://www.techturkey.com/forum/atmo...-rol-vtec.html

fdogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2. ameliyat için bisey diyemem ama gercekten cok zor bir ameliyat
    babamda gecen sene güven hastanesinde oldu aynı sekilde kolundan aldılar damarı
    kontrollerine filan duzenli gitti simdilik bir sıkıntı gozukmuyor
    nerde olucaksa iyi araştırmakta fayda var ama ankarada olucaksa güveni tavsiye ederim

dirk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim babamda oldu 70 yaşında bi adam olarak 3 4 ayda eski sağlığına kavuştu..
    Ankara Kavaklıdere umut hastanesinde olmuştu .... Bu işin duayeni Abidin Kumbasar diye bi doktor babamın ve bizim aile dostumuzdur.. Hastane kendisinindir ve sadece kalp ameltyatları yapılmaktadır. Aklının bi kenarında olsun..

Sıkıntı olacak bi durum yok.. Allah'ın izniyle baban yine sağlığına kavuşur sen bu dönemde ona tam destek ve moral ver.. bizimde elimizden bişey gelirse yardımcı olabilirz.
    Aquila non captat muscas!

b16vtecturbo#gizlituning #hondateam#cilacılaranlamaz

coder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı coder Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selamlar,

İstanbuldaydım babam kalp krizi geçirmiş acilen Mersin'e gittim.
    Anjiyo yapıldı. 10 sene önce bypass ameliyatı olmuştu Ankara da ama ayaktan alınan damar tam gelişmedi için yeniden tıkanmış %100 olarak ve 2. bypass ameliyatı gerekiyor.

Anjiyodan sonra %100 tıkalı olan damar dar ve gelişmemiş olduğu için balon yapılamadı ve stent takılamadı.

Diğer damar %70 tıkalıydı balon yapıldı ve yağlı stent takıldı. Bayramdan sonra tekrar kontrol edilip elinde sonunda tekrar bypass ameliyatı olacak.

Benim aklımdaki soru ise şu 2. bypass ameliyatı ne kadar tehlikeli. şuan 52 yaşında. 1. ameliyatta bile zor toparladı 2.nin riski nedir bilgisi olan var mı?
    Alıntı driftboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeşim öncelikle çok çok geçmiş olsun, insallah bi an önce sağlığına geri döner.

3 sene önce dedemin 3 tane damarı %90 tıkanmıştı, bypass oldu damarları değişti, çok şükür kalbiyle ilgili bi sıkıntımız yok. Ama kalp ameliyatından sonra şekerinden dolayı sağlığında ciddi derecede gerileme oldu, şekerini düzenleyememeye başladık 3 ay gibi bir süre, aynı zamanda böbrek yetmezliği başladı ve diğer bi yandan akciğer yetmezliğide başladı birden akdeniz anemisi olduğunu öğrendik. Şükür herşeyi yoluna koyduk derken ayağında yaralar başladı ve bi ayağını kurtardık diğerini kurtaramadık 3 ay önce kesildi dizkapağından aşağı. Yaşı 63. Ameliyat yapan doktorumuz şeker gibi doktor en ufak ağrısında evinden kalkıp geldi. Ameliyat madem kesin güzel bir doktora yaptırın. Ameliyatı yaptıktan sonra ilgilenecek birisi olsun. Sadece ben yaptım alın gidin demesin.

Bu tarz bi hastalıkları varsada atıyorum böbrek şeker vs her neyse hertürlü şeyin muayenesini yaptırın teşis koysunlar ve ameliyattan sonra bu hastalığının artmaması için tedavide bulunsunlar. Bunun üzerine düş özellikle. Bi check up filan yaptır. Akciğer özellikle , şeker böbrek vs.. Biz yaptırdık fakat üstünkörü bi muayene oldu ameliyattan 1 gün önce bişey anlamadılar. Doktor şuan diyo keşke detaylı bi bakabilseydik diğer doktorların üzerine düşebilseydim simdiye hiç böyle olmazdı diye. Üzerine düş bunun başıma geldiği için söylüyorum.

Tekrar geçmiş olsun. Elimden bişey gelirse benlik bi durum olursa numaram var sende
    Sağolasın kardeşim Allah razı olsun gerekli kontrolleri yaptırıyorum sürekli..
    Alıntı Equinox Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardeşim geçmiş olsun öncelikle, inşallah sağlığına kavuşur bir an önce.

