isviçreli bilim adamları diye başlayan haberler olur hep gazetelerin bi kıyısında köşesinde :)
Printable View
@Sequental; abi inancına veya görüşüne herhangi bi lafım sözüm yok, olamaz da.
sadece rasyonel olarak bu olay gerçekleşemez inancındayım ama Rab'bim isterse hızır aleyhisselam'ın yaşadıklarını herkes yaşayabilir. daha nice büyük alimlerin yeryüzünün birçok farklı yerinde aynı anda görüldükleri de var. ancak şu an Rab'bimin insana verdiği bilgi, birikim, yetenek (artık ne dersek ona) ile ışınlanma mümkün değil. her zaman akıl ve mantık kavramlarına sığınan evrimciler için dahi mantık olarak imkansız ki onlar için madde tek gerçektir. madde, madde olmadan iletilemez. madde olmadan iletildiğini varsayarsak bu sefer materyalizm çöker. arada herhangi bi madde olduğu halde iletim sağlanıyorsa, bu da ışınlanmaz olmaz. bundan bahsettim.
son olarak araştırmana, hele hele fizik gibi incelenmesi, öğrenilmesi, kafa yorulması zor bi alana yoğunlaşmana hayran kaldım. çok da güzel, seviyeli bi tartışma üslubun var; keşke herkes fikirlerini beyan etmede bu şekilde davransa... Allah imandan ayımasın abi. ;)
konu baya ılgımı cektı aslında sızler yanı abılerımle bı yerde oturup yuz yuze bu konuları konusmak ısteırım yazılrın sadece ıkı sayfasını okudum ve teslanın hayatını cok arastırdım gercekten ıdolumdur ama aklıma takılan sey su bundan 2 3 ay once isviçrede cern operasyonunda ısık hızından daha yuksek hızlarda atomların hareket edebıldıgı muhabbetı cıktı eger boyle bısy dogru olsaydı dıye farz edersek einstein işinlanama teorisi fulse cıkıyor ne kadar dogrulugu var?
vede anladıgım kadarıyla ızledıgım belgeserlerden nıcola tesladan önce mısır ve sumerler bunu bıldıgım kadarıyla zaten kullanıyormus yanı kablosuz elektrıgı pramıtler tepedekı altının sebebı bu ve bazı medenıyetlere gonderılen peygamberle var bazıları astrofızık ve kımya uzerıne okadar bılgılılermıskı hatta bır peygamber bulutların kac yuz yıl sonra olacak olan bır astroıtın dunyaya carpacagını asırlar once vaktı saatı zamanına kadar soylemıs. ben asırı dındar bırı degılım hurafelere soylentılere ınanmam ama bazı seyler gercekten kıtabımızda yazıyor belkı bana ınanmayacaksınız ulan bu cocugun yası kucuk ne bılebilr diye bilirsiniz :D :) sonucta bazı seyler bız ınsanlardan gızlenıyor saklanıyor ve bazen bu sebeplerden dolayı ınsanlar ölduruluyor ıste en kotu yanıda bu
Kesin insan ışınlaması çıktığında devletimiz %80 vergi alır :D.ışınlanma vergisi :))
Misir piramitlerinde insanlari teknoljik bir ustun irk muabbetleri ile kandiriyorlar.
Firavunlarin zalimligi soz konusu oldugu icin, ustunu boyle kapatiyorlar.
Piramit yaninda bulunan toplu mezarlarda yaslari en fazla 30 olan erkek kolelere ait bulgularda boyunlarina takilan hakla ve halka sirtin uzerinde omurilige baski yapiyor.
Taslari ceken kisilerin hayati boyunca dogrulup bakamiyorlar, surekli one egilmis bir formda hayatini surdurmusler..
Bu insanlarin kemik yapilari incelendiginde herpsinin (TUMUNUN) vucutlarinin kambur ve bozulmusolduklari ortaya cikti. Bu aciya dayanamadiklari icin max. 30 yasinda olduler...
Ama firavun ve su an ki uzantilari bu olaya dogaustu bir anlam vermek icin galaxiden gelen bir
guc, onlarin ilahlari ebuk gubuk gibi sebebler ile binanin yapimini gizem altinda biraktilar. Boylece onlarin buyukler!!! insanlikta gozdagi verecekti...
P.S:
Herkezin bildigi gibi Cin'in belli bir bolgesi yillarca Google Map'ta yasakliydi.
O bolge Beyaz piramitlerin oldugu bolge..
