User Tag List

Sayfa 2/7 İlkİlk 1234 ... SonSon
117 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Engelli araçları hk.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3. veya 4. derece yakınlar değil ama yanınızda engelli kişi bulunmazsa aracı kullanamazsınız yani hiçbir şekilde aracın ruhsat sahibi olmadan araba kullanılamaz.
    Yalnız yakalandığınızda hastaneden almaya gidiyordum, servise gidiyordum gibi bahanelere ise sizi yakalayan polisin insafı ile kurtulabilirsiniz yoksa her türlü yalnız kullanım yasak.

yagizs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3. veya 4. derece yakınlar değil ama yanınızda engelli kişi bulunmazsa aracı kullanamazsınız yani hiçbir şekilde aracın ruhsat sahibi olmadan araba kullanılamaz.
    Yalnız yakalandığınızda hastaneden almaya gidiyordum, servise gidiyordum gibi bahanelere ise sizi yakalayan polisin insafı ile kurtulabilirsiniz yoksa her türlü yalnız kullanım yasak.
    Eminmisiniz böyle birşey oldugundan ? Bize böyle birşey söylenmedi, bir de aldıktan sonra sorun çıkmasın ??

++ eğer geçerliyse bu kural, oldu da yakalandım cezası ne ? onunla ilgli bilginz var mı ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kanunda açıkça belirtilmeyen bir konu ama polisin bi engelli araç kullanan tanıdığa söylediği laftır.
    Aslında araç engelli kişinin ulaşımı için kullanılması gerekliliğidir ama kanunda engelli kişi araçta bulunmak zorundadır yazmıyor yani bi açıklık var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kanunda açıkça belirtilmeyen bir konu ama polisin bi engelli araç kullanan tanıdığa söylediği laftır.
    Aslında araç engelli kişinin ulaşımı için kullanılması gerekliliğidir ama kanunda engelli kişi araçta bulunmak zorundadır yazmıyor yani bi açıklık var.
    bizim görüştüğümüz kişiye bunu özellikle sorduk böyle birşeyin problem olmayacağını söyledi trafikte, ama yine de sağlıklı şekilde öğrenmek lazım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada beyler amaçlar nedir? Teyzeye amcaya nineye Polo Gti alıp kendiniz mi kullanmak istiyosunuz

devilboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dostum bu söylediğinin uzaktan yakından alakası yok %90 ve üzeri olduğu zaman bakıma muhtaç olarak görülüyor bu adamı heryere götürme şansın varmı ? yasak diye bişe yok sadece %90 altı olduğu zaman ruhsatta 1, dereceden 1 kişinin adı yazılıyor onun haricinde kimse kullanamıyor ben arabayı yasaya göre almışım neden polise yada herhangi birine yalan söyleyimki yada bahane uydurim ??? çok saçma konuşmuş polis belliki yasadan haberi bile yok
    PROJECT 01

BaR1s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yagizs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynen 4. dereceye kadar

şöyle birşey daha var engelli ibaresi plakaya eklenmesi de zorunlu değilmiş
    açıkçası o ibarenin kaldırılması bi yerde iyi olmuş insanlara bi nevi damga vurulmuş gibi oluyor.isteyen yine kullanabilir.çok yerinde bi karar olmuş.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı devilboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dostum bu söylediğinin uzaktan yakından alakası yok %90 ve üzeri olduğu zaman bakıma muhtaç olarak görülüyor bu adamı heryere götürme şansın varmı ? yasak diye bişe yok sadece %90 altı olduğu zaman ruhsatta 1, dereceden 1 kişinin adı yazılıyor onun haricinde kimse kullanamıyor ben arabayı yasaya göre almışım neden polise yada herhangi birine yalan söyleyimki yada bahane uydurim ??? çok saçma konuşmuş polis belliki yasadan haberi bile yok
    sen arabayı engelli kişinin nakli için alıyorsun bu sayede vergi ödemiyorsun devlet sana engelli bir yakının var diye vergi indirimi yapmıyor. Engelli yakınına ulaşımını sağlasın diye vergi indirimi yapıyor. Eğer onu bir yere götürmeyeceksen onun adına aldığın araba ile gitmeyeceksin veya gitmemen gerekir.
    Polisin yapacağı uygulama her zaman kafalarına göre oluyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı devilboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim net olarak bilgim yok fakat söylendiği kadarıyla 3. dereceye kadar aile yakınları sorunsuz olarak kullanabiliyormuş.

Bu işin aslı nedir pazartesi veya salı gidip tekrar öğreneceğim yazarım buraya.

C!N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Almayı düşündüğünüz araç nedir? Merakımdan soruyorum.

Alıntı aga81 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim scenicte ozurlu plakali ruhsatimda 3. Dereceye kadar akrabalari kullanabilir yaziyor.
    Ekim 2011 itibari ile yasada yapılan değişikliklerle %90 ve üzeri engele sahip şahıslar üzerine ötv muafiyetli alınan araçları herkes kullanabiliyor, 3. dereceye kadar olma sınırı kaldırıldı.

Benim bildiğim böyle bir şey yok, yanlış bilgi. Bunu kanun, tüzük, genelge vb. resmi belge ile destekleyebilir misiniz?