Benim babam da 5 hafta önce bypass oldu 4 damarı değişti 54 yaşında kriz geçirmeden şans eseri öğrendik damarların tıkalı olduğunu. İkinci ameliyat nedir ne değildir bilmiyorum ama kesinlikle iyi bir doktor bulun. Ama yaşı genç babanın daha toparlar elbet. Allah kolaylık versin.
    Toparlar ama 2. ameliyatın ağırlığını henüz bilmiyorum o yüzden soruyorum riski nedir..
    Alıntı kerem_euk34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bypass ameliyati icin 2 yer var ankarada
    Guven hastanesi
    Yuksek ihtisat hastanesi
    Babam guvende oldu 4 yil oldu allahima bin sukur tass gibi
    Damarlarida kollarindan almisti doktor
    Allah yardimciniz olsun
    Ankaraya gelirseniz kan vs doktor hastane konusunda yardimci olmaya calisirim
    Alıntı fdogan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2. ameliyat için bisey diyemem ama gercekten cok zor bir ameliyat
    babamda gecen sene güven hastanesinde oldu aynı sekilde kolundan aldılar damarı
    kontrollerine filan duzenli gitti simdilik bir sıkıntı gozukmuyor
    nerde olucaksa iyi araştırmakta fayda var ama ankarada olucaksa güveni tavsiye ederim
    Alıntı dirk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim babamda oldu 70 yaşında bi adam olarak 3 4 ayda eski sağlığına kavuştu..
    Ankara Kavaklıdere umut hastanesinde olmuştu .... Bu işin duayeni Abidin Kumbasar diye bi doktor babamın ve bizim aile dostumuzdur.. Hastane kendisinindir ve sadece kalp ameltyatları yapılmaktadır. Aklının bi kenarında olsun..

Sıkıntı olacak bi durum yok.. Allah'ın izniyle baban yine sağlığına kavuşur sen bu dönemde ona tam destek ve moral ver.. bizimde elimizden bişey gelirse yardımcı olabilirz.
    Ameliyatı Hataydaki doktorlarımıza yaptırmayı düşünüyoruz. Allah razı olsun herkesten tek merak ettiğim 2. bypasstaki risk..
    RESPECT YOUR ELDERS

HarunToprak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşımın babası 15 yıl once olmuştu 1.sini. Tekrar damarların 4'de 3'ü tıkalı dediler ve 3-4 ay önce 2. ameliyatını oldu çok şükür sağlığına kavuştu. Belli bir seneden sonra tekrar gerekebiliyormuş babanızın da o şekilde heralde,Allah şifa versin inşallah sağ salim olup eski sağlığına kavuşur.

Risendark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    babamın amcası 3.kez oldu güven hastanesinde gayet sağlıklı hala... inşallah sizdee bi problem çıkmaz... risk işi herkesin bünyesine göre değişir diye düşünüyorum...
    Herkes ektigini Biçer bu hayatta...

slave - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncelikle çok çok geçmiş olsun acil şifalar dilerim , bypass babamda oldu birazda aile doktor az çok bildiğim bu tür ameliyatlarda risk faktörünü tansiyon şeker , kanda pıhtılaşma vs gibi etkenler çok etkiliyor hem iyleşme sürecini hem ameliyat sürecini , yaşında biraz bu konulara etkisi var bence ama babanızın yaşı daha genç yani o yaşlarda yapılan tedavilerde riskçok üst sınırlarda değil veya çok korkulacak durumlarda değil, eski yapan doktor iyiyse aynı doktorun tekrar ameliyatı gerçekleştirmesinde fayda var , risk konusu çok tehlikeli bölgelerde değil ama risk taşıdığı bir gerçek fakat şöle açıklım toparlama konusu bir nebze yine hızlı , 1.ameliyatda zor toparladı kısmı neden nasıl etkilerle oldu onada bakmak lazım ve ameliyat öncesi ve sonrası bu konularda her zamankinde çok daha fazla dikkat edilmeli , sigara vs gibi konularda etkiliyor , örn ; teyzem anestezist günde 2-3 paket sigara içen birinin ameliyatı ciddi anlamda risk taşıyor demişti , bunun kanda pıhtılaşma vs gibi sebepleri var . size ilk ameliyatta verilen risk faktörü %5-12 arası gibi bişey diyim ben öle hatırlıyorum babamdan şuanki durum %20 gibi yani gönlünüzü sıkıntıya sokucak pek bir durum yok .

Çok çok acil şifalar dilerim , birde bypass konusunda eğer istanbulda düşünürseniz siyami ersek hastanesi bu konuda cidden başarılı veya aile fertlerim ciddi iyi doktorlardır yardımcı olabilceğimiz bir konu olursa msj atmanız yeterli ,

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ankara güven hastanesi iyidir bu konuda
    yiyemeyeceğin obamanın altına yatmayacaksın

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)