Misir uygarligindan daha eski ve mumyalamada daha gelismis bir toplum var. Saklandi..
- Bir diger onemli konu (Bence en onemlisi) Cinde halen girilmesi yasak olan buyuk piramitte Turklerin biraktigi yuzlerce duvar yazilari mevcut. Birisi orayi fotograflami basardi (Bir Turk)
Internette kisiyi bulabilirsiniz. Eger koydu ise fotograflari, onlarda gorulebilir.
Bu baglamda, siradan Almanlarin yazdigi Turk tarihi orta asyadan gelmis olmamamkla beraber cook eskilere dayaniyor. O piramitten alinan ornek karbon testinden gectikten sonra M.O 1000lerce yila dayaniyor..
Turklerin tek Tanri inancio zamanda var..Ayrica hilal sembolu taa ozamanlarda uygarligi sembol ediyor. (Duvarlarda hilal,kurt figurleri bulundu)
-Son bulunan misir piramidi, en kucuk firavun olan Tutankamona'a ait.
Tutankamon'un kayin pederi misirda tektanrili inanca donen tek firavundu, putlari kirdirmisti.
Ama olumunden sonra kralolan 17 yasindaki tutankamon tekrardan cok tanriliya dondu, az gecemeden de sukiast ile olduruldu..
Dikkat buradaki nokta: Bir Misir FIRAVU'u (Firavun diyrum!!) tanrinin tek oldugunu soyluyor!!
Bu ezber bozan bisey. Hic de bilinmez..
Neyse yaa, konu amacindan cikti..Konu konuyu actigi icin boyle oldu :)
Bu baglamda ozur dilerim..
Big bang teorisini doğru kabul edicek olursak, dünya ve sistemimizdeki diğer gezegenler patlamanın eskisi ile yıllardır güneşten uzaklaşıyor ve dairesel yörüngeleri genişliyor. Tabi ki bu genişleme ivme kaybederek oluyor. Zamanı geldiğinde patlamadan kalan hız ile güneşin çekimi dengelendiğinde gezegenlerin uzaklaşması durucak ve sabitlenme söz konusu olacak. Sonrasında da ivmelenerek güneşe doğru tekrar yaklaşma ve en sonunda da yapışma olacaktır. Heralde milyarlarca yıl eder buda :D yanlışım veya bilgi hatası varsa birisi düzeltsin :)
Simdi baska bir ornek vereyim uzerinde tartisalim:
Yagmur damlasi;
yeryuzune duserken damlanin govdesi once bulusuyor yerkabugu ile akabinde kuyruk kismi,yani hafif olan tarafi sonradan geliyor..
Soylede dusunebiliriz, tenis topuna bagli bir kurdele. Onde top dusuyor sonra kurdele.
Peki eger yerkabugu cekim gucu ile bu damlayi cekse idi once kuyruk kismi inmezmiydi yuzeye?
Mesela elektrikli supurge ile tenis topunu cektirmeye calisiyoruz, once kurdelesini (hafif tarafi) sonra topun kendini cekiyor...
Simdi firlatma (itme) ile mukayese edelim:
O topu elimizle firlattigimizda once topun kendisi arkasindan onu kurdele takip ediyor.
Avucumuzda bir su topagini firlatalim;once buyuk tarafi sonra kucuk su parcaciklarinin oldugu kuyruk kismi gidiyor..
Yani agir kisim firlatildiginda once ilerliyor, hafif kisim arkasindan takip ediyor!!
Bu su damlasini yukardan yerkureye dogru bir basincin ittigini isaret ediyor olabilir.
Her turlu yoruma aciktir..
Sayilar..
verilen örnek ceteris paribus düşünülmüş sanki. Bütün konuyu baştan sona okudum, bildiklerimi sorguladım, orası ayrı.
Şimdi bu örnekte limit hız, sürtünme, eylemsizlik, birim ağırlık kavramlarını da işin içine katarsak, tenis topuna bağlı bir kurdele örneğinde evvela tenis topu gidecektir, bunun sebeplerinden biri tenis topunun yuvarlak şeklinden ötürü, benim bildiğim kadarıyla sürtünmeye en uygun tasarım oluşunun, yoğunluğunun kurdeleye göre daha fazla oluşunun, ve ağırlığından kaynaklı olarak eylemsizliğinin fazlalığı etkendir denebilir. Yağmur damlasında da damlayı bir bütün olarak ele alırsak yine sürtünmeden ötürü çekim merkezine (veya itki noktasına) göre sürtünmeyle ilk karşılaşan kesitin yuvarlaklaşması ve ardında oluşturduğu hava akımından ötürü kuyruk kısmının sivrilmesi olağan geliyor.
