o ışınlanma yanılmıyorsam gene 1970 lilerde gerçekleşdi :) adamlar o zaman ışınlanma olarak görmüş olabilir.. startrek zamanları ***** :) ışınla bizi spark. :)
Printable View
Abi evren bi anda bu hale gelmediki big-bang den sonra yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık bi 15 milyar yılda bu hale geldi ama bi 5 milyar yıl sonra güneşimizin ömrü tamamlanınca kimbilir ne olucak
Kütlelerin arasındaki mesafe arttıkça birbirlerine uyguladıklari çekim kuvveti haliyle azalıyor işte burda o kütlelerin uzay zaman düzleminde yarattıkları geometri ve yorungelerindeki dairesel hareketlerinin merkez kaç kuvveti dengede tutuyo
Gezegenlerin birbirini itmesi hiç bi teoride yok abi
In contrast, quantum teleportation does not transport the information carrier itself, but only the information. This is possible due to the quantum mechanical properties of the system, in particular the entanglement established between the sender and the receiver. For non-physicists, entanglement constitutes a "magic" link between the two parties which exploits the laws of quantum physics.
Simdi adam hicbirseyi aciklamamis. En onemli konu burda bahsi gecen entanglement tam olarak nedir?
Magic link filan abuk subuk safsata yazilar, adam gibi aciklama yazmiyor.
Iki alt paragrafta diyor ki aslinda biz alici ile vericiyi ayirdik ama aradaki bu entanglement'i ayirmadik. Yani ayirdik gibi de, degil gibi de..
WTF yani what the fuck ya da ne ayak bu entanglement dedigi mevzu?
Iste benimde dedigim bu..
Su an icin hicbir teoride yok zaten, bilinen olan teoriler..
Bakalim gelecekte bu teoiye yuklenecekler mi?
Bu arada Avustralyada sifon sulari saat yonunde akiyor. Dunyada yercekimi heryerde standart ise neden orada suyun yonu merkeze giderken degisiyor?
Dunyanin o koordinatinda cevreleyen gezegenlerin konumu dunyanin diger bolgelerine gore farkli oldugu icin olabilir..
Dedigim de bu derken?
Ben dedim ki teleportation oldugunun kaniti ya da nasil yapildiginin ispati nerede?
Sen dedin ki : al link yapan adamda bu burdan bak
Ben dedim ki : baktim ama hicbir aciklama yok, entanglement denen bir lafla akil karistirmaya yarayan bir acikama var sadece, ustelik magic filan gibi kelimelerle david copperfield vari dandik yaklasimlarda yapilmis ayni yazida.
Sen simdi diyorsun ki : benim de dedigim bu.
Ne diyosun ve neden bahsediyorsun bir anlayabilsem...
dolunayda melatonin hormonunun daha az salgılandığı için daha az uyku daha çok agresiflik olduğuna dair deneyler yapılmıştı zaten :) kurt adam efsanesinin mantıklı tek yanı :)
Dolunayda uykusuz kalırsanız şaşırmayın!-Sabah - 18 Ağustos 2013
Abi oyle bi teori olusturulabileceğini sanmıyorum çünkü mevcut olan bütün teoriler bu dediğinle örtüşmüyo ve bu teorileri destekliyen çokca gözlem var
Avusturalyada saat yönünün tersine dönmesi çok büyük ihtimal avusturalyanın güney yarım kürede olmasıyla alakalıdır. Dediğin gibi gezegenlerin itme kuvveti gibi bi kuvvet olsaydı bu kuvvetin yeri şiddeti gün içersinde bile değişirdi çünkü dünya 24 saatte kendi etrafında dönüyo yani belli bi bölgede sürekli aynı kuvvet olmazdı
@Sequental abi, "yer çekimi" ile "kütle çekimi'ni" birbirine karıştırıyorsun kanımca.
Kütle çekimi: kütlesi olan her maddenin kütlesi olan diğer tüm maddeleri uzaklığının karesiyle orantılı şekilde çekmesidir.