Hakan Burak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güzel haber ancak benim abim zihinsel engelli ve engel derecesi şu an %80.
    Uğraşmadık rapor derecesini arttırmaya ama böyle bir durumu sebep olarak gösterebilirsek heyete,
    Acaba %90 rapor alma ihtimalimiz ne kadar olabilir?
    New Toy! - 41 AJV 325

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Hakan Burak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güzel haber ancak benim abim zihinsel engelli ve engel derecesi şu an %80.
    Uğraşmadık rapor derecesini arttırmaya ama böyle bir durumu sebep olarak gösterebilirsek heyete,
    Acaba %90 rapor alma ihtimalimiz ne kadar olabilir?
    Onun için doktorunuzla istişare yapmanız gerekmekte, fakat artık eskisi kadar esnek değil sistem, oranlar belli genelde. Engel oranları her geçen zaman daha da düşme eğiliminde. Yaşamım boyunca raporlarımdaki engel oranım %58'in altına düşmemişken, Şubat 2013'te aldığım raporumda %40'a karar verildi, %1 az olsa engelli sayılmıyor olacağım ) Doktorunuzla görüşmeden herhangi bir resmi işleme başlamanızı önermem, Dimyat'a pirince giderken eldeki bulgurdan olmayın sonra

alex - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    % 53 özürlü raporum var bende alabiliyormuyum ,*?

Hakan Burak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı C!N Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Onun için doktorunuzla istişare yapmanız gerekmekte, fakat artık eskisi kadar esnek değil sistem, oranlar belli genelde. Engel oranları her geçen zaman daha da düşme eğiliminde. Yaşamım boyunca raporlarımdaki engel oranım %58'in altına düşmemişken, Şubat 2013'te aldığım raporumda %40'a karar verildi, %1 az olsa engelli sayılmıyor olacağım ) Doktorunuzla görüşmeden herhangi bir resmi işleme başlamanızı önermem, Dimyat'a pirince giderken eldeki bulgurdan olmayın sonra
    Bence de bu işi iyi bilen bir doktorla konuşmakta yarar var. Teşekkürler.

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    90 ve üzeri oranlarda 3.derece dahil kullanabilir. Hasta araçta olmak zorunda degildir, ispark ta otopark ücreti vermez, avm'lerdeki engelli yerine park edebilir (emniyetten engelli kartı çıkarmak kaydıyla). Konuyla ilgili detaylı bilgiye sahibim varsa soru alayım ?

Alıntı alex Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet, raporunu yenilet, ötv muafiyeti adına dilekceyle başvur heyete. alırsın. Yalnız kendin kullanırsın ama. Orandan ötürü..
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı alex Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Oran tek başına yeterli değil, ortopedik engelin var mı önemli olan o, ya hareket ettirici tertibatlı, ya da otomatik vites araç kullanmak durumunda olacaksın. Herşeyden önce H sınıfı ehliyetin olmalı...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Almayı düşündüğünüz araç nedir? Merakımdan soruyorum.
    golf 7 tsi m/t istiyorumm, olmazsa eger yeni astra 1.4t 140 veya astra classic 1.6

Ekim 2011 itibari ile yasada yapılan değişikliklerle %90 ve üzeri engele sahip şahıslar üzerine ötv muafiyetli alınan araçları herkes kullanabiliyor, 3. dereceye kadar olma sınırı kaldırıldı.
    herkes kullanabilir mi bilemiyorum ama kesin ve net olarak 3. dereceye kadar yakınlar sorunsuz olarak trafikte kullanabiliyorlar yani memura açıklama yap açıklama yapma zorunluluğu yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oran tek başına yeterli değil, ortopedik engelin var mı önemli olan o, ya hareket ettirici tertibatlı, ya da otomatik vites araç kullanmak durumunda olacaksın. Herşeyden önce H sınıfı ehliyetin olmalı...
    peki bu ehliyet işinin aslı var mı ? benim H sınıfı ehliyetim olmak zorunda değil heralde ? gerci alırım bende de %40 engel var diyabet hastasıyım

devilboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sen arabayı engelli kişinin nakli için alıyorsun bu sayede vergi ödemiyorsun devlet sana engelli bir yakının var diye vergi indirimi yapmıyor. Engelli yakınına ulaşımını sağlasın diye vergi indirimi yapıyor. Eğer onu bir yere götürmeyeceksen onun adına aldığın araba ile gitmeyeceksin veya gitmemen gerekir.
    Polisin yapacağı uygulama her zaman kafalarına göre oluyor.
    usta biraz mantıklı olalım benim hastam bakıma muhtaç bu yatalakta olabilir ayağı yada kolu kesikte olabilir dimi ?? bu hastam sürekli bi yerlere gidecek hali yok ayda 2 kere hastaneye yada komşu ziyaretine gidilecek ve ben bu arabayı kullanamayacaksam min 30.000 tl para vererek araba almak senin mantığına sığıyormu ??? yasada böyle bi yazı yada geçerlilik yok bu bahsettiğin olay dahi geçmiyor onu anlatmaya çalışıyorum polisin uydurmasından başka bişe değil babamdan dolayı yasayı biliyorum
    PROJECT 01

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)