Gelelim süpürge örneğine, süpürgeyle su damlası çekildiğinde de yine sürtünmeden ötürü yer yüzüne düştüğü şekil oluşacaktır, ancak tenis topuna bağlı kurdele durumunda kurdelenin eylemsizliği toptan daha düşük olacağından önce kurdele hareketlenir ancak yeterli uzaklıktan bu vakum sağlanırsa top yine kurdelenin önüne geçer.
Ornekler kure seklinde bir toptan baska, kup seklinde kucuk bir civata ya bagli kurdele de olabilir.
Maddenin geometrik sekli farkli farkli olabilir...Ornekler cogaltilabilir diyorum yani..
Ben artik bu forumda bu tur konu acmiyorum..
Biraz daha konu hakkinda tartisirsak biliyorum ki bu konuda kilitlenecek..
ve ben bu tur cezalandirmalari hak ettigimi dusunmuyorum..
Herkeze saygilar..
Mumkunse sevgili moderator benim uyeligimi iptal edebilir..
Saygilar..
üstad beni yanlış anladın, ben sadece anlamaya çalıştım ve verilen örnekleri kendi bilgim dahilinde yorumladım. Kesinlikle saygısızlık etmek istemedim. Sürç-i lisan ettiysem affola. Ayrıca ben hem konudan, hem de yazılanlardan, yapılan yorumlardan gayet de bilgilendim, ve seninle bir yerde karşılıklı oturup seni dinlemeyi de çok isterim, bilgi birikimin belli, saygı duyuyorum da
d3n1s.
abi senlik durum yok. açtığı bir diğer konu kapatıldığı için kızdı abimiz.
bende keyifle takip ediyordum, gayet güzel konular. Aslında kimseye zararsız tartışılıyor, bir kenarda kalmasının bi mahsuru
olmamalı diye düşünüyorum.
Abi bu bahsettiklerinin hepsi aerodinamikle alakalı hava sürtünmesi yüzünden o şekli alıyor yağmur damlası.
süpürge örneğindeyse yine hava direnci püskülü daha rahat etkilediği için o önde geliyor. Sonuçta bi tüy parçasının yüzey gelişliği ve kütlesiyle bi topunki daha farklı olduğu için tüy daha çok etkileniyor bu kuvvetten.
Bak şöyle söylüyorum eğerki dediğin gibi bi itme olsaydı örnek veriyorum gündüz 70 kiloyum tam 12 saat sonra dünyanın tam olarak arkasında olucam kilomun değişmesi gerekmezmi farklı itme kuvvetine maruz kalıcağım için çünkü tamamen farklı bi noktada olucam
Havayı akışkan, topu ve kurdeleyi akışkan içerisinde hareket eden cisim olarak ele alırsak şöyle bir durum çıkıyor. Akışkanlar dersinden öğrendiğim kadarıyla bir cisim akışkan içinde hareket ederken veya akışkan bir cismin üzerinden akarken cisme iki kuvvet etki ediyor. Birisi sürtünme kuvveti. Cismin akışa dik olan yüzey alanıyla bağlantılıdır. Diğeri de kaldırma kuvveti. Bu da cismin akışa paralel yüzey alanıyla bağlantılıdır.
Eğer bu kaldırma kuvveti cismin yerçekimine maruz kaldığı kuvveti aşarsa, cisim akışkan içerisinde yükselmeye başlar. Kurdelenin yavaş düşmesini topun hızlı düşmesini buna bağlayabiliriz. Rüzgarlı havada boynumuzda ki fular bile yükselmeye çalışır kafamıza sarılır falan. Kurdele ve toptaki durum da bu bence.
Yağmur damlası önü top arkası sivri şekli hava içinde akarken kendisi alıyor diye biliyorum. Aslında yağmur damlasının dünyaya inişi de çok detaylı bir konu. Damla halinde olmasına rağmen yaklaşık 1200 metreden dünyaya iniyor, yerçekimi kuvvetine değil de bir itme kuvvetine maruz kalmış olsa onunda uzayda dağılması gerekir diye düşünüyorum. Bir de 1200 metreden inerken maruz kaldığı kuvvetlere rağmen damla içindeki moleküllerin birbirinden ayrılmaması da kütle çekimi ile açıklanabilir gibi.