Yer çekimi: kütlesi olan (gezegenin,bizim için Dünyanın) yine kütlesi olan maddeleri (Dünyadaki herşey) çekmesidir.
dolayısıyla yer çekimi kütle çekiminin özel bir durumu olup, var yok diye bir tartışma yapmak gereksiz.
Kendinde yazdın ayrıca Einstein'in teorisi uzay-zaman sürekliliği kütlesi olan her maddenin ışığı da eğmesi vs vs..
@Gunes G
Sana iki tane link verdim.
Orada labarutavarin linkinide verdim.
Yapan adam zaten o lab da calisyor. Bir onceki linkte konuyu haber yapan bir site de vardi, orada konunun ayrintisini sekillerle aciklamaya calismislar..Bir madde isinlanmiyor, bir data blogu (10000 bitlik) isinlaniyor. Daha onceki deneylerde uazak mesafelerde yapilan deney basariya ulasmazken, bu sefer distance (uzaklik) 6mm seciliyor ve basariliyor. Konu bu.
14 agustos 2013 de yapilmis deney.
asagida tekrar lab'in linkini ve oradan kensi sitesindeki dunya basinindaki ilgili deneyin haber yapan siteleri kendileri linklemisler..
News | Quantum Device Lab
Sayfada "News" tab'i altindaki linklerden istedigin 9 yayina bakabilirsin. Bunlarin icinde national geographic de baslik acmis..
Biraz hararetli konusuyoruz galiba!!
Biseyler ispatlamaya zorunlu imis gibi hissettim kendimi bir an tavirlarinla:)
Aynen öyle, bir belgeselde vardı adam afrikada tam ekvator noktasında bir deney yapıyordu. Altı delik bir leğenin içine su döktüğü zaman güney yarım küreye geçtiğinde su saat yönünün tersine dönüp dökülüyordu...
Geçen yıllarda da bir haber vardı diye hatırlıyorum. İlk defa fotonlar ışınlanmıştı, böyle haberler hatırlıyorum. Buna bir örnek Çin'den 'kuantum ışınlama' rekoru - Fizik- ntvmsnbc.com
Ama şimdi bilgiyi de ışınlamayı başarmışlar çok küçük bir ölçekte... Hayırlısı bakalım :)
@onamdar
Avustralya konusunda hakli olabilirsin..
Ama diger genellemelerde ben supheliyim halen..
Seninle bu konuyu tartismak guzeldi, belli ki sende ilgilisin boyle konulara..
su cern deki lab da bu konularin detayina dahada inecekler gibi gozukuyor..Bakalim bekleyip gorecegiz. Seninde bildigin gibi atom artik en kucuk birim degil, daha kucukler bulundu..
Tesekkurler tartisma icin.
bu sorunun cevabını kimse veremez. çünkü aynen senin bahsettiğin şekilde, ışınlanma diye birşey yok abi. kimse herhangi bir nesneyi, fiziki ortamı kullanmadan başka bi ortama aktaramaz. data aktarımıymış, bilmem neymiş fasa fiso bunlar...
ha konudaki ışınlanmadan kasıt nedir, fizik bilgim çok kısıtlı olduğu için birşey diyemiyorum ama "ışınlanma" kelimesinin anlamını çok iyi biliyorum. yani bizim bildiğimiz ışınlanmayı icat etmek, ölüme çare aramak gibi olur diyorum.
Tesla hayattayken çalışmalarını tamamladı bildiğim kadarıyla. Bu çalışmalarda ionosferdeki ionlar sayesinde yeryüzünde kablosuz elektrik mümkün oluyordu. Ve bu çalışma çalındı diye biliyorum. Bir yerlerde bir kasada tüm dünyadaki elektrik üretim ve dağıtım teknolojisinin ömrünü tamamlamasını bekliyor diye düşünüyorum... Ki bu kasa da büyük ihtimal ciai istedği şekilde yönlendiren güçlerin (JP Morgan ve rockefeller gibi) gizli sığınaklarının birindedir...
Simdi bayadir okuyorum, verilen linkleri tek tek okludum ve yapilan islemin ne oldugunu tam olarak anladim.
Yapilan islemi basit bir sekilde anlatmak gerekirse soyle izah edeyim.
Iki ayni paket sigaraniz var hepsinin birden yirmiye numarasi var, bir paketi aliciya digerini vericiye gonderiyorsunuz (klasik yontemlerle, quantumbit yani qubit degil normal bit ile) sonra Gonderici A bir algoritma ile kac numarali sigarayi alici B'ye gondermek istedigini hesapliyor, daha sonra bu hesabi gene klasik yontemlerle B'ye gonderiyor. B'de de ayni paket oldugu icin kac numarali sigarayi almasi gerektigini anliyor.
Kisaca, A'daki 3 numarali sigarayi gondermek istiyoruz diyelim, bunun sadece bilgisini gonderiyoruz B'ye, B'de de ayni paket oldugu icin, 3 numarali olani icinden aliyor.
Bu sekilde A'daki 3 numarali sigara fiziksel olarak B'ye gonderilmemis oluyor ancak B'de belirmis oluyor.
Buradaki kilit nokta A ile B arasindaki bilgi aktariminin geleneksel yontemlerle yapilmasi. Baska bir deyisle A ve B noktalari, paralel evrendeki iki ayni obje'yi simule ediyor. Ne hikmetse bu simulasyonda paralel evrenler arasinda iletisimi kurmayi da simule etmisler (zira A ve B arasinda bilgi bit ile aktariliyor).
Bu durumda isinlanma tam olarak gerceklestirilmis sayilmaz. Hesapta paralel evrenler arasindaki gecis saglanmis, ustune aradaki iletisimin nasil bir quantum algoritmasi ile yapilacaginin ilk calismasi yapilmis.
@Fatih
Kanuni Sultan Suleyman'in sut kardesi Yahya efendi idi. Cok mulayim kendini Allaha adamis biriydi.
Kanuni bu adamdan sadece bir sey istedi: Hızır aleyhisselam gormeyi..Cunki onun hızır aleyhisselam ile bulustugunu biliyordu.
Birgun Yahya efendi, Kanuniye haber gonderir, ve Kanuni'yi besiktas'a cagirir.Kanuni kayikla topkapidan oraya gider. kenarda basit bir kayik beklemektedir icinde yahya efendi ve bir yabanci adam.
-Gel beri sultanim " der yahya efendi (Kanuninin ona muthis bir sagisi vardir) Kanuni yahya efendinin kayigina yalniz gecer ve kureklere asilip ilerlerler.
Bu arada kanuninin yanindaki kisi hanuninin elindeki yuzugu gosterir, kanuni de cikarip verir yuzugu (buyuk yakut tasli bir yuzuk)
Adam firlatir atar yuzugu denize, Kanuni Yahya efendinin gozune bakar. Yahya efendi his istifini bozmaz. Edeben hocasinin sustugu yerde Kanuni ses cikarmaz.
Kurucesmeye geldiklerinde kiyiya yanasirlar. (Tum besiktas, ortakoy gecildikten sonra)
Once yahya efendi iner sandaldan.
Tam Kanuni inecek sandaldan,o kisi kanuninin elini tutar..
Diger elini kayiktan denize sallar ve biraz once attigi yuzuk vardir elinde..
Kanuniye verir..
Kanuni saskinlila sahilde inmis olan Yahya efendiye yuzugu gosterip
-Hikmeti ne ola?
diye sorar, Yahya efendi ise
Sandali gosterir eliyle, -kendin bak der.
Kanuni donup baktiginda sandalda kimse yoktur...
"hızır aleyhisselam' di o" der Yahya efendi..
Simdi fatih kardes,
Benimde en az senin kadar inancim var.
isinlanmnin baska boyutta bir aciklamasi mi idi bu?
Konun taa baslarinda Newtonun kaynak arayislarinda hedefi neydi??
Yani bu rasyonel ve irrasyonel bir durum..
Ben irrasyonele bilerek girmek istemedim..
Kisilerin kendi dusuncelerine ve... saygim vardir. Birisi bisey der digerini uzer vs.
O yuzden isinlanma var demekle olumsuzluge care bulundu yaklasimi senin dusuncendir..Onada saygilar..
frekans ve boyutlar o kaynaklarda da belirtilir zaten..
Yok tamamlayamadi. en onemli proje yarim kaldi.Zaten tamalasaydi kuresel gucler olmazdi su an.
Edisondan kacarken (Edison siyonisttir, DC akimini dunyaya satmak icin cabalarken teslanin daha ucuz ac akimi vardir) avrupada bir kasabaya geldi. Su an hatirlamiyorum kasabayi. O bolgeye 10 larca km uzakataki trafodan kablosuz (Toprak uzerinde) elektrik sagladi. Kasaba onu sakliyordu,o da kasabaya bedeva elektrik sagliyordu, herkezin evi isil isil.
J.P Morgen ionosfer olayina sponsor gozuktu basta, olayida yakidan takip icin.
Bakti ki gercekten durum kotuye gidiyor onun adina, yani alektrikten para kazanamayacak bu gucler..kendi finansini yaptigi kuleyi yiktirdi.
Zaten bu yikimonu kisiselolarak da yikti. NewyorkHotel de odasina cekildi ve orada oldu zaten..(Bes parasiz)
P.S:
JP morgen bu grubun onemli elemanidir..
Su sondan bir onceki Alman Papa (16 inci) Benediktus..
vatikan adina katolik toplumdan topladigi milyoncuklari almanyada gizli hesapta toplamis, arkasindan JPmorgen'in cocuklarinin sirketlerinde para aklanip (loundry) akabinde tekrar almayaya bu sefer benediktusun cocuk vakiflari adina geri gelmistir.
Olayin icinde Almanya santolyesi degerli siyonist yahudi kizimiz, Angele Merker de vardir.
Hani su istanbulun altindaki yerebatan sarayinda Kafasi ters dikilmis Medusa'ya ain yapmaya gelen bir ulkenin basbakani sifati tasiyan santolye..
Bi ara kola şişesi ışınlamışlardı hani? Başarılı olmuştu hatta sonra fare denediler.5 dakka yaşayabildi falan diye bi haber vardı
Kütle çekim kanununa göre konuşuyorum baştan söyliyim :)
Hocam insanlar üzerindeki tek kuvvet kütle çekiminin oluşturduğu merkeze dik bir çekme kuvveti değil. Bunun yanında insanlar yine yerçekiminden kaynaklanan atmosfer basıncına da maruz kalıyor. Atmosfer basıncı her 1m2 alana 101300N'luk kuvvet uygularmış. Oda yaklaşık 10 tonluk bir kuvvet demek. İnsan vücudu 1.5 m2 lik bir yüzeye sahip olsa 15 tonluk bir yayılı yük etkisi altındayız demektir.
Basıncı alınmış oda derken bunu kastetmiş olabilirler.
Ek olarak kütle çekimini bence mantıklı kılan diğer birkaç nokta:
Dünyanın süratle dönmesine rağmen çok yüksek merkezkaç kuvvetine maruz kalan minicik hava moleküllerinin dünyanın çevresini terk edememesi,
Deniz seviyesinden yükseldikçe insan ağırlığının azalması,
Deniz seviyesinden yükseldikçe havanın ağırlığının azalması
Newton'un verdiği F=G(m1*m2)/r2 kütle çekim formülünün bu zamana kadar kullanılıp doğru sonuçlar elde edilmesi.
Sizin de söylediğiniz gibi Isaac Newton'un asıl çalışma alanı bunlar değil. Kendi kitabında da yazmış zaten. Bu videoda da bahsetmişler.
Öteki Gündem - Aytunç Altındal - Gerçekleşen Kehanetler - 28.11.2012 - YouTube
Yani Newton'un kastettiği gizli ilimlerden bunları çıkarması da doğru teorem olduklarını destekliyor gibi.